Що можна приготувати з сосисок на друге?

Свежие сосиски

Що можна приготувати з сосисок, куплених в найближчому магазині? Це питання відвідував всіх, хто не бажає витрачати багато свого часу на готування, але хоче смачно поїсти. І не даремно.

Адже сосиски прекрасно комбінуються практично з усіма продуктами, їх можна подавати з самими різноманітними гарнірами з круп, овочів або макаронів. Незважаючи на простоту приготування, сосиски підійдуть на сніданок, і на обід і навіть на вечерю.

Загрузка...

Якість та калорійність сосисок

Сосиски с овощамиЯкщо і купувати ці м’ясні продукти, то тільки найкращі. Адже виробники часто економлять на якості. Тому краще всього, якщо у складі цього виду м’ясної промисловості буде якомога більше м’яса. Ціна, природно, досить висока, але це безпечніше, ніж купувати дешевий неякісний товар.

Як правило, калорійність цих напівфабрикатів становить приблизно від 250 до 350 ккал на 100 р. Це важливо врахувати тим, хто стежить за своїм раціоном. В такому разі на вечерю їх готувати не варто, інакше пара зайвих кілограмів забезпечена. Крім того, слід звертати увагу і на упаковку.

Захисне покриття може бути як натуральним, так і штучним.

Природно, перший вид плівки краще, але його важче знімати після варіння. Що стосується другого, то він більш практичний. Але якщо в окропі така плівка потріскається, то шкідливі речовини, з яких вона зроблена, обов’язково потраплять в м’ясо.

Тим не менше це найкращий спосіб дуже швидко зробити сніданок, обід або вечерю. Тому існує безліч хороших і перевірених способів приготування цих напівфабрикатів.

Рецепти приготування сосисок бувають найрізноманітніші. Сосиски ― смачний і ситний продукт. Вони дозволяють не тільки експериментувати з різними гарнірами, а й використовуються в якості основного інгредієнта багатьох страв. Якщо часу справді обмаль, а треба «заморити черв’ячка» собі або домочадцям або раптом нагрянули без попередження друзі, скористайтеся цими рецептами.

Рецепт №1: сосиски зі смаженими яйцями і грінками

Яйца для приготовления с сосискамиІнгредієнти (на дві порції):

  • 4 сосиски.
  • 4 яйця.
  • 1 головка ріпчастої цибулі.
  • 4 шматка білого хліба.
  • Рослинне масло.
  • Сіль, перець.
  • Загрузка...

    Спосіб приготування

    Зварити сосиски, видалити плівку. Очистити від лушпиння цибулю і як можна дрібніше його нашаткувати. Потім посмажити яйця, додати цибулю. Потім покласти в сковорідку порізані вздовж сардельки, трохи їх обсмажити. Окремо обсмажити скибочки білого хліба. Все посолити, поперчити за смаком. Якщо вдома є зелень, прикрасити нею це нехитре блюдо.

    Лук для приготовления блюд с сосискамиРецепт №2: сосиски з гарніром з макаронів

    Інгредієнти (на 2 порції):

  • 2 сосиски.
  • 300 г макаронів.
  • 2 великих помідора.
  • 200-300 г твердого сиру.
  • Кетчуп або томатна паста.
  • Рослинне масло.
  • Сіль, перець, спеції.
  • Спосіб приготування

    Зварити сосиски, звільнити їх від захисної плівки. Окремо відварити макарони, добре промити під проточною водою. Нарізати сардельки кільцями, а томати порізати як можна дрібніше.

    Потім обсмажити їх в олії разом зі спеціями в кетчупі або томатної пасти і ретельно помішувати. Натерти твердий сир на дуже дрібній тертці. Гарнір з макаронів розкласти на дві тарілки. По центру полити страву томатною заправкою з сосисками, а зверху рясно посипати сиром.

    Важливо! Макаронів можна використовувати найхимерніших форм, особливо якщо страва готується для дітей. У такому випадку потрібно зменшити кількість кетчупу і бажано додати домашню томатну пасту.

