Суп з ковбасою – рецепти горохового, сирного, картопляного, харчо і солянки

Суп з ковбасою – чудове гастрономічне винахід, що дозволяє не тільки якісно утамувати відчуття голоду, але ще й перетворити характеристики безлічі лаконічних і, як здавалося раніше, банальних версій гарячого. Незрівнянний аромат отриманого страви і його відмінний смак підкорять навіть вибагливих їдців.

Загрузка...

Як приготувати суп з ковбасою?

Для тих, хто загорівся ідеєю зварити суп з ковбасою, рецепти приготування страви в різних варіаціях та рекомендації щодо якісного їх виконання допоможуть впоратися із завданням результативно і смачно.

  • Додавати в суп можна як варені, так копчені ковбасні вироби, нарізавши їх соломкою, тонкими часточками або кубиками.
  • Смак гарячого стане багатше і яскравіше, а аромат більш насиченим, якщо використовується ковбасу підрум’янити на рослинному, вершковому або в суміші двох видів масел.
  • Як, правило, ковбасний суп не вимагає тривалої термічної обробки: після додавання ковбаси і десяти-п’ятнадцяти хвилин вистачить, щоб складові обмінялися смаками, а картопля встиг зваритися.
  • Гороховий суп з копченою ковбасою

    Враховуючи ідеальне поєднання гороху з копченостями, доречно буде зварити суп гороховий з ковбасою. Крупу потрібно попередньо замочити мінімум на 12 годин, періодично міняючи воду, після чого ще раз промити. Смачно доповнити гаряче при подачі свіжої зеленню і приготованими власноруч сухариками або грінками.

    Інгредієнти:

    • горох – 1 склянка;
    • ковбаса копчена – 300 г;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 2,5 л;
    • сіль, перець, лавр, зелень, сухарі.

    Приготування

  • Підготовлений горох заливають водою і варять 1 годину.
  • Додають картопляні кубики, нарізану ковбасу і пасеровані на олії цибулю з морквою.
  • Приправляють суп з копченою ковбасою сіллю, перцем, кидають лавр і готують страву 10-15 хвилин.
  • Подають гаряче з зеленню і сухариками.
  • Загрузка...

    Суп-солянка з ковбасою – рецепт

    Суп-солянка з ковбасою, рецепт якого представлений далі, є спрощеною версією улюбленого багатьма наваристого наїдки. Приготування страви займе не більш півгодини, а результат здивує приголомшливими смаковими і поживними показниками. Томатну пасту можна замінити склянкою соку або перетертими помідорами.

    Інгредієнти:

    • ковбаса варена – 300 г;
    • ковбаса копчена – 300 г;
    • грудинка – 300 г;
    • картопля – 7 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • мариновані огірки – 4 шт.;
    • паста томатна – 70 г;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 2,5 л;
    • сіль, перець, сметана, оливки і лимон.

    Приготування

  • Нарізають картоплю кубиками, заливають водою і варять до готовності.
  • Окремо обсмажують нарізані ковбасні вироби і припускають подрібнені огірки з томатом.
  • Викладають огіркову і ковбасну нарізку в суп, приправляють за смаком.
  • Варять суп-солянку з ковбасою 10 хвилин, подають з оливками, сметаною і часточками лимона.
  • Суп-харчо з ковбасою – рецепт

    Неймовірно смачним і пікантним вийде грузинський суп з мисливськими ковбасками, якщо зварити його, використовуючи рекомендовані далі пропорції складових. Важливо при цьому вибрати якісну ковбасу від перевіреного виробника і обов’язково обсмажити її з подальшим додаванням томату.

    Інгредієнти:

    • ковбаски мисливські – 300 г;
    • рис – 100 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часникові зубки – 3 шт.;
    • соус томатний – 100 г;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 1,5 л;
    • сіль, перець, хмелі-сунелі, зелень.

