Сирний крем-суп – рецепти з куркою, печерицями, креветками і беконом

Сирний крем-суп – чудово ніжне блюдо французької кухні, яке полюбилося і нашим любителям смачної їжі і придбало безліч оригінальних варіацій. У частування додають всілякі види сиру: від плавленого пармезану, а бульйон готують на рибному, курячої або овочевій основі.

Загрузка...

Як приготувати сирний крем-суп?

Щоб приготувати ідеальний крем-суп з сиром не потрібно бути віртуозним кулінаром, вистачить базових знань, вміння поєднувати продукти або хорошого рецепту.

  • Основою класичного блюда виступають вершки, незалежно від того, який сир ви вирішите використовувати. Ці продукти додаються в самому кінці приготування.
  • Густий сирний крем-суп вийде на основі овочів, які в процесі пробивають блендером в пюре.
  • Якщо ви не любите повністю однорідні супи, частину м’яса або овочів додайте в блюдо, після того, як пробили основу в пюре.
  • Сирний крем-суп з куркою

    Курячий крем-суп з сиром – найпростіший варіант приготування страви. Бульйон потрібно зварити заздалегідь, краще з домашньої птиці, так він буде ароматнішим. М’ясо можна не пюрировать, дістаньте його з відвару додайте у вже готовий крем-суп разом із зеленню і білими сухариками. Грінки теж можна зробити власноруч, підсмаживши в СВЧ або на сковороді.

    Інгредієнти:

    • курячий бульйон з м’ясом – 800 мл;
    • картопля – 4 шт.;
    • сир плавлений – 150 г;
    • вершки – 200 мл;
    • зелень;
    • сіль, спеції;
    • грінки.

    Приготування

  • У бульйоні без м’яса зваріть картоплю до розварювання, подрібніть блендером.
  • У сотейнику вершки прогрійте, додайте протертий сир і розтопіть його, постійно помішуючи.
  • Влийте в кипляче рідке пюре тонкою цівкою вершково-сирну масу.
  • Киньте м’ясо, проварити суп ще 2 хвилини, посоліть, приправте спеціями.
  • Подавайте з сухариками і зеленню.
  • Загрузка...

    Сирний крем-суп з печерицями

    Смачний і ароматний виходить сирний крем-суп з грибами. Можна використовувати покупні печериці, але якщо є жменя лісових грибів, неодмінно скористайтеся ними, проваріть їх заздалегідь. Сир підійде будь-який плавлений, але краще доповнити його будь-яким твердим сиром, заздалегідь подплавив його.

    Інгредієнти:

    • печериці – 400 г;
    • вершки – 200 мл;
    • бульйон – 800 мл;
    • картопля – 300 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • плавлений сир – 100 г;
    • твердий сир – 100 г;
    • сіль, зелень, грінки.

    Приготування

  • Спасеруйте цибулю, додайте пластинки грибів, обсмажте до готовності.
  • Влийте в піджарку вершки, додайте натерті сири, перемішайте і варіть 5 хвилин.
  • У бульйоні зваріть картоплю до готовності.
  • Пробийте сирний крем суп блендером, перекладіть вершково-грибну піджарку, перемішайте.
  • Проваріть 5 хвилин, подавайте гарячим, доповнивши зеленню і грінками.
  • Сирний крем-суп з вершками – рецепт

    Навіть без додавання м’яса або грибів можна приготувати шалено смачний сирний крем-суп з вершками. Основну роль відіграють спеції і хороший якісний сир. Якщо є бажання додати особливу пікантну нотку страви, додайте карамболь, він має приємний прикопченый смак і володіє яскравим ароматом кмину та інших спецій.

    Інгредієнти:

    • бульйон – 500 мл;
    • сир плавлений – 50 г;
    • карамболь – 50 г;
    • вершки – 100 мл;
    • картопля – 3 шт.;
    • зелень – 20 г;
    • сухарики – 1 жменя.

    Приготування

  • У киплячий відвар киньте кубики картоплі і зваріть до повної готовності.
  • У сотейнику вершки прогрійте, додайте протертий карамболь, слідом плавлений сир. Дочекайтеся, поки сир розпуститься.
  • Пюрируйте блендером картопля, поставте на мінімальний вогонь і вливайте вершково-сирну суміш, постійно розмішуючи.
  • Пробийте масу, доведіть до кипіння, відставте.
  • Подавайте з зеленню і сухариками.
  • Крем-суп з кабачків з сиром

    Урізноманітнити звичний смак страви, допоможуть сезонні овочі. Крем-суп з плавленим сиром можна впевнено готувати з кабачками, селерою і всілякою зеленню. Блюдо вийде дуже насиченим, з яскравим смаком і дуже поживним, що дозволить насититися в спекотний день, без тяжкості в шлунку.

    Інгредієнти:

    • овочевий бульйон – 800 мл;
    • кабачки – 2 шт.;
    • солодкий перець – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • часник – 2 зубці;
    • картопля – 2 шт.;
    • вершки – 100 мл;
    • сир – 100 г;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Спасеруйте цибулю, додайте перець, слідом картоплю і кабачки. Смажте 10 хвилин.
  • У киплячий відвар перекладіть піджарку і варіть до готовності.
  • Сир натріть і перекладіть в суп, варити, поки він не розплавиться.
  • Пробийте сирний крем-суп блендером, влийте вершки, доведіть до кипіння, відставте.
  • Сирний крем-суп з беконом

    Надзвичайно легкий сирний крем-суп, рецепт якого описаний далі, готувати дуже просто. Взявши за основу варіант знаменитого англійського страви «Чаудер», можна створити незвичайний обід на чотирьох. У класичній версії його готують з морепродуктів, і якщо є бажання, ви можете їх додати в кінці приготування.

