Тісто для чебуреків на кефірі

Чебуреки на кефире

Тісто для чебуреків на кефірі — один з незвичайних і оригінальних рецептів серед безлічі інших видів, з яких можна приготувати це смачне блюдо. Історично чебуреки з’явилися в кухні татарських народів і являють собою вироби з прісного тіста з м’ясом, які підсмажують на сковороді або у фритюрі і подають до столу гарячими.

Тісто готується без дріжджів, не потрібно довго чекати, поки воно підніметься і підійде. Варіантів приготування тіста навіть в арсеналі кожної господині набереться достатньо. В неї додають воду, рослинне масло, молоко, мінеральну воду і іноді горілку. Багато воліють замішувати тісто на кефірі, так як цей кисломолочний продукт робить його м’яким.

Загрузка...

Готуємо тісто на кефірі

Основна особливість тіста для чебуреків полягає в тому, що воно має бути тонким і еластичним і не рватися при смаженні готових виробів. За смаком воно хрустке і приємно тане в роті. Тісто на чебуреки на кефірі готується дуже просто, а головне, досить швидко.

Кефирное тесто для чебуреков

Знадобляться наступні продукти:

  • 1 склянку кефіру будь-якої жирності;
  • борошно пшеничне (вищого ґатунку) — 500 г;
  • 1 куряче яйце;
  • щіпка солі.

Яйця бажано брати свіжі. А жирність та термін зберігання кефіру великого значення не мають — підійде будь-який: як спеціально для цього куплений, так і залишився випадково в холодильнику.

Тісто на чебуреки на кефірі готується таким чином:

  • Розбиваємо яйце в глибоку миску, зручну для замісу. Додаємо дрібку солі і ретельно перемішуємо. Можна скористатися віночком або міксером або ж просто збивати звичайною виделкою.
  • Далі додаємо кефір і знову добре перемішуємо.
  • Тепер додаємо борошно невеликими порціями. Якщо є вільний час, її бажано просіяти, щоб тісто вийшло більш пишним і м’яким. Адже і кефір теж додається в рецепт для додання м’якості. Підмішуємо борошно спочатку в мисці, а потім викладаємо весь клубочок на стіл і остаточно доводимо до щільної консистенції.
  • Місити тісто потрібно до однорідного стану. Можливо, борошна знадобиться трохи більше або менше. Потім прибираємо готовий колобок плівку (щоб не заветрівся) і даємо йому відпочити хвилин 30 або 40. У цей час можна зайнятися начинкою.
  • Приготування начинки

    Начинка для чебуреков из фаршаОдним з найбільш популярних по праву вважається м’ясне вміст хрустких пиріжків. Фарш можна купити готовий або зробити самим. М’ясо підійде будь-яке, яке віддаєте перевагу. Для приємного смаку можна змішати свинину і яловичину або свинину і курку.

    Обов’язково до фаршу додається цибуля, перець і спеції. М’ясо подрібнюють на м’ясорубці або рубають сокирою в коритце. Цибулю дрібно ріжуть. Потім його можна посолити і пом’яти руками, щоб він пустив сік.

    Після всі з’єднують і перемішують до однорідності. Щоб отримати смачне і соковите готову страву, бажано покласти в м’ясний фарш трохи вершкового масла. За бажанням його можна замінити бульйоном або молоком. Правда, рідину слід додавати обережно: начинка не повинна розтікатися.

    Загрузка...

    Приготування чебуреків

    Відпочиле тісто розрізаємо на ковбаски, з яких формуємо невеличкі кульки. Потім кожен розгортаємо в круглий тонкий пласт.

    Справжній чебурек має напівкруглу форму, розміром приблизно з долоню.

    Для зручності і спроби зробити всі вироби однаковими, можна при розкочуванні круглих соковитою орієнтуватися на розмір сковорідки, де надалі вони будуть смажитися.

    Приготовление чебуреков на кефиреНа один край сочня кладемо начинку з м’яса і вирівнюємо. Накриваємо вільним півколом тесту. Чебурек майже готовий, залишилося добре зліпити краї пальчиками або виделкою, щоб при смаженні з нього не витікав соковитий м’ясний сік. Нерівні зайві краю можна відрізати ножем або тарілкою.

    Коли всі чебуреки зліплені, приступаємо до їх смаженні. Для цього потрібно взяти глибоку сковороду й олію. Розігріваємо сковороду з маслом на сильному вогні. Кладемо в неї чебуреки і обсмажуємо до золотистого кольору і красивої скоринки.

    Тісто може пузиритися і здуватися. Олії повинно бути достатньо, щоб вони не підгоріли і просмажаться з двох сторін.

    Потім виймаємо чебуреки обов’язково на паперові рушники, які вберуть надлишки масла.

    Вони виходять ароматні, засмажені зовні і соковиті всередині. Подавати готовий смачне блюдо потрібно відразу після обсмажування. Їдять такі гарячі пиріжки просто руками.

    Приготувати тісто для чебуреків, рецепт приготування на кефірі якого вам тепер відомий, можна наповнити його та іншими різноманітними начинками: сиром і помідорами, сиром і зеленню, грибами і картоплею, рисом і яйцем, капустою.

    Загрузка...