Тістечко з печива – рецепти «Картоплі», «Ковбаски» і «Тірамісу» без випічки

Порадувати домашніх ласунів смачним десертом допоможе тістечко з печива. Готувати ласощі – одне задоволення, на весь процес піде не більше півгодини і на просочення кілька хвилин. До такого захоплюючого справі можна впевнено підключати малюків їм буде цікаво створення оригінальних солодощів своїми руками.

Загрузка...

Домашнє тістечко з печива

Як правило, готується тістечко з печива без випічки, це не може не радувати зайнятих господинь. Рецептів виготовлення ласощів дуже багато, а самими актуальними стануть ті, в яких застосовується сухе або залежавшееся печиво.

  • Найпростіше тістечко з пісочного печива – це варіант з кремовою прошарком, яку можна приготувати з підручних продуктів: сметани, сирної маси, вершків.
  • Знамените тістечко «Тірамісу» з печива савоярді – для прошарку знадобиться кави і маскарпоне.
  • Найбільш популярні ласощі, знайомі більшості ласунів ще з радянських часів – «Картопля» і шоколадна ковбаса.
  • Мурашник – тістечко з сухого печива, просочене вареним згущеним молоком.
  • Сполучною компонентом для раскрошенного печива може виступати згущене молоко, заварний крем, розтоплене вершкове масло, шоколад або густий карамельний сироп.

Як зробити тістечко «Картопля» з печива?

Найпростіше приготувати тістечко «Картопля» з печива в домашніх умовах зможе та дитина: дайте йому підготовлені інгредієнти і нехай возиться, формує кульки, ковбаски та панірує в солодкому какао-порошку. Процес цей дуже захоплюючий, та й потім малюк буде їсти це ласощі з великим задоволенням.

Інгредієнти:

  • печиво – 500 г;
  • згущене молоко – 1 б.;
  • масло м’яке – 200 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • какао – 2 ст. л.

Приготування

  • Змішати масло і згущене молоко.
  • Розкришити блендером печиво в дрібну крихту.
  • З’єднати обидві маси, замісити тісто.
  • Відщипуючи по шматочку, формувати тістечко «Картопля» з печива.
  • Запанірувати в суміші цукру і какао.
Загрузка...

Тістечко «Ковбаска з печива

Тістечко «Ковбаска з печива і какао – найпростіший варіант приготування шоколадного ласощі. Для більш оригінального смаку потрібно додати подрібнених горіхів, попередньо підсушених на сухій сковороді. Для більш насиченого смаку в класичний склад потрібно додати темного шоколаду – частина розтопити і трохи кинути шматочками в основу.

Інгредієнти:

  • какао – 75 г;
  • масло – 100 г;
  • цукор – 150 г;
  • горіхи подрібнені – 70 г;
  • печиво – 150 г;
  • шоколад розтоплений – 100 г;
  • шоколад подрібнений або краплі – 50 р.

Приготування

  • Розім’яти печиво на дрібні шматочки (не в крихту), з’єднати з горіхами і рубаним шоколадом.
  • Всипати какао і цукор, перемішати.
  • Розтопити масло і шоколад, влити до печива, перемішати.
  • Викласти масу на пергамент, щільно згорнути «ковбаску», прибрати в холодильник на 5 годин.

Тістечко «Мурашник» – рецепт печива

Шалено просто готується тістечко «Мурашник» з печива, на приготування піде 10 хвилин і на просоченню приблизно півгодини. Формувати тістечко можна довірити дітям і прикрасити його будь-яким способом: посипкою, шоколадною стружкою або глазур’ю. Від класичного «выпечного» ласощі смак сильно відрізнятися не буде, якщо взяти сухе прісне печиво.

Інгредієнти:

  • печиво – 350 г;
  • варена згущене молоко – 1 б.;
  • масло вершкове – 150 г;
  • подрібнені горіхи – 1 жменя.

Приготування

  • Розкришити печиво, змішати з горіхами.
  • З’єднати масло і згущене молоко.
  • Змішати обидві суміші, зволоженими руками сформувати кульки. Прикрасити за бажанням.

Тістечко «Будиночок» з печива з сиром

Зробити просте тістечко з печива і сиру оригінальним допоможуть рекомендації з рецепту. Особливістю варіанта є формування з пісочного печива «будиночка» з найніжнішим кремом усередині, для різноманітності всередину ласощі можна покласти «сюрприз» у вигляді фруктів, ягід, в даному випадку це буде мармелад. Інгредієнти вказані для 2 тістечок.

