Суп з перловкою – рецепти грибного, рибного, курячого супу і з солоними огірками

Суп з перловкою стане однією з кращих кулінарних композицій для подання на перше до обіду. Перевагою страви є не лише його висока поживна цінність, але і чудові смакові характеристики, що досягаються шляхом точного виконання вибраного рецепту.

Загрузка...

Суп з перловкою – рецепт

Суп з перловою крупою може бути оформлений у різних варіаціях з використанням класичного набору складових або спробувати поекспериментувати з базовим рецептом, примененив додаткові продукти. Поданий далі базовий рецепт можна використовувати як основу для створення власної версії гарячого.

Інгредієнти:

  • бульйон – 2 л;
  • перловка – 0,5 склянки;
  • моркву і цибулю – по 1 шт.;
  • картопля – 300-400 г;
  • масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • лавр – 1-2 шт.;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Перловку промивають, заливають окропом, залишають на 2 години та ще раз промивають.
  • Заливають крупу бульйоном і варять до м’якості.
  • Кидають картоплю, варять 10 хвилин.
  • Пасерують на олії цибулю з морквою, відправляють в суп разом з лавром і горошинами перцю.
  • Приправляють перловий суп по смаку і подають із зеленню.
  • Грибний суп з перловкою – рецепт

    Смачним, ароматним і наваристим виходить грибний суп з перловкою. Переважно для реалізації рецепта використовувати сухі білі гриби, які замочити приблизно на годину в теплій воді, але через брак можна взяти будь-які свіжі або заморожені екземпляри. Густоту гарячого можна регулювати кількістю води.

    Інгредієнти:

    • вода – 2 л;
    • сухі гриби – 50 г;
    • перловка – 0,5 склянки;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • картопля – 300-400 г;
    • масло вершкове – 30 г;
    • лавр, сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Замочують перловку на годину в окропі, після чого промивають, заливають 1,5 л води і варять до м’якості.
  • У 500 мл води гриби замочують, проціджують і разом з настоєм відправляють до перловке.
  • Через 30 хвилин кидають картоплю, пасеровку, спеції і сіль.
  • Через 15 хвилин варіння суп з перловкою подають, доповнивши зеленню.
  • Загрузка...

    Суп з перловки з м’ясом

    Особливо порадує смаковими і поживними властивостями суп з перловкою на яловичому бульйоні з м’ясом. Ідеальною основою для оформлення страви буде теляча грудинка з кісточкою або ребра, які дадуть максимально насичений відвар. За бажанням в суп можна додати інші корені: селеру, петрушку, пастернак.

    Інгредієнти:

    • вода – 2 л;
    • м’ясо – 500 г;
    • перловка – 0,5 склянки;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • картопля – 300-400 г;
    • масло рослинне – 30 г;
    • лавр, сіль, горошини перцю, зелень.

    Приготування

  • Замочують на годину крупу, промивають і ставлять варитися разом з м’ясом.
  • Коли крупа і м’ясні волокна стануть м’якими, закладають картоплю, а через 10 хвилин пасеровку з цибулі і моркви.
  • Приправляють суп з м’ясом і перловкою за смаком, додають перець і лавр, прогрівають 5 хвилин.
  • Суп з перловкою і солоними огірками

    Максимально популярний у наших широтах суп перловий з солоними огірками. Більшості споживачів страва відомо під назвою «розсольник», який можна приготувати за класичною технологією або з деякими відхиленнями в інтересах поліпшення смаку або його адаптації під індивідуальні пристрасті.

    Інгредієнти:

    • вода – 3,5 л;
    • м’ясо – 500 г;
    • огірки солоні – 6 шт.;
    • перловка – 250 г;
    • моркву і цибулю – по 1 шт.;
    • картопля – 300-400 г;
    • масло рослинне – 30 г;
    • лавр, сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • М’ясо відварюють з розмоченої в гарячій воді протягом двох годин перловкою.
  • Закладають картоплю і варять 10 хвилин.
  • Пасерують На маслі цибулю і моркву, додати огірки і обсмажують всі разом 5-7 хвилин.
  • Перекладають овочі в суп, страву приправляють за смаком, прогрівають 10 хвилин, подають із зеленню.
  • Рибний суп з перловкою – рецепт

    Справжньою знахідкою для любителів юшки або інших подібних страв стане рибний суп з перловкою. Приготувати гаряче можна з лосося або в бюджетному варіанті з більш доступних сортів риби. Попередньо розмочену крупу в даному випадку відварюють окремо, після чого промивають і додають в суп.

    Інгредієнти:

    • риба – 600 г;
    • крупа перлова – 0,5 склянки;
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • картопля – 300-400 г;
    • масло рослинне – 30 г;
    • лимонний сік – 1 ст. ложка;
    • лавр, сіль, горошини перцю, зелень.

