Солянка з капусти з грибами – рецепти в духовці, в мультиварці або на зиму

Солянка з капусти з грибами не має відношення до традиційного російського гарячого варива. Більше схожа з овочевим рагу, вона гаситься в мінімальній кількості рідини з цибулею, морквою і томатною пастою, поки не перетвориться на самобутнє, смачне, ароматне блюдо, яке в зимовий час подається на стіл як простий, але смачний гарнір.

Загрузка...

Як зробити солянку з грибами і капустою?

Грибна солянка з капустою – одна з найбільш популярних зимових страв. Для багатьох господинь особливо цінним є невисока вартість використовуваних продуктів і простота їх приготування: потрібно тільки порізати гриби і цибулю нашаткувати капусту, натерти на тертці моркву і тушкувати все з томатною пастою протягом півгодини на повільному вогні.

  • Рецепт смачною солянки з грибами і капустою передбачає правильно підготовлені компоненти. Капусту потрібно очистити від жорстких листя, видалити качан і дрібно нашаткувати. Недбала шинкування зробить блюдо неохайним.
  • Для солянки підійдуть будь-які гриби, але з лісових – страва смачніша.
  • Використовуючи в солянці свіжі гриби, слід врахувати їх прісний смак і підкислити блюдо лимонним соком.
  • Солянка з свіжої капусти з грибами

    Рецепт солянки з грибами зі свіжої капусти викличе інтерес у широкого кола населення. Вегетаріанці і шанувальники здорового харчування оцінять корисний склад і дієтичні якості тушкованого овочевого страви, а господині, прагнуть дешево і поживно нагодувати сім’ю, – простоту приготування, в якій найскладнішим є нарізка овочів.

    Інгредієнти:

    • печериці – 250 г;
    • капуста – 550 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • вода – 250 мл;
    • томатна паста – 60 г;
    • лавровий лист – 1 шт.;
    • масло – 80 мл;
    • петрушка – 30 г;
    • чорний перець горошком – 4 шт.

    Приготування

  • Капусту, цибулю та моркву смажте 10 хвилин.
  • Додайте гриби, пасту, воду, спеції і тушкуйте 30 хвилин.
  • Перед подачею солянка зі свіжої капусти з грибами присипається зеленню.
  • Загрузка...

    Солянка з капусти з грибами і картоплею

    Капустяна солянка з грибами – страва, поживність якого можна регулювати різними добавками. В цьому випадку, в ролі останніх краще всього використовувати картоплю. Він чудово поєднується з овочами і додає страві ситності і густоти. Однак, картопля швидко розварюється, тому перед гасінням його обсмажують на сковороді.

    Інгредієнти:

    • капуста – 400 г;
    • картопля – 6 шт.;
    • морква – 2 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • опеньки – 300 г;
    • масло – 120 мл;
    • окріп – 250 мл;
    • томатна паста – 70 г;
    • чорний перець горошком – 6 шт.

    Приготування

  • Обсмажте картоплю.
  • Додайте цибулю, моркву, гриби, спеції і тушкуйте 10 хвилин.
  • Введіть капусту, воду, пасту і тушкуйте 20 хвилин.
  • Солянка з м’ясом, грибами і капустою

    Приготування солянки з капустою і грибами не обмежується використанням одних лише овочів. Так, м’ясоїди можуть урізноманітнити страву своїми улюбленими продуктами. Часто в солянку додають свинину. Цей сорт м’яса робить страву ситніше, соковитіше, жирніше і зручніше, оскільки свинина готується одночасно з овочами.

    Інгредієнти:

    • капуста – 600 г;
    • печериці – 200 г;
    • свинина – 350 г;
    • помідор – 2 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • масло – 80 мл;
    • вода – 100 мл;
    • томатний соус – 40 р.

    Приготування

  • Гриби, моркву і цибулю припустіть.
  • Окремо обсмажте м’ясо.
  • Додайте капусту, томати, часник і тушкуйте 5 хвилин.
  • З’єднайте всі компоненти, влийте воду і соус.
  • Солянка з капусти з грибами і м’ясом готується 30 хвилин.
  • Солянка з солоними грибами і капустою – рецепт

    Бажаючі урізноманітнити приготування грибної солянки з капустою новими елементами можуть використовувати солоні гриби. Останні не тільки додадуть страві свіжості, хрумкості та приємного солонуватого смаку, але і нагадають про російських кулінарних традиціях, коли гриби діставали з діжки, промивали, обсмажували з овочами і капустою, і довго гасили.

    Інгредієнти:

    • солоні білі гриби – 250 г;
    • капуста – 550 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • томатна паста – 40 г;
    • цукор – 10 г;
    • вода – 120 мл

    Приготування

  • Гриби промийте і обсмажте разом з цибулею і морквою 5 хвилин.
  • Додайте капусту, пасту, воду і приправи.
  • Солянка з капусти з солоними грибами нудиться 45 хвилин.
  • Солянка з сушеними грибами та капустою – рецепт

    Особливо смачна солянка з грибами і капустою виходить із сушених грибів. Завдяки такому способу зберігання, гриби містять всі необхідні вітаміни, зберігають натуральний смак і концентрують аромат, який передається бульйону в процесі приготування. Для приготування гриби замочують, проварюють, відвар проціджують і використовують у страві.

