Тефтелі в духовці – рецепти в сметанному, томатному соусі, з картоплею і рисом в підливці

Приготовлені тефтелі в духовці виходять поживними, насиченими, ароматними і досконалими за смаком. Подають страву з картопляним, макаронних або злаковим гарніром, доповнюючи свіжими овочами, соліннями, зеленню або легким салатом.

Загрузка...

Як приготувати тефтелі в духовці?

Тефтелі готують з м’ясного фаршу, часто доповнюючи його рисом, цибулею і приправами.

  • Фарш ретельно вимішують і відбивають, піднімаючи порції суміші і кидаючи назад в миску.
  • Зволоженими руками скачують кульки, панірують у борошні і при бажанні обсмажують до рум’янцю.
  • Перекладають заготовки у форму, доповнюють томатним, сметанним або іншим соусом.
  • Запікають м’ясні тефтелі в духовці під кришкою, фольгою або просто у формі 30-40 хвилин при 180 градусах.

Тефтелі в духовці з підливою – рецепт

Приголомшливо смачні тюфтельки в духовці вдасться приготувати зі сметанним соусом і перетертим сиром. Додаткову насиченість підливі додасть овочева піджарка з моркви з цибулею і болгарським перцем. За бажанням складу наповнення доповнюють селерою, дрібно нарізаним гострим перцем, іншими овочами.

Інгредієнти:

  • фарш 700 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • моркву, болгарський перець і стебло селери – по 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • борошно – 30 г;
  • сметана – 200 г;
  • сир – 100 г;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • У фарш додають яйце, цибуля, часник, сіль, перець.
  • Формують круглі тефтелі, викладають у форму.
  • Обсмажують на маслі цибулю, моркву і селеру 5 хвилин.
  • Додають перець, борошно, смажать 2 хвилини.
  • Закладають сметану, вливають склянку води, приправляють, виливають до тефтелі.
  • Готують тефтелі в духовці в сметанному соусі 30 хвилин, після чого притрушують сиром і продовжують запікання ще 15 хвилин.
Загрузка...

Тефтелі в духовці з томатною підливою

Не менш просто готуються тефтелі з рисом в духовці. В даному випадку вироби доповнюються томатним соусом, який можна зробити з помідорів (свіжих або у власному соку), томатного соку, кетчупу або пасти, розбавивши її водою. З приправ гармонійно доповнить палітру смаку сушений базилік або італійські трави.

Інгредієнти:

  • фарш 700 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рис – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • пюре з помідорів – 400 г;
  • сіль, перець, базилік, масло.

Приготування

  • У фарш вмішують відварений рис, яйце, часник, сіль і перець, відбивають.
  • Формують тефтелі, укладають у форму і запікають при 180 градусах 20 хвилин.
  • Томатне пюре, доводять до кипіння, приправляють, виливають до заготовок.
  • Готують тефтелі в томатному соусі в духовці під кришкою або фольгою ще 30 хвилин.

Тефтелі з грибами в духовці

Незвичайні смакові ноти набувають тефтелі, запечені в духовці з грибним соусом. Молоко в рецепті можна замінити вершками або сметаною, і доповнити підливу за смаком обсмаженими овочами: морквою, іншими корінням, перцем. Вироби стануть ще смачніше, якщо посипати їх перед запіканням тертим сиром.

Інгредієнти:

  • фарш 700 г;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • печериці – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 30 г;
  • молоко – 250 мл;
  • сіль, перець, спеції, олія.

Приготування

  • У фарш додають перетертий картопля, цибуля, яйце, приправи.
  • Формують тефтелі, обсмажують в маслі, укладають у форму.
  • Смажать цибулю з грибами, доповнюють молоком з борошном, приправляють, припускають до загустіння, виливають на заготовки.
  • Томят тефтелі з грибним соусом в духовці 20-30 хвилин.

