Смажені гриби – рецепти зі сметаною, картоплею, часником і цибулею

Щоб приготувати смажені гриби не потрібно знати спеціальні секрети, ці гриби зовсім невибагливі у підготовці і ростуть тільки в чистій місцевості. Смажити можна не тільки свіжозібраний лісовий урожай, але і пустити в хід солону або домашню заготовку, урізноманітнивши просте домашнє меню.

Загрузка...

Як смажити гриби?

Гриби смажені, рецепти приготування яких прості і бесхлопотны, на смак виходять дуже апетитними, вони прекрасно зберігають свій незрівнянний лісовий присмак при будь-термічній обробці. Тому в процесі готування не варто ускладнювати блюдо сумішами спецій або сильно пряними інгредієнтами.

  • Ці гриби ростуть тільки в хвойних лісах, тому немає сенсу переживати про їх шкідливість.
  • Чистити їх немає необхідності, довгу ніжку зрізають ще при зборі, а пісок, забившийся під капелюшком легко вимивається під струменем води.
  • Найсмачніші гриби смажені на вершковому маслі, а цибуля допоможе краще розкрити грибний смак, досвідчені кулінари радять не нехтувати цією порадою.
  • Смажені гриби, рецепт яких містить сметану або йогурт, завжди виходять ніжніше, але їх додають після вимкнення плити, щоб молочний продукт не згорнувся.
  • Капелюшки рижиков щільні, мають хорошу форму, тому панірувати їх у борошні, сухарях і клярі одне задоволення. Виходить закуска з хрусткою скоринкою і грибний м’якою начинкою.
  • Як посмажити гриби рижики з цибулею?

    Приготувати смажені гриби з цибулею повинен кожен грибник. Промивши і очистивши гриби їх слід гарненько просушити. Першим пасерують цибулю, щоб отримати максимальну кількість ароматної цибульного соку, він допоможе розкрити кращі властивості рижиков. Немає сенсу доповнювати блюдо спеціями, воно і так вийде дуже апетитним.

    Інгредієнти:

    • рижики – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • масло – 100 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Півкільця цибулі спасерувати на олії.
  • Викласти довільно порізані капелюшки, смажити до випаровування рідини.
  • Посолити, перемішати, смажити до готовності грибів.
  • Подавати з будь-яким гарніром, поки гриби ще гарячі.
  • Загрузка...

    Гриби смажені з картоплею – рецепт

    Щоб приготувати гриби смажені з картоплею, потрібно слідувати тільки одному правилу: до напівготовності довести головні інгредієнти на різних сковорідках. Доречним доповненням стане сушений кріп і рубаний зелений лук, яким посипають готову страву. Подають страву у компанії солоних або квашених овочів.

    Інгредієнти:

    • рижики – 500 г;
    • картопля – 5-7 шт.;
    • масло вершкове і рослинне;
    • сіль;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
    • сушений кріп – 1 ч. л.;
    • зелена цибуля – 3-4 пера.

    Приготування

  • На одній сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити до напівготовності соломку картоплі.
  • На другій сковороді розтопити вершкове масло, кинути цибулю, дочекатися, поки він не стане прозорим, додати порізані капелюшки.
  • Наполовину готові продукти змішати в одній сковороді, посолити, приправити сушеним кропом.
  • Томити смажені гриби під кришкою до готовності.
  • Перед подачею посипати рубаним луком.
  • Гриби смажені з часником – рецепт приготування

    Дуже цікавим смаком володіють смажені гриби на сковороді, доповнені ароматом часнику. Не варто перестаратися з його застосуванням, одного зубка на 500 г грибів вистачить. Зубчик краще порізати пластинками, так він віддасть більше соку в блюдо. Із зелені добре підійде свіжий кріп і пір’я цибулі.

    Інгредієнти:

    • рижики – 500 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • часник – 1 зубок;
    • кріп – 20 г;
    • зелена цибуля – 4 пера;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • На вершковому маслі спассеровать чверть кільця цибулі.
  • Додати порізані гриби, смажити до випаровування рідини.
  • Посолити, перемішати, смажити до готовності.
  • Додати порізаний часник, перемішати. Вимкнути вогонь.
  • Посипати рубаним кропом і цибулею, накрити кришкою.
  • Подавати смажені з часником рижики через 5 хвилин.
  • Гриби смажені в борошні

    Просто й швидко готуються гриби смажені цілком в борошні. Важливо відразу підготувати гриби: ретельно промити, видалити гілочки, пісок, зрізати залишки ніжок. Важливо капелюшки добре просушити, скориставшись паперовим рушником. Смажаться рижики до золотистої скоринки, в результаті виходить дуже смачна закуска на швидку руку.

