Закуска з баклажанів на зиму – рецепти з помідорами і часником, кабачків по-корейськи, по-грузинськи

Закуска з баклажанів на зиму – одна з найпопулярніших заготовок, що подається на стіл у холодну пору року. Причина в тому, що баклажани, в сезон, фінансово доступні, чудово поєднані з овочами та спеціями, зберігають корисні якості смаженими, запеченими або маринованими, а створені ними страви завжди самобутні, оригінальні і смачні.

Загрузка...

Як приготувати закуску з баклажанів?

Зимова закуска з баклажанів порадує і гурманів, і недосвідчених їдців. Існує безліч рецептів, де овоч смажать, тушкують, запікають в духовці. Часто баклажани поєднують з гострим і солодким перцем, морквою, часником і томатами. Традиційно, в заготівлі додають оцет, який служить і смаковим доповненням, і консервантом.

  • Смачна закуска з баклажанів вийде тільки при дотриманні правил при підготовці овочів. Так, прибрати гіркоту можна за допомогою підсоленої води: слід опустити в неї баклажани на 20 хвилин.
  • Баклажани вбирають багато масла, тому краще тушкувати або запікати.
  • Для рецептів передбачають смаження баклажанів в маслі, слід поставити між ними «бар’єр», обвалявши кружечки овочів в борошні.
  • Царська закуска з баклажанів на зиму – рецепт

    Царська закуска з баклажанів на зиму – популярний вид домашньої заготовки. Назва блюдо отримало за багатство пахощів, різноманітність компонентів і щадну технологію приготування. Даний рецепт простий: баклажани тушкуються з солодким перцем, зеленню і часником в томатному соку, який сміливо можна замінити перетертими свіжими томатами.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • зубок часнику – 8 шт.;
    • томатний сік – 800 мл;
    • сіль – 50 р;
    • цукор – 60 г;
    • оцет – 120 мл;
    • масло – 180 мл

    Приготування

  • Овочі наріжте, додайте томатний сік і остальыне складові зі списку. Тушкуйте 30 хвилин.
  • Закуска царська з баклажанів на зиму розкладається по банкам і охолоджується.
  • Загрузка...

    Гостра закуска з баклажанів на зиму

    Гостра закуска з баклажанів – класика домашніх заготовок. Здатність баклажанів поєднуватися з гострим перцем і часником призводить до різноманітності рецептів, кожен з яких особливий. Так, приготувавши баклажани з такими прянощами, можна і закускою запастися, і знизити вагу, оскільки гострі компоненти відмінно спалюють зайві калорії.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2,7 кг;
    • помідори – 2,7 кг;
    • перець чилі – 1 шт.;
    • сіль – 40 г;
    • головка часнику – 1 шт.

    Приготування

  • Томати пюрируйте і проваріть 10 хвилин.
  • Додайте баклажани, чилі, часник і потім на вогні стільки ж.
  • Закуска гостра з баклажанів на зиму стерилізується 20 хвилин.
  • Закуска «Тещин язик» з баклажанів

    Закуска «Тещин язик» з баклажанів на зиму давно стала продуктом, що символізує пікантність і пекучість. Багато господинь згладжують забористость заготовки попередньої термообробкою баклажани в духовці. Замість того, щоб довго мучити баклажани в гострій аджике, їх запеченими, лише на пару хвилин, занурюють у неї.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • томати – 1,5 кг;
    • солодкий перець – 700 г;
    • гострий перець – 3 шт.;
    • оцет – 80 мл;
    • цукор – 150 г;
    • масло – 250 мл;
    • сіль – 40 г;
    • головка часнику – 1 шт.

    Приготування

  • Баклажани наріжте і запікайте 30 хвилин при 220 градусах.
  • Томати, часник і обидва види перцю пюрируйте і проварити 20 хвилин.
  • Додайте баклажани, варіть 3 хвилини і влийте оцет.
  • Закуска з баклажанів з помідорами і часником негайно закочується в банки.
  • Закуска з баклажанів «Кобра» на зиму

    Гостра закуска з баклажанів на зиму «Кобра» припаде до смаку любителям бюджетних «кислотних» заготовок, адже вона являє собою обсмажені в олії баклажани, щедро змащені гострим маринадом. Блюдо виходить збалансованим, ароматним і може подаватися як самостійно, так і в ролі пікантного гарніру до картоплі, каш і макаронів.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • болгарський перець – 8 шт.;
    • гіркий перець – 3 шт.;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • масло – 120 мл;
    • сіль – 50 р;
    • оцет – 40 мл