    Інгредієнти:

    • качан капусти – 1/4 шт.;
    • білі гриби – 70 г;
    • вода – 500 мл;
    • сіль – 10 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • помідор – 1 шт.;
    • масло – 80 мл;
    • лавровий лист – 2 шт.

    Приготування

  • Замочені на 30 хвилин гриби, проваріть. Відвар процідіть.
  • Обсмажте цибулю, моркву і гриби.
  • Додайте капусту, спеції, томат, відвар.
  • Грибна солянка в домашніх умовах гаситься 20 хвилин.
  • Солянка з грибами і квашеною капустою – рецепт

    Солянка з квашеної капусти з грибами – традиційне російське блюдо. Споконвіку квашену капусту шанували за кислуватий смак, надає стравам пікантності, і багатий вітамінний склад, що благотворно впливає на організм. Правда, технологія квашення робить капусту жорсткіше, але це легко виправити, загасивши її у воді 15 хвилин.

    Інгредієнти:

    • квашена капуста – 2 кг;
    • вода – 1,2 л;
    • масло – 80 мл;
    • оцет – 40 мл;
    • цукор – 10 г;
    • томатна паста – 100 г;
    • відварені маслюки – 800 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • солоний огірок – 3 шт.

    Приготування

  • В капусту додайте 200 мл води, олію, оцет і тушкуйте 15 хвилин.
  • Покладіть огірки, гриби, цибуля, пасту, цукор і через 20 хвилин зніміть з вогню.
  • Солянка з цвітної капусти з грибами

    Солянка з грибами і капустою в духовці – самий корисний варіант приготування. Сьогодні, сучасна кулінарія пропонує не тільки щадну термічну обробку, але рецепти з новими компонентами. Так, з кольоровою капустою блюдо придбає свіжий смак і апетитний вигляд, оскільки вона не втрачає форми навіть при тривалому томлінні в духовці.

    Інгредієнти:

    • цвітна капуста – 450 г;
    • печериці – 250 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • масло – 80 мл;
    • вода – 1,2 л;
    • сметана – 60 г;
    • помідори – 2 шт.

    Приготування

  • Цвітну капусту проварити 5 хвилин.
  • Обсмажте гриби, цибулю і моркву.
  • Всі компоненти з’єднайте, додайте томати, сметану і 200 мл води.
  • Солянка з капусти з грибами гаситься в духовці при 200 градусах 20 хвилин.
  • Суп-солянка з грибами і капустою – рецепт

    Суп-солянка з капустою та грибами – ідеальне гаряче для холодного часу року. Найчастіше, для ситності, страва урізноманітнюють м’ясними продуктами, але цей рецепт не з цього числа. Використання в ньому свіжих і сушених грибів дозволяє домогтися наваристості і поживності, а свіжої і кислої капусти – класичного кислуватого смаку.

    Інгредієнти:

    • сушені білі гриби – 70 г;
    • печериці – 350 г;
    • квашена капуста – 250 г;
    • свіжа капуста – 350 г;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • томатний соус – 180 г;
    • вода – 3,5 л.

    Приготування

  • Сушений гриби проваріть.
  • Бульйон процідити, гриби подрібніть.
  • Обсмажте цибулю, моркву, свіжі гриби, квашену капусту.
  • Додайте соус, свіжу капусту і тушкуйте 20 хвилин.
  • З’єднайте з бульйоном і проваріть 10 хвилин.
  • Солянка з капусти з грибами в мультиварці

    Грибна солянка з капустою в мультиварці – один з кращих варіантів. Як завжди, сучасний гаджет економить час приготування і прекрасно справляється з гасінням, позбавляючи господинь від клопоту. У процесі готування потрібно тушкувати гриби, цибулю і моркву на «Смаження» і, додавши інші компоненти, завершити процес в режимі «Гасіння».

    Інгредієнти:

    • гливи – 450 г;
    • капуста – 650 г;
    • масло – 80 мл;
    • кетчуп – 60 г;
    • вода – 50 мл;
    • солоний огірок – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • цукор – 20 р.

    Приготування

  • Цибулю, моркву і гриби потім на «Смаження» 15 хвилин.
  • Додайте інші компоненти і готуйте «Тушкуванні». Грибна солянка з капустою в домашніх умовах буде готова за 30 хвилин.
  • Капустяна солянка з грибами на зиму

    Овочева солянка з грибами і капустою має різні техніки приготування. Бажаючі отримати смачний продукт і заощадити час можуть запастися солянкою про запас. Все, що потрібно – скористатися класичним рецептом, збільшивши час гасіння до 45 хвилин, додати консервант і простерилізувати заготовку для кращого зберігання.

    Інгредієнти:

    • капуста – 2,5 кг;
    • відварені лисички – 800 г;
    • морква – 400 г;
    • цибуля – 400 г;
    • томатний соус – 200 мл;
    • лавровий лист – 3 шт.;
    • олія – 60 мл;
    • оцет – 20 мл

    Приготування

  • Цибулю, моркву і капусту смажте 10 хвилин.
  • Додайте гриби, лавр, соус і тушкуйте 45 хвилин.
  • Влийте оцет, розкладіть по банках і стерилізують 15 хвилин.
  •  

    Загрузка...