Салат з квашеної капусти – рецепти з картоплею, горошком, яблуком і солоними огірками

Салат з квашеної капусти багатий вітамінами, а ще добре гармонує з м’ясними стравами, так як кислі овочі допомагають переварюванню жирного м’яса. Квашену капусту на Русі вживали як самостійну закуску, але при додаванні різних компонентів виходять оригінальні салати.

Який салат можна зробити з квашеної капусти?

Салат з солоної капусти – популярне блюдо Центральної Європи, так і на Русі кисла капуста завжди стояла на столах в холоди. З цього овоча можна приготувати різні нарізки, додаючи як сезонні овочі, ягоди, фрукти, так і м’ясо, рибу, морепродукти.

  • Пісний салат готують з додаванням буряків, ягід брусниці або журавлини, моркви, цибулі, помідорів, грибів.
  • Салат з капусти з морепродуктами або м’ясом – добре підходить яловичина, свинина, гірше – куряче м’ясо.
  • Солодкий салат з моркви і квашеної капусти сподобається дітям, і всім ласунам. Якщо додати до кислої закуски виноград, то вийде солодкувате незвичайне частування.
  • Теплий салат з додаванням капусти, наприклад, «По-баварськи», з пісної грудинкою і травами. Таке блюдо ідеально підійде в холодну пору року, коли хочеться чогось теплого.
  • Салат з квашеної капусти з майонезом, який може складатися тільки з цибулі, капусти і майонезу, може бути доповнений іншими овочами, наприклад кукурудзою, зеленим горошком.
Загрузка...

Німецький картопляний салат з квашеною капустою

Салат з квашеною капустою і картоплею – дуже популярне в Баварії (Південна Німеччина) страва, адже німці відомі своєю любов’ю до цим овочам. Особливість даного салату – відсутність майонезу! Сіль можна не додавати, адже капуста квашена сама по собі солона. Найкраще картоплю запекти, а не відварювати, тоді збережеться більше вітамінів. Якщо трохи недоварити картоплю, то її буде простіше нарізати.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • зелений горошок;
  • картопля – 2 шт.;
  • гірчиця – 10 р.

Приготування

  • У салатниці змішати капусту та горошок.
  • Приготувати заправку, змішавши масло рослинне з гірчицею. Залишити на 10-20 хвилин.
  • Картоплю нарізати великими шматками, додати в піалу до інших овочів.
  • При бажанні прикрасити салат з квашеної капусти зеленню.
Загрузка...

Салат з квашеною капустою і горошком

Справжній порятунок для зайнятої господині – салат з солоної капусти з горошком. На нарізку і підготовку всіх складових йде не більш 10 хвилин. Для різноманітності можна доповнити страву відвареною картоплею, за смаком можна покласти чорний перець. Щоб вийшло смачніше, рідина з салату краще злити, а капусту попередньо віджати.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 240-300 г;
  • цибуля ріпчаста – 130-160 г;
  • горошок консервований – 350 р.

Приготування

  • З горошку злити воду, покласти в глибоку піалу.
  • Додати до горошку дрібно рубаний лук.
  • Капусту віджати, злити розсіл, викласти до овочів.
  • При бажанні поперчити салат, полити рослинним маслом.
Загрузка...

Салат з квашеної капусти з яблуком

Джерело вітамінів містить салат з кислою капустою і яблуком з додаванням журавлини, він добре поєднується з м’ясними стравами, підійде як основне блюдо під час посту. Взимку додасть сил і стане профілактикою застуди. Цибулю можна брати не ріпчаста червоний, він більш солодкий. Велику журавлину найкраще розрізати на дві половинки.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 150 г;
  • яблуко – ½ шт;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • журавлина – 3 ст. л.

Приготування

  • Яблуко почистити, вийняти серцевину, натерти.
  • Журавлину промити, просушити, порізати великі ягоди.
  • Цибулю нашаткувати дрібно.
  • Змішати всі інгредієнти з капустою. Промаслить.

Салат з квашеної капусти і солоних огірків

Прекрасно поєднується з жирними м’ясними стравами, поживними макаронами або картоплею легкий кислий салат з квашеною капустою і огірком. При наявності мінімуму компонентів, які у всіх під рукою, можна зробити це корисне страву. Добре додати при готуванні до цибулі 20-30 г цукрового піску. Салат можна використовувати в якості начинки в кулеб’яку, пиріжки та іншу випічку.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 350 г;
  • цибуля – 100 г;
  • огірок солоний – 150 р.

Приготування

  • Капусту викласти на дно салатниці, віджати сік.
  • Дрібно нарізати цибулю, посипати його цукром. Змішати цибулю з нарізаними огірками і додати до капусти.
  • Заправити салат з огірками з квашеної капусти маслом.

Салат з квашеною капустою і яйцем

Салат з солоної капусти з яйцем – ніжне блюдо, але при цьому з цікавою кислинкою, яку дає капуста. Яйця для приготування можна не відварювати, а посмажити, потім розрізати смужками, але тоді частування вийде більш жирним. Для прикраси можна брати і зелений горошок, і десертну кукурудзу.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • яйце – 2-3 шт.;
  • кукурудза – 3-4 ст. л.;
  • цибуля – 80 р.

