Салат з квасолею і ковбасою – рецепти з помідорами, корейською морквою і кукурудзою

Салат з квасолею та ковбасою готується за лічені хвилини і характеризується чудовим гармонійним поєднанням компонентів. Урізноманітнити смак закуски вдасться за рахунок додавання всіляких овочевих та інших складових, смакових добавок, спецій, зелені.

Загрузка...

Як приготувати салат з квасолею та ковбасою?

Ситний смачний салат з квасолею та ковбасою має доступну і просту технологію приготування, з якою впораються навіть не мають досвіду кулінари.

  • Квасоля найчастіше використовують консервовану у своєму соку, відкинувши продукт на друшляк і позбавивши від розсолу.
  • Застосовується в залежності від рекомендацій рецепта копчену або варену ковбасу нарізають кубиками або соломкою.
  • Тим же манером шаткують додаткові складові закуски.
  • В якості заправки використовують майонез, рідше сметану або багатокомпонентну заправку на основі олії, лимонного соку, солі, перцю і спецій.

Салат з копченою ковбасою і квасолею – рецепт

Швидкий салат з квасолею та ковбасою вдасться приготувати за наступним рецептом. Супроводом до базовим складовим тут будуть відварені і нарізані яйця, які для отримання більш легкого смаку страви можна замінити огірком або пекінською капустою. Для пікантності до складу допускається додавати часник і зелений лук.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 350 г;
  • яйця – 2-3 шт.;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • майонез – 100-150 г;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Відварюють круто, охолоджують в ємності з крижаною водою, очищають і нарізають яйця.
  • Додають квасолю без розсолу, ковбасну нарізку, сіль, перець і майонез.
  • Перемішують салат з квасолею і копченою ковбасою, дають настоятися і подають до столу, прикрасивши гілочками зелені.
Загрузка...

Німецький салат з квасолею та ковбасою

Салат з квасолею та ковбасою, рецепт якого буде представлений далі, має німецьке коріння і буде особливо доречним для подачі до столу або пивний трапези. Склад закуски доповнюють житні сухарики, які краще приготувати власноруч, підсушивши нарізаний чорний хліб в духовці і приправивши скибочки часником.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 300 г;
  • відварена морква – 2 шт.;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • майонез – 250 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • хліб житній – 4 скибочки;
  • сіль, перець, часникове масло.

Приготування

  • Нарізають кубиками або соломкою хліб, підсушують в духовці, присмачивши часниковим маслом.
  • Відварюють, очищають і нарізають кубиками моркву.
  • Скибочками такої ж форми і розміру шаткують ковбасу, огірки, цибуля.
  • Змішують складові в салатнику, додавши сіль, перець і майонез, перемішують.
  • Викладають салат з квасолею і копченою ковбасою на блюдо, посипають сухарями.

Салат з квасолею, корейською морквою і ковбасою

Ще один смачний салат з моркви, квасолі і ковбаси вдасться приготувати, спираючись на рекомендації такого рецепта. Мариновані огірки тут допустимо замінювати солоними або зовсім свіжими, що дозволить значно урізноманітнити смак закуски, зробити її більш пікантною або навпаки делікатною і свіжою.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 300 г;
  • морква корейська – 200 г;
  • мариновані огірки – 3-4 шт.;
  • квасоля консервована – 200 г;
  • майонез – 150 г;
  • сіль, перець, петрушка.

Приготування

  • Квасоля додають до корейської моркви, перемішують.
  • Ковбасу і мариновані огірки шаткують соломкою, додають в миску з підготовленими інгредієнтами.
  • Приправляють салат з квасолею та ковбасою, майонезом, рубаною петрушкою, сіллю, перцем, перемішують.

Салат «Обжорка» з ковбасою та квасолею

Салат «Обжорка» з квасолею і ковбасою налічує масу варіацій, де в якості інгредієнтів, що використовуються свіжі помідори, солоні або свіжі огірки, маринований, свіжий ріпчаста або зелені цибулю, пшеничні білі або житні сухарики зі всілякими добавками і без. Поданий далі варіант страви можна адаптувати під свій смак, додавши нові компоненти.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 300 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • свіжі помідори – 150 г;
  • квасоля консервована – 250 г;
  • майонез – 180 г;
  • сіль, перець, зелень, сухарі.

Приготування

  • Нарізають соломкою копчену ковбасу.
  • Помідори позбавляють від соковитої м’якоті з насінням, шаткують невеликими часточками.
  • Протирають на тертці твердий сир.
  • Змішують компоненти в мисці, заправляють майонезом, солять і перчать.
  • Через кілька годин перекладають салат з сухарями квасолею і ковбасою у салатник або на блюдо і посипають сухарями.

Салат з квасолі, кукурудзи, ковбаси

Неймовірно смачний і поживний салат з консервованої квасолею і ковбасою, якщо доповнити склад відвареною курячим філе, свинину чи телятину. М’ясо можна не тільки зварити заздалегідь, але і запекти в духовці у фользі зі спеціями цілим шматком або обсмажити в олії, попередньо замаринувавши і дрібно нарізавши.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 300 г;
  • куряче філе – 300 г;
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • перець солодкий болгарський – 1 шт.;
  • майонез – 180 г;
  • сіль, перець, спеції.

Приготування

  • Ковбасу нарізають і відварену зі спеціями курятину.
  • Шинкують огірки і солодкий болгарський перець.
  • Відкидають консерви на друшляк, закладають до підготовлених компонентів.
  • Заправляють салат з квасолею та ковбасою, майонезом, солять, перчать, перемішують, дають настоятися перед подачею.

