Торт з вишнею – рецепти шоколадного, бісквітного, млинцевого торта з вишневою начинкою

Торт з вишнею завжди вдається смачним і апетитним. Вишукана ягідна кислинка і незвичайні смакові ноти чудово поєднуються з будь-якими коржами і кремом, дозволяючи створювати воістину відмінні кондитерські шедеври для будь-якого десертного меню.

Загрузка...

Як приготувати вишневий торт?

Вишневий торт чудовий у будь-якому виконанні, де ягоди доповнюють крем, використовуються як елементи декору або застосовуються при випіканні коржів.

  • Вишня може бути свіжої, замороженої або консервована без кісточок.
  • Для дорослих десертів ягоди вимочують у коньяк, лікер або вишневої настоянки.
  • Особливо смачний торт з вишнею, якщо використовувати в якості основи шоколадний бісквіт.
  • Торт «Зимова вишня» – рецепт

    Щоб приготувати торт з вишнею по даному рецепту знадобляться прості і завжди доступні продукти і зовсім трохи вільного часу. Підсумком буде апетитний і шалено смачний десерт, який припаде до смаку і кожному дорослому і дітям, які особливо оцінять оригінальний зовнішній вигляд ласощі.

    Інгредієнти:

    • сметана – 1 кг;
    • борошно – 450 г;
    • масло – 250 г;
    • цукор – 450 г;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • вишня – 400 г;
    • мигдальні пелюстки або кокосова стружка.

    Приготування

  • Збивають масло з цукром і сметаною (по 200 г).
  • Всипають борошно, розпушувач, вимішують.
  • Поділяють тісто на 15 порцій.
  • Кожну порцію перетворюють в смужку, на яку викладають вишні і защипують краю.
  • Випікають трубочки, викладають пірамідою, промазуючи кремом зі сметани й цукру.
  • Торт «Зимова вишня» прикрашають мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою.
  • Загрузка...

    Рецепт торта «Монастирська хата» з вишнею

    Чудовим смачним аналогом попереднього ласощі стане торт з вишнею і сметанним кремом, якщо його приготувати за наступним рецептом. Відмінність технології в дещо інших пропорціях інгредієнтів для тіста. Крім того виріб в даному випадку декорується тертим шоколадом, який можна замінити какао.

    Інгредієнти:

    • сметана – 1 кг;
    • борошно – 400-450 г;
    • масло – 150 г;
    • цукор – 450 г;
    • розпушувач – 2 ч. ложки;
    • вишня – 400 г;
    • темний шоколад – 100 г;
    • ванілін.

    Приготування

  • Масло розтирають і 150 г цукру зі сметаною, борошном і розпушувачем.
  • Поділяють ком на 10 порцій, розкочують кожну до отримання смуги, на яку укладають в один ряд вишню, защипують.
  • Печуть трубочки при 180 градусах 20 хвилин.
  • Збивають сметану з цукром і ваніліном, просочують трубочки, укладаючи їх пірамідою.
  • Посипають торт шоколадом.
  • Рецепт торта «Чорний ліс» з вишнею

    Не залишить нікого байдужим шварцвальдский вишневий торт, приготований за рецептом німецьких кондитерів. Класичний шоколадний бісквіт в даному випадку просочується солодким вишневим сиропом, доповнюється збитими вершками, які можна підсолодити за смаком і начинкою з вишні, цукру і крохмалю.

    Інгредієнти:

    • яйця – 5 шт.;
    • борошно – 10 г;
    • какао – 60 г;
    • цукор – 250 г;
    • сода погашена – 1 ч. ложка;
    • крохмаль – 1 ст. ложка;
    • вишня – 300 г;
    • пудра цукрова – 100 г;
    • вершки – 0,5 л;
    • шоколад, сироп.

    Приготування

  • Жовтки збивають і 200 г цукру.
  • Додають борошно, какао, соду і збиті білки.
  • Бісквіт випікають, охолоджують, розрізають, просочують сиропом.
  • Вишню і 50 г цукру проварюють 2 хвилини.
  • Додають розведений у воді крохмаль, остуджують.
  • Вершки збивають з пудрою.
  • Збирають бісквітний торт з вишнею, доповнивши перший корж кремом і начинкою, а інші два тільки кремом.
  • Торт «Панчо» з вишнею – рецепт

    Чудово поєднуються з вишневими ягодами складові вироби, приготованого за наступним рецептом. Торт «Панчо» з вишнею оформляють у вигляді креативної гірки з скибочок шоколадного бісквіта, які чергують з ягодами без кісточок і горіхами, які необхідно злегка підсушити на сковороді.