Приготування

  • Нашаткувати капусту і цибулю довільно, не дуже крупно.
  • Викласти в салатницю, додати кукурудзу.
  • Заправити за смаком маслом, можна покласти трохи майонезу.

Салат з квашеною капустою і грибами

Салат з квашеною капустою і маринованими грибами – пісне і корисне блюдо, яке містить безліч мінералів і вітамінів. При додаванні картоплі відварної, такий салат може стати повноцінним другим блюдом. Щоб цибуля не гірчить, його потрібно попередньо замаринувати в оцті, а потім змішати з іншими складовими. Можна класти у цей смачний салат з квашеної капусти будь-які гриби – лісові, печериці, опеньки, лисички.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • цибуля – 150 г;
  • гриби лисички – 5-6 ст. л.
  • картопля – 6-7 шт.;
  • зелень – 1 пучок.

Приготування

  • Віджати від соку капусту, покласти в піалу.
  • Нарізати довільно цибулю. Покласти до капусти.
  • Додати гриби, зелень. Змастити маслом.

Салат з буряка і квашеної капусти – рецепт

Салат з квашеною капустою і буряком – вітамінне корисне блюдо, що готується з мінімального набору овочів, що завжди під рукою. Капусту можна як крупно нарізати, так і дрібно натерти. Рекомендується додати ще трохи гострого перцю для інтенсивності смаку. Для заправки добре підійде оливкова олія.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • буряк – 150 г;
  • цибуля – 80 г;
  • перець горошок – 1 ч. л.

Приготування

  • Буряк натерти, змастити маслом, щоб не сильно фарбувала інші інгредієнти.
  • Цибулю дрібно нашаткувати. Капусту нарізати.
  • Змішати всі компоненти, посипати перцем, помаслить.

Салат з крабовими паличками і квашеною капустою

Дуже смачний, при цьому простий салат з квашеною капустою виходить при додаванні, здавалося б, такого непоєднуваного з кислою капустою елемента, як крабові палички. Насправді дане блюдо – це різновид усім відомого крабового салату, просто замість звичайної капусти береться кисла. Можна додати моркву для різноманітності, а зверху прикрасити петрушкою.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 200 г;
  • крабові палички – 220 г;
  • кукурудза – 100 г;
  • яйце – 2 шт;
  • майонез – 2 ст. л.

Приготування

  • Віджати капусту. Викласти в салатницю.
  • Нарізати яйця, крабові палички, змішати з капустою.
  • Покласти кукурудзу. Додати майонез і поставити охолоджуватися на півгодини.

Салат з квашеною капустою і помідорами

Овочевий салат з квашеною капустою – ідеальна закуска в зимовий час. Підготувати можна кілька банок цього свіжого салату і кожен раз діставати із засіків шматочок літа. Крім безпосередньо капусти і помідорів можна додавати огірки, паприку, морква, зелень. Замість винного оцту підійде яблучний.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • огірок – 0,5 кг;
  • солодкий перець – 0,5 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • винний оцет – 100 мл;
  • сіль – 1-1,5 ст. л.

Приготування

  • Всі овочі нарізати не дуже дрібно.
  • Прожарити посуд і проварити всі компоненти 20 хвилин.
  • Розкласти в стерилізовані банки, закрити, перевернути і дати охолонути.

Салат з квашеної капусти і курячої грудки

Всього за кілька хвилин за наявності трьох компонентів можна зробити салат з квашеною капустою і м’ясом. Вважається, що курятина менше інших видів м’яса поєднується з кислою капустою, але це зовсім не відноситься до копченого м’яса птиці. Для заправки підійде як рослинну, так і оливкове масло.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 240 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • копчена куряча грудка – 150 г;
  • масло, зелень – за смаком.

Приготування

  • Нарізати курку, покласти в салатник.
  • Покласти дрібно нарізаний свіжий лук.
  • Додати туди віджату квашену капусту. Залити олією.

Салат з квашеною капустою і ковбасою

Ситний і смачний салат з квашеної капусти виходить, якщо додати ковбасу. Можна брати як сирокопчену, в’ялену, так і варену ковбасу. При бажанні можна покласти і дрібно нарізану шинку, а можна змішати кілька видів ковбасних виробів разом – тут все залежить фантазії кухаря. Для заправки згодиться олія оливкова, соняшникова, майонез. Одна з кращих варіацій такого страви: зимовий салат з квашеною капустою – рецепт дуже простий.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • ковбаса копчена – 250 г;
  • картопля – 150 р.

Приготування

  • Віджати капусту, покласти в посудину, в якій буде замішуватися салат.
  • Ковбасу нарізати крупно. Покласти до капусти.
  • Картоплю відварити, нарізати великими кубиками. Додати в піалу до ковбаси і капусті.
  • Полити олією, поперчити при бажанні.