Тріска в духовці – рецепти запікання філе, стейків, з морквою, цибулею і картоплею

Тріска, запечена в духовці готується просто, особливо при використанні гарного і зрозумілого рецепта. Біла рибна м’якоть абсолютно невибаглива в готуванні, але враховувати певні нюанси доведеться не тільки новачкам в кулінарії, але і досвідченим кухарям потрібні певні знання у підготовці м’яса і надалі запіканні.

Загрузка...

Як приготувати тріску в духовці?

За будь-яким рецептом тріска запечена в духовці вийде смачною і апетитною. М’якоть має нейтральний смак, тому страви можна поєднувати з ароматними спеціями, овочевий склад розширювати, слідуючи власним смаком.

  • Тріска – риба велика і, як правило не продається цілком. Набувають окремі частини: філе, стейки, наприклад, і обов’язково розморожують, промивають і ретельно просушують.
  • Страви з тріски в духовці можна адаптувати під смаки всіх, хто буде їх пробувати. З спецій добре підходять розмарин, лимонний або звичайний чебрець, естрагон.
  • Більш соковитою виходить тріска запечена у фользі або в рукаві, конверт не дає сокам випаруватися.
  • Для більшої соковитості і надання особливого аромату, рибу маринують в олійно-пряної суміші з додаванням лимонного або лаймового соку.
  • Філе тріски в духовці – рецепт

    Тріска, запечена у фользі в духовці готується швидко і вийде дуже соковитою, ароматною. Страву можна оформити порційно, загорнувши в конверт по шматочку риби і доповнивши-яким гарніром, як правило з філе запечатують лимонні часточки, для цікавого і незвичайного смаку можна додати селеру, солодкий і гострий перець.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 400 г;
    • лимон – 2 гуртка;
    • селера – 100 г;
    • перець солодкий – 1 шт.;
    • перець гіркий – 1 стручок;
    • червоний цибуля – ½ шт;
    • шалот – 50 г;
    • сіль, перець, пара гілочок чебрецю;
    • олія оливкова та лимонний сік – 2 ст. л.

    Приготування

  • Замаринувати філе в суміші з олії, соку, солі і перцю.
  • Овочі і стебла дрібно порізати.
  • У конверт запечатати по шматочку риби, викласти зверху по лимону і розподілити овочеву суміш з чебрецем.
  • Запікається тріска в духовці 20 хвилин при 180.
  • Загрузка...

    Тріска в духовці з морквою та цибулею

    Тріска, запечена під маринадом в духовці – страва, знайома багатьом ще з радянського часу. Маринадом прийнято називати овочеву суміш з моркви і цибулі, яка в процесі приготування не дозволяє рибі пересохнути. Частування виходить з простим смаком, індивідуально можна доповнити його лимонним соком.

    Інгредієнти:

    • риба – 500 г;
    • морква і цибуля – 2 шт.;
    • мед – 1 ст. л.;
    • лимон – 1 шт.;
    • сіль, перець, спеції для риби;
    • біле вино – 100 мл

    Приготування

  • Півкільця цибулі і терту моркву спасерувати на сковороді.
  • Ввести мед і сік половини лимона.
  • Влити вино, тушкувати 5 хвилин.
  • У форму викласти рибу, посолити і поперчити.
  • Зверху викласти шматочки залишився лимона, розподілити овочевий маринад.
  • Запікати 15 хвилин при 200.
  • Тріска з картоплею в духовці

    Багате, цілком самодостатня страва – тріска запечена в духовці з картоплею. Частування готується одночасно з гарніром, тому його впевнено можна подавати на урочистий стіл, а під час домашнього обіду доповнити простим овочевим салатом. Шматочки риби треба заздалегідь змастити оливковою олією з сіллю і перцем, так вони вийдуть соковитіше.

    Інгредієнти:

    • риба – 700 г;
    • картопля – 1 кг;
    • сіль, перець, олія оливкова;
    • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.
    • сир – 50 г;
    • сметана – 100 мл

    Приготування

  • Рибу посолити, поперчити, змастити олією і залишити на 20 хвилин.
  • Картоплю порізати кружальцями, цибулю і перець – півкільцями, моркву натерти.
  • У форму викласти рибу, слідом овочі, останній шар – картопля.
  • Полити сметаною, посолити, присипати сиром.
  • Запікається тріска з картоплею в духовці 30 хвилин при 190.
  • Стейк тріски в духовці

    Можна приготувати по-різному стейк тріски запечений в духовці, але, щоб риба вийшла м’якою і соковитою використовують всілякі соуси. Ця страва сподобається всім їдцям незвичайним смаком, а кулінари оцінять рецепт, завдяки мінімальному, доступному складу і простоті приготування. Із зазначених компонентів вийде 4 повноцінних порції гарячого частування.

