Варення з мандаринів – рецепти з цілих плодів, шматочками м’якоті або шкірки

Солодкість, яку можна заготовити про запас в зимовий період – варення з мандаринів. Це ласощі готується кількома способами, тому варто дочекатися, коли сезон і ціни підуть на спад і зварити це чудове частування і порадувати домашніх ласунів незвичайним і шалено смачним десертом.

Загрузка...

Як зварити варення з мандаринів?

Можна застосувати будь зрозумілий рецепт або спосіб, який підходить для варіння джему з інших цитрусових, мандаринове варення вийде не гірше або навіть смачніше. Приготування десерту займе не багато часу, але враховувати деякі моменти потрібно.

  • На приготування варення підсолоджувача беруть з розрахунку на 1 кг фруктів, 500 г цукру, в такому варіанті ласощі вийде більш збалансованим. Якщо вариться солодкість в сиропі, цукру беруть у рівних пропорціях з плодами.
  • Для приготування ласощів з цілими шматочками потрібно вибирати щільні плоди, можливо трохи недостиглі. Для однорідного джему або варення, в якому цілісність м’якоті не обов’язкова, мандарини вибирають стиглі і м’які, для них і цукру потрібно менше.
  • Важливо знати, що цитрусові мають властивість підгоряти, тому, коли вариться варення з мандаринів, відходити від плити не варто, жар під ємністю повинен бути мінімальним.
  • У складі цитрусових є велика кількість пектину, тому додавати всілякі желюючі інгредієнти немає необхідності. Смачне варення з мандаринів стане густим вже після повного охолодження.
  • Варити заготовку можна традиційно в каструлі на плиті, готують ласощі в мультиварці, але саме бесхлопотное і швидке варення з мандаринів вийде в хлібопічці.
  • Варення з часточками мандаринів – рецепт

    Щоб вийшло варення з часточками мандаринів, потрібно варити ласощі не довго, акуратно перемішувати. Після закипання дістають шумівкою цитрусову м’якоть, розподіляють по банкам, а залишився сироп уварюють до зменшення в обсязі і слабкого згущення. Подавати солодкість можна відразу після охолодження або зберігати заготовку в прохолоді близько півроку.

    Інгредієнти:

    • мандарини – 500 г;
    • вода – 50 мл;
    • цукор – 500 г;
    • кориця – 1/3 ч. л.

    Приготування

  • В одній ємності з’єднати всі інгредієнти, акуратно перемішати, залишити на 5 годин для відділення соку.
  • Поставити на мінімальний вогонь варитися, зрідка помішуючи.
  • Кип’ятити варення з часточок мандаринів 2 хвилини.
  • Прибрати в стерильну банку м’якоть.
  • Сироп варити до зменшення в обсязі 1/3, розлити в банки з часточками, герметично закупорена.
  • Загрузка...

    Варення з кірок мандарина

    Під час новорічних свят не варто викидати шкірку цитрусових, з неї можна зварити незрівнянне ласощі, яке сподобається всім любителям незвичайних десертів. Варення з мандаринових корок вариться не довго, але процес підготовки сировини займе не мало часу. Шкірку потрібно позбавити від гіркоти, вимочивши у чистій воді протягом 10 годин.

    Інгредієнти:

    • мандаринова шкірка – 400 г;
    • цукор – 500 г;
    • мандариновий сік без м’якоті – 300 мл;
    • вода – 1 л;
    • лимонна кислота.

    Приготування

  • Порізати соломкою шкірку, вимочити в чистій воді, потім процідити.
  • Закип’ятити воду, розчинити цукор.
  • Ввести в сироп шкірку, дочекатися закипання і продовжувати варіння на мінімальному вогні протягом 2 годин, помішуючи.
  • Залишити на 8 годин охолоджуватися, знову проварити, влити мандариновий сік, тушкувати 15 хвилин.
  • Кинути лимонну кислоту, розкласти варення з кірок мандаринів в стерильні банки, закупорити.
  • Варення з цілих мандаринів з шкіркою – рецепт

    Зварити варення з цілих мандаринів клопітно і не швидко, але результат перевершить всі очікування. Завдяки нетривалої варінні цілих плодів, шкірка не буде гіркою, навпаки вийде смачною, м’якою. Добавки обирають за власним розсудом, добре з цитрусами або одягають поєднуються гвоздика, аніс і кориця.

    Інгредієнти:

    • мандарини – 1 кг;
    • цукор – 1 кг;
    • вода для сиропу – 1 л.

    Приготування

  • Поставити варитися сироп з води і цукру.
  • З мандаринів зняти частину шкірки, проколоти зубочисткою у кількох місцях.
  • Залити окропом, проварити 3-5 хвилин, воду злити.
  • Занурити мандарини в киплячий сироп, дочекатися закипання, варити 5 хвилин, охолодити.
  • Повторити процес кипіння і охолодження всього 5 разів. Сиропу стане менше на 1/3.
  • Пробувати можна після охолодження.
  • Варення з апельсинів і мандаринів

    Смачне і красиве мандариново-апельсинове варення можна приготувати за простим рецептом, не піддаючи тривалої та виснажливої варінні. Важливою умовою для створення ласощі є бланшування плодів протягом 5 хвилин, це робиться для того, щоб позбавити цитрусові від гіркоти. Смак варення вийде яскравим і насиченим, бо спецій додавати не рекомендується.

