Страви з фаршу в духовці – рецепти котлет, рулету з яйцем, запіканки з картоплею, пирога з лавашем

Всілякі страви з фаршу в духовці можуть урізноманітнити повсякденне меню або прикрасити урочисте застілля. Варіантів ситних або дієтичних страв дуже багато, тому кожен любитель смачної їжі знайде для себе цікавий рецепт гарячого частування.

Загрузка...

Що приготувати з фаршу в духовці?

Будь-які рецепти з фаршу в духовці прості у виконанні і доступні у бюджетному плані. Створити частування для свята можна за короткий час, при наявності готового вихідної сировини і супутніх інгредієнтів. Навіть прості котлети виходять більш смачними та оригінальними, що вже говорити про пироги, запіканки і рулетах.

  • У процесі приготування страви з фаршу в духовці, важливо пам’ятати, що куряче м’ясо готується швидше і частування може вийти не соковитим, якщо перетримати його в жарі.
  • Якщо планується приготувати рулет або пиріг з фаршу в духовці, начинка для таких рецептів повинна бути готовою – м’ясо заздалегідь підсмажують на сковороді.
  • Щоб котлети з фаршу в духовці вийшли соковитими, в основу додають цибулю і моркву заздалегідь обсмажені, а в форму для запікання наливають трохи води.
  • Рулет з фаршу з яйцем в духовці

    Святкове блюдо, яке всі гості оцінять із захопленням – рулет з фаршу з начинкою в духовці. Для наповнення застосовують цілі, зварені круто яйця, в розрізі закуска виходить неймовірно ефектним. Смачним страва буде вже в охолодженому вигляді, в гарячому є ризик деформувати його при діленні на порції.

    Інгредієнти:

    • свино-яловичий фарш – 1 кг;
    • варені яйця – 4-6 шт.;
    • цибулю, моркву, солодкий і гіркий перець – по 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець, червона паприка.

    Приготування

  • Прокрутити Через м’ясорубку овочі, перці, часник, змішати з фаршем, посолити, приправити спеціями.
  • Розподілити на відрозі фольги фарш одним пластом.
  • Викласти в ряд яйця, згорнути рулетом, запечатати у фольгу.
  • Приготування цієї страви з фаршу в духовці триватиме 30 хвилин при 200.
  • Відкрити конверт, запікати ще 15 хвилин.
  • Загрузка...

    Стожки з фаршу під шубою в духовці

    Стожки – це такі невеликі котлети з фаршу в духовці з сиром і тертою картоплею. У класичному варіанті додають свіжий лук, але багато господинь рекомендують застосовувати півкільця маринованого в оцті лука, так блюдо вийде соковитіше, духмяне і можливо нагадає за смаком знамените м’ясо по-французьки.

    Інгредієнти:

    • фарш свино-яловичий – 600 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • яйця варені – 3 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • сир – 300 г;
    • майонез;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • З фаршу сформувати великі коржі і розкласти на деку.
  • Яйця натерти, змішати з майонезом, викласти поверх коржів.
  • Слідом викладають цибулю, потім терта картопля.
  • Солять, перчать і покривають сирної «шапкою».
  • Приготування страви з фаршу з картоплею в духовці триватиме 40 хвилин при 180.
  • Запіканка з картоплі з фаршем в духовці

    Смачна і ситна виходить запіканка з рибного фаршу в духовці доповнена картопляними часточками. Готується блюдо швидко і смачніше вийде, якщо застосувати філе червоної риби, перекручене в домашніх умовах. Даний рецепт складається з пюре, його можна відразу приготувати або застосувати залишився з вечері блюдо.

    Інгредієнти:

    • філе сьомги або форелі – 500 г;
    • пюре – 700 г;
    • петрушка – 20 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир – 3 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • сіль, перець, дрібка чебрецю;
    • лимонний сік – 2 ч. л.

    Приготування

  • Філе порізати дрібно ножем, змішати з петрушкою, сіллю, перцем і чебрецем, збризнути соком.
  • Половину сиру натерти на дрібній тертці, додати в пюре, додати яйце, добре перемішати.
  • У форму викласти половину картоплі, розподілити шар рубаного фаршу, слідом цибулю.
  • Викласти залишився пюре, посипати сиром, запікати 30 хвилин при 200.
  • Включити гриль і підрум’янити до золотистої скоринки.
  • Пиріг з лаваша з фаршем в духовці

    Незвичайно смачний варіант закусочної випічки – равлик з лаваша з фаршем в духовці. Пиріг готується швидко, начинку потрібно заздалегідь підготувати, обсмаживши м’ясо на сковороді з овочами. Для соковитості і скріплення інгредієнтів додають майонез, його впевнено можна замінити сметаною або йогуртом, це допоможе знизити калорійність страви. Сир використовують якісний, трохи солонуватий, в ідеалі сулугуні.

    Інгредієнти:

    • фарш – 70 г;
    • лаваш великий – 2 аркуша;
    • жовток – 1 шт.;
    • цибулю, моркву, перець солодкий – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець чорний, паприка;
    • майонез – 3 ст. л.;
    • сулугуні – 200 р.

