Spaghetti карбонара – рецепти соусу з беконом, шинкою і вершками

Spaghetti карбонара – дуже смачна страва італійської кухні. Це макарони з яєчним соусом, пармезаном і солоної свинячий щековиной. До готовності соус доводиться на гарячій пасті, але зараз різновидів страви безліч, і кожен знайде варіант для себе.

Загрузка...

Як приготувати карбонару?

Спагетті з соусом карбонара – блюдо зовсім не складна в приготуванні. Але знати деякі нюанси для того, щоб страва вийшла по-справжньому апетитним, необхідно. Наведені нижче рекомендації допоможуть впоратися із завданням на відмінно.

  • Спагетті потрібно відварювати до стану аль-денте, тобто майже до готовності.
  • В оригінальному рецепті використовують сири парміджано і пекоріно. Але можна використовувати і інший сир.
  • Спагетті карбонара подають до столу в гарячому вигляді.
  • Соус карбонара

    Соус для пасти карбонара придумали в Італії не дуже давно – в 20 столітті і він зовсім не складний у виконанні. Приготувати його будинку можна навіть не маючи кулінарного досвіду. Цей смачний соус здатний перетворити звичайні макарони у вишукане блюдо, для приготування якого потрібно зовсім не багато часу.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 500 г;
    • яйця – 4 шт.;
    • сиров’ялена щоковина свиняча гуанчиале – 250 г;
    • тертий сир пекоріно – 150 г;
    • мелений чорний перець – 1 ч. ложа.

    Приготування

  • Гуанчиале ріжуть кубиками і обсмажують.
  • Яйця збивають з сиром.
  • Відварені спагетті змішують з гуанчиале, вливають яєчно-сирну суміш і струшують.
  • Готову страву приправляють перцем.
  • Загрузка...

    Як приготувати карбонару з вершками і беконом?

    Спагетті карбонара, класичний рецепт яких представлений далі, – неймовірно апетитну страву. Не варто лякатися, що яєчна суміш виливається в блюдо в сирому вигляді. Важливо, щоб паста була гарячою, і тоді яйця дійдуть до готовності від її спека. В автентичному варіанті яйця доводяться до готовності виключно таким способом.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 300 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • бекон – 300 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сир – 50 г;
    • часник – 3 зубчики;
    • вершки – 50 мл;
    • масло – 1 ст. ложка;
    • сіль.

    Приготування

  • Бекон ріжуть скибочками і обсмажують.
  • Коли бекон підрум’яниться, додають подрібнений часник, цибулю, готують 5 хвилин, а потім часник витягають.
  • Налийте в сковороду вершки і тушкують до загусання.
  • Жовтки змішують з тертим сиром.
  • До бекону додають відварені спагетті.
  • Вогонь вимикають, вливають масу з жовтків і сиру, за бажанням перчать і через пару хвилин карбонара з беконом буде готова.
  • Паста карбонара – рецепт з шинкою і вершками

    Карбонара з шинкою в вершковому соусі – страви неймовірно смачне і калорійне. Щодня балувати себе такою їжею небезпечно для фігури. Але іноді дозволяти собі слабкості можна. Важливо звернути увагу на такий момент – щоб вершки в процесі готування не згорнулися, прогрівати їх потрібно тільки на малому вогні.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 400 г;
    • шинка – 300 г;
    • вершки – 200 мл;
    • жовтки яєчні – 4 шт.;
    • твердий сир – 70 г;
    • сіль;
    • олія оливкова.

    Приготування

  • Обсмажують подрібнений часник.
  • Додають нарізану скибочками шинку і обсмажують 5 хвилин.
  • Жовтки збивають, додають вершки.
  • Коли соус почне закипати, додають шинку з часником, розмішують і через хвилину знімають з плити.
  • Додають сіль, тертий сир, виливають соус на гарячі спагетті і подають.
  • Карбонара з куркою

    Паста карбонара з куркою не відноситься до класичних страв італійської кухні, адже в автентичному варіанті рецепта куряче м’ясо не використовується. Так і вершки в оригіналі не додаються. Оригінальний рецепт безліч разів змінювали й доповнювали. Варіант з куркою багатьом припав до смаку, і ласощі в такому вигляді стало відомим.