    Приготування

  • У киплячу воду закладають рис, пасеровану на олії цибулю, варять 20 хвилин.
  • Обсмажують на маслі ковбаски, додають томатний соус, припускають пару хвилин, перекладають в суп.
  • Розтирають в ступці часник з зеленню і сіллю, додають в каструлю разом з приправами.
  • Прогрівають суп з ковбасками ще 5 хвилин і подають до столу.
  • Сирний суп з ковбасою

    Чудовий м’який і ніжний смак набуває приготований суп з плавленим сиром і ковбасою. Запропонований лаконічний складу можна доповнити іншими овочами або додати в гаряче разом з овочевою піджаркою будь грибну, чому страва стане не тільки смачніше й пахучіше, але і поживніший.

    Інгредієнти:

    • ковбаса варено-копчена – 150 г;
    • сир плавлений – 150 г;
    • твердий сир – 50 г;
    • картопля – 2-3 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 1,5 л;
    • лавр, італійські трави;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Ставлять варитися воду з нарізаною кубиками картоплею.
  • Через 10 хвилин додають шатковану ковбасу, піджарку на олії з лука з морквою і нарізаний або перетертий плавлений сир.
  • Приправляють гаряче за смаком, вмішують натертий твердий сир і дають страві настоятися.
  • При подачі доповнюють суп з ковбасою свіжою зеленню.
  • Суп з ковбасою і вермішеллю

    Ще одна швидка версія ситного обіду – ковбасний суп з вермішеллю. Підійде будь-яка ковбаса, наявна. Її нарізують у даному випадку соломкою як можна тонше і обсмажують окремо на маслі або разом з овочами на рослинному. Замість вермішелі підійдуть будь-які макаронні вироби.

    Інгредієнти:

    • ковбаса – 300 г;
    • вермішель – 2 жмені;
    • картопля – 3 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 2 л;
    • лавр, перець запашний;
    • сіль, перець, зелень, сметана.

    Приготування

  • У киплячу воду кидають нарізану картоплю, варять до напівготовності.
  • Закладають всі приправи, обсмажені на олії овочі і ковбасу.
  • Проварюють гаряче ще 10 хвилин, дають настоятися, після чого розливають по тарілках і подають, присмачивши блюдо свіжою зеленню і за бажанням сметаною.
  • Баварський суп з ковбасками

    Баварський суп з ковбасою готується з додаванням овочів, а в окремих випадках доповнюється для поживності квасолею або горохом. Можна використовувати консервовані у власному соку бобові, або відварити їх після попереднього тривалого замочування в окремій посудині до повної готовності.

    Інгредієнти:

    • ковбаса копчена – 300 г;
    • квасоля суха – 100 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • цибулю і моркву – по 1 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 1,5 л;
    • копчена паприка – 1,5 ст. ложки;
    • лавр, перець запашний;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Замочують заздалегідь, після чого відварюють у воді без додавання солі квасоля.
  • У каструлі з товстим дном обсмажують на олії цибулю, часник і нарізану ковбасу, додавши в процесі перетерту моркву і паприку.
  • Вливають гарячу воду, закладають картоплю, приправляють блюдо, варять до м’якості овочів, кидають квасоля.
  • Прогрівають суп з квасолею і ковбасою пару хвилин, подають із зеленню.
  • Гострий іспанський суп з ковбасками

    Чудове рішення для живильного зігріваючого обіду в морозний зимовий день – гострий суп з ковбасою, приготувати який можна, спираючись на запропоновані далі рекомендації та пропорції інгредієнтів. Гостроту страви додасть мелений чилі і гірчиця, яку додають на завершальному етапі варіння гарячого.