    Приготування

  • Обсмажити фарш з подрібненими овочами, посолити, приправити спеціями.
  • Ввести майонез, перемішати, остудити.
  • Порізати на широкі смужки лаваш, розподілити начинку, посипати сиром, згорнути рулетом.
  • Викласти в круглу форму спіралі, формуючи «равлика».
  • Зверху змастити жовтком, запікати 25 хвилин при 200.
  • Тефтелі з фаршу з рисом в духовці

    Смачні тюфтельки з курячого фаршу в духовці можна запропонувати самим маленьким дегустаторам, адже ці м’ясні кульки дуже схожі на «їжачків» та привернуть увагу дітей. Для рецепту потрібен довгозернистий сир, використовуйте пропарений в його складі менше крохмалю, і він не розварюється. Спеції до складу краще не додавати, можна обмежитися овочевими інгредієнтами для додання цікавого смаку.

    Інгредієнти:

    • курячий фарш – 600 г;
    • рис – ½ ст.;
    • яйце – 1 шт.;
    • моркву, цибулю і солодкий перець – по ½ шт.;
    • сіль;
    • вода – 1 ст.;
    • сметана – ½ ст.

    Приготування

  • Ввести в фарш подрібнені овочі і зварений рис.
  • Посолити, перемішати, вбити яйце, сформовать кульки.
  • Викласти їх у форму.
  • Змішати воду зі сметаною, влити у тефтелі.
  • Приготування цієї страви з фаршу триватиме в духовці 30 хвилин під закритою кришкою.
  • М’ясні ватрушки з фаршу в духовці

    Неймовірно оригінальне частування, яке готується дуже просто і з найбільш доступних інгредієнтів – коржі з фаршу в духовці, наповнені сумішшю з сиру. Блюдо виходить красивим і подати його можна на торжество, гарнір і салат до нього підійде будь-який. Фарш готують заздалегідь, доповнивши склад часником, овочами і спеціями.

    Інгредієнти:

    • фарш – 1 кг;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир – 200 г;
    • твердий сир – 300 р.

    Приготування

  • У фарш вбити яйце, посолити, перемішати.
  • Сформувати кульки, приплюснути, викласти на промаслений лист.
  • У центрі зробити поглиблення.
  • Змішати сир і тертий сир, наповнить ватрушки.
  • Запікати 30 хвилин при 220.
  • Зрази з грибами з фаршу в духовці

    Будь-які страви з м’ясного фаршу в духовці готуються на швидку руку, а котлети з грибною начинкою виходять поживними і неймовірно соковитими. Для цікавого смаку, м’ясо краще подрібнити через велике ситечко, а гриби обсмажити разом з цибулею. В класичний рецепт зразів сир не входить, але для різноманітності можна додати.

    Інгредієнти:

    • фарш – 1 кг;
    • печериці – 500 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • твердий сир – 150 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • паніровка.

    Приготування

  • Фарш змішати з яйцем, посолит ь, перемішати.
  • Спасерувати мелкорубленный цибулю, додати порізані гриби, смажити до готовності.
  • З фаршу сформувати корж, викласти ложку грибів і щіпку сиру, запечатати зразу.
  • Викласти на деко, запікати 30-40 хвилин при 200.
  • Пиріжки з лаваша з фаршем в духовці

    Такі смачні страви з фаршу в духовці зручно брати з собою на роботу або навчання для швидкого і ситного перекусу. Готуються конвертики просто і без вишукувань, начинку можна доповнювати улюбленими овочами, корейською морквою або грибами. Не варто додавати багато соусу, є ризик, що лаваш просто розмокне.

    Інгредієнти:

    • лаваш – 2 великих аркуша;
    • фарш – 500 г;
    • сир – 150 г;
    • майонез – 1 ст. л.;
    • цибуля – ½ шт;
    • морква – ½ шт;
    • масло вершкове – 50 г.

    Приготування

  • Фарш обсмажити на сковороді з рубленим цибулею і тертою морквою, посолити.
  • Додати майонез, перемішати.
  • Порізати лаваш на прямокутники, викласти начинку і сир, згорнути конвертом.
  • Змастити поверхню вершковим олією, запікати 15 хвилин при 250.
  • Човники з кабачків з фаршем в духовці

    Другі страви з фаршу в духовці можуть бути не тільки ситні, але і красивими. Човники з кабачків з фаршем, виходять смачними, ефектними і точно гостям сподобаються. До всіх переваг частування можна віднести його бюджетність і доступність компонентів. Розрахунок інгредієнтів вказано на 4 кабачкові половинки.

    Інгредієнти:

    • молоді кабачки – 2 шт.;
    • фарш – 500 г;
    • цибулю, моркву, ратунда – по ½ шт.;
    • сметана – 1 ст. л.;
    • часник – 2 зубки;
    • сир – 100 г;
    • сіль, перець, орегано.

    Приготування

  • Кабачки розрізати уздовж, ложкою вискоблити середину, натерти на тертці.
  • Обсмажити фарш з овочами, додати кабачкову м’якоть, томити до готовності.
  • Ввести сметану, часник, посолити, приправити спеціями.
  • Наповнити сумішшю човники, посипати сиром, запікати 30 хвилин при 200.
  •