Варене сало – найсмачніші рецепти з цибулевим лушпинням, часником і спеціями

Варене сало при правильному приготуванні перетворюється в надзвичайно чудовий делікатес, здатний задовольнити потреби будь-якого вибагливого гурмана. Особливо смачним страва стає після остигання і просочування пікантними ароматами спецій і приправ.

Загрузка...

Як зварити сало?

Приготувати домашнє варене сало, при наявності правильного рецепту з доступними рекомендаціями, зуміє будь-яка починаюча господиня.

  • Переважно вибирати для реалізації задуму сало з максимальною кількістю м’ясних прошарків.
  • Довгі м’ясні скибки можна розрізати, або зв’язати для зручності ниткою, попередньо склавши навпіл і доповнивши складку часником і спеціями.
  • Класичний набір прянощів, використовуваний при варінні продукту, лавровий лист, горошини запашного і чорного перцю, часник. За бажанням складу доповнюють гвоздикою, сушеної або свіжої зеленню, всілякими корінням, цибулею.
  • По готовності смачне сало в домашніх умовах, варене і остигле в бульйоні, обсушують і натирають спеціями.

Як зварити сало в цибулинні?

Не тільки смачним, ароматним, але ще і апетитним на вигляд виходить варене сало в цибулинні. Від кількості використовуваної добавки буде залежати насиченість кольору закуски. При використанні скибки з великою кількістю м’ясних прошарків кількість солі можна зменшити щоб уникнути пересолу.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • горошини перцю – 4 шт.;
  • лавр – 1 шт.;
  • цибулиння – 1 жменя;
  • перцева суміш і часник – за смаком.

Приготування

  • Кип’ятять воду з додаванням солі і лушпиння.
  • Закладають сало, кидають лавр, горошини перцю і кілька нарізаних часникових зубков.
  • Варять продукт залежно від кількості м’ясних прошарків від 20 хвилин до 1 години.
  • Залишають варене з лушпинням сало до охолодження в бульйоні, після чого обсушують, натирають перцевої сумішшю, часником і охолоджують.
Загрузка...

Сало варене в пакеті – найсмачніший рецепт

Сало варене, найсмачніший рецепт якого буде представлений далі, готується в герметичному пакеті без доступу води до початкового продукту. Крім традиційного набору спецій можна додати цибулю, скибочки моркви, гілочки свіжої зелені. Для тривалого зберігання в морозилці слід очистити скибки сала від спецій і заморозити.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • сіль – 1,5 ст. ложки;
  • горошини чорного і запашного перцю – по 3-5 шт.;
  • лавр – 3 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • перець мелений чорний і червоний.

Приготування

  • Змішують сіль і подрібненим часником і меленим перцем, натирають отриманою сумішшю скибки сала.
  • Поміщають продукт разом з листами лавра в герметичний пакет зав’язують і залишають на 6 годин.
  • Поміщають пакет в ємність з водою, варять 1,5 години, залишають в каструлі до охолодження.
  • Витягують сало варене в пакеті, охолоджують і тонко нарізають для подачі.

Рулет з сала з м’ясним прошарком варений

Не менш смачним і ласим виходить рулет з сала варений в пакеті. Для його приготування необхідно вибрати пласт товщиною не більше трьох сантиметрів з м’ясним прошарком. Перцеву суміш із сіллю можна доповнити червоним гострим перцем, паприкою, коріандром, меленим лавровим листом або сушеними травами.

Інгредієнти:

  • сало з м’ясним прошарком – 1 кг;
  • лавр – 2 шт.;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування

  • Пласт сала надрізають до шкурки поперек на відстані 2-3 см, натирають сумішшю з солі і перцю, додавши за бажанням інші спеції.
  • Згортають пласт рулетом, стягують мотузкою, вміщують в герметичний пакет з листами лавра і горошинами перцю.
  • Пакет зав’язують і варять вміст ємності з водою 1-1,5 години.

