Свинина з болгарським перцем і помідорами

Свинина с болгарским перцем

Свинина з болгарським перцем, приготовлена будь-яким способом, завжди залишається смачним, корисним і недорогим стравою. М’ясо можна загасити, посмажити або запекти. Часто господині вибирають такий рецепт, який при наявності продуктів дозволяє приготувати їжу швидко. Гасіння чудово підходить для такої мети.

Щоб приготувати свинину цим способом, не потрібно особливих продуктів, спеціальних пристосувань. Достатньо злегка обсмажити шматочки м’яса з овочами (цибуля, морква, болгарський перець і інші), додати бульйон або кип’ячену воду і довести до готовності. Можна додати гриби. Тушкована свинина від цього стане ще смачніше.

Коли складно визначитися з кількістю продуктів або готувати на око неможливо, то варто звернутися до кулінарних джерел, де досвідчені кухарі дають повну рецептуру того чи іншого блюда.

Загрузка...

Тушкована свинина з овочами

Це популярне сімейне блюдо — прекрасний варіант смачної їжі. Підійде для вечері в колі родини і для неформального прийому гостей. Свинина, яку гасять в ароматному бульйоні з болгарським перцем і помідорами, буде соковитою і м’якою. А моркву і селеру додадуть м’ясу ще більше смакових відтінків.

Тушеная свинина с овощамиЗнадобляться наступні продукти:

  • 800 г пісної грудинки, згорнутої в рулет;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 морква, очищена і нарізана соломкою;
  • 2 черешка селери, нарізаних соломкою;
  • 3 перцю різного кольору (жовтий, червоний і зелений), очищених від насіння і нарізані соломкою;
  • банку (250 г) консервованих помідорів;
  • 1,5 склянки м’ясного бульйону;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 4 зубчики часнику, дрібно подрібнених;
  • 1 ст. л. коричневого цукру;
  • сіль, чорний мелений перець, сушена петрушка.

Замість консервованих можна взяти свіжі помідори. Перед приготуванням шкірку з них зняти. Зробити це буде просто, якщо попередньо помідори обдати окропом.

Приготовление свинины в мультиваркеПроцес приготування:

  • Розігрійте масло у великій каструлі на середньому вогні, покладіть свинину і обсмажте її з усіх сторін. Додайте моркву і селеру. Після легкого обсмажування додайте перець.
  • Змішайте помідори з соком, додайте бульйон, томатну пасту, часник, цукор, спеції і перелийте все в каструлю з м’ясом. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
  • Накрийте каструлю кришкою і поставте її в духовку на 1 годину, поки м’ясо не стане м’яким. Дайте постояти 10 хвилин, потім вийміть м’ясо і наріжте скибочками. Подавайте з овочами та соусом.
  • Приготувати м’ясо можна і мультиварці. У цьому випадку м’ясо і овочі обсмажуються в чаші під кришкою 10 хвилин в режимі «випічка». Потім закладаються продукти з п. 2 і тушкують 1,5 години.

    Свинина тушкована з болгарським перцем та іншими овочами може зайняти гідне місце в меню сім’ї. Залишки страви можна навіть заморозити в порційних ємностях, щоб потім можна було просто розігріти, наприклад, в мікрохвильовці.

    Крім смаку, овочі своїми фарбами надають будь-якої страви ще й привабливий вид. Свинина з болгарським перцем вийде ще яскравіше, якщо для її приготування застосувати технологію стир-фрай (або швидке обсмажування при постійному помішуванні). Таке приготування дозволить максимально зберегти всі якості овочів: колір, смак і текстуру.

    Пряні фахита зі свининою

    Обпалюючий стир-фрай з смужками свинини і сумішшю перців, загорнутий в тортильї з освіжаючої сальсою і сметаною, — справжнє смачне розвага для всієї родини.

    Щоб приготувати цю страву, знадобляться 350 г філе свинини, 8 тортилий і 150 г сметани (за бажанням). Готується це блюдо досить швидко, але, крім м’яса, потрібно підготувати і інші продукти.

    Фахита со свининойПродукти для маринаду.

    • дрібно натерта цедра і сік 1 лайма;
    • 1 ч. л. цукрового піску;
    • 1 ч. л. сушеного базиліка;
    • 0,5 ч. л. меленої кориці;
    • 0,5 ч. л. каєнського перцю.

    Продукти для стир-фрая:

    • 1 ст. л. рослинного масла;
    • 1 дрібно нарізана цибулина;
    • 1 червоний перець без насіння, нарізаний смужками;
    • 1 жовтий перець без насіння, нарізаний смужками;

    Продукти для томатної сальси:

    • 4 нарізаних кубиками стиглих помідора без шкірки і насіння;
    • 1 маленька червона цибулина, дрібно нарізана;
    • 0,5 огірка, нарізаного тонкими пластинами;
    • 2 ст. л. оливкової олії;
    • 2 ч. л. соку лайма;
    • 2 ст. л. свіжої петрушки;
    • сіль, чорний перець.

    Процес приготування:

  • Зріжте з філе свинини верхній шар жиру. Наріжте пісну частина уздовж на пластинки товщиною близько 5 см, а потім кожну платівку — на тонкі смужки. В дрібній тарілці змішайте сік і цедру лайма з цукром, базиліком, корицею і кайенским перцем. Замаринуйте свинину в цій суміші.
  • Приготуйте сальсу. У салатниці змішати помідори, огірок і цибулю. У чашці збити оливкову олію з соком лайма і невеликою кількістю солі і перцю, доповісте петрушку.
  • У глибокій сковороді сильно розігрійте рослинне масло. Покладіть свинину і обсмажте хвилину, весь час помішуючи. Додайте нарізану цибулю і обсмажте ще 3 хвилини. Трохи зменшіть вогонь, додайте перець і готуйте 3-4 хвилини, поки не прожариться свинина, а овочі не стануть м’якими.
  • Одночасно підігрійте тортильї в мікрохвильовці протягом хвилини або відповідно до вказівок на упаковці. Їх можна розігріти і в гарячій духовці протягом 10 хвилин, загорнувши відразу кілька штук у фольгу.
  • Викладіть свинину з перцем в підігріту салатницю і поставте на стіл разом з тортільями, сальсою і сметаною.
  • Далі кожен дбає про себе сам. На корж кладуть сальса, свинина з перцем, зверху поливаються сметаною, згортаються рулетиками.

    Загрузка...