    Рецепт №3: сосиски з смаженою картоплею

    Картофель для приготовления с сосискамиІнгредієнти (на дві порції):

  • 4 великих картоплини.
  • 2 сосиски.
  • Рослинне масло.
  • Кетчуп.
  • Сіль, перець.
  • Спеції.
  • Спосіб приготування

    Картоплю почистити, нарізати соломкою і добре обсмажити в соняшниковій олії. Не забути посолити, поперчити. Потім зварити сардельки, очистити від захисної плівки, нарізати кільцями або уздовж.

    Картоплю розкласти на дві порції. Зверху покласти сосиски. Кетчуп налити в блюдце або збоку на плоскій порційній тарілці. Крім того, можна додати овочі по сезону або зробити салат.

    Рецепт №4: сосиски всередині вафель в клярі

    Сосиски в кляреІнгредієнти:

  • 1 пачка вафель.
  • 8 сосисок.
  • 3 великих яйця.
  • 1 кг картоплі.
  • 500 г борошна (на запас).
  • Рослинне масло.
  • Спеції, сіль, перець.
  • Зелень.
  • Спосіб приготування

    Зварити сардельки, зняти з них плівку. Потім ретельно збити яйця, додати сіль, перець. Почистити і зварити картоплю. Посолити, поперчити, зробити пюре. Покласти одну велику вафлю на стіл, ложкою брати потроху пюре і розмазувати його по вафлі. Вона повністю повинна бути нею покрита. Потім взяти сардельки і викладати їх по черзі з самого початку і вздовж усього «полотна».

    Растительное масло для приготовления вафель с сосискамиВзяти вафлю з тієї сторони, де були викладені сардельки, і поступово її скручувати, як рулон. Коли рулет буде повністю готовий, залишити його на 30 хвилин. Це потрібно для того, щоб пюре трохи размягчило вафлю. Так проробити з усім вмістом упаковки.

    Коли всі рулети досить «відпочинуть», необхідно порізати їх на шматочки середніх рамеров. Потім розігріти глибоку сковорідку. Кожен шматочок акуратно обваляти в просіяної борошні, змочити у клярі з яєць і гарненько обсмажити.

    Викласти всі скибочки на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру, перекласти їх на велику плоску тарілку і посипати дрібно посіченою зеленню.

    Рецепт №5: сосиски з печеними овочами під тертим сиром

    Інгредієнти (2 порції) для приготування страви:

  • 4 сосиски.
  • 5 великих картоплини.
  • 3 великих помідора.
  • 4 солодких болгарських перцю.
  • 1 велика цибулина.
  • 300 г твердого сиру.
  • Соняшникова олія.
  • Спеції, сіль, перець.
  • Зелень.
  • Спосіб приготування

    Помидоры для приготовления с сосискамиКартоплю помити, очистити від шкірки і нарізати часточками або тонкими скибочками. Помідори нарізати кільцями. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати уздовж або кільцями. Цибуля очистити від лушпиння, нарізати кільцями.

    Потім натерти сир. Викласти нарізану картоплю на деко, рясно змащений маслом. Зверху розкласти цибулю. Потім додати улюблені спеції, сіль, перець і відправити в дуже добре розігріту духовку (180 градусів).

    Тим часом зварити сардельки, очистити і нарізати тонкими кільцями. Після перевертання картоплі на іншу сторону покласти на нього зверху помідори, а останнім шаром ― солодкий перець. Бажано, щоб він був різних кольорів.

    Так страва буде більш цікаво виглядати. Також додати зварені й нарізані сардельки і посипати тертим сиром. Коли страва буде готова, вийняти його з духовки, розкласти по порціях і прикрасити зеленню.

    Важливо! На деку залишиться багато юшки від овочів. Ні в якому разі не слід виливати в раковину. Коли овочі будуть вже викладені з глибоким мисочкам, кожну порцію слід полити їм кілька разів.

