Страви з фаршу в духовці – рецепти котлет, рулету з яйцем, запіканки з картоплею, пирога з лавашем

Всілякі страви з фаршу в духовці можуть урізноманітнити повсякденне меню або прикрасити урочисте застілля. Варіантів ситних або дієтичних страв дуже багато, тому кожен любитель смачної їжі знайде для себе цікавий рецепт гарячого частування.

Що приготувати з фаршу в духовці?

Будь-які рецепти з фаршу в духовці прості у виконанні і доступні у бюджетному плані. Створити частування для свята можна за короткий час, при наявності готового вихідної сировини і супутніх інгредієнтів. Навіть прості котлети виходять більш смачними та оригінальними, що вже говорити про пироги, запіканки і рулетах.

  • У процесі приготування страви з фаршу в духовці, важливо пам’ятати, що куряче м’ясо готується швидше і частування може вийти не соковитим, якщо перетримати його в жарі.
  • Якщо планується приготувати рулет або пиріг з фаршу в духовці, начинка для таких рецептів повинна бути готовою – м’ясо заздалегідь підсмажують на сковороді.
  • Щоб котлети з фаршу в духовці вийшли соковитими, в основу додають цибулю і моркву заздалегідь обсмажені, а в форму для запікання наливають трохи води.
  • Загрузка...

    Рулет з фаршу з яйцем в духовці

    Святкове блюдо, яке всі гості оцінять із захопленням – рулет з фаршу з начинкою в духовці. Для наповнення застосовують цілі, зварені круто яйця, в розрізі закуска виходить неймовірно ефектним. Смачним страва буде вже в охолодженому вигляді, в гарячому є ризик деформувати його при діленні на порції.

    Інгредієнти:

    • свино-яловичий фарш – 1 кг;
    • варені яйця – 4-6 шт.;
    • цибулю, моркву, солодкий і гіркий перець – по 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець, червона паприка.

    Приготування

  • Прокрутити Через м’ясорубку овочі, перці, часник, змішати з фаршем, посолити, приправити спеціями.
  • Розподілити на відрозі фольги фарш одним пластом.
  • Викласти в ряд яйця, згорнути рулетом, запечатати у фольгу.
  • Приготування цієї страви з фаршу в духовці триватиме 30 хвилин при 200.
  • Відкрити конверт, запікати ще 15 хвилин.
  • Загрузка...

    Стожки з фаршу під шубою в духовці

    Стожки – це такі невеликі котлети з фаршу в духовці з сиром і тертою картоплею. У класичному варіанті додають свіжий лук, але багато господинь рекомендують застосовувати півкільця маринованого в оцті лука, так блюдо вийде соковитіше, духмяне і можливо нагадає за смаком знамените м’ясо по-французьки.

    Інгредієнти:

    • фарш свино-яловичий – 600 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • яйця варені – 3 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • сир – 300 г;
    • майонез;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • З фаршу сформувати великі коржі і розкласти на деку.
  • Яйця натерти, змішати з майонезом, викласти поверх коржів.
  • Слідом викладають цибулю, потім терта картопля.
  • Солять, перчать і покривають сирної «шапкою».
  • Приготування страви з фаршу з картоплею в духовці триватиме 40 хвилин при 180.
  • Загрузка...

    Запіканка з картоплі з фаршем в духовці

    Смачна і ситна виходить запіканка з рибного фаршу в духовці доповнена картопляними часточками. Готується блюдо швидко і смачніше вийде, якщо застосувати філе червоної риби, перекручене в домашніх умовах. Даний рецепт складається з пюре, його можна відразу приготувати або застосувати залишився з вечері блюдо.

    Інгредієнти:

    • філе сьомги або форелі – 500 г;
    • пюре – 700 г;
    • петрушка – 20 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир – 3 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • сіль, перець, дрібка чебрецю;
    • лимонний сік – 2 ч. л.

    Приготування

  • Філе порізати дрібно ножем, змішати з петрушкою, сіллю, перцем і чебрецем, збризнути соком.
  • Половину сиру натерти на дрібній тертці, додати в пюре, додати яйце, добре перемішати.
  • У форму викласти половину картоплі, розподілити шар рубаного фаршу, слідом цибулю.
  • Викласти залишився пюре, посипати сиром, запікати 30 хвилин при 200.
  • Включити гриль і підрум’янити до золотистої скоринки.
  • Пиріг з лаваша з фаршем в духовці

    Незвичайно смачний варіант закусочної випічки – равлик з лаваша з фаршем в духовці. Пиріг готується швидко, начинку потрібно заздалегідь підготувати, обсмаживши м’ясо на сковороді з овочами. Для соковитості і скріплення інгредієнтів додають майонез, його впевнено можна замінити сметаною або йогуртом, це допоможе знизити калорійність страви. Сир використовують якісний, трохи солонуватий, в ідеалі сулугуні.

    Інгредієнти:

    • фарш – 70 г;
    • лаваш великий – 2 аркуша;
    • жовток – 1 шт.;
    • цибулю, моркву, перець солодкий – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець чорний, паприка;
    • майонез – 3 ст. л.;
    • сулугуні – 200 р.

