Тефтелі з рисом – рецепти в духовці, мультиварці, на пару, з підливкою з різного фаршу

Тефтелі з рисом господині називають паличкою-виручалочкою, коли потрібно швидко та смачно нагодувати сім’ю. М’ясні кульки дуже легко заморожувати про запас, а з різними соусами кожен раз виходить нове блюдо, завдяки яким розширюється убоге домашнє меню.

Загрузка...

Як приготувати тефтелі з рисом?

Щоб вийшли смачні м’ясні тефтелі з рисом, необхідно правильно вибрати головні інгредієнти, в даному випадку, фарш і рис. Краще всього купити м’ясо і перемолоти самостійно, або попросити це зробити на ринку, якщо така послуга є.

  • Рис оптимальніше вибрати пропарений, він готується швидше.
  • Найсоковитіші комбінації фаршу – навпіл свинина з яловичиною або свинина з курятиною.
  • Фарш варто вибити. Для цього шматочки м’яса з силою кидають у миску – це наситить їх киснем і зробить тефтелі з рисом пишніше.
  • Ідеально підійде середньозерний сорт рису, це зерна коротенькі і широкі, містять більше крохмалю, як раз в нормі, щоб тефтелі, сформовані з рисом, не розвалювалися.
  • Тефтелі з рисом з підливою – рецепт

    Універсальність цієї страви в тому, що воно прекрасно поєднується з будь-яким гарніром, крім рису. Оригінальний смак надають овочі-гриль. Непоганим варіантом для сімейного вечері будуть тефтелі з фаршу з рисом з підливою, приготувати їх дуже легко, тільки для цього рецепта крупу потрібно зварити заздалегідь.

    Інгредієнти:

    • фарш – 100 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • томатна паста – 2 ст. ложки;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • сметана – 100 г;
    • борошно – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Відварити рис. Заливається водою в пропорції 1:2, готується 15-20 хвилин.
  • Цибулю порізати, обсмажити.
  • Моркву натерти, додати до цибулі, тушкувати до м’якості.
  • Покласти борошно і томатну пасту, обсмажити 2 хвилини.
  • Влити 100 мл гарячої води, сметану, перемішати, тушкувати 5 хвилин, з сіллю і перцем.
  • Змішати фарш сирою цибулею, рисом, яйцем, сіллю і перцем.
  • Зліпити кульки, обсмажити, скласти в казанок.
  • Залити підливою, тушкувати тефтелі з рисом 30 хвилин.
  • Загрузка...

    Курячі тефтелі з рисом

    Тим, хто дотримується дієтичного харчування, краще приготувати тефтелі з курячого фаршу з рисом. Подавати їх можна, як з гарніром, так і окремим блюдом. М’ясні кульки будуть не дуже жирними, але ситність і в’язкість підливи забезпечить борошно, а суміш сметани з томатною пастою надають гарний помаранчевий колір.

    Інгредієнти:

    • фарш – 800 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • рис – 200 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • сметана – 200 мл;
    • вода – 200 мл;
    • борошно – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Рис зварити, охолодити.
  • Цибулю порізати, моркву натерти, часник придушити.
  • Змішати з фаршем, посолити, поперчити.
  • Сформувати кульки, обсмажити, викласти в глибоку сковороду.
  • Цибулю і моркву дрібно порізати, обсмажити.
  • Долити води і сметани, довести до кипіння.
  • Залити тефтелі, тушкувати 15-20 хвилин.
  • Тефтелі з рисом в сметанному соусі

    Святом смаку для гурманів називають кухаря тефтелі з рисом в соусі з сметани. Для цього рецепта використовується тільки пропарений рис, щоб гарненько увібрав жир з м’яса при запіканні. Фарш краще купувати свинячий або свино-яловичий, але пожирніше, тоді домашні тефтелі з рисом вийдуть більш соковитими.

