Салат з сирої буряків – рецепти з часником, морквою, чорносливом і з сиром

Правильно приготовлений салат з сирої буряків зруйнує стереотипи про неїстівні речовини даного овочу в свіжому вигляді. Частування стане прекрасним вітамінним різноманітністю серед інших страв домашнього раціону, а доречне супровід підкреслить переваги базового компонента і скрасить недоліки.

Загрузка...

Як приготувати буряковий салат?

Зробити корисний салат зі свіжої буряків вийде у кожного, хто забажає включити подібне блюдо в своє меню. Допоможуть у цьому прості рецепти створення закуски та поради щодо поліпшення її смаку.

  • Сирий буряк очищають ножем або овочечисткою, після чого перетирають на тертці, в ідеалі для корейської моркви.
  • Щоб зменшити фарбувальні властивості овоча і по максимуму зберегти природний колір додаткових інгредієнтів салату, бурякову масу після подрібнення присмачують рослинним маслом і перемішують.
  • Солодкувата бурякова м’якоть вимагає більш гострого та пікантного сусідства: добре додавати в їжу цибулю, часник, перець чилі, а також мариновані огірки, перці та інші соління.
  • Буряковий салат з часником

    Найпростіший салат з сирого буряка можна приготувати, спираючись на поради даного рецепту. В даному випадку овочева нарізка доповнюється перетертим на тертці або видавленим через прес часником. Заправляють закуску майонезом, посоливши і приправивши перцем, чорним і червоним меленим. Ідеально, якщо майонез буде власного приготування. За бажанням до складу можна додати трохи кропу або петрушки.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 1 шт.;
    • часник – 2 зубки;
    • майонез – 2 ст. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Очищають буряковий коренеплід і перетирають на звичайній або корейської тертці.
  • Позбавляють часникові зубки від лушпиння, подрібнюють, додають до буряка.
  • Підсолюють компоненти, перчать, присмачують майонезом.
  • Перемішують буряковий салат з часником і майонезом і подають до столу.
  • Загрузка...

    Салат із сирого буряка і моркви

    Максимально корисні і бажані для вживання бурякові салати без майонезу, в ідеалі заправлені оливковою олією. Одна з таких версій закуски буде представлена далі. Буряк в даному випадку чудово гармонує з яблучної і морквяної м’якоттю, а особливий шарм яству додадуть обсмажені насіння соняшнику і зерна стиглого граната.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 200 г;
    • морква – 200 г;
    • яблука – 300 г;
    • зерна граната – 100 г;
    • насіння соняшнику – 80 г;
    • олія оливкова – 40 мл;
    • лимонний сік – 1-1,5 ст. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Перетирають на корейській тертці очищену буряк, моркву та яблука.
  • Додають обсмажені на сухій сковороді очищені насіння соняшнику.
  • Закладають зерна граната.
  • Для заправки змішують оливкове масло і лимонний сік, додають сіль, збовтують виделкою і виливають до овочів.
  • Перемішують салат зі свіжої буряків і моркви і подають.
  • Буряковий салат з чорносливом

    Чудово відтіняє різкуватий смак бурякової м’якоті доданий в салат в’ялений чорнослив. Він повинен бути в ідеалі свіжим і м’яким. Тут краще не використовувати висушений або розмочений тривало у воді продукт. Ідеально впишуться в вітамінну палітру і волоські горіхи, які потрібно попередньо підсушити на сухій сковороді.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 1 шт.;
    • чорнослив – 12-15 шт.;
    • горіхи волоські – 100 г;
    • часник – 1 зубок;
    • олія оливкова – 2 ст. ложки;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Протирають на тертці очищену буряк.
  • Додають нарізану соломкою чорнослив і подрібнений часник з горіхами.
  • Заправляють буряковий салат з чорносливом і грецькими горіхами оливковою олією, підсолюють за смаком і перемішують.
  • Салат зі свіжої капусти і буряків

    Буряковий салат, рецепт якого буде представлений далі, стане справжньою знахідкою для тих, хто сидить на дієті, намагаючись скинути зайву вагу, або піклується про здоров’я, дотримуючись здорового харчування. У поєднанні з капустою, морквою і часником закуска очистить кишечник, наповнить організм вітамінами і зміцни імунітет.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • капуста білокачанна – 200 г;
    • часник – 1-2 зубки;
    • олія оливкова – 2 ст. ложки;
    • лимонний сік – 1 ст. ложка;
    • зелень – 0,5 пучка;
    • сіль, перець.

    Приготування

  • Капусту шаткують соломкою як можна тонше, розминають руками з додаванням щіпки солі.
  • Перетирають на корейській тертці сиру очищену буряк і моркву.
  • Додають подрібнений часник, дрібно нарубану зелень і заправку з олії, лимонного соку, солі і перцю.
  • Перемішують буряковий салат з олією і подають до столу.
  • Буряковий салат з сиром

    Якщо хочеться приготувати більш поживний і ситний салат з сирої буряків, можна скористатися наступним рецептом. Склад в даному випадку доповнюється бринзою, яку можна при бажанні замінити будь-яким іншим сиром. Яблука тут використовують кислі зелених сортів, а заправляють закуску майонезом або сметаною, змішаною з гірчицею за смаком.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 2 шт.;
    • яблука – 2 шт.;
    • бринза – 100 г;
    • часник – 1-2 зубки;
    • майонез або сметана – 2 ст. ложки;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Перетирають на корейській тертці очищену буряк і зелені яблука.
  • Бринзу нарізають кубиками або тонкими брусочками.
  • З’єднують компоненти в салатнику, додають подрібнений часник, майонез, сіль і перець.
  • Перемішують буряковий салат з бринзою і відразу ж подають.
  • Салат з сирої буряком і смаженою картоплею

