Варення з винограду з кісточками – рецепти на зиму з білого, синього і недозрілого винограду

Варення з винограду з кісточками – не тільки смачне, але і корисне ласощі, регулярне вживання якого забезпечить організм безліччю вітамінів і цінних елементів, яких не знайти в заготовці з очищених ягід. Власне кісточки і перетворюють поживні характеристики ласощі, посилюючи його користь.

Загрузка...

Як зварити варення з винограду?

Беручи до уваги те, що виноградне варення в даному випадку готується з ягід з кісточками, процес не забирає багато часу і абсолютно не клопіткий. Знання базових моментів створення ласощі допоможе кожному виконати вибраний рецепт смачно і результативно.

  • Виноградні грона споліскують, дають стекти.
  • Знімають ягоди з грон, одночасно позбавляючись від порченных і підгнилих примірників.
  • Виноград з щільною шкіркою попередньо бланшують в киплячій воді 1-2 хвилини, після чого обсушують.
  • Підготовлену ягідну масу доповнюють цукровим сиропом і варять в один або декілька прийомів з багаторазовим охолодженням і настоюванням.
  • Виноград часто доповнюють при варінні варення іншими фруктами, горіхами, отримуючи абсолютно новий смак солодощі.
  • Виноградне варення з кісточками в гарячому вигляді укупоривают в стерильні банки, після чого витримують в перевернутому вигляді під теплою ковдрою до повного охолодження.
  • Варення з винограду Ізабелла

    Варення з винограду Ізабелла з кісточками має приємний насичений смак і приголомшливий аромат. За бажанням цукровий сироп для заливки ягід можна зробити з свіжоприготованого виноградного соку, замінивши їм воду, що позитивно позначиться на підсумкових характеристик ласощі й посилить її пахощі.

    Інгредієнти:

    • виноград Ізабелла – 2 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Засипають виноградні ягоди половиною порції цукру і залишають на 10-12 годин.
  • З води і залишився цукрового піску варять сироп, дають йому охолонути і виливають до ягід.
  • Мають ємність із заготівлею на плиті, варять варення з винограду з кісточками 30 хвилин, укупоривают в стерильну тару.
  • Загрузка...

    Варення з білого винограду

    Не менш просто готується варення з білого винограду з кісточками. В процесі термічної обробки ягідна маса набуває красивий сонячний колір і тонкий аромат, який можна зробити ще більш вираженим, додавши в процесі кип’ятіння трохи ваніліну або ванільний цукор на завершальному етапі готування солодощі.

    Інгредієнти:

    • виноград білий – 2 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • вода – 3 склянки;
    • лимонна кислота – 5 г;
    • ванілін – 2 щіпки.

    Приготування

  • Білий виноград бланшують в окропі не більше хвилини.
  • З води і цукру варять сироп, заливають їм ягоди і залишають до охолодження.
  • Нагрівають заготовку до кипіння, проварюють 10-15 хвилин, дають охолонути і настоятися.
  • Повторюють варіння і наполягання ще 2 рази.
  • При останньому кип’ятінні кидають ванілін і лимонну кислоту, закупорюють варення з білого винограду з кісточками в пропарені ємності.
  • Варення з недозрілого винограду на зиму

    Якщо сік або вино з незрілих ягід виходить сумнівної якості, то варення з подібної сировини порадує відмінним смаком і оригінальністю. Для позбавлення від можливої гірчинки підготовлені зелені ягоди попередньо бланшують у підсоленій воді протягом двох хвилин, після чого використовують за призначенням.

    Інгредієнти:

    • виноград недозрілий – 1 кг;
    • цукор – 1,2 кг;
    • виноградний сік – 3 склянки;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • ванілін – 2 щіпки.

    Приготування

  • Зелений виноград знімають з гілочок, закладають в каструлю з киплячою підсоленою водою і проварюють 2 хвилини.
  • Відкидають ягоди на друшляк, промивають, дають стекти.
  • З соку і цукру варять сироп, занурюють в нього виноградини.
  • Томят варення із зеленого винограду на найменшому вогні до загусання, додають ванілін і через 5 хвилин укупоривают в банки.
  • Варення з винограду «П’ятихвилинка» – рецепт

    Варення з винограду «П’ятихвилинка» швидко готується і повною мірою зберігає свіжий смак ягід. Кількість цукру можна змінювати в залежності від природного солодощі базового компонента і від бажаних підсумкових властивостей ласощі. В даному випадку як ніколи важливо дотримуватися стерильність тари і після герметичного закупорювання укутати ємності до охолодження для самостерилизации.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • цукор – 0,5 кг;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Пройшли відбір ягоди заливають звареним з води і цукру сиропом, залишають до охолодження.
  • Прогрівають заготовку до кипіння, проварюють 5 хвилин.
  • Гаряче варення «П’ятихвилинка» з винограду з кісточками розливають по стерильним судинах, закупорюють, загортають.
  • Виноградне варення з волоськими горіхами

    Наступний рецепт для любителів оригінальних і незвичайних заготовок. В даному випадку готується варення з винограду з горіхами, які потрібно попередньо підсушити на сухій сковороді і подрібнити до отримання крихти бажаної величини. При використанні ягід білих сортів складу можна доповнити ваніліном або ванільним цукром.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • вода – 100 мл;
    • горіхи грецькі – 150 г;
    • ванілін.

