Варення з ранеток – рецепти часточками, з хвостиком, з апельсином, сливами й яблуками

Варення з ранеток – вишукане частування, якими будуть раді поласувати і діти і дорослі. Оригінальна солодка заготівля стане не тільки дуже смачним десертом, який ефектно прикрасять будь чаювання, але і може ефективно застосовуватися для прикраси тортів та іншої випічки.

Загрузка...

Як зварити варення з ранеток?

Правильно приготоване яблучне варення з ранеток виходить прозорим, золотистим, з цілими мініатюрними плодами або зберегли первісний вигляд, але напитанными сиропом часточками. Для отримання бажаного результату потрібно знати деякі секрети техніки виконання рецептів.

  • Варення з ранеток варять невеликими порціями в широкій емальованій посудині з товстим дном і стінками.
  • У процесі варіння ласощі не можна перемішувати, щоб уникнути порушення цілісності фруктів.
  • При варінні ласощі з цілими плодами кожне яблуко обов’язково проколюють зубочисткою або шпажкою для більш швидкого просочування сиропом і запобігання його розтріскування і розварювання.
  • Додавання у сироп лимонної кислоти прискорить процес просочування ранеток і зробить смак ласощів більш збалансованим.
  • Варення з ранеток на зиму – простий рецепт

    Доступний і простий рецепт варення з ранеток є одним з найпоширеніших і затребуваних, так як дозволяє отримати без зайвого клопоту чудовий смакової результат і апетитний вигляд ласощі. Для переробки відбирають стиглі якісні яблука одного розміру, діаметром не більше 3,5 див.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 0,5 кг;
    • цукровий пісок – 600 г;
    • лимонна кислота – щіпка;
    • вода – 0,5 склянки.

    Приготування

  • Промиті яблука проколюють шпажкою.
  • З цукру, лимонної кислоти і води варять цукровий сироп, безперервно розмішуючи суміш до повного розчинення кристалів.
  • Заливають солодкою масою підготовлені ранетки в ємності для варіння варення, притискають вантажем до повного занурення плодів сироп і залишають до охолодження.
  • Двічі проварюють варення з ранеток по 7-10 хвилин, не перемішуючи, після чого розкладають у банки і закупорюють.
  • Загрузка...

    Як зварити варення з ранеток з хвостиками?

    Максимально ефектним зовні виходить варення з ранеток з хвостиком. Для його приготування відбирають дрібні плоди з незайманою плодоніжкою і проколюють наскрізь по всій довжині шпажкою. Мініатюрні розчулює своїм виглядом яблука зручно дегустувати і розкладати на поверхні торта або десерту, надаючи йому оригінальність і вишуканість.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 0,5 кг;
    • цукровий пісок – 600 г;
    • вода – 0,25 склянки.

    Приготування

  • Змішують цукор з порцією води і прогрівають при безперервному помішуванні до кипіння і розчинення всіх кристалів. За бажанням додають щіпку лимонної кислоти.
  • Закладають у киплячий сироп підготовлені ранетки, вимикають вогонь і залишають масу остигати і настоюватися.
  • Тричі нагрівають яблука в сиропі до кипіння і проварюють 7 хвилин.
  • При останньому кип’ятінні розкладають варення з цілих ранеток у пропарену тару закупорюють.
  • Варення з ранеток часточками прозоре в сиропі

    Наступний рецепт для тих, хто бажає зварити прозорий варення з ранеток часточками. В даному випадку попередньо вимиті плоди звільняють від плодоніжок і середини з насінням, після чого розрізають на акуратні скибочки бажаної величини. При використанні солодких яблук обов’язково додають в заготовку лимонну кислоту.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • цукровий пісок – 900 г;
    • лимонна кислота – 0,5 ч. ложки;
    • вода – 240 мл

    Приготування

  • Кип’ятять воду з додаванням цукру, поки кристали повністю розчиняться.
  • Додають лимонну кислоту, підготовлені ранетки, нарізані часточками, знімають ємність з плити і залишають до повного остигання.
  • Нагрівають фруктову масу до кипіння, проварюють 10 хвилин, дають охолонути і настоятися.
  • Повторюють кип’ятіння та охолодження ще 2 рази.
  • При останньому нагріванні варять варення з різаних ранеток до бажаної густоти, укупоривают в стерильні судини.
  • Янтарне варення з ранеток

    Варення з ранеток, рецепт якого буде викладено наступним, виходить максимально бурштиновим, порадує гарним зовнішнім виглядом з цілими, напівпрозорими плодами, напитанными солодким сиропом і мармеладними на смак. В даному випадку важлива попередня підготовка плодів, які потрібно ретельно помити і акуратно вирізати ворсинки в частині плоду, протилежної плодоніжки.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 0,5 кг;
    • цукровий пісок – 650 г;
    • лимонна кислота – 0,25 ч. ложки;
    • вода – 240 мл

    Приготування

  • Проварюють воду з цукром 5 хвилин, додавши лимонну кислоту.
  • Закладають підготовлені яблука, вимикають вогонь, залишають масу остигати.
  • Кип’ятять заготівлю 10 хвилин, не перемішуючи, остуджують.
  • Повторюють кип’ятіння і наполягання 2 рази, закупорюють ласощі гарячим в банки.
  • Варення з ранеток «П’ятихвилинка»

    Приготоване за таким рецептом ласощі збереже максимум вітамінів, що містяться в плодах, і порадує свіжим їх смаком. В даному випадку готують варення з дрібних ранеток, щоб за короткий час термічної обробки вони встигли просочитися сиропом і вийти максимально смачними і апетитними.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 0,5 кг;
    • цукровий пісок – 600 г;
    • лимонна кислота – щіпка;
    • вода – 150 мл

