Випічка в мікрохвильовці – рецепти шоколадного кексу, пирога, безе і запіканки

Випічка в мікрохвильовці – це прекрасна можливість швидкого отримання ароматних десертів, при цьому ласощі дуже просто готуються і вражають своєю різноманітністю. В останньому можна переконатися, ознайомившись з представленими далі рецептами, в яких ягідна шарлотка, шоколадні кекси і сирна запіканка виникають на столі за пару хвилин.

Загрузка...

Що можна спекти в мікрохвильовці?

Випічка в мікрохвильовці – рецепти, завдяки яким можна просто і швидко приготувати безліч солодких страв. На даний момент вибір не обмежується яблучним пирогом і запіканкою: СВЧ чудово справляється з випіканням шоколадних брауні, сирних кексів, манников, різноманітних бісквітів і при цьому робить все за 10 хвилин. Випічка на швидку руку в мікрохвильовці вимагає дотримання чітких правил по приготуванню:

  • Час приготування десерту в СВЧ залежить від його ваги. Великий обсяг щільного (наприклад, бісквітного) тесту довше випікається рідкого, тому слід збільшувати час виходячи з консистенції і об’єму продукту.
  • Так чи інакше, краще робити тісто для випічки в СВЧ більш рідким, інакше ризикуєте отримати більш щільні, навіть «гумові» коржі.
  • Швидка випічка в мікрохвильовці вийде пишною і повітряної, якщо розрахувати час приготування за формулою, адаптувавши його до потужностей своєї СВЧ. Для цього слід перемножити час і потужність, зазначені в рецепті, і розділити їх на потужність власної печі.
  • Шоколадний кекс в мікрохвильовці

    Кекс в чашці в мікрохвильовці займає перше місце серед простих, зручних у поданні, стрімких в приготуванні десертів, потребують всього 5 хвилин. Таке ласощі не потребує спеціальної посуді, складається з простих компонентів, а додавання пари шматочків шоколаду доповнять звичайний бісквіт смачною начинкою.

    Інгредієнти:

    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 20 г;
    • цукор – 20 г;
    • масло – 60 г;
    • молоко – 20 мл;
    • шматочок шоколаду – 2 шт.;
    • розпушувач – 5 р.

    Приготування

  • Збийте яйце з цукром.
  • Додайте масло, борошно, молоко і розпушувач.
  • Змастіть кухоль маслом і вилийте частину тіста.
  • Покладіть часточки шоколаду і долийте тісто.
  • Випічка з шоколаду в мікрохвильовці готується на потужності 800 Вт 3 хвилини і 2 хвилини настоюється.
  • Загрузка...

    Пиріг в мікрохвильовці

    Шарлотка з яблуками в мікрохвильовці відноситься до категорії десертів «простіше не буває». Це яскравий приклад соковитого, ароматного і невигадливого ласощів за 10 хвилин. Володарі функції «Гриль» можуть отримати традиційну для випічки з духовки золотисту скоринку, а ті, хто не має такого режиму, можуть приховати блідість поверхні цукровою пудрою або шоколадом.

    Інгредієнти:

    • яблуко – 3 шт.;
    • борошно – 150 г;
    • яйце – 4 шт.;
    • цукор – 125 г;
    • масло – 20 г;
    • розпушувач – 10 г;
    • цукрова пудра – 30 р.

    Приготування

  • Яблука очистіть, наріжте кубиками і покладіть у форму.
  • Збийте яйця з цукром, розпушувачем і борошном.
  • Вилийте тісто на яблука.
  • Випічка готується в мікрохвильовій печі на потужності 850 Вт 10 хвилин, посипається пудрою і відправляється на стіл.
  • Рецепт бісквіта в мікрохвильовці

    Багато господинь захоплені пошуком рецептів швидких бісквітних тортів. Традиційно, пишна основа піднімається в духовці не менше години, а бісквіт в мікрохвильовці – за 5 хвилин. Досягти такого результату можна завдяки хвиль НВЧ і тесту з правильною, рідкуватий консистенцією. Для приготування останнього до класичних компонентів додають молоко і рослинне масло.

    Інгредієнти:

    • яйце – 1 шт.;
    • молоко – 100 мл;
    • рослинна олія – 60 мл;
    • борошно – 80 г;
    • розпушувач – 10 г;
    • цукор – 60 р.

    Приготування

  • Збийте яйце з цукром.
  • Додайте борошно, розпушувач, молоко і масло.
  • Визначте форму пергаментом і вилийте тісто.
  • Встановіть потужність СВЧ 800 Вт.
  • Випічка в мікрохвильовці готується 5 хвилин.
  • Як зробити безе в мікрохвильовці?

    Безе в мікрохвильовці – сучасний відповідь трудомісткого класичним рецептом. І якщо раніше на приготування потрібно кілька годин, то сьогодні, випікання займає лише хвилини. Головне в цьому рецепті – білки розтерти з цукровою пудрою до однорідної гладкої маси, тому що про інше вміло піклується СВЧ.

