Тірамісу без яєць з вершками і маскарпоне

Тирамису без яиц

Сучасні домашні господині навчилися готувати такий десерт, як тірамісу, без яєць, хоча класичний варіант приготування передбачає їх наявність.

В італійській кухні такий рецепт існує ще з XVII ст. Запозичені і видозмінені способи дозволяють готувати цю страву в різних варіаціях, при цьому смак анітрохи не поступається десерту, приготовленого за класичним італійським рецептом, де обов’язково присутність сирих яєць.

Слово «тірамісу» утворилося з словосполучення, запозиченого у італійців: «tira mi su», що в буквальному перекладі означає «підніми вгору». При цьому значення цього виразу інтерпретується по-різному. Багато вважають, що свою назву десерт отримав завдяки висококалорійних продуктів, що застосовуються при його виготовленні. Інші вважають, що вживання страви підвищує настрій.

Загрузка...

Необхідні продукти

Сыр маскарпоне для приготовления десертаРецепт тірамісу без яєць передбачає використання наступних інгредієнтів:

  • 100 мл жирних вершків (35%);
  • сир маскарпоне;
  • 4 ч. л. цукрової пудри;
  • 0,5 кг бісквітного печива або корж;
  • 3 ст. л. тертого шоколаду;
  • 2 ч. л. порошку какао;
  • 100 мл міцної кави або кавового напою.

Слід пам’ятати, що всі використовувані продукти повинні бути добре охолодженими, і навіть ємність, у якій буде збиватися крем, слід помістити на деякий час в холодильник. Приготований таким чином десерт дозволяє ласувати їм і тим людям, у яких може спостерігатися алергічна реакція на яйця.

Приготування десерту

В першу чергу готується крем. Для цього вершки збиваємо з цукровою пудрою і збиваємо до тих пір, поки маса не загусне. Потім добре збиті вершки невеликими порціями додаємо охолоджений сир маскарпоне і збиваємо масу до тих пір, поки вона не придбає пишність, блиск і щільність, — це буде означати готовність крему.

Шоколад для приготовления десертаПриготований таким чином крем слід помістити в холодильник. Тим часом слід приготувати 100 мл міцної кави або кавового напою. Можна використовувати різні варіанти заварювання кави або кавового напою — важливо тільки, щоб він був свіжим і ароматним.

Потім слід процідити і охолодити напій. У нього при бажанні можна додати коньяк, лікер, віскі або біле вино, все залежить тільки від вашого смаку і переваг. У класичному варіанті при приготуванні тірамісу використовують печиво савоярді. Проте в наших магазинах його не завжди можна знайти, тому цілком допустимо замінити його бісквітним печивом або бісквітним коржем.

Приготований таким чином десерт накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник для просочення не менш ніж на 3 години. Перед подачею на стіл слід посипати тірамісу натертим шоколадом або порошком какао. Однак можна прикрасити десерт і різними ягодами або шматочками фруктів. Все буде залежати тільки від вашої фантазії.

Якщо ви використовуєте корж, то необхідно нарізати на невеликі прямокутники.

Тепер можна приступити безпосередньо до формування десерту. В заздалегідь приготований деко викладаємо тонкий шар крему, потім швидко опускаємо печиво в кавовому напої і укладаємо його на крем. Отриманий шар обмазуємо кремом і укладаємо наступний шар печива, при цьому не забуваємо вмочати кожен шматочок у кавовому напої. Після цього виливаємо крем на печиво таким чином, щоб він покривав весь шар і стікало з нього.

При вживанні тірамісу слід пам’ятати про його високої калорійності. Вона становить 232 ккал на 100 г продукту.

Крім того, відсутність у наведеному рецепті використання сирих яєць дозволяє без побоювання вживати десерт і не боятися отримати яку-небудь інфекцію.

Загрузка...