Воловани з листкового тіста – рецепти начинок з червоною ікрою, рибою, куркою, креветками і печінкою тріски

Воловани з листкового тіста – прекрасне рішення для заповнення фуршетного меню новими закусками. Такі маленькі бутерброди не складно зробити власноруч, начинки підбираються, виходячи з власних уподобань та побажань гостей. Важливо, щоб частування було з якісним наповненням хрусткою оболонці і красиво оформленим.

Загрузка...

Як приготувати валовани з листкового тіста?

Зробити самому воловани з листкового тіста з начинкою не клопітно, можна придбати заморожену заготівлю і спекти маленькі кошики, навіть не застосовуючи спеціальні формочки, в такому випадку вийдуть невеликі тарталетки, поверх яких розподіляється наповнення. Як правило використовують листкове бездріжджове тісто, металеву форму для кексів, щоб надати заготовкам вид «кошики».

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;
  • жовток – 1 шт.

Приготування

  • Розморожене тісто розкачати.
  • Нарізати кола, діаметром 8 мм
  • Розділити заготовки на 3 частини. Одну частину відкласти – це буде дно волована.
  • З 2/3 заготовок вирізати круги діаметром 5 мм, залишити кільця.
  • Змастити кола жовтком, викласти на кожен по 2 кільця, скріпивши жовтком.
  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах.
  • Квадратні воловани з покупного листкового тіста можна приготувати схожим способом, виклавши на дно заготовки два шари смужок, сформувавши, таким чином, «човник», але можна обійтися і без ліплення, застосувавши інший не хитрий метод:

  • Розкачати тісто в прямокутний пласт, нарізати на квадрати, всередині кожного квадрата по периметру зробити надрізи (не прорізаючи до кінця).
  • Змастити край заготовки жовтком.
  • Випікати міні-воловани 20 хвилин при 200 градусах.
  • Підчепити надрізи, прибравши середину. Вийшла квадратна «кошик».
  • Воловани з червоною ікрою

    Найпоширеніший варіант фуршетної закуски – валовани з кав’яром. Якщо є можливість приготувати кошики власноруч, краще вирізати заготовки маленького діаметру, згодиться вирубка діаметром 5-6 мм. З 500 г листкового тіста виходить приблизно 15 маленьких кошиків. Доповнюють ікру маслом, рікоттою або вершковим крем-чізом.

    Інгредієнти:

    • листкові воловани – 15 шт.;
    • червона ікра – 150 г;
    • вершковий сир – 100 р.

    Приготування

  • В охолоджені заготовки викласти по 1 ч. л. крем-чизай.
  • Зверху розподілити по 1 ч. л. червоної ікри.
  • Прикрашати можна фігурно нарізаним замороженим маслом, шматочком лимона, зеленню або половиною перепелиного яйця.
  • Воловани з червоною ікрою і зеленню

    Воловани з червоною ікрою і лимоном

    Воловани з червоною ікрою і маслом

    Загрузка...

    Воловани з червоною рибою

    Оригінально оформлені воловани з сьомгою зроблять фурор під час застілля, ці чудові кошики точно з’їдять першими. Для ефектного декорування закуски потрібно порізати рибу тонкими пластинами, щоб з шматочками було легко працювати і формувати їх у цікаві фігури: згорнути рулетом, трояндочкою.

    Інгредієнти:

    • листкові воловани – 15 шт.;
    • слабосолона сьомга – 150 г;
    • рікотта – 100 г;
    • лимон або свіжий огірок – за бажанням.

    Приготування

  • В охолоджені волованах з пісочного тіста викласти по 1 ложці рікотти.
  • Сьомгу порізати тонкими слайсами або дрібними шматочками.
  • Розподілити рибу по заготівлях поверх сиру.
  • Доповнити маленькими ксочками свіжого огірка або 1/3 часточки лимона.
  • Подавати можна, оформивши воловани з сьомгою з листкового тіста, проявивши трохи фантазії.
  • Воловани з червоною рибою і соусом

    Воловани-кошики з червоною рибою

    Воловани з сьомгою та ікрою

    Воловани з червоною рибою і огірком

    Воловани з сьомгою і оливками

    Воловани з куркою

    Поживними і дуже незвичайними за смаком виходять воловани з куркою і ананасами, дане продуктове поєднання давно зарекомендувало себе, як дуже вдале і успішно застосовується багатьма кулінарами. У вигляді «кошика» можна спекти заготовки, використавши форму для кексів: вирізати кружечки з тіста, викласти в комірки і запекти в протягом 20 хвилин. Наповнювати потрібно повністю охолоджені волованах з пісочного тіста.

