Запечені баклажани – рецепти з фаршем в духовці з сиром і помідорами, цілком і в мультиварці

Запечені баклажани – це дуже просто, корисно і дуже апетитно. Їх використовують в якості основи для салатів і ікри. А ще синенькі можна запікати з іншими овочами і сиром, і тоді це буде смачне і ситне самостійне страву.

Загрузка...

Страви з запечених баклажанів

Запечені баклажани – рецепт простий і доступний кожному. Що може бути простіше, ніж помістити продукт на деко, виставити температуру і трохи почекати. Але є деякі особливості, які допоможуть зробити так, щоб кінцевий результат порадував.

  • Баклажани мають гіркуватий смак. Щоб від нього позбутися, продукт ріжуть шматочками, солять, залишають на півгодини, а потім промивають.
  • Коли запечені в духовці баклажани потрібно очистити від шкірки, їх відразу після духовки поміщають в пакет або просто накривають і залишають хвилин на 10. Після цього зняти шкірку буде легше.
  • Щоб в процесі запікання цілі синенькі не лопалися, і в кількох місцях проколюють виделкою.
  • Як запекти баклажани в духовці цілими?

    Синенькі люблять багато хто, але при смаженні вони вбирають в себе занадто багато масла, тому страви з ними виходять дуже жирними. Вихід є – синенькі можна запікати! Запекти баклажани в духовці цілком зможе кожен кулінар, адже це зовсім не складно, а в результаті вийде смачний і корисний продукт.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 шт.;
    • сіль.

    Приготування

  • Деко застеляють фольгою.
  • Поміщають овочі на лист і при 200 градусах запікають 40 хвилин.
  • Загрузка...

    Баклажани, запечені з помідорами і сиром

    Запечені синенькі з сиром виходять неймовірно ароматними, смачними і ніжними. Їх можна їсти як самостійне блюдо або подавати разом з гарніром. Із зазначеної кількості продуктів вийде 6-7 порцій поживного ласощі, на приготування якого піде не більше півгодини. Як смачно запекти баклажани в духовці, дізнаєтеся з даного рецепту.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 500 г;
    • сир – 100 г;
    • томати – 350 г;
    • часник – 3 зубчики.

    Приготування

  • Синенькі ріжуть шматочками товщиною 1 см, а помідори – кружальцями.
  • Часник подрібнюють.
  • Сир натирають на тертці.
  • Баклажани поміщають у форму, кожен шматочок натирають часником, зверху кладуть помідор, злегка солять, посипають сиром.
  • При 190 градусах баклажани, запечені в духовці з помідорами і сиром будуть готові через півгодини.
  • Баклажани з фаршем запечені в духовці

    Синенькі з фаршем – повноцінне ситне блюдо для обіду або вечері. Фарш можна викласти зверху на овочеві гуртки. А ще можна нарізати баклажани діжечками по 3 см у висоту, вирізати серединку і наповнити її фаршем. Заливку, слідуючи своєму смаку, можна зробити томатної або сметанною, теж буде смачно.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • свино-яловичий фарш – 200 г;
    • рис – 100 г;
    • паста томатна, сметана – 40 г;
    • часник – 3-4 зубчики;
    • вода – 200 мл;
    • цибулина – 1 шт.;
    • зелень;
    • масло.

    Приготування

  • Баклажани ріжуть кружальцями завтовшки 15 мм
  • У фарш кладуть подрібнену цибулю, яйце, відварений до напівготовності рис, часник, сіль і вимішують.
  • На гурток баклажана укладають фарш, накривають другим гуртком і поміщають у форму.
  • Так укладають всі синенькі з фаршем.
  • Для заливки у воду кладуть томат, сметану, сіль.
  • Отриманою сумішшю заливають вміст форми і відправляють в духовку.
  • При 200 градусах баклажани, запечені з м’ясом будуть готові через 35 хвилин.
  • Баклажани з курячою грудкою запечені в духовці

    Баклажани-човники з фаршем, запечені в духовці – це не тільки смачне, але і красиве блюдо. З половинок овоча м’якоть найзручніше отримувати за допомогою ложки. Фарш можна використовувати будь – яловичий, свинячий, курячий або асорті. Спеції теж можна міняти в залежності від особистих уподобань.

    Інгредієнти:

    • баклажани, цибулю, консервовані помідори – 4 шт.;
    • часник – 2 зубчики;
    • сир – 50 г;
    • орегано – 1 ч. ложка;
    • фарш з курячої грудки – 500 р.

