Смажені баклажани з часником на зиму – рецепти з помідорами, перцем, оцтом і зі смаком грибів

Смажені баклажани з часником на зиму дадуть фору всім іншим заготівлях. Вони не відрізняються яскравим смаком, але мають пухку і соковиту м’якоть, відмінно вбирає масло, маринади, гострі спеції і прянощі, що допомагає запастися ароматною консервацією, що підходить для приготування салатів, випічки або окремих закусок.

Загрузка...

Як посмажити баклажани з часником?

Кожна господиня знає, що посмажити баклажани на сковороді з часником простіше простого, для цього баклажани нарізають, замочують у солі, промивають і позбавляють від зайвої вологи. Потім, викладають на розігріту сковороду і підрум’янюють її з двох сторін, розкладають у банки, пересипають часником, стерилізують і закочують.

  • Отримати смачні смажені баклажани з часником можна тільки при правильному виборі овочів. Краще, набувати молоді плоди з м’якою м’якоттю.
  • Перед обсмаженням баклажани слід пересипати сіллю і відставити на годину. Такий спосіб дозволить позбавитися від гіркоти.
  • Промиті від солі баклажани необхідно промокнути паперовим рушником, оскільки вода може сприяти розбризкуванню олії.
  • Як посмажити баклажани з помідорами і часником?

    Рецепт смажених баклажанів з часником і помідорами в нагоді бажають урізноманітнити повсякденне консервацію. Така заготівля смачна і зручна, оскільки може сервироваться як у ролі закуски, так і як заправка до гарячого. У процесі готування необхідно обсмажити баклажани, розфасувати по банках і залити їх томатно-часниковим маринадом.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 кг;
    • помідори – 1,5 кг;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • оцет – 60 мл;
    • масло – 300 мл

    Приготування

  • Обсмажте баклажани.
  • Помідори і часник пюрируйте.
  • Влийте оцет, олію, приправити і тушкуйте 5 хвилин.
  • Розкладіть смажені баклажани з часником на зиму по банкам, залийте маринадом і стерилізують 20 хвилин.
  • Загрузка...

    Смажені баклажани з оцтом і часником

    Господиням, які віддають перевагу кисло-солодкі, пікантні закуски припадуть до душі мариновані баклажани смажені з часником і оцтом. Така консервація поєднує в собі смак з користю, адже при взаємодії з кислотами маринаду, синенькі повністю віддають впитанное в процесі смаження масло і перетворюються в низькокалорійний продукт.

    Інгредієнти:

    • головка часнику – 2 шт.;
    • баклажани – 2 кг;
    • оцет 9% – 300 мл;
    • вода – 250 мл;
    • цукор – 60 г;
    • олія – 400 мл

    Приготування

  • Обсмажте баклажани і укладіть в банки, пересипавши часником.
  • Змішайте воду, оцет, цукор, додайте солі за смаком і залийте холодний маринад.
  • Мариновані смажені баклажани з часником стерилізують 5 хвилин.
  • Смажені баклажани з перцем і часником

    Смажені баклажани з часником і болгарським перцем – одна з найцікавіших заготовок. Цьому є просте пояснення: поєднання гострого часнику, зі злегка гіркуватими баклажанами і перцем завжди дає чудовий результат. Головне – знайти правильні пропорції, які забезпечать і аромат, і ідеальну смакову гармонію.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,7 кг;
    • болгарський перець – 700 кг;
    • головка часнику – 4 шт.;
    • оцет – 180 мл;
    • вода – 180 мл;
    • сіль – 40 г;
    • олія – 330 мл.

    Приготування

  • Скибочки баклажанів підрум’яньте в маслі.
  • Болгарський перець і часник пюрируйте, приправте пюре за смаком, залийте сумішшю води і оцту.
  • Укладіть баклажани в банку, змащуючи кожен шар заправкою.
  • Стерилізуйте смажені баклажани з часником на зиму 20 хвилин.
  • Смажені баклажани з часником, гриби – рецепт

    Баклажани смажені з часником, гриби складуть конкуренцію консервованим опеньками і маслятам. У процесі приготування синенькі просочуються компонентами, які традиційно використовуються при закатці грибів, що робить їх схожими смаком, для цього баклажани обсмажують, складають у банки, накривають спеціями і заливають маринадом.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2 кг;
    • зубок часнику – 9 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • лавровий лист – 4 шт.;
    • оцет – 160 мл;
    • вода – 160 мл;
    • масло – 500 мл

