Щука в духовці у фользі – рецепти фаршированої і запеченої риби, в сметані з картоплею і майонезом

Щука в духовці у фользі виходить дуже апетитною, соковитою і ніжною. Рибу можна запекти цілою тушкою або шматочками. Крім того, з філе щуки виходять чудові котлети і рулети, а фарширована щука стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Загрузка...

Як приготувати щуку у фользі в духовці?

Страви з щуки в духовці готувати дуже просто, але як і в будь-якому іншому справі, тут потрібно враховувати деякі особливості цієї риби. Рекомендації, представлені далі, допоможуть приготувати апетитні страви з даної річкової риби швидко і без клопоту.

  • Щоб позбавитися від запаху твані, тушку щуки кілька годин витримують у молоці.
  • Запікати щуку цілком у духовці можна лише тоді, коли вона свіжа. Заморожений продукт краще використовувати для приготування котлет.
  • Невеликий щуку голову можна залишити, але зябра видалити необхідно.
  • Як приготувати щуку в духовці цілком?

    Щука, запечена у фользі, – відмінне ласощі для простого вечері і для святкового столу. Даний спосіб приготування хороший тим, що риба виходить не сухий, а м’якою і соковитою. Ну а якщо хочеться отримати корочку, це зовсім не проблема, треба тільки в кінці приготування розкрити згорток і запікати до рум’яності.

    Інгредієнти:

    • щука – 550 г;
    • лимонний сік – 20 мл;
    • сметана – 120 г;
    • приправа для риби – 1 ч. ложка;
    • зелень петрушки.

    Приготування

  • Рибу чистять, натирають сіллю і спеціями, збризкують лимонним соком.
  • Сметану змішують із зеленню.
  • Рибу обмазують сметанною сумішшю, поміщають на фольгу, упаковують і запікають півгодини при 180 градусах.
  • Загрузка...

    Щука фарширована в духовці

    Щука в фользі, фарширована рисом і овочами, – ласощі не тільки смачне, але ще і красиве. А щоб низ риби не підгорів, щуку краще укладати не на саму фольгу, а на цибульну подушку. При подачі до столу на готову страву можна нанести сіточку з майонезу, а ще прикрасити його свіжою зеленню і шматочками оливок.

    Інгредієнти:

    • щука – 1 шт.;
    • рис – 150 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • морква – 1 шт.;
    • цибулини – 2 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • сіль, перець, базилік, майоран;
    • лимон – 1/2 шт.;
    • гірчиця – 3 ч. ложки;
    • сметана – 80 р.

    Приготування

  • Тушку посипають сіллю, спеціями, часником.
  • Подрібнену цибулю обсмажують, додають моркву і тушкують до м’якості.
  • Змішують відварений рис з овочами, додають спеції, яйце і вимішують.
  • На деко в 2 шари викладають фольгу, зверху кладуть нарізану кільцями цибулю.
  • У черевце риби кладуть начинку, зашивають і укладають тушку на цибулю.
  • Сметану розмішують з гірчицею і змащують рибу, укладають зверху скибочки лимона, накривають фольгою.
  • При 190 градусах щука фарширована в духовці у фользі буде готова через 1 годину.
  • Щука в духовці з картоплею

    Щука в духовці з картоплею і майонезом – страва апетитне і дуже практичне. Зручно, коли основне блюдо і гарнір готуються одночасно. Вони обмінюються смаками, і страва виходить неймовірно апетитною. Моркву і цибулю при цьому додавати не обов’язково, можна обмежитися тільки картоплею.

    Інгредієнти:

    • щука – 1,5 кг;
    • морква – 2 шт.;
    • картопля – 5 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • майонез, сметана – 3 ст. ложки;
    • сіль, перець, коріандр.