Тефтелі з яловичини з рисом в духовці

Якщо хочеться зробити максимально насичені і ароматні тефтелі в духовці, слід скористатися рекомендаціями представленого далі рецепту і взяти в якості основи для приготування виробів яловичий фарш. Трохи пом’якшить смак і зробить його делікатніше, ніжніше доданий до складу відварений рис.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 700 г;
  • рис – 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • паста томатна 100 г;
  • соус барбекю – 90 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • вода – 250 мл;
  • паприка, цукор, сухі трави – по 1 ч. ложці;
  • лавр – 1 шт.;
  • сіль, перець, цукор, масло.

Приготування

  • У фарш вмішують цибулю, рис, яйце, сіль і перець.
  • Формують заготовки, панірують у борошні, обсмажують, укладають у форму.
  • З’єднують пасту, соус барбекю, воду, паприку, трави, приправляють.
  • Виливають підливу на вироби, додавши лавр.
  • Запікають тефтелі з яловичини в духовці 30 хвилин при 180 градусах.

Курячі тефтелі в духовці

Делікатними за смаком і дієтичними виходять тефтелі з курячого фаршу в духовці. Куряче філе для отримання основи можна просто перекрутити на м’ясорубці або ж попередньо трохи відбити і нарізати дрібними кубиками, що перетворить характеристики готового страви, зробить її більш соковитою і вишуканим.

Інгредієнти:

  • рубаний курячий фарш 700 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • майонез – 25 г;
  • часник – 2 зубки;
  • крохмаль – 60 г;
  • мускатний горіх і каррі – по 1 щіпці;
  • вершки – 350 мл;
  • сир – 100 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • Курячий фарш змішують з яйцем, майонезом, часником, цибулею і крохмалем.
  • Додають каррі, мускатний горіх, сіль, перець, масу вимішують і формують з неї тефтелі.
  • Укладають вироби у форму, запікають 20 хвилин.
  • Заливають вироби приправлених соусом з вершків, сиру і кропу.
  • Готують тефтелі курячі в духовці ще 20 хвилин.

Тефтелі з картоплею в духовці – рецепт

Забезпечити меню вечері смачним і поживним страв вдасться, приготувавши тефтелі з картоплею в духовці. Для соусу в даному випадку ідеально підійде поєднання сметани або густих вершків з томатом. Форма тут знадобиться глибока, з кришкою, замість якої можна скористатися відповідним за розміром відрізу фольги.

Інгредієнти:

  • фарш 700 г;
  • картопля – 700 г;
  • цибуля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • паста томатна – 30 г;
  • часник – 2 зубки;
  • хмелі-сунелі – 1 щіпка;
  • сир – 120 г;
  • сіль, перець, олія.

Приготування

  • У фарш додають цибулю, яйце, сіль і перець, вимішують.
  • Формують тефтелі, укладають у форму.
  • Змішують сметану з пастою, часником, хмелі-сунелі, сіллю і перцем.
  • Половину соусу додають до нарізання картоплі, перемішують і розкладають між тюфтельками, які змащують соусом.
  • До соусу, що залишився, додають трохи води, розмішують і виливають у форму.
  • Прикривають ємність кришкою і запікають 1 годину при 180 градусах.
  • За 10 хвилин до кінця приготування відкривають кришку та страву посипають сиром.

Тефтелі з індички в духовці

Приготовлені дієтичне тефтелі з індички в духовці не нашкодять фігурі і можуть включатися в будь-які дієти. Страву можна готувати без сиру, знизивши відсоток жирності вершків або зовсім замінивши компонент нежирним молоком. Освіжить смак страви додана до складу основи зелень, а зробить її пікантніше часник.

Інгредієнти:

  • фарш з індички – 700 г;
  • рис – 1 / 3 склянки;
  • вершки – 200 мл;
  • зелень – 0,5 пучка;
  • борошно – 60 г;
  • сир – 100 г;
  • сіль, перець.

Приготування

  • У фарш вмішують відварений рис, зелень, сіль і перець, відбивають.
  • Формують тефтелі, панірують у борошні.
  • Укладають заготовки у форму і заливають приправленими вершками.
  • Готують тефтелі в духовці 30 хвилин під кришкою, посипають сиром і продовжують запікання ще 10 хвилин.

