Вершковий соус для риби – рецепти для червоної і білої риби з ікрою, грибами, шпинатом і часником

Правильно підібраний і приготований з урахуванням рекомендованих вимог вершковий соус для риби підкреслить всі достоїнства основного блюда і вміло завуалирует наявні недоліки основного частування. Делікатна добавка додасть гарячого потрібні відтінки смаку і посилить його апетитний аромат.

Загрузка...

Як приготувати вершковий соус для риби?

Соуси на основі вершків до риби можуть подаватися до готового блюда в окремому соуснику або використовуватися для спільного гасіння або запікання з базовим продуктом.

  • Вершки можна використовувати будь-якої жирності, регулюючи при цьому підсумкову густоту соусу додаванням борошна або крохмалю або уваривая субстанцію до потрібної текстури.
  • Особливо доречними в соусі будуть кислотовмісні добавки: лимонний або лаймовий сік, біле сухе вино.
  • Білий соус для риби з вершків можна доповнювати грибами, овочами, всілякою зеленню, цибулею, часником.
  • Для пікантності та гостроти соус приправляють доречними прянощами, спеціями, перцем, не забуваючи масу посолити за смаком.
  • Червона риба у вершках

    Якщо хочеться швидко, легко і смачно запекти червону рибу в духовці, рішення доповнити продукт при цьому вершковим соусом буде максимально правильним. З таким супроводом рибна нарізка збереже соковитість, придбає потрібну помірну пікантність, легку гостроту ніжні і приємні смакові ноти.

    Інгредієнти:

    • філе червоної риби – 1 кг;
    • вершки – 1 л;
    • жовтки яєчні – 3 шт.;
    • лимон – 1 шт.;
    • петрушка, кріп, базилік естрагон – за смаком;
    • гірчиця – 2 ч. ложки;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Розрізають на порційні шматки філе, солять, перчать, збризкують соком лимона, укладають в промаслений форму.
  • З’єднують вершки і жовтки, трохи збивають.
  • Додають нарізані трави, лимонну цедру, гірчицю, сіль і перець, ще раз ретельно розмішують, виливають до риби.
  • Через 30 хвилин запікання при 180 градусах червона риба у вершковому соусі буде готова до подачі.
  • Загрузка...

    Вершково-ікорний соус для риби

    Шляхом виконання представленого далі рецепта вдасться власноруч приготувати страву ресторанного рівня, здатне здивувати самих вибагливих і примхливих гостей. Причому сама технологія створення такого частування елементарна і не викличе ніяких труднощів навіть у молодої господині.

    Інгредієнти:

    • сьомга або форель – 0,5 кг;
    • вершки – 300 мл;
    • червона ікра – 2 ст. ложки;
    • лимон – 0,5 шт.;
    • прованські трави – щіпка;
    • борошно – 0,5 склянки;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Рибу розрізають на порційні шматочки, солять, перчать, поливають лимонним соком.
  • Панірують нарізку в борошні і обсмажують в маслі з двох сторін.
  • Одночасно готують вершковий соус з ікрою для риби, починаючи з уварювання вершків до потрібної густоти.
  • Приправляють вершкову основу сіллю, перцем, травами, додають лимонну цедру і сік за смаком.
  • Остуджують соус, додають ікру, перемішують, поливають сумішшю готову рибу на тарілці.
  • Вершковий соус зі шпинатом для риби

    Соус для риби з вершками і шпинатом змінить смак лаконічно пожаренных або приготованих на пару скибок, додасть їм бракує вишуканості. Свіжий шпинат допускається замінювати замороженим, а замість вершків використовувати сметану, підкоригувавши при цьому кількість лимонного соку для балансу кислотності.

    Інгредієнти:

    • шпинат – 1 великий пучок;
    • вершки – 200 мл;
    • цибулю і часниковий зубок – по 1 шт.;
    • лимонний сік – 0,5-1 ч. ложка;
    • масло вершкове – 30 г;
    • цукор – 0,5 ч. ложки;
    • сіль, перець, мускатний горіх.

