Смажені баклажани на зиму – кращі рецепти закуски як гриби, шарами з часником, помідорами і в аджике

Смажені баклажани на зиму – нехитра заготовка, яка виходить досить апетитною і ароматною. Готують її часто з гострим перцем і часником. Рецептів цієї ароматної закуски багато, тому кожен зможе знайти варіант, який йому сподобається.

Загрузка...

Як посмажити баклажани на зиму?

Смажені баклажани на зиму, кращі рецепти яких представлені далі, готувати не складно, але щоб заготовка вийшла смачною, потрібно знати деякі хитрощі. Наведені нижче рекомендації допоможуть зробити заготовку максимально швидко і просто.

  • Щоб готові баклажани не горчили, їх рекомендується гарненько посолити, дати постояти, а потім промити.
  • Смажать синенькі на сковороді або в казані в олії, що особливо зручно, коли відразу потрібно приготувати багато овочів.
  • Смажити овочі потрібно без панірування.
  • Рецепт смажених баклажанів з часником на зиму

    Баклажани смажені на зиму без стерилізації під силу приготувати кожному, навіть якщо це буде перша заготівля в його кулінарному досвіді. Якщо хочеться, щоб овочі в результаті вийшли менш жирними, після обсмажування їх можна викласти на паперові рушники, щоб вбралися надлишки жиру в них.

    Інгредієнти:

    • синенькі – 2 кг;
    • солодкий перець – 4 шт.;
    • часник – 150 г;
    • перець гіркий – 2 шт.;
    • оцет – 100 мл

    Приготування

  • Нарізані кружками синенькі обсмажують.
  • Перець з часником подрібнюють, вливають оцет і розмішують.
  • Кожен шматочок вмочують у гостру суміш, викладають смажені баклажани на зиму в стерилізовані банки і закупорюють.
  • Загрузка...

    Баклажани смажені гриби – рецепт на зиму

    Баклажани як гриби смажені на зиму – відмінна закуска, яка по праву стане фаворитом на столі серед інших заготовок. Якщо використовуються молоді синенькі, в яких не занадто товста шкірка, то її можна не очищати. Любителям гострих страв разом з часником ще можна перемолоти гіркий перчик.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 3 шт.;
    • часник, цибуля – 3 головки;
    • олія– 50 мл;
    • оцет – 100 мл;
    • петрушка;
    • сіль.

    Приготування

  • Синенькі ріжуть кубиками середнього розміру і пасерують.
  • Цибулю шаткують кільцями, вливають оцет і залишають на півгодини.
  • Часник подрібнюють пресом, петрушку дрібно рубають.
  • Всі підготовлені компоненти змішують, розподіляють по пів літровим банкам і стерилізують 10 хвилин, а потім смажені баклажани як гриби на зиму консервують.
  • Баклажани «Вогник» смажені на зиму

    Гострі баклажани смажені кружечками на зиму жодного любителя «гарячих» закусок не залишать байдужим. Вони виходять неймовірно ароматними та смачними. Заготівля прекрасно поєднується з усіма гарнірами і м’ясними стравами, але найкраще вона гармонує з смаженою або відварною картоплею.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 5 кг;
    • томати – 1 кг;
    • гіркий перець, солодкий перець червоного кольору – по 8 шт.;
    • часник – 300 г;
    • оцет 9% – 1 склянка;
    • сіль;
    • масло.

    Приготування

  • Синенькі ріжуть кружальцями і обсмажують в олії в казані.
  • Для соусу всі інші овочі подрібнюють на м’ясорубці, проварюють 5 хвилин і вливають оцет.
  • У літрову банку вливають 2 столові ложки соусу, шар баклажанів, знову соус, баклажани.
  • Стерилізують банки 20 хвилин, закочують і загортають.
  • Смажені баклажани з помідорами на зиму

    Баклажани на зиму смажені, шарами викладені з помідорами і перцем в банки – салат незвичайний, але дуже смачний. Якщо таку закуску ще не пробували, її обов’язково потрібно приготувати. Щоб уникнути проблем зі зберіганням, подібну заготівлю потрібно прибирати в холодильник, погріб або інше прохолодне місце.

    Інгредієнти:

    • солодкий перець, томати, синенькі – по 300 г;
    • часник – 4 зубчики;
    • зелень – 50 г;
    • цукор – 1 ч. ложка;
    • яблучний оцет – 2 ст. ложки;
    • олія – 50 мл;
    • вода – 1 ст. ложка;
    • сіль.