Варене сало з часником в пакеті

Наступний рецепт для тих, хто віддає перевагу поєднання сала з часником без сторонніх добавок. Часниковими зубками можна нашпигувати скибки, подрібнити їх і натерти продукт зверху або просто укласти добавку поруч в пакет. Відсутність контакту з водою забезпечить отримання чудових смакових характеристик закуски.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • часник – 2 головки;
  • сіль.

Приготування

  • Сало натирають з усіх сторін сіллю, доповнюють часником і укладають в герметичний пакет. Ідеальний вибір в даному випадку – вакуумна упаковка.
  • Готують варене сало з часником в ємності з киплячою водою 1,5 години, після чого виймають з пакета, остуджують і охолоджують перед подачею в холодильнику.

Варено-копчене сало в домашніх умовах

Наступний рецепт для тих, у кого є можливість скористатися домашньої коптильнею. Варено-копчене сало власного приготування не порівняти з купівельними продуктом, виходить неймовірно смачним і ароматним. Переважно використовувати в якості сировини подчеревок або щековину з м’ясними прошарками.

Інгредієнти:

  • сало – 2,5 кг;
  • сіль – 2,5 ст. ложки;
  • лавр – 2 шт.;
  • перець горошком, насіння кропу – за смаком.

Приготування

  • Розрізають сало на скиби шириною 7 см, укладають в миску, пересипаючи сіллю і разломанным лавровим листом, залишають на добу.
  • Заливають продукт водою до покриття і відварюють протягом 30 хвилин.
  • Коптять варене сало в коптильні гарячого копчення 1 годину, прикривши скибки тканинним відрізу для осідання на нього кіптяви.

Варене зі спеціями сало

Скориставшись нижченаведеними рекомендаціями, вдасться приготувати максимально пікантне і ароматне варене в пакеті сало. Пікантний смак закуски додадуть додані до продукту перед варінням ягоди ялівцю, бутони гвоздики і всі види перцю. По готовності ще гарячі скибки можна натерти паприкою, змішаної з сушеним часником.

Інгредієнти:

  • сало з прошарками – 1 кг;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • часник – 2 головки;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • бутони гвоздики – 2 шт.;
  • ягоди ялівцю – 5 шт.;
  • паприка солодка, сушений часник – по 1 ч. ложці;
  • суміш перцю горошком – 1 ч. ложка.

Приготування

  • Сало розрізають на пласти товщиною до 7 см, натирають сіллю, перцем і видавленим часником, поміщають в пакет.
  • Додають листя лавра, бутони гвоздики, ягоди ялівцю, горошини перцю.
  • Варять сало варене зі спеціями в пакеті, герметично зав’язавши його, протягом півтора годин, дають повністю охолонути в каструлі.
  • Змивають спеції під струменем води, обсушують скибки і натирають паприкою з сушеним часником.

Варене сало в розсолі – найсмачніший рецепт

Ніжним і тане в роті вийде варене сало з часником в розсолі, якщо його приготувати за рецептом, представленому далі. Якщо готовий відварений продукт передбачається зберігати тривалий період часу, часником зі спеціями його не обсипають, а просто поміщають в щільному пакеті в морозильну камеру.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • сіль – 5 ст. ложок;
  • часник – 10 зубків;
  • лавр – 2 шт.;
  • хмелі-сунелі – за смаком.

Приготування

  • Кип’ятять воду з сіллю і лавром, додавши половину часнику.
  • Закладають сало, дають повторно закипіти і відварюють 5 хвилин.
  • Залишають варене сало з часником в розсолі до остигання, після чого обсушують, натирають хмелі-сунелі з рештою подрібненим часником.

Як зварити сало в соєвому соусі?

Незвичайний смак набуває сало, якщо проварити його в соєвому соусі. При значній кількості м’ясних прошарків продукт слід попередньо зварити просто у воді без додавання солі, а потім перекласти в сотейник з соєвим соусом і слідувати рекомендаціям представленого далі рецепта.

Інгредієнти:

  • сало – 700 г;
  • соєвий соус – 300-500 мл;
  • часник – 5 зубків;
  • сіль, перець, паприка – за смаком.