    Приготування

  • Заливають окропом шпинат на хвилину, зливають, дають стекти, подрібнюють.
  • На маслі обсмажують цибулю і часник.
  • Вливають вершки, додають лимонний сік, цукор, сіль, мускатний горіх і перець за смаком.
  • Закладають шпинат прогрівають вершково-шпинатовий соус до риби на тихому вогні, помішуючи, до кипіння.
  • Вершково-часниковий соус для риби – рецепт

    Пікантний вершковий соус для риби, приготований з часником, можна подати до смаженою або вареною порціях або використовувати для заливки рибної нарізки у формі з подальшим запіканням страви в духовці. Ємність при цьому переважно затягнути фольгою, що дозволить зберегти соковитий і ніжний смак продукту.

    Інгредієнти:

    • часник – 2-3 зубки;
    • вершки – 200 мл;
    • кріп і петрушка – по 2 гілочки;
    • вершкове масло – 30 г;
    • борошно – 1 ч. ложка;
    • сіль, перець, суміш італійських трав.

    Приготування

  • На маслі обсмажують цибулю, додають часник, борошно і смажать ще кілька хвилин при помішуванні.
  • Вливають вершки, приправляють за смаком, додавши сіль, перець, трави, нарубану зелень.
  • Прогрівають вершково-часниковий соус для риби до кипіння і використовують за призначенням.
  • Вершково-сирний соус для риби – рецепт

    Простий вершково-сирний соус для риби ніжно обволікає рибні скибки в процесі запікання, зберігаючи їх соковитість і надаючи пряні ноти. Ступінь пікантності смаку буде залежати від набору додається до складу зелені, яку частково можна замінити салатом латук, і використовуваних приправ. Замість твердого сиру найчастіше використовують плавлений.

    Інгредієнти:

    • філе будь-якої риби – 0,5 кг;
    • сир твердий – 150 г;
    • вершки – 250 мл;
    • кінза, петрушка, базилік і кріп – по 2 гілочки;
    • цукор – 0,5 ч. ложки;
    • вершкове масло – 10 г;
    • приправи для риби – 1 ст. ложка;
    • сіль, перець, лимонний сік.

    Приготування

  • Рибу солять, перчать, поливають соком лимона, присмачують приправами і укладають в промаслений форму.
  • Готують вершковий сирний соус для риби, додавши до вершків тертий сир, нарубану зелень, сіль, перець, цукор.
  • Виливають суміш до рибної нарізці.
  • Запікають блюдо 30 хвилин при 190 градусах.
  • Вершковий соус з креветками для риби

    Приготувавши вершковий соус для риби з додаванням очищених креветок, і відправивши попередньо обсмажений продукт додатково запікатися з таким супроводом, вдасться не лише зберегти всі цінні соки філе або стейків всередині, але і збагатити і без того досконалий смак улюбленої страви.

    Інгредієнти:

    • філе або стейки лосося – 0,5 кг;
    • вершки – 200 мл;
    • креветки – 300 г;
    • олія – 50 мл;
    • петрушка – 0,5 пучка;
    • сіль, перець, спеції, борошно, лимонний сік.

    Приготування

  • Рибу солять, перчать, приправляють спеціями і соком лимона.
  • Панірують нарізку в борошні, обсмажують на олії на сильному вогні з двох сторін, перекладають у форму.
  • У тій же сковороді пасерують столову ложку борошна, вливають вершки, закладають креветки, зелень, приправи, прогрівають до кипіння, виливають на рибу.
  • Через 15 хвилин запікання при 200 градусах червона риба з креветками у вершковому соусі буде готова до подачі.
  • Вершково-грибний соус для риби

    Незрівнянним вийде блюдо, якщо приготувати його, скориставшись порадами такого рецепта. Вершковий соус з грибами для риби може бути доповнений цибулею або часником, приправлений свіжою зеленню, а для завершеності смаку присмачений тертим сиром, який слід вмішати в загальну масу або посипати стружкою страву зверху.

    Інгредієнти:

    • філе риби – 0,5 кг;
    • гриби – 250 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вершки – 200 мл;
    • часник – 1 зубок;
    • зелень, сир – на смак;
    • сіль, перець, спеції, олія.