    Інгредієнти:

    • бульйон курячий – 300 мл;
    • картопля – 100 г;
    • бекон – 200 г;
    • вершки – 250 мл;
    • молоко – 400 мл;
    • цибуля – 1 шт.;
    • масло вершкове – 50 г;
    • часник – 1 зубок;
    • молюски – 200 г;
    • зелень.

    Приготування

  • На маслі обсмажте цибулю з беконом і часником.
  • Додайте картоплю, підрум’яньте, перекладіть піджарку в каструлю.
  • Залийте бульйоном, молоком і вершками.
  • Варіть до готовності картоплі, трохи розімніть складові. Киньте молюсків, варіть 2 хвилини.
  • Подавайте сирний англійський крем-суп відразу, притрусивши зеленню.
  • Картопляний крем-суп з сиром

    Цей крем-суп з картоплею і плавленим сиром більше нагадує рідке пюре і має нейтральний смак. Доповнити блюдо можна прикопченным сиром, різними спеціями і зеленню. Не зайвим буде і м’ясо в складі, курка або свинина добре впишуться в рецепт. Не готуйте суп запас, розігріти його буде складно.

    Інгредієнти:

    • бульйон м’ясний – 800 мл;
    • картопля – 6 шт.;
    • плавлені сирки з добавками – 2 шт.;
    • куряче філе – 250 г;
    • вершки – 100 мл;
    • зелень, приправи, часникові сухарики.

    Приготування

  • Поріжте філе не крупно, посоліть, приправте, обсмажте до рум’яності.
  • У киплячий бульйон киньте порізану картоплю, варіть до повної готовності.
  • Вершки прогрійте і розпустіть в них протерті сирки.
  • Пюрируйте картопля, влийте вершково-сирну масу, посоліть, ще раз пробийте.
  • Подавайте доповнивши шматочками м’яса, сухариками і зеленню.
  • Сирний крем-суп з брокколі

    Надзвичайно корисний і смачний крем-суп з брокколі та сиром сподобається любителям легкої їжі. Готується блюдо швидко, а головною родзинкою стане сир з благородною цвіллю, можна використовувати не сильно дорогий «Дор блю», він більш доступний в наших краях. Враховуючи, що такий сир солоний, не перестарайтеся з приправами.

    Інгредієнти:

    • брокколі – 1 шт.;
    • цибуля – 2 шт.;
    • масло вершкове – 20 г;
    • вершки – 250 мл;
    • овочевий бульйон – 600 мл;
    • Дор блю – 100 г;
    • часник – 1 зубок;
    • сіль.

    Приготування

  • Спасеруйте цибулю, киньте пюрированный часник і суцвіття брокколі.
  • Залийте все відваром, і тушкуйте 30 хвилин.
  • Влийте вершки, додайте сир, посоліть за смаком.
  • Пробийте масу блендером і тушкуйте ще 10 хвилин.
  • Подавайте сирний крем-суп, доповнивши крихтою блакитного сиру.
  • Сирний крем-суп з креветками – рецепт

    Дуже делікатний і легкий сирний крем-суп з креветками сподобається всім любителям нової цікавої їжі. Таке частування можна готувати навіть на вечерю, внісши різноманітність у звичний раціон. Склад супу дуже мінімалістичний, тому з готуванням кожен невмілий кулінар впорається, результат завжди буде радувати господинь вишуканим смаком.

    Інгредієнти:

    • креветки – 300 г;
    • овочевий бульйон – 800 мл;
    • сир плавлений – 150 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • вершки – 100 мл;
    • пармезан – 50 г;
    • сіль, перець, кріп.

    Приготування

  • Обсмажте Креветки по 2-3 хвилини на олії, викладіть на серветки.
  • У киплячий відвар киньте картопля зваріть до готовності, подрібніть блендером.
  • В гарячих вершках розпустіть тертий плавлений сир, перелийте в пюре, ще раз пройдіться блендером.
  • Посоліть, приправте за смаком, доведіть до кипіння.
  • Подавайте суп, доповнивши креветками, зеленню і тертим пармезаном.
  • Сирний крем-суп з лососем

    Надзвичайно смачним виходить крем-суп з сиром горгонзола і червоною рибою. Всі інгредієнти у страві поєднуються і створюють просто незвичайне частування, яке всі домашні гурмани оцінять гідно. Ідеально підійде більш гострий сорт цього сиру, з глибоким і яскравим ароматом, він носить назву «пиканте».

    Інгредієнти:

    • рибний бульйон – 400 мл;
    • варений лосось – 300 г;
    • горгонзола – 200 г;
    • картопля – 3 шт.;
    • вершки – 200 мл;
    • сіль, приправи, зелень.

    Приготування

  • У киплячий бульйон киньте картопля зваріть до готовності, пюрируйте.
  • Влийте вершки, посоліть, розкришите сир, дочекайтеся розплавлення шматочків.
  • Киньте шматочки риби, варіть 3 хвилини.
  • Подавайте смачний сирний крем-суп приправивши зеленню.
  •  

    Загрузка...