    Приготування

  • Фарш обсмажують практично до готовності.
  • Цибулю і часник кришать і пасерують до рум’яності.
  • Баклажани ріжуть уздовж навпіл, виймають м’якоть, ріжуть її кубиками і додаємо в сковороду з часником і цибулею, додають орегано, солять і розмішують.
  • Отриману масу змішують з фаршем, додають подрібнені консервовані помідори і тушкують 10 хвилин.
  • Половинки синеньких наповнюють фаршем, посипають сиром.
  • Запечені човниками баклажани при 180 градусах будуть готові через 40 хвилин.
  • Баклажани віялом запечені в духовці

    Синенькі є одним із самих смачних і пікантних овочів. Але коли рагу, соте з них вже набридли, а ікра приїлася, можна приготувати фаршировані баклажани, запечені в духовці у формі віяла. Блюдо виходить незвичайним, красивим і дуже смачним. Відмінний варіант, коли треба здивувати гостей чимось особливим.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 шт.;
    • копчений свинячий окіст – 200 г;
    • моцарелла – 300 г;
    • помідор – 2 шт.;
    • часник – 5 зубчиків;
    • масло.

    Приготування

  • Баклажани ріжуть уздовж навпіл, але до кінця не дорізають.
  • А потім кожну половинку ріжуть ще на 3-4 пласта.
  • Помідори ріжуть тонкими пластинками.
  • Так само ріжуть окіст і сир.
  • Часник подрібнюють, змішують з олією, сіллю, перцем.
  • На кожен пласт синеньких укладають по 2-3 шматочки підготовлених продуктів, укладають на деко і поливають часниковою сумішшю.
  • При 180 градусах запечені баклажани будуть готові хвилин через 40.
  • Запечені баклажани на зиму

    Страви, приготовлені в духовці, завжди виходять смачніше тих, що готували на плиті. Ікра з запечених баклажанів – не виняток. Такі заготовки взимку дуже знадобляться і нагадають про літо. Зберігати ікру краще в прохолодному місці. Якщо такої можливості немає, то для надійності в кінці в неї краще додати 30 мл оцту.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,5 кг;
    • гострий перець – 1 шт.;
    • синенькі – 2 кг;
    • перець солодкий, цибуля, морква – 500 г;
    • сіль – 30 г;;
    • олія – 100 мл;
    • цукор – 70 р.

    Приготування

  • Баклажани і перець кладуть на лист і при 200 градусах запікають хвилин 45.
  • Потім овочі накривають, а через 15 хвилин, знімають шкірку.
  • Помідори подрібнюють блендером, доводять до кипіння.
  • Цибулю і моркву подрібнюють, обсмажують і відправляють в томат.
  • Очищений запечений перець і синенькі ріжуть кубиками і відправляють до інших компонентів.
  • Додають гострий перець і варять 15-20 хвилин.
  • Готову ікру подрібнюють блендером, додають сіль, цукор і проварюють ще хвилин 10.
  • Розкладають ікру по банках, стерилізують 10 хвилин і закочують.
  • Баклажани запечені в мультиварці

    Баклажани, запечені з сиром, – це завжди дуже смачно. Влітку, коли жарко, духовку включати не хочеться, але це не привід відмовити собі в улюблених ласощах. Допоможе впоратися з поставленим завданням мультиварка. Ласощі в неї вийде нітрохи не гірше, і не доведеться перебувати у розпеченої плити.

    Інгредієнти:

    • баклажани великі, цибулю – по 3 шт.;
    • помідори – 4 шт.;
    • сир – 200 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Цибулю, нашатковану кільцями, кладуть на дно чаші.
  • Потім поміщають гуртки баклажанів, томати.
  • Кожен шар можна трохи підсолити.
  • Засипають все це сиром.
  • В режимі «Випічка» запечені баклажани будуть готові через 40 хвилин.
  • Баклажани запечені на мангалі

    Овочі, запечені над розжареним вугіллям не тільки дуже смачні, але й корисні. При такому способі термообробки вітаміни та інші корисні речовини зберігаються. До того ж страва виходить зовсім не калорійним. Як запекти баклажани на решітці на вугіллі, дізнаєтеся з рецепту, наведеного нижче.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 4 шт.;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • оливкова олія.

    Приготування

  • Баклажани ріжуть уздовж тонкими смужками.
  • Поміщають їх в миску, додають масло, сіль, подрібнений часник, розмішують і 10 хвилин маринують.
  • Поміщають заготовки на решітку і готують над вугіллям хвилин по 5 з кожного боку.
  • Салат з запечених баклажанів

    Салат з запечених баклажанів, помідорів і перцю – просте і надзвичайно апетитне блюдо, яке традиційно готують у Вірменії. Дійшов До нас рецепт в різних варіаціях з доповненнями і змінами, але незмінною залишається основа ласощі – синенькі, томати і перець. Зелень кінзи і петрушки надає йому особливу пікантність.

    Інгредієнти:

    • баклажани, помідори – 4 шт.;
    • оливкова олія – 70 мл;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • часник – 1 зубчик;
    • сік лимона – 1 ч. ложка;
    • подрібнені волоські горіхи;
    • петрушка, кінза.

    Приготування

  • Баклажани і перець запікають при 170 градусах 20 хвилин, а потім очищають від шкірки і нарізають.
  • Очищені від шкірки помідори ріжуть часточками.
  • Для заправки з’єднують сік лимона, олія, перець і часник.
  • За бажанням туди ж додають подрібнені горіхи.
  • Овочі змішують, додають зелень, вливають заправку і розмішують.
  •