Варення з яблук на зиму – простий рецепт прозорого варення часточками, з лимоном, апельсинами і черноплодкой

Заготовлене варення з яблук на зиму, простий рецепт якого відомий кожній господині, стане однією із затребуваних зимових солодких заготовок. Сластью можна не тільки поласувати з чашкою чаю або молока, але і використовувати в якості начинки в випічку або компоненти для приготування інших десертів.

Загрузка...

Як варити яблучне варення?

Тим, хто вперше зібрався варити варення з яблук на зиму, рецепти приготування ласощів і базові рекомендації та поради по виконанню технології допоможуть реалізувати задум правильно і смачно.

  • Яблука обов’язково миють і очищають від серцевини. Зрізають шкірочку за бажанням, або якщо вона надмірно жорстка.
  • Шинкують яблучну м’якоть часточками або кубиками і залишають для відділення соку на кілька годин або на ніч.
  • Доповнюють фруктову масу цукром або цукровим сиропом і залишають на кілька годин або на ніч для відділення соку або просочення.
  • Варять варення в один прийом або поетапно, піддаючи заготівлю термічній обробці протягом декількох хвилин і залишаючи масу до охолодження. Кількість таких циклів залежить від бажаної густоти солодощі.
  • Тару для закупорювання стерилізують зручним способом, кришки кип’ятять протягом 5 хвилин, обсушують.
  • Варення з яблук часточками прозоре – рецепт

    Приготоване за таким рецептом яблучне варення часточками порадує не тільки чудовими смаковими характеристиками, але і потішить чудовим гарним зовнішнім виглядом, який обумовлений досконалої прозорістю отриманого сиропу і цілісністю напівпрозорих яблучних скибочок. Для такої заготовки слід вибирати плоди з соковитою, щільною і не пухкої м’якоттю.

    Інгредієнти:

    • яблука – 2 кг;
    • цукровий пісок – 1,4 кг

    Приготування

  • Вимиті яблука розрізають навпіл, позбавляють від насіннєвої коробки, шаткують шматочками середнього розміру.
  • Укладають нарізку в емальовану ємність, пересипаючи шари цукром, залишають мінімум на 12 годин.
  • 4 рази проварюють варення по 5 хвилин, кожен раз даючи заготівлі настоятися і охолонути 12 годин.
  • Після останнього кип’ятіння закупорюють ласощі у пропарену тару.
  • Загрузка...

    Варення з яблук «П’ятихвилинка»

    Заготовлене варення з яблук «П’ятихвилинка» на зиму повною мірою зберігає свіжий смак фруктових скибочок і максимум корисних вітамінів та інших цінних елементів. Дана версія страви сподобається і тим, хто не є ласунам і уникає вживання нудотно солодкі заготовок, приготованих зі значною порцією цукру.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • цукровий пісок – 300 г;
    • ванільний цукор – 1,5 ч. ложки.

    Приготування

  • Яблука миють, очищають від серцевин і шкірки і нарізають скибочками бажаної форми і розміру.
  • Пересипають фруктову масу цукром і залишають для сокоотделенія на кілька годин.
  • Розташовують посудину на плиті, прогрівають фруктову масу до кипіння, проварюють 5 хвилин.
  • Вмішують ванільний цукор і закупорюють гаряче варення з яблук на зиму в пропарені ємності.
  • Варення з яблук з апельсинами

    Приготувати варення з яблук з апельсинами на зиму, простий рецепт яких буде викладено далі, вдасться без попереднього тривалого настоювання фруктової маси. Вхідні до складу соковиті ароматні цитруси не тільки перетворять смакові характеристики заготовки, але і стануть рідкою основою для подальшої варіння в ній яблучної нарізки.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • апельсини – 350 г;
    • цукровий пісок – 1,2 кг;
    • вода – 100 мл

    Приготування

  • Апельсини ретельно миють із застосуванням щітки або мочалки в гарячій воді, змиваючи наявний на поверхні віск або парафін.
  • Нарізають цитрус разом з шкіркою невеликими часточками, видаляючи при цьому всі кісточки.
  • Доливають до апельсинів воду, розташовують на плиті і проварюють 10 хвилин.
  • Засипають цукор, кип’ятять цитруси в сиропі ще 10 хвилин.
  • Яблука нарізають часточками і опускають у киплячу апельсинову основу.
  • Варять яблучне варення з апельсинами до бажаного загустіння, розкладають у банки, закупорюють на зиму.
  • Варення з черноплодки з яблуками

    Яблучне варення, простий рецепт якого сподобається любителям багатокомпонентних заготовок, вдасться виконати без особливих затій. В якості супроводу до яблук у даному випадку обрана чорноплідна горобина, завдяки якій ласощі набуває приємну терпкість ноту і наповнюється масою корисностей.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • чорноплідна горобина – 1,5 кг;
    • вода – 3 склянки;
    • цукровий пісок – 2,4 кг;
    • лимон – 0,5 шт.