    Інгредієнти:

    • ковбаски мисливські – 4 шт.;
    • помідори – 4 шт.;
    • картопля – 4 шт.;
    • цибулю, моркву і болгарський перець – по 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода або курячий бульйон – 3 л;
    • паприка, чилі, гірчиця – за смаком;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Обсмажують на олії нарізані ковбаски.
  • Додають цибулю, моркву і часник, смажать 10 хвилин, вмішують перетерті помідори.
  • Закладають нарізаний перець, картоплю, заливають все окропом або гарячим бульйоном, варять 10 хвилин.
  • Приправляють гаряче, додавши спеції і приправи, прогрівають 5 хвилин.
  • Рисовий суп з ковбасою

    Елементарний у приготуванні і неймовірно смачний суп з ковбасою і рисом. Більш насичений смак виходить, якщо додати в склад трохи томатного соусу, пасти або кілька перетертих свіжих або у власному соку помідорів. Доповнити блюдо можна болгарським перцем, стебловим нарізаним селерою або пореєм.

    Інгредієнти:

    • ковбаса – 150 г;
    • рис – 0,5 склянки;
    • картопля – 4 шт.;
    • цибулю, моркву – по 1 шт.;
    • томатний соус – 2-3 ст. ложки;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 2,5 л;
    • сіль, перець, лавр, зелень.

    Приготування

  • У киплячу воду закладають рис і додають картоплю.
  • Через 10 хвилин вводять пасеровку з цибулі і моркви, обсмажену ковбасу, соус томатний і всі приправи.
  • Прогрівають гаряче ще 5-10 хвилин і подають зі свіжою зеленню.
  • Суп-пюре з ковбасою

    Вражає гармонією смаку і приголомшливою ніжністю ковбасний суп з картоплею, розтертим до стану пюре. Густоту страви регулюють додаванням злитого в окрему ємність картопляного відвару. Особливо до місця в даному випадку будуть приготовані власноруч сухарики або смажені грінки.

    Інгредієнти:

    • ковбаса – 250 г;
    • картопля – 600 г;
    • цибулю, моркву – на 0,5 шт.;
    • масло рослинне та вершкове – по 1 ст. ложці;
    • вода – 1 л;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Нарізану картоплю, заливають водою і варять до м’якості.
  • Відвар зливають, картоплю розминають товкачиком, приправляють вершковим маслом і розводять до бажаної густоти.
  • Обсмажують цибулю і моркву, додають ковбасу, підрум’янюють її.
  • У тарілку наливають суп-пюре, доповнюють піджаркою і подають.
  • Суп з ковбасою і грибами

    Навряд чи комусь захочеться правити смак і аромат супу, звареного з білими або іншими запашними лісовими грибами. Однак якщо в наявності тільки печериці або гливи, мають не настільки яскраво виражену смакову палітру, доповнити блюдо прикопченной ковбасою або м’ясистим обсмаженим беконом не завадить.

    Інгредієнти:

    • ковбаса – 150 г;
    • гриби – 200 г;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • цибулю, моркву – по 1 шт.;
    • масло – 3 ст. ложки;
    • вода – 2 л;
    • сіль, перець, лавр.

    Приготування

  • У киплячу воду кидають картоплю, варять 10 хвилин.
  • Окремо обсмажують ковбасу, цибулю з морквою і гриби.
  • Закладають смажені компоненти в каструлю, приправляють страва.
  • Прогрівають грибний суп з ковбасою 10 хвилин і подають.
  • Суп в мультиварці з ковбасою

    Зварити простий картопляний суп з ковбасою в мультиварці зможе навіть початківець кулінар, отримавши в підсумку чудове за смаковими і поживними характеристиками гаряче, здатне конкурувати з кулінарними витворами досвідчених кухарів. Склад можна доповнити жменею консервованої кукурудзи або горошку.

    Інгредієнти:

    • ковбаса – 250 г;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • картопля – 5-7 шт.;
    • цибулю, моркву – по 1 шт.;
    • масло – 2 ст. ложки;
    • вода – 2 л;
    • сіль, перець, лавр.

    Приготування

  • Наливають в чашу масло, закладають цибулю, моркву і ковбасу, смажать на «Випікання» 5-7 хвилин.
  • Додають болгарський перець, картоплю, заливають все гарячою водою і приправляють.
  • Переводять пристрій на програму «Суп» і готують до її завершення.
  •  

    Загрузка...