    Оригінальний салат зі свіжої буряком можна приготувати, скориставшись наступним рецептом. Закуска являє собою композицію з смаженої картопляної соломки, яку викладають по краю тарілки і овочевий нарізки з заправкою, располагаемой по центру. Подібне блюдо – відмінний варіант для легкої вечері або другого на обід.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • огірки свіжі або солоні – 3-4 шт.;
    • картопля – 3-4 шт.;
    • олія, майонез;
    • сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Картоплю обчищають, шаткують тонкою соломкою, обсмажують на промасленим сковороді до рум’янцю, викладають по колу, по краях тарілки.
  • Протирають на тертці корейської очищену моркву, буряк і огірки, заправляють майонезом, посоливши за смаком.
  • Викладають овочеву масу в центр тарілки всередині картопляного кола.
  • Присмачують салат з сирої картоплі і буряків трохи майонезом зверху і відразу ж подають.
  • Салат з сирої буряків по-корейськи

    Шанувальникам гострих і пікантних закусок доведеться по душі корейський салат із сирого буряка. Готується страва просто, швидко і чудово вписується в домашній раціон: його можна подавати просто з хлібом, як доповнення до м’яса, риби або просто до отваренному картоплі. За бажанням складу доповнюють ріпчастою цибулею, морквою, болгарським перцем солодким.

    Інгредієнти:

    • буряк – 1 кг;
    • часник – 1,5-2 головки;
    • олія – 100 мл;
    • оцет – 2 ст. ложки;
    • коріандр мелений – 2 ч. ложки;
    • перець червоний, чорний, паприка, сіль – по 1 ч. ложці;
    • цукор – 3 ч. ложки.

    Приготування

  • Перетирають на корейській тертці очищену буряк.
  • Масло прогрівають на сковороді, додають коріандр, всі види перцю, подрібнений часник, швидко перемішують і виливають на буряки.
  • Додають сіль, цукор, оцет.
  • Перемішують салат зі свіжої буряків по-корейськи, дають йому настоятися кілька годин.
  • Буряковий салат з м’ясом

    Смачним і ситним буде салат з сирої бурякової нарізки, якщо доповнити її іншими свіжими овочами і відвареним м’ясом. У даному рецепті представлена версія з курятиною, замість якої допускається використання телятини, яловичини, свинини або індички. М’ясний кусень попередньо відварюють цілком з додаванням приправ і прянощів.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • капуста білокачанна – 150 г;
    • куряче філе відварене – 150-200 г;
    • часник – 1-2 зубки;
    • майонез, сіль, перець, зелень.

    Приготування

  • Відварюють курятину, нарізають соломкою.
  • Перетирають на корейській тертці буряк і моркву.
  • Шаткують тонкою соломкою капусту, розтирають руками з сіллю.
  • З’єднують компоненти в одній ємності, солять, перчать.
  • Змішують буряковий салат з майонезом і подають.
  • Буряковий салат з яблуками

    Особливо смачним буде салат буряково-яблучний, якщо його приготувати з урахуванням нижченаведених рекомендацій і пропорцій потрібних інгредієнтів. В якості заправки в даному випадку використовується суміш з лимонного і апельсинового соку. Масло додають оливкову або соняшникову рафіновану без запаху.

    Інгредієнти:

    • буряк – 2 шт.;
    • яблука зелених сортів – 3 шт.;
    • волоські горіхи – 100 г;
    • лимон і апельсин середнього розміру – по 0,5 шт.;
    • рослинне масло – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Очищену буряк пропускають через корейську тертку.
  • Нарізають попередньо очищені від серцевини яблука соломкою або тонкими часточками, додають до буряка разом з горіхами.
  • Змішують лимонний і апельсиновий сік з маслом, солять, перчать, заправляють сумішшю салат, перемішують.
  • Гострий буряковий салат – рецепт

    Гострий буряковий салат можна готувати зі свіжим стручком чилі, дрібно нарізавши його або використовувати мелений червоний перець, додавши його разом з іншими компонентами заправки. За бажанням додають у закуску інші овочі, спеції або коригують кількість представлених інгредієнтів на свій розсуд.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 250 г;
    • часник – 2 зубки;
    • перець чилі – 0,5 шт.;
    • коріандр мелений – 0,5 ч. ложки;
    • оцет і цукор – по 0,5 ст. ложки;
    • масло рослинне – 50 мл;
    • сіль.

    Приготування

  • Перетирають очищену буряк на корейській тертці.
  • Перець чилі очищають від насіння, дрібно рубають ножем, змішують з цукровою масою, додавши перетертий часник, коріандр, оцет, сіль і цукор.
  • Прожарюють на сковороді рослинне масло, виливають у салат, перемішують.
  • Буряковий салат з медом – рецепт

    Буряковий салат з медом можна по праву вважати зберігачем стрункості фігури і краси шкіри. Спільна дія складових закуски на організм забезпечить очищення від шлаків і нормалізацію обмінних процесів. В якості заправки тут використовують натуральний йогурт без усіляких добавок або нежирну сметану.

    Інгредієнти:

    • буряк сира – 1 шт.;
    • чорнослив в’ялений – 150 г;
    • горіхи грецькі – 150 г;
    • йогурт натуральний – 150 г;
    • мед рідкий – 1 ч. ложка.

    Приготування

  • Протирають на тертці очищену буряк.
  • Нарізають соломкою чорнослив, додають до бурякової маси разом з подрібненими горіхами.
  • Змішують йогурт з медом, заправляють салат, перемішують і відразу подають до столу.
  •  

    Загрузка...