Варення з кавунових кірок – найпростіші рецепти в домашніх умовах з лимоном, апельсином і кавунової м’якоттю

Варення з кавунових кірок – не надто поширене, але дуже смачне ласощі. Не всім відомий факт, що з того продукту, який часто викидають, можна приготувати таку апетитну страву. По своєму смаку в нього додають цитрусові, прянощі або інші фрукти.

Загрузка...

Як зварити варення з кавунових кірок?

Варення з кавунових кірок в домашніх умовах приготувати зовсім не складно. Головне правильно підібрати сировину і дотримуватися технологію приготування. Поради та рекомендації, наведені нижче, допоможуть успішно впоратися із завданням.

  • Щоб зварити смачне варення, потрібно вибирати кавуни, в яких зелена прошарок товста.
  • Якщо варення додають і м’якоть, то потрібно використовувати тільки стиглі кавуни пізніх сортів.
  • З прянощів в варення з кавунових кірок частіше інших додають кардамон, корицю, ванілін.
  • Щоб кірки в варення не мали м’яку, а щільну структуру, попередньо їх можна витримати в содовому розчині.
  • Варення з кавунових кірок – самий простий рецепт

    Просте варення з кавунових кірок готується дуже легко. Завдяки тому, що вихідний продукт не піддають тривалій термообробці, а готують у кілька етапів, шматочки кавунових кірок не розпадаються, а залишаються цілими. А щоб ласощі цікавіше виглядало, кірки можна нашаткувати фігурним ножем.

    Інгредієнти:

    • пісок цукровий – 1 кг;
    • вода – 400 мл;
    • кірки кавуна – 1 кг.

    Приготування

  • З води і цукру варять сироп, викладають у нього кірки і проварюють 5-7 хвилин, потім дають постояти хвилин 15.
  • Знову проварюють 5 хвилин, відставляють і варять в останній раз.
  • Розподіляють варення з ємкостей і закупорюють.
  • Загрузка...

    Варення з кавунових кірок з лимоном

    Рецепт варення з кавунових кірок з лимоном, представлений далі, допоможе приготувати ароматна страва з цитрусовим ароматом і ніжним смаком. В даному випадку використовують тільки цедру. Але можна додати подрібнену м’якоть. Тільки в такому разі її потрібно додавати не в третій, а в другий підхід варіння.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1 кг;
    • питна вода – 2 склянки;
    • пісок цукровий – 1 кг;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Скоринки нарізують шматочками, проварюють 5 хвилин, опускають у холодну воду і обсушують.
  • З води і цукру варять сироп і заливають їм кірки на 12 годин.
  • Проварюють 5 хвилин і відставляють до охолодження.
  • Знову проварюють близько 10 хвилин, додають терту цедру, проварюють ще 10 хвилин, відразу розливають по банках і закочують.
  • Варення з кавунових кірок з апельсином

    Рецепт варення з кавунових кірок з апельсинами має приємний золотистий колір. Сік можна не видавлювати, а просто нарізати шматочками м’якоть і проварити разом з іншими компонентами. З вказаним у рецепті кількістю цукру, варення виходить дуже солодким. Якщо такий варіант не дуже подобається, цукру можна класти і менше.

    Інгредієнти:

    • цукор, кавунові кірки – 1,2 кг;
    • великий апельсин – 1 шт.;
    • питна вода – 700 мл

    Приготування

  • Кавунові кірки ріжуть шматочками, вливають воду і проварюють 10 хвилин.
  • З апельсина видавлюють сік, цедру труть на тертці.
  • У воду додають цедру апельсина і сік і проварюють до розчинення цукру.
  • Кладуть у сироп кірки, 7 хвилин проварюють і остуджують.
  • Повторюють процедуру ще двічі.
  • Після цього варення з апельсина і кавунових кірок буде готово.
  • Кавунове варення – рецепт з кірок і м’якоті

    Варення з кавунових кірок і м’якоті виходить дуже смачним, має ніжний рожевий колір і приємний аромат. М’якоть можна подрібнити різними способами – можна дрібно нарізати, протерти через сито або розім’яти їх за допомогою виделки. Все залежить від того, в якому вигляді хочеться бачити її в готовому продукті.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1 кг;
    • питна вода – 700 мл;
    • пісок цукровий – 1,2 кг;
    • кавунова м’якоть – 500 р.

    Приготування

  • Половину цукру розмішують 3 склянках води.
  • Доводять сироп до кипіння, опускають в нього кірки і, помішуючи, проварюють 20 хвилин.
  • Знімають каструлю з плити і дають варенню настоятися 10 годин.
  • Всипають цукор, що залишився, додають м’якоть і проварюють 10 хвилин.
  • Знову відставляють на 8-10 годин і в останній раз варять чверть години.
  • Варення з кавунових кірок – рецепт з содою

    Варення з кавунових кірок на зиму, приготована за цим рецептом, виходить не зовсім звичайним. Воно нагадує цукати в сиропі. За рахунок того, що кірки вимочували в содовому розчині, вони виходять щільними і трохи хрусткими. Надалі варення дуже зручно використовувати в якості начинки в пирогах і кексах.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1 кг;
    • питна вода – 2 склянки;
    • цукор – 1,2 кг;
    • кориця – 1 паличка;
    • харчова сода – 10 р.