    Інгредієнти:

    • воловани – 15-20 шт.;
    • копчена грудинка – 100 г;
    • ананаси – 2 кільця;
    • цибуля – ¼ шт.;
    • майонез;
    • зелень для прикраси.

    Приготування

  • Порізати дрібно куртину, ананаси і цибулю.
  • З’єднати всі, заправити майонезом.
  • Розподіляється начинка для волованов відразу, поки не виділився сік з ананасів, подається закуска відразу на стіл.
  • Воловани з креветками

    Можна просто приготувати валовани з морепродуктів, але краще підійти до процесу творчо і доповнити закуску оригінальним італійським соусом, який на його Батьківщині подають з рибою або молюсками. Коктейльний, або рожевий, соус можна зробити більш доступним, застосувавши продукти, які є у кожної господині під рукою.

    Інгредієнти:

    • листкові кошики – 12 шт.;
    • очищені креветки – 200 г;
    • нежирний майонез – 100 г;
    • кетчуп без пікантних добавок – 100 г;
    • коньяк (бренді) – 10 мл;
    • лимонний сік – 1 ст. л.

    Приготування

  • Обшпарити в підсоленому окропі креветки протягом 2 хвилин.
  • Змішати майонез, кетчуп, коньяк і лимонний сік. Охолодити.
  • Залишити частина креветок для прикраси (12-22 шт.), решту порізати дрібно.
  • Подрібнені креветки з’єднати з соусом, перемішати.
  • Наповнити воловани, прикрасити цілими молюсками.
  • Воловани з печінкою тріски

    Наповнити воловани з готового листкового тіста можна будь-якою начинкою і однією з найбільш зрозумілих і часто вживаних є печінка тріски, яку доповнюють вареними яйцями, зеленою цибулею та олією. В даному варіанті краще застосувати паштет, який можна зробити самому з простих компонентів. Оформити закуску можна за допомогою кондитерського мішка з фігурною насадкою.

    Інгредієнти:

    • воловани – 10-12 шт.;
    • печінка тріски – 1 б.;
    • варені яйця – 3 шт.;
    • цибуля – ½ шт;
    • варена морква – 1 шт.;
    • сіль, перець;
    • лимонний сік – 1 ч. л.

    Приготування

  • Всі інгредієнти для паштету збити блендером до пастоподібного стану.
  • Охолодити паштет, викласти в кондитерський мішок.
  • Наповнити воловани паштетом, відразу подавати на стіл закуску.
  • Жульєн у волованах

    Дуже незвично можна подати жульєн у волованах з пісочного тіста. В даному варіанті краще застосувати кошики, приготовані власноруч і зробити їх більшого розміру (форма діаметром 10 см), ніж на один укус, вони послужать своєрідною кокотницей. При вирізуванні кілець, що залишилася серединку не потрібно прибирати, її можна теж окремо і запекти при подачі застосувати у вигляді «кришечки», доповнивши готове частування.

    Інгредієнти:

    • воловани – 10-12 шт.;
    • печериці – 400 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • сир твердий – 100 г;
    • сметана – 4 ст. л.;
    • олія для смаження;
    • сіль.

    Приготування

  • Дрібно порізати гриби, обсмажити з цибулею, посолити.
  • Ввести сметану, перемішати, вимкнути вогонь.
  • Наповнити «кошики» піджаркою, покласти по жмені тертого твердого сиру.
  • Брати в гарячу духовку, поки розплавиться сир.
  • Подавати закуску гарячою, прикривши листкової «кришечкою».
  • Воловани з крабовим салатом

    Перетворити звичний салат, не змінюючи склад інгредієнтів, допоможе спосіб подачі в невеликих кошиках. Воловани з крабовим м’ясом – хороший приклад приготування простого салату по-новому. Для якісної реалізації задуму, інгредієнти потрібно дуже дрібно порізати, деякі кулінари подрібнюють продукти блендером (не до пастоподібного стану) або труть на крупній тертці, кожен спосіб по-своєму гарний.

