Суп на курячому бульйоні – рецепти рисового, гречаного, горохового, сирного супу

Суп на курячому бульйоні здавна вважається корисним і поживним стравою, що додає сили і що володіє чудовим смаком. Неодмінним елементом у даному блюді є ситний бульйон (з додаванням м’яса або без нього), базові овочі – моркву та цибулю, а додати в блюдо можна різні продукти, які часто є під рукою на кухні.

Загрузка...

Як зварити прозорий курячий бульйон для супу?

Приготувати прозорий суп на курячому бульйоні можна двома способами:

  • холодним (вважається більш правильним, так як всі корисні властивості м’яса зберігаються);
  • гарячим (підходить алергікам).

При холодному способі тушка птиці заливають сирою холодною водою (3 л) і ставиться на вогонь. Піну слід зняти після закипання, а потім знову долити в каструлю склянку холодної води, продовжуючи знімати піну. На повільному вогні тушка вариться від півтора до двох годин, тоді і вийде абсолютно прозора юшка. Таким чином, готується суп на курячому бульйоні просто і смачно, хоч і з тимчасовими витратами.

Суп-локшина з куркою

Легкий суп з куркою та локшиною, типовий для всіх обідніх столів країни, проте дуже ситний і поживний. Його можна приготувати навіть без картоплі, і в такому випадку перше вийде наваристим, але не важким, а ще вкрай корисним, крім того, краще збережеться смак курки. Насичує і надає бадьорості і тонізує, допомагає при застуді і нездужання цей простий у приготуванні суп з домашньої курки.

Інгредієнти:

  • курятина – 200 г;
  • локшина – 100 г;
  • морква – 50 г;
  • цибуля – 30 г;
  • спеції – за смаком.

Приготування

  • Зварити прозору юшку з курятини.
  • Вийняти з каструлі м’ясо (інакше розвалиться).
  • Варити в бульйоні дрібно нарізані моркву і цибулю 15-20 хв.
  • Додати локшину, варити 7 хвилин.
  • Загрузка...

    Суп рисовий на курячому бульйоні

    Рисовий суп з куркою дуже люблять всі діти, бо він дуже смачний, простий і поживний. Робити це блюдо можна також з додаванням картоплі, що робить його ще більш ситним. Урізноманітнити свій стіл можна, якщо замість картоплі покласти гарбуз і трохи спеції каррі. Виходить дуже оригінальний крем-суп з нотками індійської кухні.

    Інгредієнти:

    • куряча грудка – 200 г;
    • рис – 100-120 г;
    • морква – 1-3 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • спеції – за смаком;
    • картопля – 150 г (за бажанням).

    Приготування

  • Зварити м’ясо.
  • Додати рис, варити ще чверть години.
  • Якщо вводиться картоплю, додати і його теж.
  • Моркву і цибулю обсмажити. Додати до страви.
  • Суп з гречкою на курячому бульйоні

    З гречкою готується безліч традиційних страв російської кухні, не винятком є і гречаний суп з куркою. Варіантів цієї страви маса, але традиційний вважається самим смачним. Для нього підійде будь-гречана крупа, але якщо мало часу на готування, то краще взяти з дробленными ядрами.

    Інгредієнти:

    • курка – 250 г;
    • гречка – 1/2 склянки;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1-2 шт.;
    • сіль, спеції – за смаком;
    • часник – 2 зубки;
    • картопля – 1-2 шт. (за бажанням).

    Приготування

  • Зварити курятину в 1,5 л води.
  • Вийняти м’ясо з юшки.
  • Обсмажити гречану крупу і додати її в каструлю.
  • Через 10 хвилин всипати картоплю, нарізану кубиками.
  • Ще через 8 хвилин засипати обсмажені моркву і цибулю.
  • Натерти часник і додати до страви.
  • Закрити кришкою і залишити на півгодини настоюватися.
  • Гороховий суп з куркою – рецепт

    Багато дієтичні раціони включають гороховий суп на курячому бульйоні, особливість якого в тому, що він містить багато білка і калорійний, але при цьому не такий жирний, як з іншими видами м’яса (свинина, яловичина). Для приготування страви краще всього брати грудку: в ній немає кісток, вона м’якше і соковитіше, м’ясо тане в роті.

    Інгредієнти:

    • грудка – 1 шт.;
    • горох – 180-220 г;
    • картопля – 300-320 г;
    • морква – 100-150 г;
    • цибуля – 100 г;
    • зелень, спеції – за смаком.

    Приготування

  • Сухий горох замочити в мисці з водою мінімум на годину.
  • Підготувати юшку, вийняти звідти м’ясо.
  • У каструлю із додати горох, залишити варитися 20 хвилин.
  • Тим часом підготувати овочі: обсмажити цибулю і моркву на олії (бажано, якщо воно буде рослинним), додати в бульйон.
  • Всипати до основних компонентів нарізану картоплю.
  • Варити ще не менше 10-12 хвилин. Дати трохи настоятися, і смачний суп на курячому бульйоні готовий!
  • Сирний суп з куркою – рецепт

    Незвичайним чином можна урізноманітнити звичний смак курятини, приготувавши вишуканий французький суп з плавленим сиром і куркою. Він і виглядає дуже апетитно, і відмінно втамовує голод, а в приготуванні вкрай простий. Сирний смак у першій страві здасться домочадцям нетривіальним і цікавим.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 250-300 г;
    • картопля – 200-250 м;
    • морква – 100 г;
    • цибуля – 100-150 г;
    • плавлений сир – 150-200 г;
    • зелень, спеції – за смаком.