    Приготування

  • Ранетки миють, проколюють по всьому периметру наскрізь шпажкою.
  • Проварюють воду з цукром і лимонкою, щоб кристали розчинилися, заливають сиропом яблука, залишають до охолодження.
  • Нагрівають фруктову масу до кипіння, проварюють рівно 5 хвилин, розливають по банках, закочують їх кришками і утеплюють грунтовно до охолодження.
  • Варення з ранеток з чорноплідної горобини

    Неймовірно смачним і більш корисним вийде варення з ранеток з горобиною. Ласощі можна варити як з цілими плодами, так і розрізавши почищені яблука на половинки або часточки. Якщо є бажання отримати більш однорідну, розварену текстуру ласощі, ягоди і ранетки можна попередньо пробланшировать.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 900 г;
    • чорноплідна горобина – 600 г;
    • цукровий пісок – 1,3 кг;
    • вода – 1,5 склянки.

    Приготування

  • З води і цукру варять сироп, закладають в нього ягоди і яблука.
  • Дають масі закипіти, залишають до охолодження.
  • При подальшому нагріванні проварюють заготівлю 10 хвилин, остуджують.
  • Повторюють процедуру ще 2-3 рази або до отримання бажаної густоти.
  • Закупорюють варення з горобини і ранеток в банки гарячим.
  • Варення зі сливи і ранеток

    Смачне варення з ранеток на зиму можна зварити, доповнивши ласощі очищеними від кісточок слив пізніх сортів. Ласощі вдається густим по текстурі і може використовуватися в якості начинки в випічку. За бажанням перед останньою варінням сливово-яблучну солодку масу можна пробити заглибним блендером до однорідності.

    Інгредієнти:

    • ранетки і сливи – 1 кг;
    • цукровий пісок – 1,7 кг;
    • вода – 240 мл

    Приготування

  • Готують сливи і ранетки, очистивши плоди і розрізавши їх на половинки або часточки.
  • Проварюють воду з цукром, заливають отриманим сиропом фруктову масу на 3-4 години.
  • Тричі кип’ятять варення із слив і ранеток по 10 хвилин, укупоривают в банки.
  • Варення з ранеток з апельсином

    Заготовлене варення з ранеток з апельсином на зиму займе найпочесніше місце серед інших солодких запасів, особливо якщо приготувати його з цілими яблучними плодами і апельсиновими часточками, які, просочившись сиропом, стануть як смачний натуральний мармелад, яким без побоювань можна пригощати діток.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 0,5 кг;
    • апельсин – 1 шт.;
    • цукровий пісок – 700 г;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Ранетки проколюють шпажкою.
  • Апельсин попередньо відварюють 5 хвилин, після чого розрізають на часточки, або ж очищають від шкірки, розбирають на шматочки, з яких знімають білі плівки.
  • При використанні апельсина з шкіркою, часточки попередньо відварюють в сиропі 10 хвилин.
  • Додають в гарячу масу ранетки, залишають настоюватися на ніч.
  • Три рази доводять масу до кипіння, проварюють 5 хвилин і охолоджують.
  • Закупорюють ласощі в банки гарячої після останнього кип’ятіння.
  • Варення з ранеток з корицею

    Варення з жовтих ранеток, які часто менш ароматні, ніж інші сорти, можна приправити ваніллю або додати до складу мелену корицю. Добавка максимально розкриє смак фрукта і зробить заготівлю смачніше, ароматні й пікантніше. Варити ласощі можна з цілих плодів або розрізати на часточки або половинки.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 500 г;
    • кориця – 0,5 ч. ложки;
    • цукровий пісок – 650 г;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Підготовлені ранетки заливають сиропом, звареним з води і цукру, залишають до охолодження.
  • Проварюють заготівлю 3 рази по 10 хвилин, кожен раз даючи охолонути.
  • Додають корицю, уварюють ласощі до потрібної густоти і розкладають у банки.
  • Варення з ранеток з лимоном

    Надзвичайно ароматним виходить заготовлене варення з ранеток на зиму з додаванням лимона. Якщо яблука кислі, можна додати до складу лише лимонну цедру. При використанні солодких плодів з лимонним соком смак солодощі стане ще гармонійніше і збалансованішою. Для пікантності подібну версію часто доповнюють імбиром.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • лимон – 0,5 шт.;
    • цукровий пісок – 900 г;
    • вода – 90 мл

    Приготування

  • Варять з цукру і води сироп, додають в нього цедру і сік лимона або нарізаний скибочками цитрус.
  • Проварюють суміш 10 хвилин, закладають підготовлені цілі або нарізані ранетки.
  • Після охолодження масу кип’ятять 10 хвилин, охолоджують.
  • Повторюють процедуру ще 3 рази, закупорюють варення гарячим.
  • Варення з ранеток в мультиварці

    Приготувати варення з яблук ранеток можна і в мультиварці. Рівномірне прогрівання фруктової маси сприятиме збереженню цілісності яблучних плодів і швидкому просякання їх цукровим сиропом. Хоча без багаторазової термічної обробки і в даному випадку ніяк не обійтися.

    Інгредієнти:

    • ранетки – 1 кг;
    • лимонний сік – 1 ст. ложка;
    • цукровий пісок – 1,3 кг;
    • вода – 260 мл

    Приготування

  • У режимі «Варка» готують із цукру і води сироп.
  • Закладають в сироп підготовлені ранетки, доводять до кипіння на «Випікання».
  • Після охолодження включають програму «Випічка» на 25 хвилин, знову залишають остигати.
  • Повторюють роботу режиму з подальшим охолодженням ще 2 рази.
  • Закупорюють ласощі гарячої в банки.
  •