    Інгредієнти:

    • яйця – 6 шт.;
    • борошно – 500 г;
    • какао – 120 г;
    • цукор – 600 г;
    • розпушувач – 15 г;
    • вишня – 400 г;
    • сметана – 700 г;
    • горіхи – 130 г;
    • шоколад – 50 г;
    • ваніль.

    Приготування

  • Збивають білки, додавши в процесі 2 склянки цукру.
  • Закладають по одному жовтки, а потім борошно і розпушувач.
  • Відливають третину тесту у форму, випікати бісквіт.
  • У решту основу вмішують какао, печуть бісквіт, розрізають його на кубики.
  • Збивають сметану з цукром і ваніллю, промащують білий корж.
  • Укладають зверху вишню, горіхи і кубики бісквіта, доповнюючи кремом зі сметани.
  • Шоколад розтоплюють, прикрашають їм торт з горіхами та вишнями.
  • Торт «Вишневе насолода»

    Торт «Насолода» з вишнею та маскарпоне цілком виправдовує свою назву, викликаючи при дегустації бурю позитивних гастрономічних емоцій. Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену, попередньо витримавши її в сиропі, а потім обсушивши. У тісто для бісквіта можна додати за бажанням какао.

    Інгредієнти:

    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 150 г;
    • цукор – 300 г;
    • вишня – 400 г;
    • маскарпоне та вершки – 250 г;
    • сироп – 100 мл;
    • шоколад – 100 р.

    Приготування

  • Збивають яйця 150 г цукру 10 хвилин.
  • Додають борошно, випікають у формі 26 см бісквіт, просочують сиропом.
  • Зверху викладають вишню, а потім крем з маскарпоне і вершків з цукром.
  • Перетирають шоколад, посипають їм зверху торт.
  • Класичний торт «П’яна вишня»

    Виконавши рецепт торта «П’яна вишня» в домашніх умовах, вдасться забезпечити десертом дорослу аудиторію. Ягоди в даному випадку замочують у коньяк, вино, ром або лікер за 2-3 дні до використання, що дозволить наповнити їх новими алкогольними нотами. За бажанням в алкоголь додають корицю або інші прянощі.

    Інгредієнти:

    • яйця – 6 шт.;
    • борошно – 200 г;
    • цукор – 250 г;
    • вишня – 350 г;
    • алкоголь – 300 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • молоко – 130 мл;
    • олія – 200 г;
    • цукрова пудра – 250 г;
    • ванілін, глазур.

    Приготування

  • Жовтки збивають з цукром, додають борошно, ванілін і білки.
  • Бісквіт випікають, остуджують, зрізують верхівку і вискоблюють м’якуш.
  • Нагрівають молоко з ваніллю.
  • Додають збите з пудрою яйце, прогрівають до загустіння.
  • Остуджують крем, збивають з маслом, змішують з вишнею і м’якоттю бісквіта.
  • Готова вишнева начинка для торта викладається в «рамку» бісквіта, прикривається «кришкою».
  • Охолоджений торт заливають глазур’ю, прикрашають.
  • Млинцевий торт з шоколадом і «п’яною» вишнею

    Якщо не хочеться возитися з випіканням бісквіта, можна приготувати простий млинцевий торт з вишнею, яку для отримання більш вишуканого смаку попередньо замочують у лікері. В якості крему використовують збиті вершки або приготований за рекомендаціями даного рецепту шоколадний ганаш.

    Інгредієнти:

    • млинці тонкі – 20 шт.;
    • вишня – 0,5 кг;
    • лікер – 100 мл;
    • какао – 50 г;
    • вершки, цукор і масло – 100 г;
    • кориця – ¼ ч. ложки.

    Приготування

  • Вишню заливають сиропом і залишають на 6 годин.
  • Печуть млинці.
  • Розпускають в сотейнику масло з какао, а потім додають вершки, цукор, корицю і ваніль.
  • Збирають торт, промазуючи млинці кремом і доповнюючи вишнею.
  • Торт «Брауні» з вишнею

    Ефектним на вигляд і дивовижно смачним вийде торт «Брауні» з вишнями і сиром. Шоколадна основа тут доповнюється сирним кремом і вишнями. Ягоди можна використовувати заморожені, розкладаючи їх між шарами, не розморожуючи. Виробу дають повністю охолонути у формі, після чого витягують на блюдо і декорують.

    Інгредієнти:

    • шоколад темний – 200 г;
    • масло – 250 г;
    • сир – 600 г;
    • цукор – 300 г;
    • яйця – 8 шт.;
    • борошно – 300 г;
    • розпушувач – 15 г;
    • вишня – 800 г;
    • ванілін.

