Варення з обліпихи на зиму – простий рецепт в домашніх умовах без варіння,без кісточок і в мультиварці

Варення з обліпихи на зиму – простий рецепт, скориставшись яким можна запастися рідкісним природним ліками. Кілька ложечок такого ласощі під час вечірнього чаювання, зміцнять організм і піднімуть імунітет. Крім корисних властивостей, янтарна ягода приємна смаком і легкий у готуванні, що підтверджують різноманітні варіанти рецептів.

Загрузка...

Як зварити варення з обліпихи?

Простота і легкість приготування зробили обліпихова варення популярної заготівлею. Справа в тому, що для збереження вітамінних смакових якостей, ягоди проварюють не більше 10 хвилин і негайно закочують в банки. Перед тим, засипають цукром і настоюють кілька годин або ж, злегка провареними, занурюють в солодкий сироп і томят 5 хвилин.

  • Варення з обліпихи в домашніх умовах вийде смачним тільки при наявності соковитих ягід. Найкраще збирати обліпиху після перших легких заморозків, коли ягоди набувають солодкий смак і наливаються соком.
  • Ягоди обліпихи дуже делікатні, тому збирати і мити їх треба дуже обережно, щоб не витік сік.
  • Для приготування варення слід вибирати щільні ягоди – при варінні вони збережуть свою форму і не розповзуться.
  • Домашнє варення з обліпихи особливо тим, що в нього можна додавати інші компоненти. Так, з додаванням яблук маса набуде густоту, з горіхами – поживність, апельсинова цедра додасть пікантної гірчинки.
  • Кількість цукру залежить від кислотності ягід. Традиційно, на кожні 100 м обліпихи потрібно 120 г цукру.
  • Варення з обліпихи з кісточками – рецепт

    Варення з обліпихи з кісточками – класична заготовка. Весь процес приготування полягає в тому, що ягоди настоюються в цукрі до виділення соку, проварюються 10 хвилин до густоти і загортаються в банки. Перевага рецепта в легкості приготування, мінус – наявність кісточок, які категорично протипоказані при хворобах шлунка.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • цукор – 1,2 кг

    Приготування

  • Пересипте цукром ягоди обліпихи і відставте в теплому місці на 3 години.
  • Поставте на повільний вогонь і варіть 15 хвилин.
  • Варення з обліпихи на зиму – простий рецепт, в якому варення розкладається по банкам і закочується.
  • Загрузка...

    Варення з обліпихи без кісточок

    Варення з обліпихи на зиму без кісточок – ідеальна заготовка. Однорідна текстура виглядає апетитніше, корисніше у вживанні і рекомендована широкому колу населення. При виготовленні використовується менше цукру, що робить заготовку менш калорійною, від того, нею можна ласувати при зайвій вазі, діабеті і включати в дитячий раціон.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 2, 5 кг;
    • цукор – 1,2 кг

    Приготування

  • Підготовлені ягоди пропустіть через соковижималку.
  • Отриманий сік змішайте з цукром.
  • Поставте на маленький вогонь і проварити до густоти.
  • Зніміть обліпихова варення без кісточок з вогню, охолодіть, розлийте по банках і загорніть кришками.
  • Варення з обліпихи «П’ятихвилинка» – рецепт

    Варення з обліпихи «П’ятихвилинка» – один з рецептів, націлених на збереження корисних речовин, які при тривалій тепловій обробці руйнуються. Тому обліпиху проварюють у воді 5 хвилин, відкидають на друшляк, а отриманий відвар використовують для приготування сиропу, в якому ягоди томят 5 хвилин і гарячими закочують в банки.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 3 кг;
    • вода – 800 мл;
    • цукор – 3,5 кг.

    Приготування

  • Ягоди проваріть, відвар процідіть і змішайте з цукром.
  • Поставте на вогонь і варіть.
  • Покладіть ягоди в сироп.
  • Варення проварюється 5 хвилин і закочується в банки.
  • Варення з обліпихи з медом

    Варення з обліпихи на зиму з медом – цілюща заготівля, адже і в меді, і в обліписі містяться вітаміни і натуральні цукру. Мед не любить високих температур і тривалої варіння, тому варення готують у два етапи, що дозволяє зберегти корисні якості і просочити розм’якшені ягоди солодким ароматом.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 1 кг;
    • мед – 200 г;
    • вода – 200 мл

    Приготування

  • Залийте ягоди водою, додайте мед і поставте на вогонь на 5 хвилин.
  • Повністю остудіть і знову поверніть заготовку на плиту.
  • Варення проварюється 10 хвилин і закочується в банки.
  • Варення з обліпихи з апельсином

    Обліпихова варення з апельсином дивує цікавим і оригінальним поєднанням компонентів. Екзотичний цитрус не тільки подвоює корисні властивості заготівлі, але й помітно впливає на смак: апельсинова цедра робить варення насичене ароматним, а солодкий сік розбавляє звичну кислоту обліпихи і вносить освіжаючий ефект.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 300 г;
    • апельсин – 2 шт.;
    • цукор – 400 р.