    Інгредієнти:

    • філе куряче – 200 г;
    • спагетті – 300 г;
    • пармезан – 50 г;
    • часник – 1 зубчик;
    • вершки – 100 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • олія оливкова – 3 ст. ложки;
    • насіння кунжуту – 15 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Макарони відварюють.
  • У розігрітому маслі обсмажують курку і подрібнений часник.
  • Додають вершки, сіль.
  • Збивають яйця, солять, кладуть кунжут і тертий пармезан.
  • Готові спагетті викладають на сковороду з куркою, заливають це все соусом і хвилини через 3 карбонара з вершками і куркою буде готова.
  • Карбонара з креветками

    Карбонара з креветками у вершковому соусі точно припаде до смаку всім любителям морепродуктів. Соус з вершків і сухого білого вина надає страві пікантності. При подачі страву можна прикрасити гілочками розмарину. Він чудово доповнить смак ласощів. Замість плавленого сиру можна використовувати і твердий сир.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 200 г;
    • свіжі креветки – 500 г;
    • жирні вершки – 170 мл;
    • сир плавлений – 2 ст. ложки;
    • біле сухе вино – 75 мл;
    • пармезан – 60 г;
    • масло вершкове – 50 г;
    • масло рослинне – 2 ст. ложки;
    • сіль, перець;
    • часник – 2 зубчики;
    • зелень петрушки.

    Приготування

  • Часник обсмажують в суміші масел.
  • Додають креветки, обсмажують, вливають вино і готують до його випаровування.
  • Сир змішують з вершками.
  • Вливають суміш до креветок і хвилин 7 тушкують до однорідності.
  • Додають відварені спагетті, прикрашають цілими креветками і зеленню.
  • Карбонара з вершками готова до подачі.
  • Паста карбонара – рецепт з беконом і грибами

    Карбонара з грибами і беконом – один з варіантів приготування знаменитого апетитного італійського ласощі. Блюдо виходить дуже ситним і приголомшливо завдяки ніжним вершковим ноток. Відмінний варіант, коли з простого і доступного набору продуктів виходить щось новеньке і дуже смачне.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 200 г;
    • печериці – 100 г;
    • бекон – 150 г;
    • олія оливкова – 20 мл;
    • вершки 11% жирності – 500 мл;
    • жовтки – 5 шт;
    • пармезан – 50 г;
    • сіль, перець, мускатний горіх.

    Приготування

  • Відварюють спагетті.
  • Нарізаний скибочками бекон обсмажують.
  • Коли жир витопиться, додають гриби.
  • Солять, перчать і притрушують мускатним горіхом.
  • Жовтки розтирають з вершками.
  • Додають в сковороду спагетті, вливають вершкову суміш, посипають сиром, і все, спагетті з соусом карбонара готові.
  • Карбонара з яйцем

    Spaghetti карбонара – рецепт яких представлений далі – ласощі для справжніх гурманів. Оливкова олія додасть страві пікантну гірчинку, яка властива страв італійської кухні. Цибулю краще використовувати салатний білий. Цей сорт більш ніжний, він краще буде поєднуватися з компонентами.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 200 г;
    • цибуля – 70 г;
    • бекон – 100 г;
    • біле вино – 100 мл;
    • жовтки – 2 шт.;
    • пармезан – 50 г;
    • олія оливкова – 2 ст. ложки;
    • подрібнена злень петрушки – 1 ч. ложка.

    Приготування

  • На сковороді обсмажують подрібнену цибулю і нарізаний бекон.
  • Вливають вино і готувати, поки воно не випарується наполовину.
  • Жовтки змішують з тертим пармезаном, зеленню, сіллю і перцем.
  • Отриманою сумішшю заливають відварені спагетті, вимішують, виливають винний соус, розмішують і подають.
  • Карбонара в мультиварці

    Коли немає доступу до плити або просто не хочеться довго стояти біля неї, смачну страву можна приготувати і без неї. Паста карбонара в мультиварці виходить нітрохи не гірше тієї, що приготовлена традиційним способом. А величезним плюсом буде те, що з брудного посуду буде тільки чаша, в якій все варилося.

    Інгредієнти:

    • спагетті – 250 г;
    • грудинка – 250 г;
    • сир – 200 г;
    • кетчуп – 2 ст. ложки;
    • вершки – 200 мл;
    • часник – 3 зубчики;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Грудинку ріжуть соломкою, а часник кришать.
  • Поміщають компоненти в чашу і в режимі «Випічка» готують 10 хвилин.
  • Додають вершки, кетчуп, сіль, спеції, розмішують і витримують до загустіння.
  • Викладають спагетті і заливають їх водою так, щоб вони були повністю нею покриті.
  • У режимі «Каша» варять до готовності.
  • Всипають тертий сир, розмішують і як тільки він розтане, спагетті карбонара будуть готові до подачі.
  •  

    Загрузка...