    Інгредієнти:

    • мандарини та апельсини – 500 г;
    • вода – 0,5 л;
    • лимон – 1 шт.;
    • цукор – 1 кг

    Приготування

  • Мандарини та апельсини залити окропом, проварити 5-7 хвилин.
  • З води і цукру зробити сироп.
  • Бланшовані та охолоджені фрукти порізати тонкими кружальцями, видаливши насіння.
  • Помістити гуртки в сироп, варити 15 хвилин, охолоджувати 2 години.
  • Повторювати варіння і охолодження ще 2 рази.
  • Влити сік одного лимона, тушкувати 10 хвилин, розкласти по стерильним тарі, закупорити.
  • Варення з мандаринів «П’ятихвилинка»

    «П’ятихвилинкою» називають зовсім не швидке варення, це назва пов’язана з процесом кипіння протягом 5 хвилин і повного охолодження між проварюванням. Варення з мандаринів, рецепт якого описаний далі, виходить дуже смачним, солодким і готується тільки з м’якоті, при бажанні можна зняти і прозорі плівки.

    Інгредієнти:

    • мандарини – 1 кг;
    • цукор – 500 г;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Очистити мандарини від шкірки, плівок і видалити кісточки.
  • У ємність з часточками влити води, засипати цукром, залишити на 5 годин.
  • Кип’ятити варення з мандаринів 5 хвилин, охолодити повністю.
  • Повторювати процес кипіння і повного охолодження ще 2 рази.
  • Розлити гарячий джем у стерильну ємність, закупорити.
  • Варення з мандаринів і лимонів

    Смачне варення з мандаринів з лимоном готується не складно, в результаті виходить ласощі, більше схоже на джем, при бажанні часточки можна пробити блендером до стану пюре. Щоб варення вийшло желейным, до складу треба додати лимонну цедру, в ній міститься багато пектину і в процесі охолодження і зберігання солодкість стане потрібної консистенції.

    Інгредієнти:

    • мандарини очищені – 500 г;
    • очищені лимони – 2 шт.;
    • лимонна цедра – 4 ст. л.;
    • цукор – 500 г;
    • вода – 50 мл

    Приготування

  • Мандаринові та лимонні дольки порізати на 3 частини, з’єднати з цедрою, влити воду.
  • Поставити варитися, перед закипанням порціями всипати цукор, постійно перемішуючи.
  • Томити варення на мінімальному вогні 15 хвилин.
  • Розлити по банках, герметично закупорена.
  • Варення з мандаринів з імбиром

    Імбирно-мандаринове варення – рецепт не складний, але й не швидкий. У підсумку виходить пряна заготівля з колосальним набором корисних речовин. Такий десерт буде доречним під час боротьби із застудою. При дегустації відразу відчувається яскравий смак імбиру, потім розкривається цитрусове післясмак, незабутнє відчуття і десерт гідно оцінять всі любителі солодкого консервації.

    Інгредієнти:

    • цукор – 300 г;
    • корінь імбиру – 5 див.;
    • мандарини – 600 г;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • З води і цукру зварити сироп протягом 5 хвилин.
  • Викласти в сироп очищені часточки мандаринів, перемішати.
  • Додати очищений і порізаний пластинами імбир.
  • Варити на мінімальному вогні 40 хвилин.
  • Прибрати з варення імбир, саме варення пробити блендером.
  • Прокип’ятити ще 5 хвилин, розлити в стерилізовану тару, закупорити.
  • Варення з мандаринів в хлібопічці

    Зварити мандаринове варення в хлібопічці можна при наявності в приладі функції «Джем», сам процес виготовлення зводиться до підготовки продуктів, закладці в чашу і все, залишається чекати сигналу завершення роботи – прилад сам все варить і перемішує. Важливо не наповнювати чашу більше половини від всього об’єму, щоб у процесі варіння ласощі не «втекло».

    Інгредієнти:

    • мандаринова м’якоть – 500 г;
    • цукор – 200 г;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Очищені від шкірки, плівок і кісточок мандарини помістити в чашу.
  • Влити води, додати цукор.
  • У режимі «Джем» варити до сигналу.
  • Готове варення розлити по стерилізованої тарі і герметично закупорена.
  • Мандаринове варення в мультиварці – рецепт

    За принципом приготування в хлібопічці, готується варення з мандаринів в мультиварці: плоди занурюють у чашу, додають воду і цукор і варять в режим «Варення», правда періодично заготівлю потрібно перемішувати. Якщо потрібного режиму в приладі немає, можна впевнено застосовувати «Суп», «Гасіння», час варіння залежить від бажаної густоти сиропу від 1 години до 2,5.

    Інгредієнти:

    • мандарини – 1 кг;
    • цукор – 600 г;
    • вода – 100 мл;
    • кориця – 2 палички.

    Приготування

  • Очистити мандарини, шкірку замочити на 2 години в окропі.
  • Порізати часточки, викласти в миску, додати цукор і воду.
  • Шкірку віджати, пробити в пюре блендером, перекласти до основи. Покласти корицю.
  • У режимі «Варення», з відкритою кришкою, готувати 1,5 години. Періодично перемішувати.
  • Прибрати корицю, варення розлити по стерильним тарі, закупорити.
  •