    Приготування

  • Пересипте обліпиху з цукром і поставте на вогонь.
  • Апельсини очистіть і відіжміть сік.
  • Додайте сік до обліписі і варіть заготівлю 20 хвилин.
  • Додайте цедру одного апельсина і зніміть з вогню.
  • Варення з гарбуза з обліпихою

    Гарбузово-обліпихова варення – ласощі для гурманів. Така заготівля приваблює яскравістю і апетитним поєднанням солодкого сиропу з кислими ягодами і соковитими шматочками гарбуза, які чудово доповнюють один одного. Правда, тривале варіння руйнує частину вітамінів, залишаючи лише клітковину і чудовий смак, що і так приємно.

    Інгредієнти:

    • гарбуз – 2,5 кг;
    • обліпиха – 2 кг;
    • цукор – 2 кг

    Приготування

  • Обліпиху пересипте цукром, додайте шматочки очищеного гарбуза і відставте на 10 годин.
  • Доведіть варення до кипіння і залиште в сиропі на 5 годин.
  • Плоди вийміть, а сироп прокип’ятіть 5 хвилин.
  • Поверніть плоди в сироп і відставте ще на 5 годин.
  • Проваріть на повільному вогні 30 хвилин і закатайте.
  • Варення з обліпихи з яблуками

    Варення з яблук і обліпихи на зиму – популярне домашнє ласощі. Фрукти надають десерту густоту і кисло-солодкий смак, нейтралізуючи терпкість обліпихи, і збагачують заготівлю корисними речовинами, які можна зберегти лише даним способом приготування. В його рамках ягоди і фрукти пюрируют, трохи прогрівають і стерилізують.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 2 кг;
    • яблука – 2 кг;
    • цукор – 3 кг.

    Приготування

  • Ягоди обліпихи протріть через сито і змішайте з цукром.
  • Яблука очистіть від насіння, наріжте, проваріть 15 хвилин до м’якості і пюрируйте.
  • Обидва пюре змішайте, прогрійте кілька хвилин при 70 градусах, перекладіть в банки і стерилізують 20 хвилин.
  • Варення з обліпихи без варіння

    Варення з обліпихи перетерте з цукром відноситься до сирим видами заготовок, спрямованих на збереження максимальної кількості вітамінів. Таке ласощі просто готується і може застосовуватися і як лікарський засіб, та як основа для напоїв і десертів. Єдиний мінус – високий вміст цукру і особливі умови зберігання виключно в холоді.

    Інгредієнти:

    • обліпиха – 500 г;
    • цукор – 300 р.

    Приготування

  • Підготовлені ягоди викладіть в чисту ємність, пересипте цукром і розімніть дерев’яною товкачкою.
  • Відставте до повного розчинення кристалів цукру.
  • Повторіть процедуру ще раз.
  • Сире варення з обліпихи на зиму – простий рецепт, в якому масу розкладають в тару і відправляють на зберігання в холодильник.
  • Варення з обліпихи в мультиварці

    Господині, які цінують комфорт і зручність, можуть зварити обліпихова варення в мультиварці. Такий спосіб приготування позбавляє від постійного нагляду і помішування, і вимагає лише встановлення опції «Тушкування» на годину, що забезпечує варенню повільне ловлення. Після, маса доводиться до кипіння в опції «Смаження», включеної на 10 хвилин.

    Інгредієнти:

    • ягоди обліпихи – 2,5 кг;
    • цукор – 2,3 кг.

    Приготування

  • Змішайте ягоди з цукром і залишіть у чаші на 4 години.
  • Перемішайте і готуйте в режимі «Гасіння» год.
  • Після відкрийте кришку, зніміть піну і доведіть масу до сильного кипіння в режимі «Смаження».
  • Гаряче варення розкладіть по стерильним банкам.
  • Варення з обліпихи без цукру

    Приготування обліпихової варення славиться широким вибором рецептів. Так, у разі протипоказань до класичного ласощів, можна зварити заготівлю без цукру. На це є маса причин: варення відрізняється високими вітамінними і дієтичними якостями, економічно, і підходить для приготування соусів, компотів і киселів.

    Інгредієнти:

    • ягоди обліпихи – 3,5 кг.

    Приготування

  • Промиті і обсушені ягоди обліпихи пюрируйте в блендері.
  • Перекладіть в підходящу посуд і поставте на маленький вогонь.
  • Прогрійте, не доводячи масу до кипіння.
  • Розкладіть по стерильним банкам і стерилізують заготівлю 20 хвилин.
  •