Стейк з сьомги – рецепти в духовці на сковороді, на грилі і в мультиварці

Приготувати стейк з сьомги зможе кожен кулінар-аматор, якщо візьметься реалізувати простий і відповідний рецепт. Блюдо доповнюють різними гарнірами, риба чудово поєднується і з вареними, печеними або смаженими овочами, і з крупами, і з простим салатом. Частування з легкістю різноманітить як буденне меню, так і урочисте застілля.

Загрузка...

Як приготувати стейк з сьомги?

Простіше всього купувати порізану порціями рибу, тому будь-які страви з стейки сьомги стануть доступними для кожного гаманця.

  • Якщо куплена була заморожена риба, їй дають час розтанути, потім приступають до приготування страви.
  • Сьомга має щільну жирну м’якоть, тому перед запіканням або обсмажуванням її не потрібно довго маринувати.
  • Часто готують стейк із сьомги з лимоном, сіллю і перцем, добре доповнює рибу розмарин і чебрець.
  • М’ясо червоної риби готується дуже швидко, не варто турбуватися про наявність паразитів, в сьомзі їх як правило не буває.
  • Для приготування супу, стейк із сьомги позбавляють від кісточок. Бульйон вариться дуже швидко, вистачить і 20 хвилин кипіння.
  • Як приготувати стейк із сьомги на сковороді?

    Підсмажений стейк із сьомги на сковороді – відмінне гаряче блюдо, яке оцінять всі любителі риби. Для оригінального смаку прогрівають масло на сковороді-гриль з пластинками часнику і гілочкою розмарину, перед викладанням риби приправи прибирають, щоб вони не підгоріли і не зіпсували підсумковий смак частування.

    Інгредієнти:

    • стейк сьомги – 2 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • розмарин – 1 гілочка;
    • сіль, перець, оливкова олія.

    Приготування

  • Стейки підсолюють, перчать, змащують маслом. Залишають на 30 хвилин.
  • У сковороді прожарюють масло, викладають пластини часнику і розмарин, смажать до появи характерного аромату, прибирають спеції.
  • Викладають стейк з сьомги, смажать з двох сторін по 3 хвилини.
  • Зменшити вогонь, накрити кришкою і томити по 5 хвилин з кожної сторони.
  • Загрузка...

    Стейк з сьомги на грилі – рецепт

    Смажений стейк із сьомги на грилі виходить незвичайно смачним, з вираженим ароматом диму, таке частування сподобається всім любителям нових цікавих частування. Це блюдо стане хорошою альтернативою м’ясному шашлику, на приготування якого йде багато часу. Риба маринується в маслі і спеціях не більше 30 хвилин.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 4 шт.;
    • сіль, суміш перців;
    • лимонний чебрець – 2 ч. л.;
    • лимонний сік – 50 мл;
    • оливкова олія – 50 мл

    Приготування

  • Стейки обсипати сіллю, перцем, чебрецем.
  • Змішати лимонний сік і масло, обмазати сумішшю рибу. Залишити на 30 хвилин.
  • Смажити На розжареному вугіллі стейк з маринованою сьомги на решітці з двох сторін.
  • Стейк з сьомги в духовці у фользі

    Готувати стейк із сьомги з сиром краще всього у фользі, конверт не дасть соків випаруватися і підгоріти. За 10 хвилин до готовності страви згорток роздруковують, рибу посипають сиром і підрум’янюють її до золотистої скоринки. Вдалим доповненням стане маринована в оцті цибулю і гуртки помідорів. Сир згодиться будь-який твердий, з приємним вершковим присмаком.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 4 шт.;
    • маринована цибуля – 2 шт.;
    • помідори – 2 шт.;
    • сир – 150 г;
    • сіль, перець, чебрець.

    Приготування

  • Кожен стейк зі свіжої сьомги обсипати сіллю, перцем і сухим чебрецем.
  • Викласти кожен шматок окремо у фольгу.
  • Зверху розподілити півкільця цибулі, слідом гуртки помідорів, запечатати конверти.
  • Запікати 25 хвилин.
  • Розкрити фольгу, посипати сиром, допікати ще 10 хвилин.
  • Стейк сьомги у вершковому соусі в духовці

    Запечений стейк сьомги у вершковому соусі – надзвичайно смачне частування, яке готується швидко, просто, а додасть оригінальності червона ікра у складі соусу. Подають блюдо з овочевим гарніром або легким салатом, адже страва саме по собі виходить вже дуже насиченим. Ікра додається в охолоджений соус, риба запікається у фользі.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 4 шт.;
    • вершки – 2 ст.;
    • червона ікра – 4 ст. л.;
    • лимон – 1 шт.;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • Рибу посолити, приправити перцем.
  • Загорнути у фольгу з кружальцями лимона, запікати 30 хвилин при 180.
  • Довести до кипіння вершки, варити на мінімальному вогні, поки загусне.
  • В охолоджений крем ввести ікру.
  • Рибу викласти на блюдо, полити ікорним соусом.
  • Стейк з сьомги з овочами в духовці

    Цілком самодостатня страва – стейки сьомги з картоплею в духовці. Це частування сподобається господиням, завдяки одночасного приготування гарячого і гарніру. Овочевий склад можна розширити та ввести в рецепт морква, мариновану цибулю, помідори і спаржеву квасолю. З приправ віддають перевагу розмарину, часнику і суміші мелених перців.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 6 шт.;
    • картопля – 1 кг;
    • сіль, перець;
    • паприка, розмарин, чебрець – по 2 ч. л.;
    • лимонний сік – 50 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • рослинне масло.

