Варення з кавуна – найпростіші рецепти з кірок, м’якоті, з динею, апельсином

Варення з кавуна не найпопулярніша заготівля просто тому, що багато господинь досі не ознайомлені з гастрономічними властивостями величезною ягоди, м’якоть якої зберігає свіжість при тривалій варінні, скоринки перетворюються в в’язкі цукати, а їх відмінна сполучуваність з фруктами і прянощами, призводять до створення оригінальних ласощів.

Загрузка...

Як зварити варення з кавуна?

Кавунове варення можна приготувати з м’якоті і корочок. Обидва варіанти схожі техніками: м’якоть нарізають, пересипають цукром, настоюють дві години і тричі проварюють після охолодження. Шкірочки бланшують і варять в три прийоми, раз від разу зменшуючи час варіння. Для смаку і кращого зберігання в десерт додають цедру і лимонну кислоту.

  • Тільки стиглі ягоди пізніх сортів, які містять сахарозу і глюкозу, зроблять кавунове варення з м’якоті густим і ароматним.
  • При варінні варення, для запобігання підгоряння, його необхідно постійно помішувати: краще робити це дерев’яною лопаткою.
  • Варення з кавуна вийде більш привабливим, якщо скоринки порізати фігурним ножем.
  • Ваніль, кориця, бадьян, кардамон і імбир зроблять варення смачніше.
  • Кавунове варення з м’якоті – рецепт

    Варення з м’якоті кавуна приваблює простотою і мінімальною кількістю компонентів, адже для створення ласощі потрібно лише м’якоть смугастої ягоди, цукор і лимонна кислота. Саме приготування не складно, але водяниста м’якоть кавуна не відрізняється великим вмістом пектину, погано густіє, що призводить до багатоступінчастої варінні, на яку знадобиться час.

    Інгредієнти:

    • кавунова м’якоть – 500 г;
    • цукор – 300 г;
    • лимонна кислота – 5 р.

    Приготування

  • М’якоть засипте цукром і настоюйте 2 години.
  • Проваріть 15 хвилин і охолодіть.
  • Повторіть процедуру чотири рази.
  • Всипте лимонну кислоту і розлийте кавунове варення з м’якоті по банкам.
  • Загрузка...

    Кавунове варення з м’якоті з желатином – рецепт

    Бажаючим прискорити процес приготування, підійде кавунове варення з желатином. Враховуючи, що м’якоть складається з води, а для отримання густого варення потрібен час – без такої добавки важко обійтися. У процесі варіння желатин розчиняють в охолодженому кавуновому пюре, залишають на 30 хвилин для набухання, перемішують і прогрівають.

    Інгредієнти:

    • кавунова м’якоть – 800 г;
    • цукор – 700 г;
    • желатин – 15 г;
    • вода – 90 мл;
    • лимонна кислота – 10 р.

    Приготування

  • М’якоть пересипте цукром і настоюйте 2 години.
  • Пюрируйте, проварити 20 хвилин, покладіть лимонну кислоту.
  • Остудіть, додайте желатин, воду і відставте на 30 хвилин.
  • Доведіть до кипіння, перемішайте і розлийте варення з кавуна по стерильним банкам.
  • Варення з дині і кавуна

    Кавуново-динне варення зарядить ласунів бадьорістю, адже ці баштанні багаті природними цукрами, а диня «гормоном радості» – серотоніном, що допомагає з кожним шматочком ласощі заряджатися енергією і піднімати настрій. Крім того, диня містить клітковину, пектинові волокна якої, надають варенню потрібну густоту.

    Інгредієнти:

    • м’якоть кавуна – 800 г;
    • м’якоть дині – 800 г;
    • цукор – 1,5 кг;
    • лимонний сік – 80 мл;
    • вода – 450 мл

    Приготування

  • Шматочки кавуна і дині пересипте 1 кг цукру і поставте на 2 години в холодильник.
  • З води, залишків цукру і лимонного соку зваріть сироп.
  • Покладіть в нього шматочки кавуна і дині і варіть 40 хвилин.
  • Розкладіть по банках і закатайте.
  • Варення з кавунової м’якоті і яблук

    Яблучно-кавунове варення не вимагає загусників, адже садові фрукти містять багато пектину, додає варенню необхідної в’язкості і густини, що прискорює час приготування. Краще використовувати зелені сорти яблук – у них багато природного згущувача й кислого смаку, яким легко розбавити нудотність кавуна.

    Інгредієнти:

    • м’якоть кавуна – 1,4 кг;
    • яблука – 700 кг;
    • цукор – 800 г;
    • сік лимона – 60 мл

    Приготування

  • М’якоть і яблука наріжте, змішайте з цукром і настоюйте 2 години.
  • Додайте сік лимона, поставте на плиту і варіть 40 хвилин.
  • Розкладіть по банках і закатайте.
  • Кавунове варення з імбиром

    Рецепт варення з кавуна нагоді для кулінарних експериментів. Цукрова м’якоть вигідно контрастує з прянощами і спеціями, особливо з імбиром. Останній, змінив традиційне уявлення про ласощах, надавши варенню терпкість, свіжість та пікантної гостроти, що надзвичайно підходить до солоним сирів і випічці.

    Інгредієнти:

    • м’якоть кавуна – 1,5 кг;
    • яблучний оцет – 50 мл;
    • лимонний сік – 40 мл;
    • корінь імбиру – 20 г;
    • цукор – 450 г;
    • цедра лимона – 40 г;
    • пучок свіжої м’яти – 1 шт.