    Інгредієнти:

    • воловани – 10 шт.;
    • крабове м’ясо – 100 г;
    • твердий сир – 100 г;
    • яйця варені – 2 шт.;
    • зелена цибуля – 3 пера;
    • кукурудза – ½ б.;
    • майонез;
    • свіжий огірок – 1 шт.

    Приготування

  • Дрібно порізати всі компоненти для салату, перемішати.
  • Заправити майонезом, відразу наповнити листкові заготовки і подавати на стіл.
  • Воловани з паштетом

    Рідко готують воловани з листкового дріжджового тіста, але в даному випадку кошик вийде пишніше і більш розсипчастою, спосіб формування такої ж, як і з бездріжджового тіста. Наповнювати такі заготовки можна абсолютно будь-якою начинкою, печінковий паштет стане хорошим рішенням для приготування відмінного частування.

    Інгредієнти:

    • листкове дріжджове тісто – 500 г;
    • жовток – 1 шт.;
    • печінка яловича – 200 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • свиняче сало – 100 г;
    • вершкове масло – 100 г;
    • солоний огірок для оформлення;
    • журавлина – 1 жменя.

    Приготування

  • Першим приготувати паштет: запекти порізані печінку, сало, моркву і цибулю до готовності печінки.
  • Гарячі інгредієнти двічі прокрутити через м’ясорубку, посолити, кинути масло, перемішати до однорідного стану. Повністю охолодити.
  • Розкачати тісто, вирізати 10 кіл і 20 кілець.
  • Сформувати кошики, скріпивши жовтком.
  • Випікати 25 хвилин при 200 градусах. Повністю охолодити.
  • Наповнити воловани паштетом з допомогою кондитерського мішка і фігурної насадки,
  • Прикрасити ягодами і шматочками огірка.
  • Воловани з оселедцем

    Дуже незвичайні, яскраві воловани з рибою – прекрасний спосіб подачі закуски, яка ідеально підійде під міцні напої. Буряковий шар можна заправити майонезом або зробити більш легкий соус на основі сметани і часнику, оселедець вибирають слабосолону. Кошики будуть смачніше, якщо приготувати їх власноруч, наповнювати їх потрібно повністю охолодженими.

    Інгредієнти:

    • воловани – 10 шт.;
    • філе слабосоленої оселедця – 1 шт.;
    • буряк – 2 шт.;
    • сметана – 3 ст. л.;
    • часник – 1 зубок.

    Приготування

  • З’єднати сметану і продавлений часник.
  • Варений буряк натерти на середній тертці.
  • Змішати зі сметаною, прибрати в холодильник.
  • Розрізати філе на смужки товщиною 1-1,5 див
  • Заповнити воловани буряковим салатом.
  • Зверху викласти по шматочку риби, відразу подавати.
  • Воловани з шинкою

    Приготувати валовани з листкового тіста в домашніх умовах зовсім не складно, потрібно трохи часу і фантазії для цікавого їх заповнення. Даний варіант, описаний далі, підкорить любителів незвичайних поєднань в їжі і поєднання солодких компонентів і солоних. Тонкі слайсы шинки гармонійно поєднуються з грушею, а збалансує смак сир маасдам.

    Інгредієнти:

    • листкові кошики – 10 шт.;
    • тонкі слайсы шинки – 10 шт.;
    • маасдам – 100 г;
    • невелика груша – 1 шт.

    Приготування

  • В охолоджені кошики викласти складену рулетом шинку.
  • У центр покласти часточку груші.
  • Простір, що залишився заповнити подрібненим сиром.
  • Можна подавати в охолодженому вигляді або підігріти в духовці до розплавлення сиру.
  •  

    Загрузка...