    Приготування

  • Виноград промивають і бланшують в киплячій воді 2-3 хвилини.
  • Змішують цукор з водою і варять сироп при помішуванні до кипіння і розчинення кристалів.
  • Закладають в солодку субстанцію ягоди, варять 10 хвилин, вимикають вогонь і залишають вміст посудини остигати.
  • Нагрівають ласощі до кипіння, додають горіхи і ванілін, варять ласощі 15 хвилин, укупоривают в стерильні ємності.
  • Варення з яблук і винограду – рецепт

    Якщо хочеться урізноманітнити класичне виноградне варення, рецепти з додаванням інших фруктів або ягід підійдуть для цієї мети як не можна краще. Найпростіший спосіб отримати новинку – використовувати у якості супроводу соковитим виноградинам нарізані яблука. Для пікантності складу можна доповнити паличкою кориці, гвоздикою або запашним перцем.

    Інгредієнти:

    • виноград – 2 кг;
    • яблука – 1 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • кориця – 0,5 палички;
    • лимонний сік – 2 ст. ложки;
    • гвоздика – 2 шт.

    Приготування

  • Яблука нарізають часточками або кубиками, збризкують лимонним соком, змішують з виноградними ягодами і цукром, залишають на 10-12 годин.
  • Мають ємність на плиті і прогрівають масу до кипіння, розмішуючи.
  • Кидають корицю, гвоздику і уварюють ласощі до бажаної густоти.
  • Закупорюють варення з яблук з виноградом на зиму в стерильну тару.
  • Варення з винограду з апельсином

    Наступний рецепт варення з винограду з кісточками дозволить одержати вишукане ласощі, яке займе почесне місце в коморі серед інших солодких заготовок. Виноградини в даному випадку доповнюються апельсиновими часточками, що освіжить смак солодощі і перетворить її характеристики до невпізнання.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • апельсин – 1 шт.;
    • цукор – 1 кг;
    • вода – 1 стакан.

    Приготування

  • З води і третини цукру варять сироп, опускають в нього виноградини, залишають до охолодження.
  • Апельсин проварюють 2-5 хвилин, після чого нарізають часточками, кубиками або перемелюють в блендері.
  • Додають цитрус на виноградну основу, всипають половину з цукру, що залишився і проварюють 15 хвилин.
  • Після охолодження заготовки знову кип’ятять ласощі 15 хвилин, додавши залишок цукру.
  • Закупорюють ласощі в стерильні ємності, загортають.
  • Варення з винограду з желатином на зиму

    Варення з винограду з желатином позбавить від тривалого виснажливого уварювання ласощі до отримання потрібної густоти і дозволить домогтися бажаної консистенції навіть з мінімальною порцією цукру. Якщо не дуже хочеться спостерігати кісточки в готовому ласощах припущені з водою ягоди можна попередньо пропустити через сито.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • виноградний сік – 300 мл;
    • желатин – 25 г;
    • цукор – 0,5 кг;
    • сік лимонний – 30 мл

    Приготування

  • Виноград засипають цукром, додають лимонний сік і залишають на деякий час.
  • Желатин замочують у соку.
  • Мають ємність з ягодами на плиті, дають закипіти при помішуванні.
  • Через 10-15 хвилин кипіння вливають сік з разбухшими желатиновими гранулами, розмішують, прогрівають до розпускання кристалів, після чого укупоривают в стерильну тару.
  • Варення з винограду в мультиварці

    Готується елементарно виноградне варення в мультиварці. В якості базового компонента можна використовувати ягоди білих або темних сортів, а також мікс з двох видів, що позитивно позначиться і на смакових характеристиках готового ласощі, і на його зовнішньому вигляді. Не зайвим буде при цьому додати по пару щіпок ванілі і лимонної кислоти.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • цукор – 0,5 кг;
    • ванілін і лимонна кислота.

    Приготування

  • Виноград укладають у мультикамтрюлю і засипають цукром.
  • Залишають масу на пару-трійку годин, після чого включають режим «Варення» або «Гасіння» і вибирають час 1,5-2 години.
  • За 30 хвилин до кінця приготування додають лимонну кислоту і ванілін.
  • Варення з винограду в духовці

    Дивовижний смак набуває варення з винограду з кісточками, якщо його приготувати в духовці, спираючись на рекомендації з такого рецепта. Ласощі наповнюється пікантністю анісу і кориці, смаком незрівнянного мигдалю і стає кращим доповненням до чаювання або добавкою до інших десертів.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • цукор – 0,5 кг;
    • виноградний сік – 150 мл;
    • зірочка анісу – 1 шт.;
    • паличка кориці – 0,5 шт.;
    • мигдаль – 100-120 р.

    Приготування

  • Ягоди пересипають цукром, укладають у форму разом з прянощами, заливають соком і розташовують в духовці.
  • Готують ласощі 3 години при 150 градусах, час від часу помішуючи.
  • За годину до кінця томління додають очищений мигдаль.
  • Закупорюють варення з винограду з кісточками на зиму в пропарені гарячі і сухі банки,
  • Варення з винограду в хлібопічці

    Зварити смачне варення із чорного винограду з кісточками або з ягід білих сортів можна в хлібопічці. Розумний прилад, оснащений цим режимом, забезпечить правильні умови для отримання ідеального результату і позбавить від необхідності постійного контролю і помішування солодкої заготовки.

    Інгредієнти:

    • виноград – 1 кг;
    • цукор – 800 г;
    • сік лимона – 50 мл;
    • ванілін.

    Приготування

  • Виноград змішують з цукром і залишають на кілька годин.
  • Перекладають масу в відерце пристрою, вливають лимонний сік і включають програму «Джем» або «Варення».
  • Гаряче ласощі розкладають по пропаренным судинах, укупоривают.
  •