    Інгредієнти:

    • яєчний білок – 2 шт.;
    • цукрова пудра – 500 р.

    Приготування

  • Розітріть білки з цукровою пудрою.
  • Наповніть масою кондитерський шприц і видавіть безе на пергамент.
  • Випікайте печиво при потужності 750 Вт 1, 5 хвилини.
  • Запіканка з сиру в мікрохвильовці

    Запіканка в мікрохвильовці – привід подати на сніданок швидке і корисне блюдо. Мова йде про приготування ласощів з сиру. Останній – ідеальний для СВЧ: він має правильну консистенцію, швидко пропікається, не вимагає дорогих доповнень і чудово поєднується з фруктами і прянощами, чим забезпечує безліч варіацій.

    Інгредієнти:

    • сир – 400 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • яблуко – 2 шт.;
    • цукор – 40 р.

    Приготування

  • Сир пропустіть через сито, яблуко натріть на тертці.
  • Додайте яйця, перемішайте і розкладіть по формах.
  • Готуйте на потужності 800 Вт 7 хвилин.
  • Печиво вівсяне в мікрохвильовці

    Печиво в мікрохвильовці – незамінний ласощі для швидких перекусів. При цьому хочеться, щоб виріб був не тільки смачним, але і корисним. Останнє можливе лише з вівсяними пластівцями. Краще всього підходять пластівці для каш швидкого приготування: вони мають ніжну текстуру, яка при випіканні зберігає м’якість і легкість.

    Інгредієнти:

    • вівсяна каша швидкого приготування – 250 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 20 г;
    • масло – 40 р.

    Приготування

  • Розтопіть масло за 10 секунд при потужності НВЧ 600 Вт.
  • Влийте до вівсяним пластівців.
  • Додайте яйце, борошно і перемішайте.
  • Сформуйте печиво, покладіть його на пергамент і відправте в НВЧ при 600 Вт на 9 хвилин.
  • Білий хліб в мікрохвильовці

    Хліб в мікрохвильовці – швидкий варіант для тих, хто віддає перевагу домашню випічку магазинної продукції. В СВЧ здоба виходить смачною, соковитою і ароматною і займає півгодини вільного часу на приготування. Все тому, що функції мікрохвильовки дозволяють замісити дріжджове тісто за пару секунд і провести расстойку хліба за 10 хвилин.

    Інгредієнти:

    • борошно 550 г;
    • молоко – 250 мл;
    • масло – 100 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • сухі дріжджі – 10 г;
    • цукор – 60 г;
    • сіль – 10 р.

    Приготування

  • Розчиніть дріжджі і цукор в теплому молоці.
  • Додайте борошно.
  • Відправте в НВЧ на 15 секунд при 700 Вт.
  • Змішайте масло з яйцями і вилийте суміш в тісто.
  • Потримайте тісто в СВЧ 20 секунд до збільшення в об’ємі. Повторіть з перервою в 5 хвилин.
  • Сформуйте виріб і відправте в НВЧ на 10 секунд підрости.
  • Випікайте на потужності 600 Вт 6 хвилин і 5 хвилин на максимальній.
  • Тістечко в мікрохвильовці

    Тістечко за хвилину в мікрохвильовці доречне ласощі для зустрічі гостей. Легкий, повітряний десерт порадує прийшли ніжним смаком, а господинь – простим продуктовим складом і швидкістю приготування. Для приготування потрібно замісити бісквітне тісто, розкласти його порційно по чашках або формочках, і відправити в НВЧ на 50 секунд.

    Інгредієнти:

    • яйце – 1 шт.;
    • борошно – 120 г;
    • масло – 60 г;
    • цукор – 40 г;
    • лікер – 40 мл;
    • розпушувач – 10 г;
    • збиті вершки – 100 р.

    Приготування

  • Збийте яйце з маслом, борошном, цукром, лікером і розпушувачем.
  • Масу розлийте по чашках.
  • Готуйте на максимальній потужності 50 секунд.
  • Прикрасьте збитими вершками.
  • Слойки в мікрохвильовці

    Порівняно з духовкою, пиріжки в мікрохвильовці мають масу переваг. Навіть без олії тісто зберігає соковитість, добре пропікається і не підгорає, квартира не наповнюється запахом смажених продуктів, а на процес приготування займає всього 20 хвилин, за умови придбання готового листкового тіста і заморожених ягід для начинки.

    Інгредієнти:

    • листкове тісто – 500 г;
    • заморожена вишня – 400 г;
    • крохмаль – 20 г;
    • яйце – 1 шт.

    Приготування

  • Вишню розморозьте, злийте сік, додайте крохмаль.
  • Розріжте тісто на квадрати, розкладіть начинку, скріпіть краю.
  • Викладіть на пергамент, змастіть яйцем.
  • Випічка в мікрохвильовці готується 12 хвилин при потужності 600 Вт.
  •