Тушонка з яловичини в домашніх умовах – рецепти в мультиварці, каструлі, скороварці, автоклаві

Коли немає часу або можливості готувати зі свіжого м’яса, завжди виручить тушонка з яловичини, приготовлена в домашніх умовах. При цьому її можна зробити в домашніх умовах і отримати натуральний, чистий продукт, який підходить і для перших, і других страв.

Загрузка...

Як зробити м’ясні консерви з яловичини?

Господині, які вирішили освоїти, як робиться тушонка яловича в домашніх умовах, повинні враховувати певні моменти, які полягають у наступному:

  • Тушонку роблять з свіжого філе яловичини, але ні в якому разі не слід використовувати заморожене.
  • Оскільки саме м’ясо не містить жирів, то до нього додають свиняче сало.
  • Для приготування продукту не потрібно багато інгредієнтів – знадобляться спеції і сало.
  • Перевагою, якою володіє приготування тушкованого м’яса з яловичини, вважається те, що підійде будь-який посуд або техніка: мультиварка, мікрохвильовка або звичайна сковорода.
  • Консервувати і зберігати продукт слід в скляних банках, які закочують бляшаними кришками. Тару необхідно стерилізувати парою або в духовці. Завдяки цьому смачна тушонка з яловичини буде зберігатися довше і не втратить своїх смакових якостей.
  • Термін зберігання правильно приготованого продукту складає близько 5 років.
  • Рецепт домашньої тушонки з яловичини в каструлі

    Надзвичайною простотою приготування відрізняється тушонка яловича в домашніх умовах в каструлі. Це спосіб доступний для кожної господині, головне – це підготувати якісні продукти і дотримуватися послідовність процесів. В результаті можна отримати запаси виключно смачного продукту.

    Інгредієнти:

    • філе яловичини – 5 кг;
    • свиняче сало – 2 кг;
    • сіль;
    • запашний перець;
    • лавровий лист.

    Приготування

  • М’ясо і сало нарізати.
  • Обидва компоненти викласти в каструлю і поставити на слабкий вогонь.
  • Додати лавровий лист і перець. Продовжувати варити 6-7 годин, помішуючи. Каструлю закрити кришкою.
  • Каструлю знімають з плити, а тушонка з яловичини в домашніх умовах розкладається по банкам і закривається.
  • Загрузка...

    Тушонка з яловичини в автоклаві – рецепт

    Господаркам, у яких існує можливість використовувати спеціально призначений прилад, можна використовувати рецепт тушонки з яловичини в домашніх умовах, яка готується в автоклаві. Якщо м’ясо розвалюється на волокна, значить, воно точно готове, жир повинен стати прозорим і світлим.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 2 кг;
    • перець чорний;
    • цибуля – 2 шт.;
    • морква – 3 шт.;
    • сіль.

    Приготування

  • Яловичину нарізати.
  • Морква нашаткувати тонкими кружечками, а цибулю – кільцями.
  • У кожну банку покласти горошок, лавр. Потім додати м’ясо, посолити.
  • Банки закатати. Тару помістити в автоклав, заповнений водою. Вона повинна доходити до м’яса в банках.
  • Тиск встановити 1,5. Поставити автоклав на вогонь і почекати, поки воно підніметься до 4 атмосфер. Готувати тушонку 4 години, вимкнути вогонь і залишити остигати в автоклаві.
  • Тушонка з яловичини в мультиварці

    Якщо вдома немає такого пристосування, як автоклав, то тушонка яловича у домашніх умовах легко готується в мультиварці. За смаком вона анітрохи не буде відрізнятися, при цьому такий рецепт дозволить витратити мінімум зусиль, потрібно лише підготувати продукти і виставити необхідну програму.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 1,5 кг;
    • сушений розмарин і мелений чорний перець – за 2 щіпки;
    • сіль;
    • лавровий лист – 6 листочків.

    Приготування

  • Яловичину порізати і викласти на дно чаші мультиварки.
  • Встановити програму «Гасіння», час – 5 годин.
  • За годину до закінчення додати спеції.
  • М’ясо розкласти по банках, утрамбовуючи. Залити жиром зверху.
  • Тушонка з яловичини в духовці в банку

    Незвичайно смачною виходить і тушонка з яловичини в духовці. Щоб посилити смакові якості продукту, додають свиняче сало. Після того, як процес готування буде завершено, тару перевертають, загортають і залишають остигати. Приготований таким способом продукт можна зберігати в холодильнику не більше півроку.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 5 кг;
    • чорний перець;
    • свиняче сало – 1,5 кг;
    • сіль;
    • лавровий лист – 12 листків.

    Приготування

  • М’ясо і сало нарізати. Додати перець, сіль і перемішати.
  • На дно кожної банки викласти лавровий лист, по три шматка сала і по 10 горошин чорного перцю.
  • Викласти м’ясо. Кожну банку накрити кришкою і придавити вантажем, поставити тару в духовку при 180 градусах.
  • Залишити, поки вміст не почне кипіти, зменшити температуру до 160. Тушкувати ще 3 години.
  • Тушонка з яловичини в домашніх умовах перекладається в інші банки, які закочуються.
  • Тушонка з яловичини в скороварці – рецепт

    З такими ж інгредієнтами і однаковими пропорціями готується тушонка яловича в скороварці. Надати особливий пікантний смак і в цьому разі призначене свиняче сало. Цей рецепт дуже зручний, оскільки цей прилад допомагає істотно скоротити кількість часу, що витрачається на приготування їжі.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 5 кг;
    • чорний перець;
    • свиняче сало – 1,5 кг;
    • сіль;
    • лавровий лист – 12 листків.

    Приготування

  • М’ясо нарізати, додати сіль і спеції. Помістити його в скороварку і залити водою.
  • Тушкувати на середньому вогні приблизно 1,5-2 години. Після цього пара акуратно стравлюють, а скороварку відкривають.
  • Тушонка з свіжої яловичини в домашніх умовах розподіляється по банкам і закривається на зиму.
  • Тушонка з яловичини в мікрохвильовці

    Спосіб приготування, з допомогою якого робиться домашня тушонка з яловичини в мікрохвильовці схожий з рецептом, коли використовувалася духовка. Продукт відмінно доповнить гречану кашу, макарони, стане гарною добавкою до супу. Баночку тушонки можна взяти в дорогу, адже вона є ситною і смачною їжею.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 5 кг;
    • свиняче сало – 2 кг;
    • сіль;
    • перець;
    • лавровий лист.

    Приготування

  • М’ясо порізати, змішати зі спеціями, салом і сіллю.
  • З обрізків зварити бульйон.
  • Простерилізувати банки, утрамбувати м’ясо, залити бульйоном.
  • Тушонка з свіжої яловичини в домашніх умовах ставиться в мікрохвильовку, гаситься близько 2 годин.
  • Тушонка з яловичини на зиму

    Приготований в домашніх умовах продукт хороший тим, що він не містить шкідливих добавок. Рецепт домашньої тушонки з яловичини, яку можна залишити зберігатися на зиму, передбачає кілька способів приготування. Одним з найпростіших варіантів стане варіння в каструлі, також його можна готувати в духовці або за допомогою якого-небудь приладу.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 2 кг;
    • сіль;
    • перець;
    • лавровий лист – 2 шт.;
    • вода – 2 ст. л.

    Приготування

  • Порізати м’ясо, помістити в каструлю, долити води і довести до кипіння.
  • Зменшити вогонь, гасити 4 години, додати сіль і спеції. Тушкувати ще 2 години.
  • Дати охолонути, перекласти в банки і закатати.
  •