    Приготування

  • Чорноплідну горобину бланшують в окропі 3 хвилини, після чого споліскують холодною водою.
  • З води і 1 кг цукру варять сироп, опускають в нього ягоди, проварюють 4 хвилини.
  • Додають залишок цукру, дають кристалам розчинитися.
  • Закладають до черноплодке з сиропом яблучні дольки, вимикають вогонь.
  • Через 8-12 годин повторюють нагрівання, кип’ятять ласощі 5 хвилин, дають охолонути.
  • Востаннє проварюють смачне варення з яблук і горобини 15 хвилин, додавши лимонний сік, після чого масу розкладають по банках і закочують кришками.
  • Варення з яблук з корицею

    Швидке варення з яблук, зварене без попереднього сокоотделенія, вийде не менш ласим. Додатковий смак додає ласощі кориця, яку використовують в молотом вигляді або у паличках. Кількість води, доданої в заготовку на першому етапі, може бути вдвічі менше, що дозволить отримати більш густу текстуру десерту.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • кориця – 2,5 ч. ложки або 2,5 палички;
    • вода – 300 мл;
    • цукровий пісок – 900 р.

    Приготування

  • Яблука, нарізані часточками, закладають у зварений сироп з води і цукру.
  • Кидають корицю і варять частування до придбання бажаної густоти.
  • Закупорюють гарячу ласощі в пропарені судини.
  • Варення з груш і яблук

    Якщо є бажання приготувати незвичайне яблучне варення на зиму, простий рецепт з грушами підійде для цієї мети як не можна краще. Дивовижні характеристики отриманої заготовки зможуть задовольнити найвибагливіші запити. Страва набуває чудовий аромат і тонкий вишуканий смак.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • груші – 1,5 кг;
    • вода – 300 мл;
    • цукровий пісок – 1,8 кг.

    Приготування

  • Нарізають скибочками очищені від серцевин яблука і груші, заливають киплячим сиропом, приготованим з води і цукру, залишають до охолодження.
  • Доводять заготовку до кипіння, проварюють 20-30 хвилин або до бажаного загустіння.
  • Розфасовують гарячу ласощі по пропаренным ємкостей, закупорюють, загортають.
  • Яблучне варення з лимоном

    Щоб приготувати більш ароматне варення з яблук на зиму, простий рецепт з лимоном стане ідеальним рішенням для задоволення таких запитів. Цитрус в даному випадку додають разом з шкіркою, попередньо потримавши плід пару хвилин в окропі. Якщо біла частина гірчить, можна використовувати тільки цедру і внутрішню м’якоть.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,8 кг;
    • лимон – 2 шт.;
    • вода – 400 мл;
    • цукровий пісок – 1,4 кг

    Приготування

  • Яблука нарізають, укладають у каструлю, заливають сиропом, звареним з води і цукру, залишають до охолодження.
  • Нагрівають масу до кипіння, проварюють 15 хвилин, остуджують.
  • Повторюють кип’ятіння та охолодження ще 2 рази.
  • Перед останнім нагріванням додають нарізаний лимон, варять ласощі 20-30 хвилин.
  • Закупорюють варення з яблук з лимоном у пропарені банки.
  • Варення з райських яблук

    Ефектною прикрасою десертного столу може стати прозоре варення з райських яблук з хвостиками, якщо його приготувати за наступним рецептом. Мініатюрні рум’яні плоди наколюють зубочисткою або шпажкою для кращого просочування сиропом і збереження цілісності і доповнюють паличкою кориці для аромату.

    Інгредієнти:

    • райські яблука і цукор – по 1,5 кг;
    • вода – 380 мл;
    • палички кориці – 1,5-2 шт.

    Приготування

  • Підготовлені яблука заливають гарячим сиропом з води і цукру, залишають на кілька годин.
  • Кип’ятять заготівлю 5 хвилин, остуджують.
  • Повторюють цикл 3-5 разів, додавши в процесі корицю.
  • Після останнього кип’ятіння розкладають ласощі по стерильної тарі, укупоривают.
  • Варення з журавлини і яблук на зиму

    Заготовлене яблучне варення на зиму стане ще більш корисним за складом, яскравим на вигляд і багатим смаком, якщо зварити ласощі з додаванням свіжих ягід журавлини. Ягідну масу попередньо бланшують пару-трійку хвилин у киплячій воді, яку потім використовують для приготування цукрового сиропу.

    Інгредієнти:

    • яблука і журавлина – по 750 г;
    • цукровий пісок – 1,3 кг;
    • вода – 0,5 л.

    Приготування

  • Журавлину бланшують в окропі, перекладають у друшляк.
  • Відбирають з ємності, де варилися ягоди, пару склянок рідини, додають цукор, варять сироп.
  • Закладають в сироп журавлину, варять 20 хвилин.
  • Додають яблучні дольки, готують ласощі ще 20 хвилин, закупорюють на зиму.
  • Варення з яблук в мультиварці

    Готується елементарно яблучне варення в мультиварці. Пропорції базового продукту і цукру можна змінювати в залежності від бажаного підсумкового смаку ласощі або природного солодощі фрукта. Крім того, як і при варінні на плиті, склад можна доповнювати корицею, лимоном, апельсином або корисними ягодами.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,2 кг;
    • цукровий пісок – 800 р.

    Приготування

  • Нарізані часточками або кубиками яблука перемішують з цукром в чаші пристрою, залишають на кілька годин.
  • Включають прилад в режимі «Гасіння» і готують ласощі 1 годину при відкритій кришці.
  • Розфасовують гарячу масу по пропаренным банкам, герметично укупоривают і тепло укутують до охолодження.
  •