Тефтелі з фаршу з рисом – рецепти з підливою, в духовці, мультиварці, пароварці і на сковороді

Тефтелі з фаршу з рисом – не тільки смачне, але і корисне, легко засвоюване блюдо. Воно любимо людьми різного віку, його часто можна зустріти в дитячому меню, «їжачки» годяться навіть для малюків, яким не виповнилося і двох років. Вони популярні у людей, які дотримуються дієтичного харчування.

Загрузка...

Як приготувати тефтелі з фаршу з рисом?

Для багатьох господинь приготування тефтелькою з фаршу з рисом не становить особливих труднощів, проте, при цьому рекомендується враховувати певні моменти, які полягають у наступному:

  • М’ясні кульки можна зробити із залишків фаршу. Якщо його залишилося зовсім мало, то можна взяти більше рису або іншої крупи.
  • Готують тефтелі з фаршу з рисом на сковороді або в духовці. Другий варіант кращий, коли потрібно зробити блюдо дієтичним і уникнути використання смаженого м’яса.
  • Посуд має бути глибокою і широкою, щоб розташувати тефтелі одним шаром. Для духовки ідеально використовувати скляну форму для запікання, зроблену з жароміцного скла.
  • Необов’язково використовувати яловичий фарш, підійде також курячий, индюшиный або свинячий.

Тефтелі з фаршу з рисом з підливою

Надзвичайно швидко можна зробити тефтелі з фаршу з рисом на сковороді, але знадобиться здійснити попередні процеси. Під цим мається на увазі запарювання рису і підготовка фаршу, якщо під рукою немає вже готового. Як підливи готують томатний або сметанний соус. Якщо тефтелі повинні бути дієтичними, то краще брати нежирну сметану.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • морква – 3 шт.;
  • рис – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сіль;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • вода – 1 стакан.

Приготування

  • Обсмажити борошно і нарізані овочі в різних сковорідках, а потім з’єднати.
  • Додати до них томатну пасту і воду. Трохи проварити, але не дати підливці закипіти.
  • Злегка відварений рис змішати з м’ясом, яйцем і спеціями. Сформувати кульки і обсмажити їх.
  • Укласти в глибоку сковороду, залити тефтелі з фаршу з рисом підливою і тушкувати приблизно 40 хвилин.
Загрузка...

Тефтелі з фаршу з рисом в духовці

Де готувати тефтелі з свинячого фаршу з рисом–на сковороді або в духовці, залежить від того, скільки є вільного часу. В останньому випадку вони виходять більш ніжними. Перед тим як поставити блюдо в духовку, її потрібно розігріти до 180 градусів. Щоб додати пікантності і вишуканості м’ясних кульок, можна додати у фарш черствий хліб,він вбирає м’ясний сік.

Інгредієнти:

  • фарш – 400 г;
  • рисове борошно – 2 ст. л.;
  • рис – 3 ст. л.;
  • сушені помідори – 5 ч. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • кетчуп – 3 ч. л.

Приготування

  • Томатну пасту змішати з невеликою кількістю солі, цукру і рослинної олії, води.
  • Рис відварити і змішати з фаршем, яйцем, паприкою і сушеними помідорами. Зліпити кульки і викласти їх на деко.
  • Залити підливою і запікати тефтелі з свинячого фаршу з рисом 20 хвилин.

Тефтелі з фаршу з рисом для дітей

Такий варіант страви як тефтелі з індичого фаршу з рисом відмінно підходить не тільки для дитячого меню, але і тим, хто сидить на дієті. Крім того, що «їжачки» виходять соковитими і смачними, вони дуже корисні. Їх поєднують з салатами, картопляним пюре або гречкою. Для більш ніжного смаку у фарш кладуть хлібний м’якуш, попередньо замочений у молоці або воді.

Інгредієнти:

  • індиче філе -700 р;
  • пропарений рис – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Овочі підготувати і підсмажити на рослинній олії.
  • Крупу відварити. М’ясо перемолоти. Обидва інгредієнти змішати разом з овочами і спеціями.
  • Сформувати тефтелі з індичого фаршу з рисом і укласти їх в каструлю (сковороду). Залити водою.
  • Тушкувати на середньому вогні 30 хвилин.

Тефтелі з яловичого фаршу з рисом

Роблячи тефтелі з м’ясного фаршу з рисом, останній компонент краще використовувати круглозернистий, тому що він більш клейкий, з-за чого простіше сформувати кульки. Щоб яловичина швидше перемололась, її слід заморозити в холодильній камері, а перед готуванням дозволити їй трохи відтанути і нарізати шматочками. У деяких випадках знадобиться і двічі попустити м’ясо через м’ясорубку.

Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;
  • рис – 8 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • вершкове масло – 40 г;
  • сіль і перець;
  • вода – 1 стакан.

Приготування

  • Рис промити і поставити варитися на 15 хвилин.
  • Овочі нарізати і обсмажити на сковороді. Частину борошна обсмажити.
  • У мисці змішати рис, фарш та овочі. Додати яйце, сіль і перець. Сформувати кульки, обваляти в борошні і викласти в ємність.
  • Змішати сметану, обсмажене борошно, воду і сіль. Отриманим соусом залити тефтелі з фаршу з рисом в каструлі. Тушкувати близько 40 хвилин.