    Інгредієнти:

    • фарш – 400 г;
    • рис – 100 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2 зубчики;
    • сметана – 100 мл;
    • яйце – 1 шт.;
    • вершкове масло – 50 г;
    • вода – 150 мл;
    • борошно – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Цибулю натерти, часник придушити, додати у фарш разом з яйцем і спеціями.
  • Покласти рис, гарненько вимісити.
  • Сформувати тефтелі.
  • Змастити форму маслом, викласти м’ясні кульки, запікати 15 хвилин при 200 градусах.
  • Обсмажити в маслі борошно, долити воду і сметану, покласти приправи. Гасити близько хвилини.
  • Залити соусом тефтелі, поставити в духовку ще на 20 хвилин.
  • Коли будуть готові тефтелі, посипати зеленню.
  • Рецепт тюфтельок з рисом в томатному соусі

    Знайти рецепт смачних тюфтельок з рисом неважко, потрібно лише пробувати різні варіанти соусів, комбінувати спеції, сорти м’яса і рису. Для м’ясних кульок рекомендується крупа среднезерновая, оскільки добре розварюється, і тефтелі збільшуються в розмірах. Якщо використовувати варену крупу, то легко розрахувати пропорції.

    Інгредієнти:

    • фарш – 500 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • рис – 50 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • томатна паста – 2 ст. ложки;
    • сметана – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Рис зварити, остудити.
  • Цибулю порізати, моркву натерти, обсмажити, остудити.
  • Змішати з фаршем, яйцями, рисом і спеціями.
  • Зліпити кульки, обсмажити, викласти в казанок.
  • Змішати томатну пасту зі сметаною, долити води, посолити, поперчити.
  • Залити соусом кульки.
  • Тефтелі м’ясні з рисом з підливою тушкуються 40 хвилин.
  • Тефтелі з яловичини з рисом

    Якщо потрібно, щоб страва була менш жирним, але ситною, краще взяти для приготування яловичину. Соковитість додасть цибулю, а пряність – часник, зубки потрібно не тиснути, а дрібно порубати. З спецій варто додати базилік і орегано, вони надають оригінальний присмак.Тефтелі з яловичого фаршу з рисом часто подають як окрему страву.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 500 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • цибуля – 2 шт.;
    • часник – 3 зубчики;
    • томатний сік – 1 л.

    Приготування

  • Цибулю і часник порізати, обсмажити.
  • Залити соком, додати спеції, тушкувати 20 хвилин.
  • Рис відварити до напівготовності, змішати з фаршем.
  • Сформувати кульки, скласти у форму, залити соусом.
  • Тушкувати 30 хвилин.
  • Тефтелі з капустою і рисом

    Якщо хочеться урізноманітнити блюдо, непогана альтернатива – тефтелі з рисом на сковороді з додаванням капусти. Головне – дрібно порізати, краще соломкою. Але оскільки заняття це довгий і кропіткий, можна і перемолоти на м’ясорубці або натерти на крупній тертці, тільки тоді додавати у фарш потрібно разом з соком.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 400 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • часник – 1 зубчик;
    • рис – 0,5 склянки;
    • яйце – 1 шт.

    Приготування

  • Часник продавити, цибулю обсмажити, змішати з фаршем.
  • Додати терту моркву, відварений до напівготовності рис, капусту, яйце, спеції.
  • Зліпити тефтелі, викласти на зажарку.
  • Змішати томатну пасту з водою, залити кульки.
  • Тушкувати 20 хвилин, потім додати лавровий лист, перець горошком.
  • Готувати тефтелі з капустою і рисом ще 20 хвилин.
  • Рибні тефтелі з рисом

    Для різноманіття замість фаршу для смачних кульок можна вибрати рибу. Найкраще підійде морська, і тільки філе, в такому блюді навіть дрібні кісточки неприйнятні. Перед обсмажуванням вироби потрібно обваляти в борошні, панірувальні сухарі не підійдуть.Приготування тефтелькою з рисом і рибою не займе багато часу.

    Інгредієнти:

    • філе – 500 г;
    • маргарин – 2 ст. ложки;
    • молоко – 1 стакан;
    • рис – 0,5 склянки;
    • борошно – 1-2 ст. ложки;
    • цибуля – 2 шт.;
    • томатний соус – 350 р.