Салат з квасолею і помідорами, і ковбасою

Свіжим і в міру пікантним виходить салат з помідорів, квасолі і копченої ковбаси. Родзинкою закуски стане доданий до складу дрібно нарізаний часник. Ковбасну нарізку можна замінити прикопченной курятиною або шинкою і додати до використовуваних інгредієнтів подрібнений соломкою свіжий або маринований огірок.

Інгредієнти:

  • ковбаса – 150 г;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • помідори – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • кріп – 1 пучок;
  • майонез – 100 г;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Нарізають тонкою соломкою ковбасу.
  • Відкидають на друшляк червону консервовану квасолю, залишають для стікання вологи на 10 хвилин.
  • Шинкують часточками помідори, подрібнюють очищений часник і кріп.
  • З’єднують складові в салатнику, додають сіль, перець, майонез, перемішують.

Салат зі смаженою ковбасою та квасолею

Незвичайний смак набуває салат з вареною ковбасою і квасолею, якщо ковбасну нарізку попередньо обсмажити на олії до придбання рум’яної скоринки. Гармонійно доповнить смакову палітру подрібнена зелень кінзи і червоний салатний цибулю, який можна додати або ж замаринувати з додаванням оцту і цукру.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена – 300 г;
  • квасоля консервована – 400 г;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • кінза – 1 пучок;
  • майонез – 100 г;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування

  • Ковбасу нарізують соломкою або кубиками, підрум’янюють її на олії на сковороді, викладають на серветку для охолодження і всмоктування жиру.
  • Шаткуємо цибулю, кінзу, змішують з квасолею, додавши ковбасу.
  • Заправляють компоненти закуски сіллю, перцем, майонезом і перемішують.

Салат із стручкової квасолі і ковбаси

Салат із стручкової квасолею і копченою ковбасою підійде для подачі до вечері або на друге до обіду. Блюдо надовго вгамує почуття голоду, і порадує смакові рецептори любителів смачною і оригінальної їжі. Можна використовувати як свіжі стручки, попередньо їх відваривши і нарізавши за бажанням або заморожені.

Інгредієнти:

  • ковбаса – 100 г;
  • стручки квасолі – 20 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • помідор – 3 шт.;
  • олія оливкова – 4 ст. ложки;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Відварюють в підсоленій воді квасолеві стручки 7 хвилин, перекладають на хвилину в крижану воду, після чого дають стекти.
  • Додають до остиглої квасолі нарізану ковбасу, сир і помідори.
  • Змішують олія оливкова, лимонний сік, сіль і перець, додають заправку до компонентів салату, перемішують.

Салат з капусти, квасолі і копченої ковбаси

Здивує незвичайним гармонійним поєднанням і збалансованим смаком салат з квасолею, капустою і ковбасою. Використовувати можна як белокочанный капустяний качан, так і пекінський овоч, який відрізняється більш ніжним листям. В даному випадку використовуються білі бобові, але можна взяти і будь-який інший сорт в консервованому або відвареному власноруч до м’якості вигляді.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 250 г;
  • капуста – 200 г;
  • квасоля біла – 30 г;
  • майонез – за смаком;
  • цибуля або часник (за бажанням) – за смаком;
  • сіль, перець.

Приготування

  • Шинкують і розминають руками капусту.
  • Додають нарізану соломкою ковбасу, за бажанням цибулю і часник.
  • Закладають квасолю білу без соку, майонез, сіль, перець.
  • Ретельно перемішують салат з білою квасолею і копченою ковбасою, дають настоятися.

Салат з картоплею, квасолею і ковбасою

Якась варіація на тему олів’є – варіант приготування страви з копченою ковбасою і квасолею замість горошку. Якщо не подобається яскравий присмак цибулі в подібних закусках, його після подрібнення заливають на 10 хвилин гарячою водою, а потім зливають і дають добре стекти. Замість маринованих огірків цілком підійдуть і солоні і свіжі.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 150 г;
  • картопля відварена в мундирі – 2-3 шт.;
  • відварена морква – 1 шт.;
  • квасоля консервована – 1 банка;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • мариновані огірки – 2 шт.;
  • майонез – за смаком;
  • сіль, перець, кріп.

Приготування

  • Нарізають кубиками очищену картоплю, моркву й огірки.
  • Додають кубики або соломку з копченої ковбаси, подрібнену цибулю, квасолю без розсолу.
  • Заправляють салат з квасолі, ковбаси, картоплі майонезом, солять, перчать, перемішують.

Салат з квасолею та печерицями, і ковбасою

Дуже незвичайним, смачним і пікантним виходить салат з червоної консервованої квасолею і ковбасою, приготований з додаванням маринованих печериць. Допускається використання й інших грибів, солоних або обсмажених. Додаткові ноти додадуть маслини і нарізаний сир.

Інгредієнти:

  • ковбаса копчена – 200 г;
  • печериці – 300 г;
  • квасоля червона консервована – 400 г;
  • сир – 100 г;
  • часник – 1 зубок;
  • маслини – 5-7 шт.;
  • майонез – за смаком;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування

  • Нарізають пластинами гриби, соломкою ковбасу і сир.
  • Додають нарізані колечками маслини без кісточок, очищений подрібнений часник, зелень.
  • Закладають червону квасолю без розсолу, майонез, сіль, перець, перемішують.
Загрузка...