Інгредієнти:

  • печиво – 24 шт.;
  • сир – 300 г;
  • цукор – 50 г;
  • мармелад різнобарвний – 150 г;
  • молоко – 150 мл;
  • шоколад – 100 р.

Приготування

  • Збити сир з цукром, змішати з мармеладом.
  • Печиво занурити в молоко, 1 викласти шар 6 шт. (1 порція).
  • Щедро змастити кремом.
  • Викласти другий шар змоченого печива.
  • Підняти 2 краю, формуючи «будиночок».
  • Зверху полити розтопленим шоколадом, прикрасити мармеладом, прибрати в холод на 3-4 години.

Тістечко «Хвилинка» з печива – рецепт

Тістечко «Хвилинка» з печива – ласощі, що дуже порадує малюків. По суті це та ж «Картопля», тільки оформлено частування дуже оригінально. Для реалізації ідеї знадобиться розтоплений шоколад і різнокольорова посипка. Всередину тістечка можна «заховати» горішок, шматочок шоколаду або мармелад.

Інгредієнти:

  • печиво – 400 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • шоколад – 150 г;
  • фундук – 1 жменя;
  • кольорова посипка цукрова.

Приготування

  • Печиво змолоти в крихту, змішати з розтопленим маслом.
  • Скатати з тіста кульки, вклавши всередину по горішку.
  • Наколоти на шпажку, вмочити в розтоплений шоколад.
  • Обваляти в посипання, залишити на 1 годину для застигання.

Тістечко «Їжачки» – рецепт печива

Тістечко «Їжачки» з печива – хороший і швидкий спосіб порадувати малюків оригінальним і шалено солодким ласощами. Для основи краще вибрати прісне галетне печиво, просочити сумішшю вареного згущеного молока і вершкового масла. Глазур можна зварити з вершків і какао або застосувати розтоплений шоколад. Для контрасту вафлі краще взяти білі: ванільні або лимонні.

Інгредієнти:

  • галетне печиво – 500 г;
  • варена згущене молоко – 1 б.;
  • масло м’яке – 100 г;
  • шоколад – 100 г;
  • ванільні вафлі – 100 р.

Приготування

  • З’єднати згущене молоко з маслом, ввести розкришене печиво.
  • Скачати кульки.
  • Розтопити шоколад, окремо натерти вафлі.
  • Кожен кульку вмочити тістечко з печива в шоколад, обваляти в вафельної крихти.

Тістечко «Тірамісу» з печива

«Тірамісу» – найвідоміший у всьому світі рецепт тістечка з печива без випічки. Готується десерт дуже швидко, на просочення знадобиться не більше години, збирати ласощі можна різними способами: у вигляді торта, в креманці або взагалі в склянці. Для реалізації задуму знадобиться савоярді, маскарпоне і еспрессо, прикрашають тірамісу традиційно какао, просіяти його над тістечком.

Інгредієнти:

  • савоярді – 100 г;
  • маскарпоне – 250 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • еспресо – 100 мл;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • амаретто – 50 мл;
  • какао для прикраси.

Приготування

  • Збити жовток з пудрою і ванільним цукром до побіління.
  • Ввести сир, перемішати.
  • З’єднати охолоджений кава з амаретто.
  • Савоярді поламати вмочити в каві, викладати в креманку шарами, щедро просочуючи кремом.
  • Посипати какао, просочувати 40 хвилин.

Тістечко «Полуниця» з печива

Знайоме з дитинства тістечко з старого печива і вафель – «Полуниця». Приготувати ласощі зовсім не складно, характерний впізнаваний колір досягається з допомогою просочення в буряковому соку. Деякі кулінари фарбують заготовки вишневим сиропом або гранатовим соком. Із зазначених інгредієнтів можна зробити 10-15 полуничок.

Інгредієнти:

  • вафлі і печиво – 200 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукор – для панірування;
  • буряковий сік – 150 мл

Приготування

  • Подрібнити в крихту печиво та вафлі, змішати з м’яким маслом.
  • Скачати кульки, сформовать подобу ягід.
  • Вмочити в сік, обваляти в цукрі.
Загрузка...