    Приготування

  • Щуку нарізають шматочками, солять, посипають спеціями.
  • Обчищені овочі шаткують.
  • Всі компоненти поміщають у форму.
  • Зверху виливають майонезно-сметанную суміш.
  • Форму закривають фольгою і при 200 градусах запікають 1 годину.
  • Хвилин за 10 до закінчення приготування фольгу знімають, щоб утворилася скоринка.
  • Щука в сметані в духовці

    Щука, запечена у фользі в духовці, з додаванням сметани виходить дуже соковитою. Застосування лимонного соку і спецій допоможе підкреслити природний смак риби. Якщо хочеться, щоб щука трохи підрум’янилася, можна хвилин 25 запікати її у фользі, а потім її розгорнути і готувати страву ще хвилин 15-20.

    Інгредієнти:

    • щука – 1 кг;
    • сметана – 800 г;
    • масло вершкове – 30 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • сіль, перець чорний мелений.

    Приготування

  • Щуку потрошать, промивають і натирають сіллю, спеціями і змащують рибу маслом.
  • Поміщають на фольгу і на 10 хвилин відправляють в духовку з температурою 220 градусів.
  • Заливають рибу сметаною.
  • Закривають фольгою і при 180 градусах щука в сметані в духовці у фользі буде готова через 40 хвилин.
  • Щука в духовці з цибулею та морквою

    Щука, запечена з овочами в духовці, виходить апетитною, ароматною і дуже ніжною. Її можна подавати і без гарніру, цілком вистачить тих овочів, з яким риба запікалася. Лимонний сік і використання ароматної зелені допоможе позбавити рибу від неприємного запаху. Поряд з цибулею і морквою в страву можна додати ще й картопля.

    Інгредієнти:

    • щука – 1,2 кг;
    • цибуля – 2 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • зубчики часнику – 2 шт.;
    • борошно – 20 г;
    • сметана – 200 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • петрушка, базилік – по півпучка.

    Приготування

  • Випатрану і вимиту тушку зовні і всередині збризкують соком половини лимона.
  • Змішують сметану, часник, перець і коріандр.
  • Отриманим соусом рясно змащують тушку і на годину залишають.
  • Цибулю і моркву шаткують гуртками.
  • На фольгу викладають частина овочів, поміщають щуку.
  • Що залишився соус всипають борошно, кладуть зелень і вимішують.
  • Отриману масу поміщають у черевце риби, навколо розкладають овочі.
  • Закривають все фольгою і при 200 градусах готують 40 хвилин.
  • Щука запечена в духовці з сиром

    Щука під сиром в духовці – хоч і дуже просте у приготуванні, але від цього не менш смачне блюдо. За бажанням в черевце риби можна вкласти ароматні трави, дуже добре для цих цілей підходить розмарин. Тушку можна запікати цілком або ж попередньо порізати її на шматочки і запекти з кільцями цибулі.

    Інгредієнти:

    • щука – 1,5 кг;
    • сік лимона;
    • сир.

    Приготування

  • Очищену рибу солять, перчать, збризкують соком лимона, поміщають на лист фольги, загортають і відправляють в духовку.
  • Запікають щуку при 180 градусах 40 хвилин.
  • Потім фольгу розгортають, посипають тушку сиром і запікають до рум’яності.
  • Стейк з щуки в духовці

    Рецепт приготування щуки в духовці шматочками настільки простий, що впоратися із завданням зможе і той, хто тільки опановує ази кулінарного мистецтва. Рибні стейки можна подавати до столу з гарніром з овочів. Якщо хочеться внести деяку пікантність в блюдо, в маринад можна додати мускатний горіх.

    Інгредієнти:

    • тушка щуки – 1,5 кг;
    • майонез – 250 г;
    • цибуля – 300 г;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Рибу чистять, потрошать і нарізають шматочками по 2 див.
  • Подрібнену цибулю змішують з майонезом, приправою, сіллю і обмазують стейки.
  • На деко кладуть аркуш фольги, змащують його маслом і кладуть рибу, закривають фольгою і при 180 градусах запікають 20 хвилин.
  • Фольгу розгортають, і хвилин через 10 щука в духовці шматочками набуває рум’яну скоринку.
  • Котлети із щуки в духовці – рецепт

    Щука в духовці у фользі може бути приготована не тільки цілком чи шматочками, але і у вигляді смачних котлет. Для їх запікання можна використовувати свіжу рибу або заморожену. Подавати такі котлети краще всього з вершковим соусом, для цього вершки змішують з подрібненим кропом, часником і сіллю.