    Приготування

  • Стейки, посолити, поперчити, приправити розмарином, змастити олією. Залишити на 30 хвилин.
  • Картоплю очистити, помити, порізати часточками, обсушити рушником.
  • Посипати часточки сіллю, чебрецем, паприкою, додати продавлений часник, скропити олією, перемішати.
  • На деко викласти картоплю, зверху викласти рибу, збризнути лимонним соком.
  • Картопля запікається і стейк сьомги в духовці 35 хвилин при 180 градусах.
  • Стейки сьомги під апельсиновим соусом

    Смачний і соковитий стейк із сьомги в духовці, запечений в апельсиновому соусі, сподобається і любителям рибних страв, і гурманам, яким складно догодити. Чудове блюдо готується з простих інгредієнтів всього за півгодини, а результат – гаряче ласощі з кислуватим присмаком, соковитою м’якоттю і незвичайним ароматом.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 2 шт.;
    • апельсини – 2 шт.;
    • лимон – 1 шт.;
    • гірчиця – 1 ст. л.;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • З одного апельсина і половини лимона віджати сік.
  • Додати гірчицю, перемішати.
  • Стейки змастити сіллю і перцем, залити соусом, залишити на 15 хвилин.
  • У форму викласти гуртки апельсина і лимона.
  • Розподілити рибу, полити рештою соусу.
  • Запікати 20 хвилин при 180.
  • Як засолити стейк сьомги?

    Любителі солоної риби неодмінно оцінять наступний рецепт, застосувати його можна для будь-якого виду морських мешканців. Простий і швидкий маринад для стейка з сьомги готується з солі і цукру, додають спеції за бажанням. Посуд має бути скляному, емальованому або з харчового пластику.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 4 шт.;
    • велика морська сіль – 4 ст. л.;
    • цукор – 2 ст. л.

    Приготування

  • Змішати сіль і цукор.
  • Натерти сумішшю шматки риби, загорнути в марлевий відріз.
  • Викласти в скляну посуд, поставити в холодильник.
  • Через 2 дні солону сьомгу можна пробувати.
  • Суп з стейки сьомги

    Зварена юшка з стейки сьомги вийде насиченої жирної і наваристою, адже в цій частині риби зосереджені всі жирові прошарки. Незвичайного смаку страві додадуть селера і петрушка, традиційними овочевими компонентами є морква, цибуля, іноді додають картоплю. Не варто сильно приправляти суп спеціями, вистачить перцю і лаврового листа.

    Інгредієнти:

    • стейк сьомги – 1 шт.;
    • картопля – 3 шт.;
    • морква і цибуля – 1 шт.;
    • селера – 100 г;
    • кріп і петрушка – 1 жменя;
    • луврушка – 2 аркуша;
    • вода – 3 л;
    • сіль і перець.

    Приготування

  • Залити стейк водою, варити 20 хвилин.
  • Кинути кубики картоплі, порізану моркву і цибулю.
  • Через 5 хвилин кинути селера.
  • Посолити, поперчити.
  • Варити до готовності овочів.
  • Кинути лаврушки і зелень.
  • Подавати через 15 хвилин.
  • Стейк з сьомги в мультиварці – рецепт

    Приготувати стейк з сьомги в мультиварці можна застосувавши будь-який традиційний рецепт. Гарно виходять у приладі частування, тушковані з різноманітними овочами: спаржевої квасолею, томатами, цибулею і солодким перцем. Особливу пікантність внесе перець халапеньйо, який не додасть гостроти, але урізноманітнює простий присмак частування.

    Інгредієнти:

    • стейки сьомги – 2 шт.;
    • сіль, перець, чебрець;
    • лимонний сік, оливкова олія – 2 ст. л.;
    • спаржа – 100 г;
    • цибулю, моркву, солодкий перець – по 1 шт.;
    • томати черрі – 5 шт.;
    • халапеньо – 1 стручок.

    Приготування

  • Рибу обсипати сіллю, спеціями, про мазати соком і олією, залишити на 20 хвилин.
  • У чашу викласти спаржу, крупно порізані перець, цибулю, моркву, кільця халапеньо.
  • Збризнути олією, викласти стейки.
  • Готувати на «Випікання» 40 хвилин.
  •  

    Загрузка...