    Приготування

  • Рибу заливають водою, додають лимонний сік і відварюють протягом 40 хвилин.
  • Бульйон проціджують, позбавляють риб’ячу м’якоть від кісток.
  • Окремо відварюють розмочену крупу.
  • У бульйон кидають картоплю, перловку, проварюють 15 хвилин.
  • Додають пасеровку з цибулі і моркви, рибне філе, приправи.
  • Прогрівають суп з риби з перловкою пару хвилин і подають із зеленню.
  • Курячий суп з перловкою

    Суп з перловки з куркою має приємний ненав’язливий смак, помірну калорійність і значну поживність. Готується гаряче просто, але тривало. Тому провиною необхідність тривалого вимочування і варіння крупи, але результат вартий витраченого часу, більша частина з якого – просто пасивне очікування завершення процесу.

    Інгредієнти:

    • курятина – 700 г;
    • перловка – 0,5 склянки;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 300-400 г;
    • масло рослинне – 30 г;
    • лавр, сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Відварюють до готовності курку.
  • В окремій ємності розмочують крупу, варять до м’якості, промивають і викладають в бульйон разом з картоплею.
  • Через 10 хвилин вводять пасеровку з овочів, приправи, прогрівають страва ще 10 хвилин.
  • Суп харчо з перловкою – рецепт

    Ситним, пікантним і ароматним вийде суп харчо з перловкою. Технологія приготування крупи нічим не відрізняється від вищенаведених варіантів, а принципова відмінність даного страви у використанні характерних східних спецій і смакових добавок, які є визначальними в даному рецепті.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 400 г;
    • вода – 2 л;
    • перловка – 0,5 склянки;
    • часник – 4 зубки;
    • пастернак – 60 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • картопля – 200 г;
    • ткемалі – 1,5 ст. ложки;
    • уцхо-сунелі, чорний перець і сіль – по 1 ч. ложці;
    • лавр, перець запашний.

    Приготування

  • М’ясо відварюють у воді до м’якості.
  • Окремо варять розмочену перловку, промивають і додають з картоплею до м’яса.
  • Через 10 хвилин варіння вводять пасеровку з цибулі і пастернаку, приправи, ткемалі, часник, прогрівають суп з перловкою 5 хвилин.
  • Щавлевий суп з перловкою – рецепт

    Суп з перловкою, рецепт приготування якого представлений далі, готується зі щавлем і має приємну кислинку. Блюдо оформляють на бульйоні з баранини або яловичини, яку попередньо відварюють до готовності цілим шматком, а потім розрізають на порції і додають в каструлю на завершальному етапі варіння.

    Інгредієнти:

    • м’ясо – 300 г;
    • вода – 2 л;
    • перловка – 1/3 склянки;
    • щавель – 300 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • цибулю і болгарський перець – по 1 шт.;
    • картопля – 250 г;
    • зелень, сіль, перець – за смаком.

    Приготування

  • М’ясо відварюють, витягують з каструлі.
  • У бульйон закладають овочі, зварену окремо до готовності крупу, готують 10 хвилин.
  • Додають щавель, приправи, м’ясо, вводять збиті яйця, помішуючи, прогрівають страва 5-10 хвилин.
  • Суп з фрикадельками і перловкою

    Перловий суп – рецепт, який можна реалізувати на будь-якому бульйоні або приготувати з м’ясними фрикадельками, які додадуть гарячого потрібну наваристого і пахощі. Нестандартний складу страви з грибами і цибулею-пореєм створить приголомшливу по всім характеристикам композицію, гідне найвищої похвали.

    Інгредієнти:

    • фарш – 300 г;
    • вода – 2 л;
    • перловка – 1/3 склянки;
    • гриби – 200 г;
    • болгарський перець – 0,5 шт.;
    • цибуля – 0,5 шт.;
    • цибулю-порей і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 300 г;
    • помідори – 2 шт.;
    • сіль, перець, спеції, зелень, олія.

    Приготування

  • Замочують і відварюють окремо перловку, промивають.
  • У фарш додають цибулю, сіль, перець, перемішують, оформляють круглі фрикадельки.
  • Відварюють у воді картоплю 10 хвилин, додають пасеровку з порею, моркви і грибів, перловку, болгарський перець, перетерті помідори і фрикадельки.
  • Приправляють блюдо, варять 10 хвилину, подають із зеленню.
  • Перловий суп в мультиварці

    Наваристим і ароматним вийде суп з перловкою в мультиварці. Функціональні можливості пристрою дозволяють без зайвого контролю отримати гідне за всіма параметрами страву. Заклавши продукти у пристрій, виберіть потрібний режим, через встановлений час можна буде насолодитися ситним обідом.

    Інгредієнти:

    • яловичина – 500 г;
    • вода – 2,5 л;
    • перловка – 0,5 склянки;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • картопля – 350 г;
    • сіль, перець, спеції, олія.

    Приготування

  • У мультикастрюлю закладають яловичину і розмочену перловку, кидають цибулю і моркву, настроюють режим «Суп» на 1,5 години.
  • Після сигналу доповнюють суп перловий на м’ясному бульйоні картоплею, приправляють і продовжують той же режим на 30 хвилин.
  •  

    Загрузка...