    Приготування

  • Рибу приправляють за смаком, трохи обсмажують з двох сторін і укладають у форму.
  • Гриби обсмажують з цибулею, додавши в кінці часник і приправи.
  • Вливають вершки, прогрівають до кипіння, виливають до риби.
  • Підготовлена риба у вершках з грибами посипається сиром і відправляється на 15 хвилин в прогріту до 200 градусів духовку.
  • Вершково-лимонний соус до риби

    Вершковий соус для риби, рецепт якого буде представлений далі, ідеально підійде для подачі страви в будь-якому виконанні: смаженому, вареному або тушкованому. Приємна кислинка лимонного соку, присутня в добавці, чудово відтінятиме смак рибної м’якоті, яка стане ще смачніше й пахучіше.

    Інгредієнти:

    • вершки жирністю не менше 30 % – 300 мл;
    • лимон середнього розміру – 1 шт.;
    • зелень – за смаком;
    • сіль, білий перець.

    Приготування

  • Віджимають з лимона сік, розтирають в ньому зелень, залишають на 15 хвилин, після чого проціджують.
  • Цівкою як можна тонше вливають в лимонний сік, вершки, розмішуючи масу при цьому ложкою або віночком.
  • Приправляють соус сіллю і білим перцем.
  • Вершково-гірчичний соус для риби

    Відварена, смажена в олії або запечена в духовці риба під вершковим соусом, приготованим з додаванням гірчиці і меду, буде на порядок смачніше, ніж при самостійній подачі просто з гарніром або овочами. Якщо не подобається присутність гірчичних зерен, можна замінити таку добавку іншим видом.

    Інгредієнти:

    • вершки – 200 мл;
    • лайм – ¼ шт.;
    • чорний мелений перець, коріандр і сіль – 0,5 ч. ложки;
    • мед – 10 г;
    • діжонська гірчиця – 4 ч. ложки;
    • біла гірчиця – 1 ч. ложка;
    • петрушка.

    Приготування

  • Вершки підігрівають, додають сік лайма, білу і діжонську гірчицю, мед, коріандр, перець і сіль.
  • Продовжують нагрівання соусу при помішуванні до загусання.
  • Вмішують петрушку і через хвилину знімають посуд з вогню.
  • Вершково-винний соус для риби

    Вершковий соус з білим вином для риби в оригіналі готується з попередньо обсмаженим зеленою цибулею, який при бажанні можна замінити пореєм, шалотом або нарізаною дрібно салатною цибулиною. Знизити калорійність доповнення до рибних страв вдасться, замінивши половину порції вершків молоком.

    Інгредієнти:

    • вершки – 1 склянку;
    • біле сухе вино – 0,5 склянки;
    • вершкове масло – 2,5 ст. ложки;
    • лук зелений – 1 стебло;
    • борошно – 3 ч. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • У сковороді з ложкою олії нарізану цибулю обсмажують 1,5 хвилини.
  • Вливають вино, випарюють наполовину.
  • Додають вершки, дають закипіти.
  • Збивають залишок масла з борошном, додають у соус, інтенсивно розмішуючи масу віночком.
  • Прогрівають соус до загусання, приправляють за смаком, знімають з плити.
  • Вершково-кроповий соус для риби

    Ні з чим не порівнянне гастрономічне задоволення вдасться отримати від трапези, приготувавши соус для риби з вершків з додаванням кропу, свіжого огірка і хрону. Подібна добавка перетворить навіть саме непоказне страва з бюджетної риби, надавши йому помірну пікантність, свіжість і легку гостроту.

    Інгредієнти:

    • вершки – 300 мл;
    • кріп – 1 пучок;
    • огірок свіжий – 1 шт.;
    • хрін готовий – 0,5-1 ст. ложка;
    • сіль, перець, олія.

    Приготування

  • Дрібно нарізають огірок і обсмажують на рослинній олії 30 секунд.
  • Вливають вершки, додають хрін, дрібно нарізаний кріп.
  • Приправляють суміш за смаком, прогрівають, помішуючи, практично до кипіння, але не дають закипіти.
  • Знімають посуд з вогню, охолоджують і подають соус до риби.
  •  

    Загрузка...