    Приготування

  • Філе перемолоти, додати молоко.
  • Цибулю дрібно порізати, обсмажити.
  • Змішати з фаршем, спеціями, рисом.
  • Зліпити кульки, обваляти в борошні, обсмажити.
  • Залити соусом, тушкувати 30 хвилин.
  • Тефтелі-їжачки з рисом – рецепт

    Багатьом з дитинства знайомий рецепт «їжачків», таку назву м’ясні кульки отримали, завдяки рисовим зернышкам, які нагадують голочки. Це блюдо часто подають у дитячих садках і шкільних їдалень, як одне з найбільш поживних і корисних. Готуються такі тефтелі з сирим рисом, цибулю не додають.

    Інгредієнти:

    • рис – 100 г;
    • фарш – 100 г;
    • сметана – 150 г;
    • вершкове масло – 100 р.

    Приготування:

  • Рис відварити до напівготовності, змішати з фаршем, сіллю, перцем.
  • Зліпити кульки, викласти в казанок.
  • Сметану розвести водою, залити.
  • Тушкувати півгодини на малому вогні.
  • Тефтелі з рисом на пару

    Для дієтичного харчування краще використовувати рецепт на пару, але рис для нього потрібно відварити заздалегідь. Виняток становить тільки зерна сорту басматі, які готуються 15 хвилин, навіть пареный варто відварити до напівготовності. Самим оптимальним варіантом будуть тефтелі з індички з рисом.

    Інгредієнти:

    • фарш – 300 г;
    • морква – 1 шт.;
    • рис – 200 г;
    • яйце – 1 шт.

    Приготування

  • Рис зварити, остудити.
  • Цибулю і моркву порізати.
  • Змішати з фаршем, яйцем, зеленню, рисом.
  • Скачати тефтелі, прибрати на 1 годину в холод.
  • Перекласти в пароварку, готувати 40 хвилин.
  • Тефтелі з рисом в духовці

    Для класичних тюфтельок використовують рис, завдяки крохмалю, він відмінно допомагає утримати форму кульок. Тому крупа може навіть замінити яйця, якщо ті раптом під рукою не виявиться, але можна ще класти гречку, перловку або манку. Вважається, що найсмачніше блюдо – тефтелі з рисом в духовці з підливою.

    Інгредієнти:

    • фарш – 500 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • рис – 100 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • сметана – 1 ст. ложка;
    • томатна паста – 1 ст. ложка;
    • борошно – 1 ст. ложка.

    Приготування

  • Рис відварити до напівготовності, цибулю порізати, обсмажити.
  • Змішати з яйцем, фаршем, спеціями.
  • Зліпити кульки, викласти на пергамент з пекарським папером, запікати 25 хвилин.
  • Цибулю і моркву порізати, згасити.
  • Змішати сметану, борошно і томат, розвести водою.
  • Додати зажарку, залити соусом тефтелі.
  • Тушкувати ще 20 хвилин.
  • Тефтелі з рисом в мультиварці – рецепт

    Чудовим сніданком або вечерею для дітей стануть тефтелі з рисом в мультиварці. Додавати можна не тільки рис, але і гречку, тертий кабачок, вівсяні пластівці, головне – не переборщити з добавками. Для дитячого меню найкраще підійде телятина, щоб м’ясо вийшло більш ніжним, його треба перемолоти двічі.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 500 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • рис – 100 г;
    • білий хліб – 100 г;
    • молоко – 0,5 склянки;
    • цибуля – 1 шт.

    Приготування

  • М’ясо перемолоти, хліб розмочити в молоці, додати у фарш разом з яйцем.
  • Рис відварити до напівготовності, остудити, змішати з м’ясом.
  • Зліпити тефтелі.
  • Змастити маслом кошик для варіння на пару, викласти кульки.
  • Встановити програму, тушкувати 30 хвилин.
  •  

    Загрузка...