    Приготування

  • Кірки нарізають шматочками.
  • Соду заливають літром води, розмішують, заливають отриманим розчином кірки і на 3 години залишають.
  • Потім содовий розчин зливають, а кірки промивають.
  • Поміщають їх в каструлю, всипають цукор, вливають 2 склянки води, розмішують і ставлять на плиту.
  • Варять варення з кавунових кірок 15 хвилин.
  • Знімають ємність з плити і залишають до повного остигання.
  • Повторюють процедуру ще 2 рази, в останній раз додавши за бажанням паличку кориці.
  • Гаряче варення з кавунових кірок відразу розливають по ємностей і закупорюють.
  • Варення з кавунових кірок з ваніліном

    Варення з кавунових кірок, рецепт якого представлений далі, має приємний ніжний смак і легкий аромат. Ванілін варто додавати вже майже в самому кінці приготування, щоб його аромат краще зберігся в готовому ласощі. За рахунок того, що продукт проходить тривалу термообробку, зберігати варення можна просто в коморі.

    Інгредієнти:

    • ванілін – 1 щіпка;
    • пісок цукровий – 1,2 кг;
    • кірки кавуна – 1 кг.

    Приготування

  • З кірок зрізають шкірку, а світло зелену частину ріжуть шматочками.
  • Половину цукру заливають 750 мл води і проварюють 10 хвилин.
  • Додають кірки, варять чверть години, а потім настоюють 12 годин.
  • Додають решту цукру, варять 40 хвилин, помішуючи.
  • За 3 хвилини до готовності кладуть ванілін.
  • Варення з кавунових кірок з яблуками

    Варення з кавунових кірок з корицею і яблуками – апетитне ласощі, яке можна подавати до чаю або використовувати як начинку для пирогів, адже воно не виходить рідким, а густуватим за рахунок вмісту пектину в яблуках. Корицю можна використовувати мелену або в паличці, яку потім витягають.

    Інгредієнти:

    • цукор – 1,5 кг;
    • очищені кірки кавуна – 1 кг;
    • вода – 500 мл;
    • яблука – 1 кг;
    • кориця.

    Приготування

  • Приготування варення з кавунових кірок починають з того, що кірки нарізають квадратиками і опускають їх в окріп хвилин на 6.
  • В цукровому сиропі проварюють кірки.
  • Знімають каструлю з вогню і на 10 годин залишають.
  • Додають нарізані яблука і повторюють процедуру варіння ще в 3 прийоми з інтервалами по 2-3 години.
  • Хвилин за 5 до закінчення останньої варіння додають трохи кориці.
  • Варення з кавунових кірок з м’ятою

    Рецепт варення з кавунових кірок на зиму, представлений далі, дозволяє приготувати незвичайне ласощі з легким ароматом та освіжаючим смаком. Все це досягається завдяки тому, що в нього додають гілочки м’ята. За рахунок того, що це дуже ніжний продукт, її варити не треба, а цілком вистачить для того, щоб маса настоялася з нею.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1 кг;
    • пісок цукровий – 800 г;
    • м’ята – 6 гілочок.

    Приготування

  • Кавунові кірки ріжуть шматочками, засипають цукром і розмішують.
  • Коли кірки випустять сік, ємність поміщають на плиту, проварюють 5 хвилин, вимикають і залишають години на 3.
  • Другий раз дають масі закипіти, проварюють 5 хвилин, вимикають, додають м’яту і знову дають настоятися.
  • Потім м’яту витягують, в останній раз проварюють смачне варення з кавунових кірок 10 хвилин і киплячим розливають по ємностях.
  • Варення з кавунових кірок в мультиварці

    Рецепт варення з кавунових кірок в мультиварці дуже простий. За допомогою такої техніки дане ласощі готувати ще легше і швидше, ніж традиційним шляхом. Це досягається шляхом того, що варення готують у режимі «Гасіння» в якому постійно підтримується необхідна температура, при цьому шматочки кавунових кірок залишаються цілими, а варення не пригорає.

    Інгредієнти:

    • кірки кавуна – 1 кг;
    • пісок цукровий – 1 кг;
    • лимон середнього розміру – 1 шт.

    Приготування

  • Нарізають невеликими кубиками кірки, додають 1 лимон, подрібнений з цедрою і все це засипають цукром.
  • Приблизно через годину виділиться сік, тоді і масу поміщають в ємність приладу і на «Гасіння» томлять 60 хвилин.
  • Гаряче варення в мультиварці з кавунових кірок розподіляють по ємностей і закупорюють
  •