    Приготування

  • Синенькі ріжуть кружальцями, обсмажують і поміщають на дно банки.
  • Додають подрібнений часник, гуртки помідора, зелень і кубики солодкого перцю.
  • Кожен шар трохи солять і придавлюють.
  • З оцту, води, солі і цукру готують маринад, вливають його в овочі.
  • Стерилізують смажені баклажани з помідорами на зиму хвилин 10, закочують.
  • Смажені баклажани по-грузинськи на зиму

    Закуска з смажених баклажанів на зиму, приготована за рецептами грузинської кухні, точно припаде до смаку тим, хто любить гострі пікантні страви. Кисло-солодкий соус з часниковим ароматом і приємним гостротою і обсмажені баклажани чудово гармоніюють між собою. На звичайному та святковому столі закуска буде доречна і бажана.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 5 кг;
    • перець солодкий червоний – 500 г;
    • гіркий перець – 2 шт.;
    • масло, оцет – по 1 склянці.

    Приготування

  • Баклажани нарізують кружальцями і обсмажують.
  • Солодкий, гострий перець і часник подрібнюють на м’ясорубці, вливають олію, оцет, підсолюють і розмішують.
  • Укладають синенькі у банки, заливають маринадом і стерилізують 15 хвилин, а потім вже баклажани смажені по-грузинськи на зиму консервують.
  • Смажені баклажани в аджике на зиму

    Смажені баклажани на зиму в гострій заливці любителів даного овоча точно не залишать байдужими. Часу на приготування потрібно витратити не мало, але результат того вартий. Із зазначеної кількості компонентів вийде 5 літрів смачної закуски. Рекомендується закривати її в пів-літрових банках.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 5 кг;
    • оцет 9% – 250 мл;
    • цукор – 150 г;
    • гострий перець – 5 шт.;
    • червоний перець – 1 кг;
    • сіль – ½ склянки;
    • часникові зубчики – 20 шт.;
    • масло.

    Приготування

  • Перець і часник подрібнюють, солять, сахарят і добре розмішують.
  • Синенькі ріжуть кружальцями і обсмажують.
  • Перемішують баклажани з аджикою, викладають кружечками баклажани смажені на зиму в підлогу-літрові банки стерилізують 15 хвилин і закочують.
  • Салат зі смажених баклажанів на зиму

    Баклажани, смажені з овочами на зиму, – цікавий і корисний салат. Кількість гіркого перцю і часнику в ньому можна регулювати в залежності від того, наскільки гостре блюдо в результаті хочеться отримати. Щоб обійтися без процесу стерилізації, банки з салатом після закупорювання краще укутати чим-то теплою до охолодження.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 4 шт.;
    • олія – 100 мл;
    • сіль – 2 ст. ложки;
    • помідори, морква – 500 г;
    • солодкий перець – 4 шт.;
    • яблука кислі, цибуля – 2 шт.;
    • цукор – 1 ст. ложка;
    • гіркий перець, головка часнику – по 1 шт.;
    • кінза – 1 пучок;
    • оцет 6% – 50 мл

    Приготування

  • Баклажани ріжуть кружальцями і пасерують з подрібненою цибулею.
  • Окремо пасерують терту моркву.
  • Помідори, яблука і перець подрібнюють у блендері.
  • Отриману масу доводять до кипіння і вимикають.
  • Синенькі змішують із засмажкою, заливають соусом, солять, сахарят і тушкують 10 хвилин.
  • Додають часник, зелень і тушкують 5 хвилин.
  • Вливають оцет, розкладають баклажани, смажені з цибулею на зиму, по банкам і закочують.
  • Смажені баклажани по-корейськи на зиму

    Баклажани гострі смажені на зиму з даного рецепту підкорять тих, хто є шанувальником корейської кухні. З обсмажених синеньких в тандемі з іншими овочами, які зберігають смак свіжих овочів, виходить відмінний салат. Якщо зберігати заготовку в холоді, то вона добре вартий до самої весни.

    Інгредієнти:

    • баклажани – 4 кг;
    • морква, цибуля, перець – за 1 кг;
    • часник – 100 р;
    • оцтова есенція – 45 мл;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Баклажани нарізують соломкою.
  • Моркву труть на тертці для корейських салатів.
  • Перець шаткують смужками, цибулю – півкільцями.
  • Часник подрібнюють.
  • Всі овочі, крім синеньких змішують, приправляють оцтом і на 5 годин залишають.
  • Баклажани обсмажують і змішують з іншими компонентами.
  • Розкладають масу в банки, стерилізують чверть години, закочують.
  • Як заморозити смажені баклажани на зиму?

    Смажені баклажани на зиму можна не тільки маринувати і консервувати в банках. Їх ще можна чудово заморожувати. А потім потрібно буде їх дістати, викласти на сковороду без масла або в пароварку і розморозити. Далі синенькі можна додавати в салати або ж подавати, змастити майонезом з часником.

    Інгредієнти:

    • баклажани;
    • масло.

    Приготування

  • Синенькі ріжуть кружальцями і обсмажують.
  • Остиглі синенькі розкладають на деко і на ніч прибирають в морозилку.
  • Потім фасують їх порційно в пакети і відправляють смажені баклажани на зиму в морозилку.
  •