    Інгредієнти:

    • філе щуки – 700 г;
    • білий хліб – 3 скибочки;
    • цибуля – 3 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • часник – 2 зубчики.

    Приготування

  • Філе щуки, цибуля, часник подрібнюють за допомогою м’ясорубки.
  • Додають розмочений хліб, сіль, перець.
  • Формують котлети, поміщають їх на деко, застелене фольгою.
  • Акуратно прикривають вироби другим листом фольги, краю скріплюють і готують півгодини при 180 градусах.
  • Потім фольгу знімають і запікають котлети з щуки в духовці до рум’яності.
  • Щука з грибами в духовці

    Щука, запечена з грибами в духовці, – відмінне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Спочатку може здатися, що готувати цю страву складно, але це зовсім не так, слідуючи покроковим рекомендацій, все точно вийде. У кінці за бажанням тушку можна посипати тертим сиром і запекти до рум’яної скоринки.

    Інгредієнти:

    • щука – 1 шт.;
    • гриби – 150 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – 150 г;
    • сіль, спеції, зелень.

    Приготування

  • Щуку розрізати вздовж по спинці, витягають хребет, прибирають плавники і кісточки.
  • Подрібнені овочі пасерують.
  • Додають сметану, підсолюють.
  • На лист фольги викладають натерту тушку сіллю, кладуть начинку і закривають фольгою.
  • При 180 градусах щука в духовці у фользі буде готова через 40 хвилин.
  • Щука по-царськи в духовці – рецепт

    Рецепт щуки в духовці у фользі, який представлений далі, дозволяє приготувати даний царський блюдо. Фарширована щука виходить смачною і чудово виглядає на столі. Найголовніше в приготуванні страви – це правильно і акуратно зняти шкірку. При подачі до столу страву можна прикрасити на свій смак.

    Інгредієнти:

    • тушка щуки – 1 кг;
    • олія оливкова – 50 мл;
    • білий батон – 2 скибочки;
    • часник – 1 зубчик;
    • печериці – 100 г;
    • яйце – 1 шт.;
    • цибуля – 2 головки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Рибу чистять і підчепивши шкірку ножем, відокремлюють її від м’яса.
  • Цибулину дрібно шаткують і обсмажують.
  • Рибне філе відокремлюють від кісток.
  • Гриби чистять і нарізають навпіл.
  • Філе, вимочений в молоці хліб, гриби і часник пропускають через м’ясорубку.
  • Додають у фарш цибуля, спеції, яйце і вимішують.
  • Шкірку наповнюють фаршем.
  • На деко кладуть фольгу, змащують її маслом, поміщають кільця цибулі і фаршировану тушку.
  • При 180 градусах щука по-царськи у фользі буде готова через 40 хвилин.
  • Рулет з щуки в духовці

    Рецепт щуки у фользі, представлений далі, допоможе приготувати дуже смачний рулет. Він виходить соковитим, ніжним, а їсти його можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Готовий рулет подають до столу, нарізавши його шматочками. Тут в якості начинки використовують печериці, але інші гриби теж підійдуть.

    Інгредієнти:

    • щука – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • білий хліб – 1 скибочка;
    • сир – 50 г;
    • печериці – 200 г;
    • сушений розмарин, чебрець, орегано – по ½ ч. ложки;
    • сіль, суміш перців.

    Приготування

  • Щуку чистять, відокремлюючи філе від кісток, а потім подрібнюють його на м’ясорубці.
  • Вбивають яйце, кладуть спеції, сіль, попередньо розмочений хліб і вимішують.
  • Цибулю дрібно шаткують, гриби нарізають кубиками і обсмажують.
  • На фольгу поміщають фарш шаром 1 см, викладають гриби з цибулею і згортають рулетом.
  • При 180 градусах випікають філе щуки в духовці півгодини.
  • Фольгу розкривають, посипають рулет сиром і відправляють в духовку до розплавлення.
  •  

    Загрузка...