    Приготування

  • Кавунову м’якоть подрібніть в блендері.
  • Поставте на плиту і уваривайте 10 хвилин.
  • Збийте м’яту, цедру і цукор.
  • Додайте отриману масу, оцет, імбир і лимонний сік в кавунову суміш.
  • Кип’ятіть суміш 8 хвилин.
  • Загорніть варення з м’якоті кавуна по банкам.
  • Варення з кавунових кірок – самий простий рецепт

    Варення з кавунових кірок – рецепт, який дозволяє смачно і просто утилізувати ягідну шкірку. Для цього шкірочки бланшують, занурюють в сироп і проварюють в три заходи по 10 хвилин з інтервалами до повного охолодження. Завдяки чому, скоринки зберігають форму, набувають відмінний смак і янтарний колір, а сам сироп – густоту і золотистість.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • вода – 1 л;
    • лимонний сік – 80 мл

    Приготування

  • Очистіть від щільної кірки зелений шкірки і наріжте скибочками.
  • Проваріть 5 хвилин.
  • З цукру і води зваріть сироп, опустіть в нього шматочки і варіть 10 хвилин.
  • Повторіть процедуру двічі.
  • В останній – додайте лимонний сік.
  • Розкладіть варення з кірок кавуна по стерильним банкам.
  • Варення з кавунових кірок з ваніліном

    Любителі запашних заготовок, можуть зварити кавунове варення на зиму з ваніліном. Кілька кристалів харчової добавки додадуть нейтральним кавуновим скориночкою приємний аромат, що дозволить використовувати заготівлю в якості начинки для випічки, декору для кондитерських виробів або компонента до крему для просочення коржів.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1 кг;
    • цукор – 2 кг;
    • вода – 2 л;
    • лимонна кислота – 5 г;
    • ванілін.

    Приготування

  • У літрі води розчиніть 2 г лимонної кислоти і проваріть кірки 5 хвилин. Охолодіть.
  • З решти води і цукру зваріть сироп.
  • Покладіть в нього скоринки і поваріть 10 хвилин.
  • Відставте варення на 6 годин.
  • Повторіть процедуру двічі.
  • В останній – варіть 5 хвилин, додайте лимонку, ванілін і зніміть з вогню.
  • Варення з кавунових кірок з апельсином

    Кавунове варення з апельсином – безпрограшна заготовка. Завдяки соку і цедри апельсина невиразні скоринки набувають бурштиновий колір і освіжаючий цитрусовий аромат, а триступенева варіння і тривалий наполягання в гарячому сиропі допомагають краще просочитися цукром, тим самим зберігши прекрасну форму.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 1, 5 кг;
    • вода – 800 мл;
    • цукор – 1,5 кг;
    • лимонна кислота – 5 г;
    • апельсин – 1 шт.

    Приготування

  • З м’якоті апельсина відіжміть сік, цедру подрібніть.
  • Додайте воду і цукор проваріть до загустіння.
  • Покладіть в сироп відварені кірки і томіть 7 хвилин.
  • Остудіть і проваріть 15 хвилин.
  • Знову охолодіть, проваріть 15 хвилин.
  • Додайте лимонну кислоту і розлийте по банках.
  • Варення з кавунових кірок в мультиварці

    Просте варення з кавуна найзручніше приготувати в мультиварці. Остання, має головна перевага: позбавляє від багаторазового варіння і справляється з варенням всього за 2 години. Треба засипати оброблені кірки цукром, влити окріп і встановити режим «Гасіння» на 1,5 години. Для більшої густоти можна використовувати «Варіння на пару».

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 800 г;
    • цукор – 800 г;
    • вода – 1,8 л;
    • сода – 10 р.

    Приготування

  • У літрі води розведіть соду і покладіть на 30 хвилин нарізані кірки.
  • Промийте, покладіть в чашу, додайте цукор і 800 мл окропу.
  • Встановіть «Тушкування» на 1,5 години.
  • По закінченні, увімкніть «Варіння на пару» на 15 хвилин.
  • Кавунове варення – рецепт з кірок і м’якоті

    Варення з кавунових кірок і м’якоті допомагає максимально насолодитися всіма властивостями ягоди. Для приготування знадобиться не перезріле кавун і багато часу, оскільки кожен з компонентів вариться окремо і поєднується безпосередньо при розкладанні в банки. Така заготівля зручна в зберіганні, і завдяки широті використання в кулінарії.

    Інгредієнти:

    • кавунові кірки – 2,5 кг;
    • м’якоть – 1, 5 кг;
    • цукор – 3,5 кг;
    • вода – 400 мл;
    • лимон – 1 шт.

    Приготування

  • Кавунову м’якоть залийте водою і проваріть 5 хвилин.
  • Злийте відвар в ємність, додати 1 кг цукру, цедру і зваріть сироп.
  • Покладіть шматочки кавуна і варіть 20 хвилин. Відставте.
  • Пересипте скоринки цукром і настоюйте 12 годин.
  • Додайте лимонні дольки і варіть 20 хвилин.
  • Через 4 години поваріть 15 хвилин, розкладіть по банках і залийте варенням з кавунової м’якоті.
  • Варення з кавунового соку

    Варення з кавунового соку називається нардек. Рецепт бурштинового ласощі, схожого консистенцією з медом, має давні традиції, які не змінилися досі: м’якоть протирають через сито, віджимають, а сік уварюють до необхідної густоти без використання цукру, що допомагає отримати смачний, корисний і натуральний продукт.

    Інгредієнти:

    • м’якоть кавуна – 4,5 кг.

    Приготування

  • Перед тим, як зварити кавунове варення, протріть м’якоть через сито.
  • Отримане пюре відіжміть через марлю.
  • Поставте сік на вогонь і варіть 15 хвилин.
  • Зніміть і остудіть.
  • Поверніть на плиту і уварите до загустіння.
  •