    Інгредієнти:

    • стейки тріски – 6-8 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • броколі (або кольорова капуста) – 200 г;
    • картопля – 200 г;
    • олія оливкова – 2 ст. л.;
    • майонез – 1 ст. л.;
    • вершки 10% – 200 л;
    • спеції для риби – 20 г;
    • лимон – ½ шт;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • Рибу посолити, поперчити, приправити спеціями, змастити олією.
  • Картоплю порізати кружальцями, цибулю кільцями, капусту розібрати на суцвіття.
  • Змішати вершки, майонез, сіль і перець.
  • У форму викласти картоплю, слідом цибулю і риба.
  • Полити трохи соусом.
  • Викласти рибу і капусту.
  • Вилити соус, запікати 25 хвилин при 190.
  • Котлети з тріски в духовці

    Приготувати рибні котлети з тріски в духовці зможе кожен. Це корисне блюдо підійде навіть для дієтичного харчування, якщо із зазначених інгредієнтів прибрати сало. Фарш краще зробити самому, тільки так можна проконтролювати його якість. Подрібнювати філе потрібно через велике ситечко, так смак буде більш насиченим.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 1 кг;
    • свиняче сало – 200 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 3 зубки;
    • кріп – 20 г;
    • сіль, перець, чебрець;
    • паніровка.

    Приготування

  • Подрібнити філе на велике ситечко, сало, цибулю, часник і зелень – на дрібне, все перемішати.
  • Приправити сіллю, спеціями.
  • Сформувати кульки, запанірувати.
  • Запікати 20-25 хвилин при 200.
  • Тріска в духовці з сиром і помідорами

    Незвичайно смачною виходить тріска запечена з овочами. Складу гарніру можна не обмежувати одними томатами, цибулею та морквою. При бажанні додають солодкий перець, картопля, брокколі або застосовують готову заморожену суміш. Цибулю краще використовувати маринована в оцті, він додасть легку апетитну кислинку.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 1 кг;
    • помідори – 3 шт.;
    • сир – 200 г;
    • майонез;
    • маринована цибуля – 2 шт.;
    • сіль, розмарин, оливкова олія.

    Приготування

  • Рибу посолити, приправити спеціями, змастити маслом і викласти у форму.
  • Зверху розподілити цибулю і помідори, полити майонезній сіточкою.
  • Посипати сиром, запікати 25 хвилин при 200.
  • Тріска запечена в духовці в сметанному соусі

    Дуже соковитою з незвичайним вершковим присмаком виходить тріска запечена в духовці зі сметаною. Спершу рибу маринують в соусі, потім, у ньому ж запікають, в результаті отримуючи страву із незвичним пікантним смаком. Готується тріска в духовці швидко, враховуючи підготовку інгредієнтів, знадобиться всього півгодини.

    Інгредієнти:

    • тріска (філе або стейки) – 600 г;
    • сметана 25% – 200 мл;
    • сіль, перець, дрібка мускату;
    • розмарин – 1 ч. л.;
    • кріп – 20 р.

    Приготування

  • Рибу посолити, приправити розмарином, викласти у форму.
  • Змішати сметану, мускат, рубаний кріп, присолити соус.
  • Залити соусом рибу, запікати 20 хвилин при 190.
  • Тріска в клярі в духовці

    Запечене філе тріски в клярі – швидка, оригінальна закуска, яку оцінить кожен дегустатор, навіть шкідливим малюкам таке ласощі доведеться по душі. Подають частування з будь-яким гарніром – кашею, овочами, салатом. Кляр можна зробити за традиційним рецептом з трьох інгредієнтів або доповнити прянощами за смаком.

    Інгредієнти:

    • філе тріски – 500 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • майонез – 2 ст. л.;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • сіль, перець, червона паприка.

    Приготування

  • Філе порізати на порції, посолити і поперчити.
  • Розбовтати яйце, додати майонез, борошно і паприку.
  • Рибу вмочити в тісто і викласти на деко.
  • Запікається тріска в прогрітій духовці 20 хвилин при 190.
  • Тріска цілком у духовці

    Тріска, запечена в духовці – рецепти, які не вимагають особливих навичок, важливо обробити спочатку тушку і промаринувати її в олійно-лимонної суміші. Страву можна приготувати одночасно з овочевим гарніром, а подавати його потрібно гарячим, в холодному вигляді ця риба втрачає частину смакових якостей.

    Інгредієнти:

    • тріска – 1 шт.;
    • лимон – 1 шт.;
    • картопля – 500 г;
    • помідори – 3 шт.;
    • цибуля маринований – 2 шт.;
    • олія оливкова та лимонний сік – 3 ст. л.;
    • часник – 3 зубки;
    • розмарин, чебрець, сіль.

    Приготування

  • Рибу очистити, помити, видалити зябра і плавники.
  • Змішати лимонний сік, олія, продавлений часник, сіль і спеції.
  • Соусом обмазати всю тушку, залишити на 30 хвилин.
  • Зробити кілька надрізів на тушці, кожен вставити по часточці лимона.
  • На деко викласти порізані овочі, посолити, збризнути маслом.
  • Викласти рибу, накрити фольгою.
  • Запікати 25 хвилин при 200.
  • Зняти фольгу, готувати ще 15-20 хвилин або підрум’янити під грилем до золотистої скоринки.
  •  

    Загрузка...