    Приготування

  • Обсмажте баклажани і розкладіть по банках.
  • Зверху покладіть цибулю, часник і лавровий лист.
  • Зваріть маринад з оцту, води і 160 мл олії.
  • Залийте маринадом і стерилізують 15 хвилин.
  • Гострі смажені баклажани з часником на зиму

    Смажені баклажани з гострим перцем і часником – класика домашніх заготовок. Рум’яні шматочки овочів у поєднанні з пряним часником і кільцями пекучого перцю і виглядають апетитно, і гарні на смак. Приємна і техніка виконання, рятує від готування маринаду: в банки просто насипають всі компоненти зі списку і заливають окропом.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • гострий перець – 1/2 шт.;
    • олія – 60 мл;
    • оцет – 100 мл;
    • цукор – 90 г;
    • окріп – 700 мл;
    • сіль – 20 р.

    Приготування

  • Баклажани наріжте кубиками і обсмажте.
  • На дно банок покладіть перець і часник, зверху – синенькі.
  • Додайте сіль, цукор, оцет і залийте все окропом.
  • Смажені гострі баклажани з часником на зиму загорніть і укутайте.
  • Салат зі смажених баклажанів з часником

    Баклажани смажені на зиму з часником шарами – найпопулярніший вид консервації. Причиною тому висока сполучуваність баклажан з багатьма компонентами, яка дозволяє пофантазувати і заготовити відмінний листковий салат з улюблених овочів. Даний рецепт простий, нехитрий і, крім баклажан і часнику, зажадає тільки цибулю і моркву.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 2, 5 кг;
    • морква – 1, 5 кг;
    • головка часнику – 5 шт.;
    • цибуля – 500 г;
    • гострий перець – 1 шт.;
    • вода – 1 л;
    • оцет – 250 мл;
    • цукор – 80 г;
    • сіль – 40 г;
    • масло – 120 мл

    Приготування

  • Колечка баклажан обсмажте.
  • Інші овочі подрібніть. Укладіть шарами в банку, пересипаючи часником.
  • У воду додайте сіль, цукор, оцет, 60 мл олії, доведіть до кипіння, залийте заготівлю і стерилізують 15 хвилин.
  • Смажені баклажани в олії з часником

    Любителям натуральних і корисних заготовок згодиться рецепт смажених баклажанів з часником в маслі. Така консервація має масу плюсів: вона не містить надмірно кислих або гострих маринадів, що допомагає зберегти в овочах їх природний смак і вітамінний склад, фінансово доступна і проста в приготуванні, де самим важким етапом є смаження баклажанів.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • сіль – 40 г;
    • масло – 300 мл;
    • головка часнику – 2 шт.

    Приготування

  • Кружечки баклажанів обсмажте і розкладіть по банках.
  • Масло, доведіть до кипіння і додайте на пару секунд часник.
  • Залийте вміст банок і закатайте.
  • Мариновані баклажани, смажені з часником і зеленню

    Смажені баклажани з зеленню і часником – універсальна консервація, адже з допомогою мінімального продуктового комплекту і невигадливої техніки можна створити ароматний, освіжаючий шедевр, готовий до вживання в якості закуски, і як пікантне доповнення для теплих салатів, соте і рагу.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1,5 кг;
    • головка часнику – 2 шт.;
    • пучок свіжої петрушки – 1 шт.;
    • оцет – 80 мл

    Приготування

  • Скибочки баклажанів обсмажте.
  • Зелень з часником і дрібно порубаєте. Шарами розкладіть складові по банкам.
  • Влийте в кожну ємність по ложці оцту і стерилізують 20 хвилин перед закачуванням.
  • Смажені баклажани з медом та часником

    Рецепт смажених баклажанів з часником на зиму має різні версії приготування. Однією з найоригінальніших є маринування в медовому соусі. Мед відмінно розкриває і підсилює смак баклажанів і, завдяки антисептичним властивостям, виступає в ролі консерванту, зберігає заготівлю якісної і ароматною довгий час.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 1 кг;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • петрушка – жменя;
    • перець чилі – 2 шт.;
    • мед – 150 г;
    • винний оцет – 100 мл;
    • масло – 370 мл

    Приготування

  • Обсмажте баклажани.
  • Змішайте мед, оцет, 300 мл масла і прогрійте.
  • Викладіть баклажани і прянощі шарами і залийте маринадом.
  • Смажені медові баклажани з часником на зиму зберігайте на холоді.
  •