Рибні тефтелі в духовці

Наступний рецепт буде гідно оцінена шанувальниками рибних страв. Використовувати можна не тільки філе минтая, але і м’якоть без кісток хека, тріски, товстолоба, сома, іншої риби. Як пікантною добавки в даному випадку використовується часник, замість якого допускається додавати цибулю або зелень.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 700 г;
  • часник – 2 зубки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сухарі панірувальні – 100 г;
  • сметана – 200 г;
  • зелень – 0,5 пучка;
  • борошно – 90 г;
  • сир – 50 г;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Філе риби подрібнюють, додають сухарі, яйця, зелень, сир і часник, приправляють масу, вимішують.
  • Формують круглі заготовки, панірують у борошні, при бажанні обсмажують і кладуть у форму.
  • Сметану змішують із зеленню і приправами, заливають соусом вироби.
  • Готують тефтелі з минтая в духовці 30 хвилин.

Тефтелі в духовці з сиром

Сир для приготування тефтелькою може використовуватися не тільки для посипання поверхні виробів або додати в м’ясний фарш, але і як базовий компонент для створення соусу. Насичений сирний смак вершковою підливи гармонійно доповнить вироби з курячої, индюшиной яловичої або будь-якої іншої основи.

Інгредієнти:

  • фарш 700 г;
  • цибуля – 150 г;
  • хліб білий – 4 скибочки;
  • молоко – 150 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • вершки – 400 мл;
  • сир – 300 г;
  • сіль, перець, зелень, олія.

Приготування

  • Подрібнюють фарш з розмоченим хлібом і цибулею.
  • Вмішують яйце, сіль і перець, відбивають, скачують тефтелі, відправляють в формі в духовку на 20 хвилин.
  • Змішують тертий сир з вершками, зеленню і приправами, викладають на вироби.
  • Запікають тефтелі в сирному соусі в духовці ще 20 хвилин.

Тюфтелі в соусі бешамель в духовці

Приготований за наступним рецептом делікатний соус для тефтелькою в духовці з молока гармонійно підкреслить м’ясний смак виробів, додасть їм соковитості і ніжності. Підливу можна зробити більш або менш пікантною, варіюючи кількістю пряних добавок: меленого мускатного горіха і лаврового листа.

Інгредієнти:

  • фарш 700 г;
  • рис – 100 г;
  • цибулю і моркву – 150 р;
  • яйце – 2 шт.;
  • молоко – 0,5 л;
  • масло вершкове – 70 г;
  • борошно – 50 р;
  • лавр – 2 шт.;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • сіль, перець, трави.

Приготування

  • У фарш вмішують обсмажену цибулю з морквою, яйце, рис, сіль і перець.
  • Формують заготовки, укладають у форму.
  • Доводять до кипіння молоко з лавром, мускатним горіхом і цибулею, дають охолонути, проціджують.
  • Пасерують на маслі борошно, вливають молоко, прогрівають, виливають на тефтелі, посипають травами.
  • Готують страву 30 хвилин при 180 градусах.

Тефтелі в горщиках в духовці

Особливо делікатний смак набувають тефтелі, запечені в духовці в горщиках. Супроводжуючий соус до виробів найчастіше доповнюють обсмаженими овочами або грибами, які додадуть яству додаткову насиченість. М’ясну основу готують як з додаванням відвареного рису, так і без його участі.

Інгредієнти:

  • фарш – 900 г;
  • рис – 100 г;
  • цибуля – 3 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • морква – 2 шт.;
  • гриби – 300 г;
  • бульйон – 1 л;
  • сметана томатна паста – 3 ст. ложки;
  • масло вершкове – 70 г;
  • борошно – 10 г;
  • сіль, перець, лавр, спеції, олія.

Приготування

  • У фарш вмішують рис, цибулю, часник, сіль і перець, відбивають, формують заготовки.
  • Обсмажують цибулю, моркву і гриби, додають сметану, томат, приправи.
  • Вироби панірують у борошні, обсмажують, розкладають по горщикам, чергуючи з овочевою піджаркою.
  • Вливають бульйон, додають лавр і готують страву 30 хвилин при 190 градусах.
Загрузка...