Тефтелі з курячого фаршу з рисом – рецепт

Справжньою знахідкою для молодих мам і людей, у яких немає часу на готування стануть тефтелі з курячого фаршу з рисом. Їх можна зробити заздалегідь і покласти в морозилку, а пізніше дістати їх і приготувати смачне блюдо для обіду або не пізньої вечері. Страва чудово поєднується з будь-яким гарніром, можна просто відварити гречку або зробити кускус.

Інгредієнти:

  • куряча грудка -700 р;
  • рис – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Овочі подрібнити і обсмажити.
  • Змішати фарш і відварений рис з овочами і спеціями.
  • Сформувати тефтелі і залити їх водою, тушкувати півгодини.

Тефтелі з рибного фаршу з рисом

Ще один варіант дієтичних кульок – це тефтелі з фаршу з рисом, простий рецепт яких включає додавання риби. Можна використовувати багато її види, наприклад філе судака, тріски або минтая. Соус теж може бути будь-яким. Підлива з грибів та овочів, зробить страву більш ситним, ароматним і насиченим.

Інгредієнти:

  • рибне філе– 400 г;
  • томати – 300 г;
  • рис – 8 ст. л.;
  • гриби – 100 г;
  • панірувальні сухарі – 6 ст. л.;
  • вода – 3 склянки;
  • цибуля – 3 шт.;
  • спеції та зелень;
  • олія – 5 ст. л.

Приготування

  • Гриби і помідори обсмажити і додати воду. Рис злегка відварити.
  • Філе подрібнити, з’єднати його з рисом, порізаною цибулею, спеціями, зеленню і сухарями.
  • Сформувати тефтелі, залити соусом з овочів. Гасити в каструлі 20 хвилин.

Тефтелі з фаршу з сирим рисом

Багато господинь по достоїнству оцінили тефтелі з фаршу з рисом, рецепт яких включає додавання сирої крупи. Перевагою цієї страви є простота готування, рис не потрібно попередньо відварювати, його можна просто залити окропом на кілька хвилин, а можна обійтися і без цього. У процесі гасіння м’ясні кульки збільшуються в розмірі.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 0,5 кг;
  • яйце – 1 шт.;
  • рис – 100 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • томатна паста – 70 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець;
  • вода – 500 мл

Приготування

  • Подрібнити в блендері м’ясо, цибулю, часник. Посолити і поперчити.
  • До масі приєднати сирий рис і яйце, перемішати.
  • Тефтелі обсмажити.
  • Зробити соус з води, пасти, борошна, солі і спецій. Залити їм м’ясні кульки.
  • Рецепт приготування тефтелькою з фаршу з рисом вимагає їх гасіння протягом 1,5 години.

Тефтелі з рисом, капустою і фаршем

Гідною заміною звичним м’ясних кульок стануть тефтелі з м’ясного фаршу з рисом, рецепт яких включає додавання капусти. Деякі кухарі пропускають процес прожарювання, відразу викладаючи тюфтельки на деко або сковороду. Цей етап не настільки істотний, тому кожна господиня вирішує сама, чи варто витрачати на це час.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • рис – 200 г;
  • капуста – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • вершки – 400 мл;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сіль, спеції і зелень.

Приготування

  • Рис відварити. Моркву і цибулю обсмажити. Капусту дрібно порубати.
  • Фарш з’єднати з рисом, овочами, яйцем і спеціями.
  • Сформувати кульки, злегка обсмажити.
  • Вершки змішати з томатною пастою і водою.
  • Кульки перекласти на деко, залити соусом, запікати 30 хвилин.

Тефтелі з фаршу з рисом в пароварці

Корисною дієтичної варіацією страви стануть тефтелі з фаршу з рисом на пару. В якості добавки до них використовують баклажани, кабачки, цвітну капусту або брокколі. Гриби і картоплю теж стануть відмінним гарніром. Особливої пікантності страві додає соус, який може бути не тільки томатним або сметанним, але і ягідним.

Інгредієнти:

  • фарш – 0,5 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • батон білий – 1/3 шт.;
  • рис – 150 г;
  • молоко – 150 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль.

Приготування

  • Рис промити і відварити близько 15 хвилин.
  • Батон залити молоком, дати просочитися, розім’яти. Додати до нього яйце, рис, подрібнену цибулю, фарш, перемішати.
  • Сформувати кульки, викласти їх в пароварку і готувати півгодини.

Тефтелі з фаршу з рисом в мультиварці

Мультиварку варто обов’язково задіяти для приготування пікантних «їжачків». Завдяки повільному гасіння зберігаються всі корисні властивості. Спосіб приготування гарний і тим, що не потрібно вартувати, щоб не «втік» соус. Чудовий аромат, яким володіють тефтелі з фаршу з рисом в соусі, залучить всіх домашніх на смачну трапезу.

Інгредієнти:

  • фарш – 300 г;
  • вода – 2 склянки;
  • рис – 6 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста – 100 г;
  • спеції і зелень.

Приготування

  • Томатну пасту і воду з’єднати.
  • У фарш додати рис, порубаний лук, спеції і зелень. Зліпити «їжачки», викласти в чашу мультиварки і залити соусом.
  • Вибрати режим «Гасіння», час встановити 45 хвилин.
Загрузка...