Шарлотка в духовці – рецепти з сиром і яблуками, апельсинами, грушами, капустою і фаршем

Приготовлена шарлотка в духовці завжди виходить соковитою і смачною, з цього пирога у багатьох кулінарів з’являється любов до домашнього випікання солодощів. Рецепт ласощів простий і має декілька варіацій, але результат завжди один – відмінна солодкість з фруктовим або ягідним наповненням радує домочадців за чашкою чаю.

Загрузка...

Як приготувати шарлотку в духовці?

Класичний рецепт шарлотки в духовці складається всього з трьох інгредієнтів – цукру, яєць і борошна (з розпушувачем/содою). При правильному збиванні компонентів виходить високий, рум’яний пиріг з цукровою скоринкою і білим пористим м’якушем.

  • Щоб скоринка вийшла цукрової, яйця збивають окремо в пишний білий крем, додають цукор замішують тісто, поки він не розчинився. У процесі випікання кристали піднімаються на поверхні, утворюючи той самий цукровий ефект.
  • У більш сучасних варіантах проста шарлотка в духовці готується з додаванням кисломолочних інгредієнтів: кефіру, сметани, йогурту, сиру.
  • Класичний пиріг готують з яблуками, але замінивши їх іншими фруктами, можна отримати більш свіжий і оригінальний смак випічки.
  • У процесі випікання ні в якому разі не можна відкривати дверцята духовки перші півгодини, щоб пиріг не осел. По готовності відразу не можна діставати шарлотку, потрібно дати випічці трохи охолонути теплі.
  • Як готувати шарлотку з яблуками в духовці?

    Найсмачніший рецепт шарлотки з яблуками в духовці – класичний. З цим погодиться кожен любитель домашньої випічки, до того ж рецепт такого пирога дуже простий і не витратний. Яблука вибирають твердих сортів, соковиті, в ідеалі зелені або зимові, при бажанні доповнюють склад наповнення корицею. Форма для випікання знадобиться 25 див.

    Інгредієнти:

    • цукор – 200 г;
    • борошно – 250 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • розпушувач;
    • яблука – 3 шт.

    Приготування

  • Яйця збити, додати цукор і розпушувач.
  • Борошно вмішати лопаткою.
  • В промасленим формі розподілити яблучні дольки, вилити тісто.
  • Випікається шарлотка в духовці 45-50 хвилин при 190.
  • Загрузка...

    Шарлотка з сиром і яблуками в духовці

    Пишна яблучна шарлотка в духовці готується дуже просто, якщо до складу тіста додати сир. Він повинен бути середньої жирності, без крупинок, можна додатково його пробити блендером або протерти через сито. Не варто використовувати готову сирну масу, як правило, в її складі є крохмаль, який негативно позначиться на випічці.

    Інгредієнти:

    • цукор – 150 г;
    • яйця – 4 шт.;
    • борошно – 300 г;
    • сир – 100 г;
    • розпушувач, ваніль;
    • яблука – 3 шт.

    Приготування

  • Збити яйця, додати цукор.
  • Додати сир, розпушувач і ванілін.
  • Вмішати муку.
  • У формі розкласти яблука, вилити тісто.
  • Випікається швидка шарлотка в духовці 35-40 хвилин при 190.
  • Шарлотка з апельсинів в духовці

    Надзвичайно смачна, соковита і яскрава апельсинова шарлотка в духовці сподобається всім любителям оригінальної випічки. У тісто додають свіжий апельсиновий сік, він надає м’якушці яскравого кольору і смак у нього стає дуже незвичайним. Такий пиріг в процесі може підгоріти, щоб цього уникнути форму змащують маслом і обсипають паніровкою.

    Інгредієнти:

    • апельсин – ½ шт;
    • цукор – 150 г;
    • борошно – 300 г;
    • апельсиновий сік – ½ ст.;
    • яйця – 2 шт.;
    • масло + паніровка для змазування форми;
    • розпушувач.

    Приготування

  • Збити яйця з цукром, ввести сік.
  • Додати розпушувач, борошно.
  • Форму змастити маслом, обсипати сухарями, вилити тісто.
  • Зверху викласти кружечки апельсинів.
  • Випікається шарлотка з апельсинами в духовці 45 хвилин при 190.
  • Шарлотка з бананами в духовці – рецепт

    Незвичайна бананова шарлотка в духовці – це простий і швидкий спосіб нагодувати домочадців смачним частуванням. Фрукти потрібно використовувати недостиглі, тверді, м’які расплывутся в тесті і шматочки не будуть відчуватися. Для реалізації даного рецепт знадобиться форма 25 см, якщо буде використовуватися меншого розміру, час випікання збільшиться на 10-15 хвилин.

    Інгредієнти:

    • цукор – 150 г;
    • борошно – 250 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • м’яке масло – 100 г;
    • банани – 2 шт.;
    • розпушувач.