    Приготування

  • Шоколад розтоплюють з маслом, остуджують.
  • Вмішують збиті з цукром (100 г) яйця (4 шт), ваніль, борошно і розпушувач.
  • Сир пробивають блендером з цукром, яйцями і ваніллю.
  • У форму укладають шарами тісто і сирну суміш, доповнюючи вишнею.
  • Випікають шоколадно-вишневий торт при 180 градусах 1 годину.
  • Торт «Вишневий поцілунок»

    Торт з вишнею, рецепт якого буде представлений далі, порадує шанувальників гармонійного поєднання ягід з шоколадним бісквітом і мигдалем. Як просочення для коржів можна використовувати просто вишневий сік або ж доповнити його лікером, коньяком або ягідної настоянкою, якщо десерт призначений для дорослих.

    Інгредієнти:

    • вишня – 600 г;
    • мигдаль – 70 г;
    • какао – 4 ст. ложки;
    • сметана – 200 г;
    • цукор – 200 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 240 г і 1 ст. ложка;
    • погашена сода – 1 ч. ложка;
    • вода – 1 склянка;
    • олія – 200 г;
    • згущене молоко – 1 банка;
    • вишневий сік, глазур.

    Приготування

  • Збивають 2 яйця, 100 г цукру.
  • Додають сметану, 150 г згущеного молока, соду, какао і борошно.
  • Випікають на деко з пергаментом бісквіт розрізають на 2 частини, складають разом, обрізають краї, обрізки подрібнюють.
  • Змішують яйце з цукром, борошном і водою, нагрівають до загусання, охолоджують, збивають зі згущеним молоком і маслом.
  • Коржі просочують соком, промащують кремом, доповнюють вишнями і мигдалем.
  • Обрізки змішують із залишками крему і вишнею, викладають на торт зверху, поливають глазур’ю.
  • Торт «Прага» з вишнею

    Тане в роті шоколадний торт з вишнею, приготований за наступним рецептом, стане ідеальним десертом для святкового солодкого столу або просто для повсякденного чаювання. Поверхню виробу покривають розтопленим шоколадом або глазур’ю, звареної з какао з цукром на молоці або сметані.

    Інгредієнти:

    • вишня – 150 г;
    • какао – 3 ст. ложки;
    • сметана – 250 г;
    • цукор – 150 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 300 г;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • масло – 100 г;
    • згущене молоко – 1 банка;
    • глазур.

    Приготування

  • Збивають яйця з цукром, сметаною і згущеним молоком (150 г).
  • Додають борошно, 2 ложки какао, розпушувач, випікають корж, охолоджують, розрізають.
  • Збивають масло зі згущеним молоком і какао, промащують кремом коржі, доповнюючи вишнею.
  • Покривають торт глазур’ю.
  • Вишневий торт муссовый

    Відчути всю красу гармонійного поєднання ягід з шоколадним бісквітом вдасться, приготувавши торт муссовый з вишнею, скориставшись даними рецептом. Мус можна зробити повністю однорідним, подрібнивши ягідну масу у блендері і пропустивши через сито або залишити трохи скибочок в основі без перетирання.

    Інгредієнти:

    • борошно – 50 р;
    • какао – 20 г;
    • цукор – 250 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • вишневий сік – 80 мл;
    • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
    • вишня – 300 г;
    • маскарпоне та вершки – 300 г;
    • желатин – 10 г;
    • молоко і шоколад – 100 р.

    Приготування

  • Збивають яйця 60 г цукру.
  • Додають ваніль, какао, розпушувач, борошно, бісквіт випікають.
  • Вишню і 170 г цукру кип’ятять, пробивають блендером.
  • У соку розпускають желатин, вмішують в пюре.
  • Додають маскарпоне, збивають і вмішують збиті вершки.
  • Просочують бісквіт сиропом, зверху викладають вишневий мус для торта, відправляють в холод.
  • Покривають виріб глазур’ю з шоколаду і молока.
  • Торт без випічки з вишнею

    Вишневий торт – рецепт, який можна виконати без випічки, ні трохи не втративши при цьому в смаку, але зекономимо час. Для заливки ягід на поверхні виробу підійде готове желе з пакту для торта або додаток, яке можна приготувати з вишневого соку з доданим до нього розпущеним желатином.

    Інгредієнти:

    • вишня – 500 г;
    • печиво – 300 г;
    • сметана і сир – 400 г;
    • цукор – 150 г;
    • желатин – 15 г;
    • вода – 1 склянка;
    • желе для торта – 1 пакетик;
    • ваніль.

    Приготування

  • Подрібнюють печиво блендером, змішують з розтопленим маслом, утрамбовують у формі.
  • Желатин заливають водою на 30 хвилин, прогрівають, вмішують у збитий блендером сир зі сметаною, ваніллю і цукром.
  • Вилити сирну масу на бісквіт, дають застигнути.
  • Розкладають зверху вишню, заливають желе, відправляють в холод.

  •  

    Загрузка...