    Приготування

  • Обсмажити фарш з подрібненими овочами, посолити, приправити спеціями.
  • Ввести майонез, перемішати, остудити.
  • Порізати на широкі смужки лаваш, розподілити начинку, посипати сиром, згорнути рулетом.
  • Викласти в круглу форму спіралі, формуючи «равлика».
  • Зверху змастити жовтком, запікати 25 хвилин при 200.
  • Тефтелі з фаршу з рисом в духовці

    Смачні тюфтельки з курячого фаршу в духовці можна запропонувати самим маленьким дегустаторам, адже ці м’ясні кульки дуже схожі на «їжачків» та привернуть увагу дітей. Для рецепту потрібен довгозернистий сир, використовуйте пропарений в його складі менше крохмалю, і він не розварюється. Спеції до складу краще не додавати, можна обмежитися овочевими інгредієнтами для додання цікавого смаку.

    Інгредієнти:

    • курячий фарш – 600 г;
    • рис – ½ ст.;
    • яйце – 1 шт.;
    • моркву, цибулю і солодкий перець – по ½ шт.;
    • сіль;
    • вода – 1 ст.;
    • сметана – ½ ст.

    Приготування

  • Ввести в фарш подрібнені овочі і зварений рис.
  • Посолити, перемішати, вбити яйце, сформовать кульки.
  • Викласти їх у форму.
  • Змішати воду зі сметаною, влити у тефтелі.
  • Приготування цієї страви з фаршу триватиме в духовці 30 хвилин під закритою кришкою.
  • М’ясні ватрушки з фаршу в духовці

    Неймовірно оригінальне частування, яке готується дуже просто і з найбільш доступних інгредієнтів – коржі з фаршу в духовці, наповнені сумішшю з сиру. Блюдо виходить красивим і подати його можна на торжество, гарнір і салат до нього підійде будь-який. Фарш готують заздалегідь, доповнивши склад часником, овочами і спеціями.

    Інгредієнти:

    • фарш – 1 кг;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир – 200 г;
    • твердий сир – 300 р.

    Приготування

  • У фарш вбити яйце, посолити, перемішати.
  • Сформувати кульки, приплюснути, викласти на промаслений лист.
  • У центрі зробити поглиблення.
  • Змішати сир і тертий сир, наповнить ватрушки.
  • Запікати 30 хвилин при 220.
  • Зрази з грибами з фаршу в духовці

    Будь-які страви з м’ясного фаршу в духовці готуються на швидку руку, а котлети з грибною начинкою виходять поживними і неймовірно соковитими. Для цікавого смаку, м’ясо краще подрібнити через велике ситечко, а гриби обсмажити разом з цибулею. В класичний рецепт зразів сир не входить, але для різноманітності можна додати.

    Інгредієнти:

    • фарш – 1 кг;
    • печериці – 500 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • твердий сир – 150 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • паніровка.

    Приготування

  • Фарш змішати з яйцем, посолит ь, перемішати.
  • Спасерувати мелкорубленный цибулю, додати порізані гриби, смажити до готовності.
  • З фаршу сформувати корж, викласти ложку грибів і щіпку сиру, запечатати зразу.
  • Викласти на деко, запікати 30-40 хвилин при 200.
  • Пиріжки з лаваша з фаршем в духовці

    Такі смачні страви з фаршу в духовці зручно брати з собою на роботу або навчання для швидкого і ситного перекусу. Готуються конвертики просто і без вишукувань, начинку можна доповнювати улюбленими овочами, корейською морквою або грибами. Не варто додавати багато соусу, є ризик, що лаваш просто розмокне.

    Інгредієнти:

    • лаваш – 2 великих аркуша;
    • фарш – 500 г;
    • сир – 150 г;
    • майонез – 1 ст. л.;
    • цибуля – ½ шт;
    • морква – ½ шт;
    • масло вершкове – 50 г.

    Приготування

  • Фарш обсмажити на сковороді з рубленим цибулею і тертою морквою, посолити.
  • Додати майонез, перемішати.
  • Порізати лаваш на прямокутники, викласти начинку і сир, згорнути конвертом.
  • Змастити поверхню вершковим олією, запікати 15 хвилин при 250.
  • Човники з кабачків з фаршем в духовці

    Другі страви з фаршу в духовці можуть бути не тільки ситні, але і красивими. Човники з кабачків з фаршем, виходять смачними, ефектними і точно гостям сподобаються. До всіх переваг частування можна віднести його бюджетність і доступність компонентів. Розрахунок інгредієнтів вказано на 4 кабачкові половинки.

    Інгредієнти:

    • молоді кабачки – 2 шт.;
    • фарш – 500 г;
    • цибулю, моркву, ратунда – по ½ шт.;
    • сметана – 1 ст. л.;
    • часник – 2 зубки;
    • сир – 100 г;
    • сіль, перець, орегано.

    Приготування

  • Кабачки розрізати уздовж, ложкою вискоблити середину, натерти на тертці.
  • Обсмажити фарш з овочами, додати кабачкову м’якоть, томити до готовності.
  • Ввести сметану, часник, посолити, приправити спеціями.
  • Наповнити сумішшю човники, посипати сиром, запікати 30 хвилин при 200.
  •