    Приготування

  • Збити яйця з цукром, додати м’яке масло і розпушувач.
  • Всипати борошно, перемішати, кинути порізані кубиком банани.
  • Вилити тісто в промаслений форму, випікати 40 хвилин при 190.
  • Шарлотка з грушами – рецепт в духовці

    Випікається пишна шарлотка з грушами в духовці за класичним «яблучному» рецептом. Фрукти важливо вибирати соковиті і тверді, викладають часточки на дні форми, посипають цукром, а після випікання, поки гарячий пиріг, його перевертають на блюдо і груші виявляються на поверхні – виходить дуже гарне і соковите ласощі.

    Інгредієнти:

    • груші – 3 шт.;
    • цукор – 150 г;
    • борошно – 250 г;
    • масло – 100 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • розпушувач;
    • коричневий цукор – 2 ст. л.

    Приготування

  • Збити яйця з цукром, не зупиняючи міксер ввести масло.
  • Додати розпушувач, борошно.
  • В промасленим формі розкласти грушеві шматочки, посипати тростинним цукром, вилити тісто.
  • Випікається шарлотка з грушами в духовці 40 хвилин при 190.
  • Шарлотка з злив в духовці

    Дуже незвичайна і смачна шарлотка в духовці – зі сливами. Наповнення робить пиріг соковитим і дуже ароматним, кислуваті часточки балансують нудотно-солодкий смак випічки. Сливи добре поєднуються з корицею і тростинним цукром, тому сміливо можна додавати їх. Не потрібно застосовувати дуже соковиті, м’які або перезрілі плоди – вони швидко підгорають.

    Інгредієнти:

    • сливи – 10 шт.;
    • цукор – 150 г;
    • борошно – 200 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • масло – 100 г;
    • сметана – 3 ст. л.;
    • розпушувач;
    • кориця – 1 ч. л.;
    • тростинний цукор – 2 ст. л.

    Приготування

  • Збити яйця з цукром, додати масло, слідом сметану.
  • Додати розпушувач і борошно.
  • В промасленим формі розкласти сливові шматочки, посипати сумішшю цукру і кориці, вилити тісто.
  • Випікається шарлотка в духовці 35 хвилин при 190.
  • Шарлотка з замороженими ягодами в духовці

    Цей досить незвичайний рецепт шарлотки з вишнею в духовці сподобається всім любителям соковитою і яскравою випічки. Ягідний список можна впевнено розширювати, додаючи інші плоди або використовувати готову заморожену суміш. Вишню потрібно розморозити, просушити від соку і тільки в такому вигляді додавати в тісто. Форма для випікання знадобиться 22 див.

    Інгредієнти:

    • цукор – 200 г;
    • борошно – 250 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • йогурт – 3 ст. л.;
    • розпушувач;
    • заморожені ягоди – 200 р.

    Приготування

  • Збити яйця з цукром, додати йогурт і розпушувач.
  • Ввести муку, перемішати.
  • Ягоди розморозити, процідити від соку, ввести в тісто.
  • Вилити тісто в промаслений форму, випікати 40 хвилин при 190.
  • Рецепт шарлотки з капустою в духовці

    Хороший варіант для ситного обіду – капустяна шарлотка в духовці, такий пиріг може замінити звичайний хліб, якщо подати його до першого страви. Тісто в цьому випадку готується на майонезі, завдяки цьому продукту м’якуш буде ніжним, пористим. Капусту беруть молоду, якщо такої не виявилося, стару дрібно шаткують і тушкують на сковороді до розм’якшення, не довго – хвилин 10 вистачить.

    Інгредієнти:

    • борошно – 250 г;
    • майонез – 3 ст. л.;
    • яйця – 3 шт.;
    • розпушувач;
    • сіль;
    • капуста молода – 400 г;
    • цибуля – ½ шт;
    • свіжий кріп – 20 р.

    Приготування

  • Капусту нашаткувати, змішати з кропом і цибулею, присолити.
  • Збити яйця, додати майонез, сіль, розпушувач, борошно.
  • В промаслений форму викласти шарами тісто і капусту.
  • Випікати 40 хвилин при 190 градусах.
  • Шарлотка з фаршем в духовці

    Щоб приготування шарлотки в духовці не тривало довго, начинку потрібно заздалегідь приготувати – м’ясо обсмажують на сковороді з додаванням супутніх інгредієнтів: цибулі, моркви, перцю. Тісто краще зробити з додаванням кефіру або сметани, так м’якуш буде більш пишним і пористим. Не варто готувати основу на свіжому молоці, пиріг може вийти трохи «гумовим».

    Інгредієнти:

    • яйця – 2 шт.;
    • сметана – 4 ст. л.;
    • борошно – 250 г;
    • розпушувач;
    • фарш – 400 г;
    • сіль, чорний перець;
    • цибулю, моркву, ратунда – по ½ шт.

    Приготування

  • Обсмажити фарш із дрібно порізаною цибулею і перцем, тертою морквою.
  • Посолити, приправити спеціями.
  • Збити яйця, додати сметану, розпушувач, щіпку солі і борошно.
  • В промаслений форму викласти шар тіста, потім начинку і закрити тістом, що залишилося.
  • Випікати 50 хвилин при 190 градусах.
  •  

    Загрузка...