Приготування

  • Сало ріжуть на шматки середнього розміру, укладають в глибокий сотейник одним шаром і заливають соєвим соусом.
  • Додають за смаком сіль і готують продукт, періодично перевертаючи шматки практично до випаровування всього соусу.
  • Витягують сало варене в соєвому соусі на тарілку, дають охолонути, обсипають подрібненим часником, перцем і паприкою.

Варене сало з чорносливом

Наступний рецепт вареного сала дозволить імітувати копчений смак закуски шляхом додавання до складу маринаду чорносливу. Бажаний колір буде досягнуто за рахунок фарбування продукту цибульним лушпинням. Замість часнику з перцем можна використовувати для натирання скибок будь-яку іншу пікантну суміш на свій смак.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • чорнослив – 6 шт;
  • цибулиння – 2 жмені;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 180 г;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • часник – 2 головки;
  • перець – 3 ст. ложки;
  • лавр – 2 шт.

Приготування

  • У воді розчиняють сіль, цукор, додають лавр, чорнослив, лушпиння кип’ятять.
  • Закладають сало і проварюють після повторного закипання 30 хвилин.
  • Залишають продукт в розсолі до остигання, після чого обсушують і натирають сумішшю з перцю і часнику.

Сало варене з аджикою

Дивно смачне варене сало вдасться приготувати, доповнивши базовий продукт гострої грузинської аджикою з часнику і пекучого перцю з приправами. За бажанням складу прошарку доповнюють тертої морквою, в’яленими помідорами та зеленню. Однак слід пам’ятати, що закуска з овочевими добавками не терпить тривалого зберігання.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • гостра аджика суха – 4 ст. ложки;
  • часник – 2 головки;
  • лавр – 4 шт.;
  • морква (за бажанням) – 2 шт.;
  • сіль, перець

Приготування

  • Кусень сала розрізають уздовж на 2-3 частини.
  • Приправляють зрізи аджикою, часником, сіллю і перцем, доповнюють за бажанням тертою морквою.
  • Складають смуги у початковому порядку, додавши по боках лавр, обертають харчовою плівкою і перев’язують мотузкою.
  • Варять заготівлю 40-50 хвилин, дають охолонути, охолоджують в холодильнику.

Варене сало з рідким димом

Ще один простий рецепт приготування вареного сала дозволить отримати характерного смаку копченостей. Секрет в додаванні рідкого диму і цибулиння. Якщо продукт з великою кількістю прошарків з м’яса, кількість доданої в розсіл солі треба зменшити до чотирьох столових ложок без гірки.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • рідкий дим – 5 ст. ложок;
  • цибулиння – 2 жмені;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 6 ст. ложок;
  • часник – 1 головка;
  • лавр і перець горошком – за смаком;
  • перець чорний і червоний мелений.

Приготування

  • Кип’ятять воду з сіллю, лавровим листом, перцем і рідким димом.
  • Закладають сало, дають вмісту повторно закипіти і варять 50 хвилин.
  • Витягують закуску з відвару, дають охолонути і просохнути, натирають сумішшю з паприки, меленого чорного і червоного перцю і подрібненого часнику.

Варене сало в мультиварці

Приготувати дуже смачне варене сало з часником і перцем можна при наявності мультиварки, скориставшись функцією варіння на пару. Для цього знадобиться рукав для запікання або щільний пакет, в який потрібно укласти доповнений приправами і спеціями базовий продукт. Смачніше закуска вийде з сала з м’ясними прошарками.

Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 1 головка;
  • лавр і перець горошком – за смаком;
  • приправа для соління сала – 2 ст. ложки.

Приготування

  • Сало ріжуть на шматки зручного для чаші розміру.
  • Натирають продукт сумішшю з видавленого часнику, перцю і приправ для засолювання сала, закладають в рукав для запікання або пакет.
  • Кидають зверху горошини перцю, лаврове листя, інші прянощі за бажанням.
  • Пакет зав’язують, поміщають в решітку для приготування на пару і включають режим «Пар» на 1 годину.
  • Дають закуски охолонути в пакеті, після чого прибирають в холодильник.