    Інгредієнти:

    • грибні капелюшки – 10 шт.;
    • борошно для панірування;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Оброблені і добре просушені гриби посолити.
  • Рясно обваляти в борошні.
  • Смажити на розжареному маслі до золотистої скоринки.
  • Викладати на паперові рушники для вбирання зайвої олії.
  • Як смажити рижики в клярі?

    Смачні та апетитні смажені гриби в клярі приготувати дуже просто. Тісто можна зробити за базовим рецептом з трьох інгредієнтів – борошна, яйця і масла або доповнити його йогуртом або газованою водою, тоді борошна знадобиться більше, але результат буде більш хрустким. Капелюшки добре зберігають форму, тому це блюдо добре підійде для закуски «на зубок» під міцні напої.

    Інгредієнти:

    • капелюшки рижиков – 15-20 шт.;
    • борошно – 4 ст. л.;
    • яйце – 1 шт.;
    • газована вода – 1/3 ст.;
    • масло рослинне – 1 ст. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Гриби добре просушити рушником, посолити.
  • З яйця, води, масла і борошна зробити тісто, посолити.
  • Вмочити кожну капелюшок спочатку в борошно, потім у кляр. Смажити в олії до золотистої скоринки.
  • Викладають капелюшки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  • Подають закуску гарячою, поки кірочка хрустка.
  • Гриби смажені в сметані – рецепт

    Смажені гриби в сметані стануть ідеальним доповненням простого гарніри з круп, овочів або макаронів. Така апетитна вершкова підлива перетворить саме нудне і банальну меню, внесе нові цікаві нотки в просте блюдо. Кращим доповненням стане свіжий рубаний кріп, яким потрібно посипати піджарку за 5 хвилин до подачі.

    Інгредієнти:

    • рижики – 500 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – ½ ст.;
    • масло, сіль;
    • кріп – 20 р.

    Приготування

  • Півкільця цибулі спасерувати на маслі, ввести довільно порізані гриби.
  • Посолити, смажити до повної готовності, вимкнути вогонь.
  • Ввести сметану, перемішати, посипати кропом.
  • Смажені зі сметаною рижики подають до гарніру через 5 хвилин.
  • Як приготувати гриби смажені з яйцем?

    Гриби смажені з яйцем – дуже оригінальне рішення для різноманітності ранкової трапеза. Страва має абсолютно незвичайним смаком, готується швидко і сподобається кожному любителю смачних і оригінальних сніданків. Сир для даного частування потрібно вибирати вершковий з приємним ненав’язливим присмаком.

    Інгредієнти:

    • капелюшки рижиков – 5-7 шт.;
    • цибуля – ¼ шт.;
    • яйця – 3 шт.;
    • сир – 50 г;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Дрібно посікти цибулю, спасерувати до прозорості.
  • Ввести порізані гриби, смажити до готовності, посолити.
  • Яйця збовтати в піалі, присолити, вилити в сковороду з грибами.
  • Посипати сиром, накрити кришкою.
  • Готувати смажені гриби з яйцем хвилин 5.
  • Подавати страву потрібно відразу, поки воно ще пишне.
  • Як смажити солоні рижики?

    Враховуючи, що консервовані гриби вже готові до вживання, довго готувати гриби смажені солоні не знадобиться. Ідеальне блюдо з заготівлею – солянка з капусти з картоплею. Це блюдо гідно оцінять, воно виходить дуже ситним і неймовірно насиченим, подають без гарніру, адже воно і так досить самодостатня.

    Інгредієнти:

    • солоні рижики – 1 банка 0,5 л;
    • білокачанна капуста – 500 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – ½ шт;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Посмажити капусту, додати соломку картоплі, перемішати, посолити.
  • Смажити до напівготовності, додати рубаний цибулю і терту моркву, перемішати. Томити під кришкою.
  • Ввести солоні гриби, перемішати, тушкувати 5-7 хвилин.
  • Подають блюдо гарячим, після 15 хвилинного настоювання.
  • Як посмажити заморожені гриби?

    Приготувати смажені гриби рижики можна будь-яким способом: з цибулею, сметаною, в борошні або в клярі. З допомогою заморожених капелюшків можна реалізувати будь-яку ідею, яка прийде в голову. Враховуючи, що гриби перед заморожуванням обов’язково миють, варять, вони вже придатні до смаження, їх потрібно просто розморозити і застосувати за призначенням.

    Інгредієнти:

    • заморожені гриби – 200 г;
    • сир – 100 г;
    • борошно – 2 ст. л.;
    • яйце – 1 шт.;
    • сіль, олія.

    Приготування

  • Гриби розморозити, просушити рушником. Посолити.
  • Обваляти в борошні.
  • Вмочити в розбовтаному яйці.
  • Запанірувати в тертому сирі.
  • Смажити до золотистої скоринки з двох сторін.
  • Подають смажені гриби в паніровці гарячими, поки кірочка хрустка.
  •  

    Загрузка...