    Приготування

  • Обсмажте баклажани.
  • Обидва види перцю і часник подрібніть, додайте олію, сіль і оцет, і варіть на вогні 15 хвилин.
  • Умочіть шматочки баклажанів в суміш і укладіть в банки.
  • Закуска з баклажанів на зиму «Кобра» стерилізується 20 хвилин.
  • Грузинська закуска з баклажанів на зиму

    Грузинська закуска з баклажанів подарує незабутній аромат і кавказький колорит, адже в цій країні до баклажанів особливе ставлення: їх шанують і цінують за специфічний смак і високу сполучуваність з традиційними прянощами, травами і горіхами. Звідси і величезна кількість самобутніх рецептів, один з яких подано нижче.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • масло – 250 мл;
    • горіхи – 200 г;
    • оцет – 20 мл;
    • сіль – 60 г;
    • цибуля – 4 шт.;
    • зубок часнику – 6 шт.;
    • насіння кінзи – 5 р.

    Приготування

  • Баклажани надріжте «книжкою» і обсмажте.
  • Горіхи, насіння кінзи і часник подрібніть, додайте кільця цибулі, оцет і м’якоть баклажанів.
  • Баклажани начиніть, скріпіть ниткою і потушкуйте.
  • Розкладіть по банках.
  • Закуска з баклажанів і кабачків на зиму

    Закуска з баклажанів і кабачків – користується не меншою популярністю, ніж моно-заготовки, адже ці компоненти не тільки відмінно доповнюють один одного, але і чудово поєднуються з іншими овочами: томатами, морквою, прянощами і травами, що дозволяє отримати смачну, соковиту, ароматну консервацію, наповнене вітамінами до відмови.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,2 кг;
    • кабачки – 1,2 кг;
    • морква – 2 шт.;
    • помідори – 800 г;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • сіль – 30 г;
    • оцет – 60 мл;
    • масло – 80 мл

    Приготування

  • Всі овочі наріжте, приправте і тушкуйте годину.
  • Влийте оцет і закатайте.
  • Грецька закуска з баклажанів на зиму

    Грецька закуска з баклажанів – створена для шанувальників ситних, корисних овочевих заготовок. Традиційно її готують з синеньких, томатів, солодкого перцю, гострих прянощів і квасолі. Остання додає поживності і надає можливість використовувати заготівлю в якості заправки для пісного борщу, рагу та інших страв.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • помідори – 2 кг;
    • квасоля – 250 г;
    • солодкий перець – 500 г;
    • гострий перець – 2 шт.;
    • зубок часнику – 5 шт.;
    • масло – 250 мл;
    • оцет – 60 мл;
    • цукор – 80 р.

    Приготування

  • Квасоля проваріть.
  • Помідори і часник подрібніть.
  • Моркву, солодкий перець і баклажани обсмажте.
  • Покладіть в томатну масу разом з квасолею і тушкуйте 30 хвилин.
  • Закуска з баклажанів на зиму закочується в банки і відправляється в комору тільки після повного охолодження.
  • Закуска з баклажанів на зиму по-корейськи

    Корейська закуска з баклажанів є однією з найпопулярніших заготовок. Цьому є пояснення: баклажани не вимагають тривалої обробки, відмінно вбирають маринад, зберігають пружність, хрускіт і природний вітамінний арсенал. Вони не потребують доповнення і гарні самі по собі, що підтверджується наведеним нижче рецептом.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • гіркий перець – 2 шт.;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • чорний перець горшком – 15 г;
    • вода – 2 л;
    • оцет – 180 мл;
    • цукор – 80 г;
    • сіль – 60 р.

    Приготування

  • Скибочки баклажанів проваріть в 500 мл води 5 хвилин.
  • Укладіть в банку разом з перцем і часником.
  • З решти води, цукру, солі і оцту приготуйте маринад.
  • Закуска з баклажанів на зиму заливають гарячим маринадом і подається після охолодження.
  • Вірменська закуска з баклажанів на зиму

    Вірменська закуска з баклажанів – пряне, соковите, збалансоване, ароматне блюдо, характерними компонентами якого є яблука, надають ніжність і кисло-солодкий смак і часник, додати пікантної гостроти. По суті, заготівля нагадує звичайну ікру, де овочі подрібнюють, приправляють і тушкують 30 хвилин до готовності.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2, 5 кг;
    • яблука – 500 г;
    • болгарський перець – 1 кг;
    • помідори – 2 кг;
    • масло – 250 мл;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • цукор – 60 г;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Овочі прокрутити в м’ясорубці, приправте, влийте олію і тушкуйте 30 хвилин.
  • Загорніть в банки.
  •