    Рецепт №6: хот-доги по-домашньому

    Домашний хот-догІнгредієнти (на 2 порції):

  • 2 довгасті булочки (без начинки).
  • 2 довгі сосиски.
  • 300 г твердого сиру.
  • 1 середніх розмірів моркву.
  • Рослинне масло.
  • Майонез.
  • Спеції, сіль, перець.
  • Спосіб приготування

    Сардельки зварити, зняти з них захисну плівку. Булочки розрізати уздовж. Всередину кожної покласти по одній сосисці, додати трохи майонезу. Моркву і сир натерти на середній тертці і начинити нею булочки. Її також можна трохи заздалегідь замаринувати в зборі спецій з позначкою «для корейської моркви» і рослинному маслі.

    Зверху щедро посипати натертим сиром і відправити в гарячу духовку. Якщо пластівці сиру почали плавитися і розтікатися, то хот-доги можна виймати. Перед подачею посолити, поперчити і полити майонезом.

    Сыр для приготовления с сосискамиРецепт №7: сосиски, запечені в листковому тісті

    Інгредієнти (на 3-4 порції):

  • 1 кг готового тіста.
  • 300 г просіяного борошна.
  • 10 сосисок.
  • 1 яйце.
  • Рослинне масло.
  • Спеції, сіль, перець.
  • Спосіб приготування

    Заморожене тісто відкрити, розморозити. Його можна зробити і вдома, але з метою економії часу беремо вже готове. Зварити м’ясні вироби, очистити їх від щільної плівки. Потім посипати борошном дошку, розкачати майбутню слойку і розрізати на квадратики або прямокутники. Сардельки нарізати скибочками довільної форми, щоб їх можна було легко і акуратно розмістити на тесті.

    Потім кожен такий шматочок слід закрутити, як рулет, тільки дуже маленького компактного розміру. Так необхідно проробити з усім тестом. Потім рясно змастити деко олією. Збити яйця. Пензликом змастити всі вироби.

    Відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Також при бажанні ці рулетики можна злегка посипати тертим сиром, витягнувши їх за кілька хвилин до готовності. Вони прекрасно підійдуть в якості закуски при перегляді фільму або навіть футбольного матчу з друзями вдома (фото 8).

    Рецепт №8: вермишелевая запіканка

    Необхідно взяти такі інгредієнти:

  • 500 г дрібної вермішелі.
  • 3 яйця.
  • 5 сосисок.
  • 400 г твердого сиру.
  • Рослинне масло.
  • Спеції, сіль, перець.
  • Спосіб приготування

    Підготувати гарнір з якісних макаронів: зварити їх і ретельно промити. Окремо зварити сосиски, позбавити їх від захисного покриття. Потім порізати тонкими кільцями. Сотейник рясно змастити маслом.

    Збити яйця до однорідної маси і добре обробити цією сумішшю макарони, додати спеції, сіль, перець за смаком. Акуратно перемішати все разом з сосисками. Викласти їх в глибоку ємність, де вони будуть запікатися. Відправити в гарячу духовку (приблизно 180 градусів).

    Коли страва буде майже готовим, вийняти його, щедро посипати зверху сиром і ще на кілька хвилин повернути в духову шафу. Потім це нескладне страва дуже зручно розрізати, так як яйце буде добре тримати форму запіканки. Подавати можна разом з салатом з овочів по сезону або просто нарізати їх кожному на тарілку.

    Сосиски ― це дуже швидкий спосіб приготувати ситна і смачна страва. З ними не буває багато метушні на кухні і в цьому їх перевага. Але ці напівфабрикати не завжди безпечні через несумлінність їх виробників. Багато з них істотно економлять на якісному сировину. Тому виникають сумніви з приводу отримання користі від цього м’ясного виробу.

    Все ж багато господинь готують дивовижні страви з цього продукту. З сосисками чудово поєднуються гарніри з картоплі, макаронів, гречки. Вони зручні тим, що їх можна варити і смажити, і піч. Саме тому вони отримали визнання серед багатьох шанувальників швидких і простих рецептів.

    Загрузка...