Запіканка з пельменів лінива дружина

Запеканка из пельменей "ленивая жена"

Запіканка з пельменів «ледача дружина» дуже проста в приготуванні, що відразу видно з її назви. Мало того, ця страва є дуже смачним і незвичайним. Якщо дегустатор не знає, з чого приготовано подана до столу страву, то навряд чи він зможе здогадатися, що цей шедевр є не що інше, як усіма улюблені пельмені.

Загрузка...

Запіканка з пельменів в мультиварці

З пельменями «ледача дружина» ви ніколи не пропадете, якщо потрібно оригінально і в короткий час організувати пишний стіл. Смачно і швидко готується запіканка саме в мультиварці. Всього за 40 хвилин чарівне і ситне блюдо із звичних пельменів буде красуватися на вашому столі.

Рецепт запіканки з пельменів досить простий.

Пельмени для запеканки "ленивая жена"Для приготування в мультиварці вам потрібно:

  • 900 г пельменів;
  • 4 яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • майонез;
  • свіжа зелень;
  • сіль, перець за смаком.

Для початку ставимо в мультиварці режим «гасіння», наливаємо на дно чаші трохи рослинного масла і рівномірно викладаємо на дно шари пельменів. Злегка солимо і перчимо.

Варто зазначити, що для такої запіканки підійдуть як заморожені пельмені, так і охолоджені. Час приготування відрізняється всього на 10 хвилин. Тому якщо у вашому арсеналі є лише заморожений продукт, то сміливо кидайте його в мультиварку — все інше розумна техніка зробить сама.

Поки наші пельмені знаходяться в мультиварці, розбиваємо в глибоку чашу 4 яйця, додаємо майонез і трохи солі з перцем. Можна також додати спецій за смаком, це додасть пікантності вашій страві і дозволить йому розкрити свої смакові якості з нової сторони.

Ретельно перемішуємо яйця з майонезом до отримання однорідної маси і заливаємо цією сумішшю пельмені.

Запеканка из пельменейЯкщо ви любите більше запечену скоринку, то тертий на дрібній тертці твердий сир краще додати відразу, посипавши їм шар пельменів під сумішшю з яєць курячих. Якщо ж вам більше імпонує тягнеться, злегка підрум’янений сир, то краще посипати ним страву за 10 хвилин до його готовності.

Після того як всі інгредієнти розміщені в мультиварці, закриваємо її кришкою і залишаємо в режимі гасіння на 40 хвилин.

Як тільки час приготування нашого кулінарного шедевра від «ледачою дружини» завершено, переносимо запіканку на велике блюдо і розрізаємо на порційні шматки, попередньо посипавши все це свіжої рубаною зеленню.

Як приготувати пельмені для запіканки самостійно?

Якщо у вас є вільний час до застілля, то можна побалувати своїх близьких домашніми пельменями.

Рецепт їх приготування досить простий. Вам знадобиться всього лише зробити тісто і приготувати фарш.

Свинина для приготовления фарша для пельменейРецепт тіста:

  • 2 курячих яйця.
  • Склянку кип’яченої води.
  • Борошно.
  • Сіль.
  • Рецепт фаршу:

  • 700 г свинини.
  • 700 г яловичини.
  • 2 цибулини.
  • Кілька кірок підсушеного хліба.
  • Чайна ложка оцтової кислоти.
  • Перець і сіль за смаком.
  • Для початку приготуємо тісто. Для цього розбиваємо в глибоку чашу 2 курячих яйця, додаємо туди ж склянку води і трохи солі. Отримані інгредієнти ретельно перемішуємо. Після додаємо в суміш склянку борошна і заважаємо до отримання рідкого тіста.

    Далі на робочу поверхню насипати гірку борошна, центр її виливаємо наше тісто і замішуємо руками до отримання помірно твердого тесту. Після поміщаємо його в пакетик і даємо відпочити 20 хвилин.

    За цей час можна приготувати дуже смачний і соковитий фарш.

    Пропускаємо м’ясо разом з підсушеним хлібом і цибулею через м’ясорубку. Перемішуємо масу, додаємо до неї трохи води, ложку оцту, перчимо і солимо за смаком.

    Завдяки воді і спецій наш фарш вийде не тільки ситним, але і досить соковитий, що додасть пельмешкам незабутній смак, а вам доставить високу гастрономічне задоволення при трапезі.

    Але не варто переборщувати з водою, інакше вам буде важко зліпити тісто навколо кульки м’яса, так як краю тесту не будуть липнути один до одного, пельмені почнуть розвалюватися і зіпсує всю картину.

    Майонез для приготовления запеканки "ленивая жена"Після того як фарш і тісто готові, насипати рівним шаром на робочу поверхню борошно і розподіляємо її по столу. Викладаємо на шар борошна тісто і ріжемо його не шматочки, рівні кисті руки. Далі кожен шматочок скачуємо в рівномірну ковбаску товщиною трохи більше великого пальця. Ковбаску ріжемо на ще більш дрібні шматочки. Кожен з них потім з обох сторін у борошні і розкачуємо до отримання рівномірного кола.

    У центр кола поміщаємо кулька фаршу і заліплюємо по краях, щоб у нас вийшов красивий і рівний пельменів. Готовий продукт викладаємо на змащене борошном тацю або деко.

    Зберігати пельмені краще всього в морозильній камері. Однак для того щоб вони не злиплися між собою, не поспішайте викладати відразу ж пельмені в пакети, спочатку вони повинні замерзнути на підносі. А вже після можете перекласти їх в більш зручні форми для зберігання і розмістити у холодильник.

    Як тільки всі пельмені готові, їх можна розміщувати в мультиварці і повторити ту ж процедуру, описану в розділі вище за приготування запіканки з пельменів «ледача дружина» в мультиварці.

    Приємного вам апетиту!

    Загрузка...