Випічка з повидлом – рецепти відкритого пирога, простого рулету, рогаликів на дріжджах та інших солодощів

Домашня випічка з повидлом – чудовий варіант страв, які готуються, як правило, на швидку руку. Застосувавши прості техніки виготовлення тіста і скориставшись залежалась банкою зимової солодкої консервації можна творити незвичайні солодкі ласощі, які сподобаються всім домашнім їдцям і гостям.

Загрузка...

Що можна спекти з повидлом?

Солодка випічка з повидлом – рецепти, які легко реалізувати в домашніх умовах. Застосовувати можна будь-яке тісто, яке добре справляється з утриманням не щільною начинки, а варення потрібно густе, можна використовувати з шматочками фруктів.

  • Здобні дріжджові рецепти з повидлом – варіант домашньої випічки, який господині готують охочіше. Це можуть бути пишні пироги, рогалики, булочки з начинкою або ватрушки.
  • З листкового тіста печуть відкриті пироги, конвертики, круасани або прості слойки, застосовують прісну або дріжджову заготовку.
  • З пісочного тіста печуть простий пиріг з повидлом або швидке печиво, готують тістечко, яке пам’ятають багато ласуни ще з радянських часів.
  • З бісквітного тіста готують м’які рулети з прошарком, яку можна доповнювати маслом, горіхами або сухофруктами.

Рулет з повидлом – простий рецепт

Смачний і м’який бісквітний рулет з повидлом вийде, якщо скористатися цим рецептом. Перевагою такого роду випічки є простота виготовлення і мінімальний набір продуктів. Для наповнення краще вибрати густе, однорідне повидло, якщо такого не виявилося, можна збити його блендером і додати вершкового масла.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 150 г;
  • масло вершкове – 1 ч. л.;
  • повидло – ½ ст.

Приготування

  • Збити жовтки з половиною цукру до білого стану.
  • Збити білки з цукром до стійких піків.
  • Акуратно з’єднати обидві маси.
  • Ввести муку.
  • На змащений пергамент вилити тісто, розрівняти, випікати 20 хвилин при 200.
  • Гарячий корж змастити повидлом, згорнути рулетом, охолодити.

Загрузка...

Відкритий пиріг з повидлом

Відкрита випічка з повидлом готується з різного тіста, це може бути дріжджовий пиріг пісочний, головне вибрати смачну наповнення. Повидло можна взяти не дуже густе, з шматочками фруктів, а прикрасити виріб смужками тіста або вирізати фігурки спеціальної вирубкою, розподіливши заготовки на поверхні.

Інгредієнти:

  • молоко – 400 мл;
  • цукор – 1 ст.;
  • дріжджі – 25 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • масло м’яке – 50 г;
  • борошно – 400-500 г;
  • повидло – 1 ст.;
  • жовток – 1 шт.

Приготування

  • З’єднати 1 ст. молока 1 ст. л. цукру і дріжджами, залишити на 15 хвилин для реакції.
  • Окремо з’єднати всі інгредієнти для тіста, ввести опару, всипати борошно і замісити не липке тісто.
  • Залишити на расстойку на 1 годину.
  • Тісто обім’яти, розділити на 2 нерівні частини.
  • Більшу частину розподілити промасленим формі, розкласти начинку.
  • Прикрасити рештою тестом і випікати пиріг з повидлом в духовці 25-30 хвилин при 190.

Рогалики з повидлом на дріжджах – рецепт

Краще всього виходить така випічка з яблучним повидлом, воно щільне, не розтікається при випіканні і дуже ароматне. Доречним доповненням стане посипання із суміші цукру і кориці, а саме варення можна брати не однорідне, з невеликими шматочками. Тісто готується швидко, без опари і з простих компонентів.

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі – 1 пакетик;
  • цукор – ½ ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • масло – 100 г;
  • борошно – 400-500 г;
  • кефір – 300 мл;
  • повидло – 2/3 ст.;
  • жовток – 1 шт.;
  • цукор + кориця – для обсипання.

Приготування

  • В теплий кефір всипати ложку цукру і дріжджі, дочекатися реакції.
  • Окремо збити яйця, цукор і масло, ввести в кефірну суміш.
  • Всипаючи борошно, замішувати не липке тісто, накрити рушником, залишити на 1 годину, маса збільшиться вдвічі.
  • Тісто обім’яти, розділити, розкачати і розрізати на трикутники.
  • На більшу частину заготовки викласти ложку варення, згорнути рулетом.
  • Залишити на расстойку на 15 хвилин, змастити жовтком, обсипають цукрово коричної сумішшю.
  • Випічка з яблучним повидлом готується в духовці 30 хвилин при 180.

Булочки з повидлом – рецепт

Щоб булочки з повидлом з дріжджового тіста вийшли пишними, краще підійти до справи з усією відповідальністю, зробити його з великою кількістю здоби і з опарою. Такі вироби довго не черствіють і не втратять свою пишність навіть через кілька днів зберігання. Повидло згодиться будь-який, бажано однорідне, для обсипання застосовують цукор, кунжут, мак.

