Сухе варення з яблук – рецепти в духовці, мультиварці, мікрохвильової печі та в сушарці

Сухе варення з яблук – ласощі, смак якого захоплюються і дорослі і діти. Нестандартне рішення по переробці багатого врожаю фруктів стане ідеальним способом приготування натурального десерту, який є гідною альтернативою купівельними солодощів.

Загрузка...

Як приготувати сухе варення з яблук?

Щоб сухе яблучне варення набуло потрібну текстуру і порадувало бажаним результатом, знадобиться не тільки наявність потрібних продуктів, але і дотримання вимог технології рецептів. Крім того знання деяких секретів зведе ризики невдач до мінімуму.

  • Яблука для варення потрібно вибирати солодких сортів або з невеликою кислинкою.
  • Плоди ретельно миють, розрізають навпіл, позбавляються від серцевини і шаткують часточками сантиметрової товщини.
  • Додавання в цукрову суміш лимонної кислоти допоможе зберегти апетитний зовнішній вигляд і гарний колір фруктових скибочок, а кориця додасть ласощів пікантність, додатковий аромат і новий смак.
  • Фруктові скибочки спочатку піддають термічній обробці в сиропі в каструлі, в духовці, мікрохвильовій печі або мультиварці, після чого підсушують на пергаменті природним шляхом або з застосуванням кухонних гаджетів.
  • Варення з яблук часточками сухе

    Сухе варення з яблук – рецепт якого буде викладено далі, своїм чудовим смаком сповна компенсує всі трудовитрати. Підсумковий результат цілком буде залежати від сорти фруктових плодів. Якщо скибочки швидко розварюються при термічній обробці і погано тримають форму, то бажано готувати їх у режимі з конвекцією, що сприяє їх підсихання

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • цукор – 450 г;
    • лимонна кислота – 1,5 ч. ложки.

    Приготування

  • Яблука розрізають на часточки, укладають одним шаром на деко.
  • Змішують цукор з лимонною кислотою, посипають сумішшю яблучну нарізку, відправляють лист в прогріту до 200 градусів духовку.
  • Через 30 хвилин запікання перекладають часточки на пергаментний лист і залишають сушитися в провітрюваному приміщенні на 2 дні.
  • Готове сухе варення з яблук перекладають у відповідну тару.
  • Загрузка...

    Сухе варення з яблук по-киевски

    Приготувати сухе яблучне варення в домашніх умовах можна старим перевіреним способом, попередньо піддаючи фруктові скибочки багаторазової короткочасної термічної обробки в цукровому сиропі. Старовинний київський рецепт господині і донині застосовують для отримання ласою мармеладної солодощі.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • цукор для варіння – 450 г;
    • цукор або цукрова пудра для посипання.

    Приготування

  • Соковиті яблука позбавляють від серцевини, нарізають часточками, які пересипають цукром і залишають для відділення соку на кілька годин або на ніч.
  • Тимчасово викладають яблука в миску, а солодкий сік прогрівають при помішуванні до кипіння.
  • Закладають скибочки в сироп, дають закипіти і залишають до охолодження.
  • Повторюють варіння і охолодження ласощі до придбання скибочками прозорості.
  • Після останнього нагріву викладають часточки на сито і залишають для стікання сиропу.
  • Підсушують часточки ще добу на пергаменті, після чого обсипають цукром або пудрою.
  • Сухе варення з яблук в духовці – рецепт

    Смачне і ароматне яблучне варення сухим способом можна приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. В даному випадку як ніколи важливий вибір правильного сорти фруктів, щоб скибочки зберегли цілісність і не перетворилися на кашу. Запобіжить неприємний результат і викладання часточок одним шаром.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • цукор – 450 г;
    • кориця мелена – 1,5 ст. ложки;
    • лимонна кислота – 1,5 ч. ложки.

    Приготування

  • Готують і розрізають на часточки яблука, укладають на деко.
  • Змішують цукор з корицею і лимонною кислотою, присипають нарізку зверху.
  • Готують суху яблучне варення в духовці 30 хвилин при 200 градусах, після чого підсушують пару днів на пергаменті.
  • Сухе варення з яблук в мікрохвильовій печі

    Наступний рецепт яблучного сухого варення виконується за допомогою мікрохвильовки. Необхідною умовою в даному випадку є наявність у пристрої гриля або в ідеалі конвекційного режиму, який сприятиме швидкій карамелізації фруктових скибочок і одночасного їх підсушування.

    Інгредієнти:

    • яблука – 0,5 кг;
    • цукор – 150 г;
    • кориця – за смаком;
    • лимонна кислота – 0,5 ч. ложки.

    Приготування

  • Яблука нарізають часточками, які розкладають у підходить для приготування в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі посудині.
  • Посипають нарізку сумішшю з цукру, лимонної кислоти і кориці.
  • Готують суху яблучне варення в мікрохвильовці в комбінованому режимі 5-15 хвилин в залежності від потужності пристрою.
  • Перекладають скиби на пергамент і досушують при кімнатних умовах.
  • Сухе варення з яблук у сушарці

    Сухе ароматне варення з яблук можна приготувати за наступним рецептом. Скибочки попередньо прогріваються до м’якості і придбання прозорості в цукровому сиропі, після чого просушуються із застосуванням електросушарки. У сироп за бажанням додають корицю, ваніль або інші прянощі на свій вибір.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • вода – 2/3 склянки;
    • цукор – 400 г;
    • лимонний сік – 1,5-2 ст. ложки;
    • кориця, ваніль.

    Приготування

  • З цукру і води варять цукровий сироп, додавши в нього за бажанням корицю і ваніль.
  • Закладають нарізані часточками яблука, дають масі закипіти, залишають до охолодження.
  • Повторюють нагрівання й настоювання до прозорості скибочок.
  • Викладають часточки на піддон електросушарки і сушать сухе варення з яблук при 60 градусах 3-5 годин.
  • Сухе варення з яблук в мультиварці

    Якщо готувати традиційну сухе варення з антонівки в духовці, скибочки часто втрачають цілісність і домогтися потрібного результату проблематично. Зробити ласощі з ароматних плодів, можна скориставшись мультиварка, попередньо проваріть їх в сиропі, а потім просушити на пергаменті або в електросушарці.

    Інгредієнти:

    • яблука – 1,5 кг;
    • вода – 2/3 склянки;
    • цукор – 600 г;
    • лимонний сік – 1,5 ч. ложки;
    • цукор або цукрова пудра для обсипання.

    Приготування

  • Включають прилад в режимі «Варка» і готують з води і цукру сироп.
  • Закладають нарізані часточками яблука в чашу, перемикають прилад на «Гасіння» на 15 хвилин.
  • Залишають яблучну нарізку у сиропі до охолодження, після чого дають стекти, переклавши на сито, підсушують.
  • Сухе варення з антонівських яблук обсипають цукром або пудрою.
  • Як зберігати сухе варення з яблук?

    Приготувавши яблучне сухе варення на зиму, важливо правильно його зберігати, щоб ласощі зберегло свій первісний привабливий свіжий смак і ефектний зовнішній вигляд.

  • Після приготування ласощі перекладають в сухі банки, паперові пакети або коробки.
  • Зберігають ємності в затемненому і обов’язково сухому місці, захищеному від сторонніх запахів.
  • Сухе варення з свіжих яблук можна зберігати у вакуумних пакетах при будь-яких умовах.
  •