    Приготування

  • У готовий курячий бульйон засипати спершу нарізану картоплю, потім овочеву обжарку.
  • Через 8-10 хвилин, додати плавлений сир у брусочки. Їх краще нарізати кубиками, щоб сир швидше розчинився.
  • Посипати страву зеленню (при бажанні) і залишити на 5 хвилин настоюватися.
  • Суп з плавленим сиром на курячому бульйоні добре подавати з часниковими грінками, хрусткими грінками з білого хліба.
  • Суп з галушками на курячому бульйоні

    Порадувати домочадців можна, якщо урізноманітнити смак звичних страв і приготувати оригінальний суп з галушками на курячому бульйоні. Він готується так само, як і суп з локшиною, але головним компонентом тут є галушки – це невеликі кульки з борошна, молока і яйця. Рецепт самих галушок можна урізноманітнити за своїм бажанням, додаючи манку або буряк.

    Інгредієнти:

    • курка – 200 г;
    • борошно – 1/2 склянки;
    • молоко – 1/3 склянки;
    • манка – ¼ склянки (за бажанням);
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • морква – 2 шт.;
    • спеції та сіль – за смаком.

    Приготування

  • Поставити готуватися м’ясо.
  • Тим часом замісити круте тісто з молока, борошна (і при бажанні манки) і яйця.
  • Сформувати з тіста маленькі кульки.
  • Приготувати галушки, по черзі кидаючи їх у киплячу воду.
  • Галушки готові, коли спливуть на поверхню.
  • Обсмажити цибулю і моркву, додати в бульйон.
  • Подавати страву з галушками.
  • Грибний суп на курячому бульйоні

    У суп на курячому бульйоні можна класти не тільки традиційні картоплю і моркву з цибулею, але і, наприклад, гриби. Страва вийде більш ніжним, ароматним, з насиченим смаком вершків. Гриби для готування можна брати будь-які, але краще всього йдуть ароматні лісові боровики, підберезники або звичайні печериці.

    Інгредієнти:

    • курка – 200 г;
    • морква – 70-100 г;
    • цибуля – 180-200 г;
    • гриби – 200 г;
    • вершки нежирні – 100 г;
    • борошно пшеничне – 50 г;
    • сіль, спеції – за смаком.

    Приготування

  • Зварити м’ясо.
  • Гриби, перед тим як покласти в каструлю, потрібно обсмажити протягом 7 хвилин з цибулею і невеликою кількістю борошна.
  • Додати моркву.
  • Після закипання томити страву ще близько 10 хвилин.
  • Влити в суп з грибами і куркою вершки.
  • Овочевий суп на курячому бульйоні

    Освіжаючий легкий суп на курячому бульйоні можна зробити зі стали звичними всім картоплею, морквою, так і більш екзотичними овочами, додати незвичайні спеції, наприклад, каррі. Тим, хто дотримується дієти, можна порадити вийняти з бульйону м’ясо і просто зварити овочі отриманої в юшці. Виходить легкий овочевий суп, при цьому на курячому бульйоні – чудове дієтичне блюдо, ситне і підвищує імунітет.

    Інгредієнти:

    • курка – 300 г;
    • цибуля – 1-2 шт.;
    • суцвіття цвітної капусти – 120-150 г;
    • картопля – 130-150 г;
    • морква – 1-3 шт.;
    • помідор – 1-1,5 шт.;
    • сіль, спеції – за смаком.

    Приготування

  • Приготувати юшку, вийняти з неї курку.
  • Процідити бульйон.
  • Додати картоплю.
  • Через 10 хвилин додати в юшку обсмажені в олії рослинній або оливковій олії цибулю і моркву, цвітну капусту.
  • Через 5 хвилин додати до вмісту дрібно нарізаний помідор і куряче м’ясо, яке краще нарізати шматочками.
  • Суп з перловкою на курячому бульйоні

    Зігріє в холодні зимові вечори і добре наситить перловий суп з куркою. Це універсальне блюдо, яке може є і ті, хто на дієті, і ті, кому протипоказані багато продуктів, і спортсмени. Перлова крупа ситна, калорійна, при цьому корисна, а ще недорога, а при правильному приготуванні дуже навіть смачна.

    Інгредієнти:

    • курка – 200 г;
    • перловка – 100 г;
    • морква – 50 г;
    • цибуля – 30 г;
    • спеції – за смаком;
    • часник – 2 зубчики.

    Приготування

  • Перловку перед приготуванням потрібно залити мінімум на годину водою.
  • Тим часом підготувати курячий бульйон.
  • Вийняти тушку з юшки, засипати перлову крупу і варити ще 30 хвилин.
  • Додати інші овочі.
  • Засипати зелень і часник.
  • Розрізати м’ясо на багато маленьких шматочків і засипати в готову страву.
  • Суп в мультиварці з курки

    Мультиварка – знахідка для сучасної господині, працюючи за принципом російської грубки, ця розумна машина робить звичні страви більш соковитими. Приготувати суп вермішелевий з куркою можна всього за півгодини, адже на підготовку компонентів для першого йде не більше десяти хвилин: потрібно тільки нарізати овочі та птицю.

    Інгредієнти:

    • курка – 200 г (без кісток);
    • локшина для супу або будь-яка інша вермішель – 100 г;
    • морква – 50-70 г;
    • цибуля – 50 р;
    • спеції – за смаком.

    Приготування

  • Нарізати овочі і курятину.
  • Покласти нарізані інгредієнти в чашу мультиварки.
  • Засипати спеціями.
  • Готувати в режимі “Суп”.
  •  

    Загрузка...