Інгредієнти:

  • молоко – 1 ст.;
  • дріжджі свіжі – 50 г;
  • цукор – 1 ст. л.;

Здоба:

  • молоко – 300 мл;
  • цукор – 100 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • масло м’яке – 100 г;
  • борошно – 600-800 г;
  • повидло – 200 г;
  • жовток – 2 шт.;
  • будь-яка обсипання.

Приготування

  • У теплому молоці розвести дріжджі і ложку цукру, дочекатися реакції в теплі.
  • Окремо з’єднати яйця з маслом, цукром і молоком, додати опару.
  • Підсипаючи борошно, замішувати м’яке тісто.
  • Залишити основу в теплі, дати тричі піднятися, обминаючи кожен раз.
  • Розділити на однакові кульки тісто, розкачати, розподілити повидло, згорнути рулетом.
  • Кожен згорнути рулет «калачиком», викласти на промаслений лист, залишити на 20 хвилин.
  • Змастити жовтком, обсипають, випікати 30 хвилин при 180.

Слойки з повидлом з листкового тіста

Випічка з повидлом з листкового тіста – кращий спосіб порадувати рідних за сніданком. Простий і швидкий рецепт реалізується лише за півгодини, знадобиться два інгредієнта, а оригінальності виробів додасть фантазія при оформленні ласощі. Варення краще вибрати щільне, однорідне, ідеально підійде ягідне, воно володіє яскравим присмаком і добре збалансує прісний смак тесту.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 1 кг;
  • полуничне повидло – 1 ст.

Приготування

  • Тісто розкачати, розрізати на прямокутники 15:10.
  • На одній половині зробити надрізи у вигляді сіточки, на другу викласти варення.
  • Накрити порізаної частиною зверху, добре скріпити краю.
  • Випікати слойки з повидлом 25 хвилин при 190.

Печиво «Хвилинка» з повидлом

Проста і швидка випічка з будь-яким повидлом скрасить нудне чаювання і порадує ласунів оригінальним зовнішнім виглядом. Маленькі печива «на зубок» готуються із звичайного пісочного тіста, а в якості наповнення краще вибрати густе однорідне варення. На приготування солодощі піде не більше півгодини, з урахуванням часу на підготовку основи.

Інгредієнти:

  • масло – 150 г;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • ванілін, розпушувач;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 250 г;
  • повидло.

Приготування

  • Масло збити з цукром, ваніліном і яйцями.
  • Ввести муку з розпушувачем.
  • Замісити щільний грудку, прибрати в морозилку на 10 хвилин.
  • Розкачати тонкий пласт, розрізати на квадрати 5:5.
  • У центр квадратів викласти по 1/2 ч. л. варення, скріпити два протилежних кута.
  • Випікати пісочне печиво з повидлом 15 хвилин при 200 градусах.

Пісочне тістечко з повидлом

Пісочна смужка з повидлом – ласощі, знайоме багатьом ласунам ще з радянського часу, коли тістечко було дуже популярним. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 6 невеликих тістечок, повидло знадобиться яблучне, однорідне, зробити його таким можна за допомогою блендера.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • борошно 550 г;
  • цукор – 200 г;
  • мало вершкове – 300 г;
  • сіль – щіпка;
  • сода – ½ ч. л.;
  • ванілін;
  • повидло яблучне.

Приготування

  • Масло розтерти з цукром, збити міксером, кинути сіль.
  • Ввести яйце, погашену соду, ванілін.
  • Ввести борошно, швидко замісити тісто, прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  • Тісто розділити на 2 частини, розкачати завтовшки 10 мм.
  • Випікати 2 коржа 15 хвилин при 200 градусах.
  • Зрізати з коржів сухі краю, розтерти в крихту.
  • Змастити один корж, викласти поверх другий, теж змастити повидлом, обсипати крихтою, розрізати на прямокутники.

Шарлотка з повидлом

Щоб спекти бісквіт з повидлом потрібні навички в приготуванні такого тесту, потрібно враховувати важливі моменти при збиванні інгредієнтів, адже традиційно основа готується без кисломолочних компонентів і без розпушувача, якщо впевненість у хорошому результаті ні, краще додати соду. Варення в даному варіанті використовується смородинове, можна застосувати інше густе повидло з шматочками фруктів або ягід.

Інгредієнти:

  • цукор-150 г;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач;
  • яйця – 3 шт.;
  • густе смородинове повидло.

Приготування

  • Збити яйця в пишну піну з цукром.
  • Ввести муку з розпушувачем.
  • Вилити тісто у форму, зверху ложкою викладати повидло.
  • Випікати 25-30 хвилин при 180.

Круасани з повидлом

Смачні і розсипчасті рогалики з листкового тіста з повидлом краще готувати з дріжджовий основи, так вироби вийдуть пишними, розсипчастими. Не рекомендується сильно тонко розкачувати заготовку, щоб частування вийшло пишніше. При бажанні можна поверхня обсипати цукром з корицею або просто змастити жовтком для глянцевої поверхні золотистої.

Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 1 кг;
  • жовток – 2 шт.;
  • повидло.

Приготування

  • Тісто розморозити, розкачати, розрізати на трикутники.
  • На широку частину викласти повидло, загорнути кути, згорнути рулетом.
  • Змастити жовтком, випікати 20 хвилин при 190.

Загрузка...