Салат з квашеної капусти – рецепти з картоплею, горошком, яблуком і солоними огірками

Салат з квашеної капусти багатий вітамінами, а ще добре гармонує з м’ясними стравами, так як кислі овочі допомагають переварюванню жирного м’яса. Квашену капусту на Русі вживали як самостійну закуску, але при додаванні різних компонентів виходять оригінальні салати.

Загрузка...

Який салат можна зробити з квашеної капусти?

Салат з солоної капусти – популярне блюдо Центральної Європи, так і на Русі кисла капуста завжди стояла на столах в холоди. З цього овоча можна приготувати різні нарізки, додаючи як сезонні овочі, ягоди, фрукти, так і м’ясо, рибу, морепродукти.

  • Пісний салат готують з додаванням буряків, ягід брусниці або журавлини, моркви, цибулі, помідорів, грибів.
  • Салат з капусти з морепродуктами або м’ясом – добре підходить яловичина, свинина, гірше – куряче м’ясо.
  • Солодкий салат з моркви і квашеної капусти сподобається дітям, і всім ласунам. Якщо додати до кислої закуски виноград, то вийде солодкувате незвичайне частування.
  • Теплий салат з додаванням капусти, наприклад, «По-баварськи», з пісної грудинкою і травами. Таке блюдо ідеально підійде в холодну пору року, коли хочеться чогось теплого.
  • Салат з квашеної капусти з майонезом, який може складатися тільки з цибулі, капусти і майонезу, може бути доповнений іншими овочами, наприклад кукурудзою, зеленим горошком.

Німецький картопляний салат з квашеною капустою

Салат з квашеною капустою і картоплею – дуже популярне в Баварії (Південна Німеччина) страва, адже німці відомі своєю любов’ю до цим овочам. Особливість даного салату – відсутність майонезу! Сіль можна не додавати, адже капуста квашена сама по собі солона. Найкраще картоплю запекти, а не відварювати, тоді збережеться більше вітамінів. Якщо трохи недоварити картоплю, то її буде простіше нарізати.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • зелений горошок;
  • картопля – 2 шт.;
  • гірчиця – 10 р.

Приготування

  • У салатниці змішати капусту та горошок.
  • Приготувати заправку, змішавши масло рослинне з гірчицею. Залишити на 10-20 хвилин.
  • Картоплю нарізати великими шматками, додати в піалу до інших овочів.
  • При бажанні прикрасити салат з квашеної капусти зеленню.
Загрузка...

Салат з квашеною капустою і горошком

Справжній порятунок для зайнятої господині – салат з солоної капусти з горошком. На нарізку і підготовку всіх складових йде не більш 10 хвилин. Для різноманітності можна доповнити страву відвареною картоплею, за смаком можна покласти чорний перець. Щоб вийшло смачніше, рідина з салату краще злити, а капусту попередньо віджати.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 240-300 г;
  • цибуля ріпчаста – 130-160 г;
  • горошок консервований – 350 р.

Приготування

  • З горошку злити воду, покласти в глибоку піалу.
  • Додати до горошку дрібно рубаний лук.
  • Капусту віджати, злити розсіл, викласти до овочів.
  • При бажанні поперчити салат, полити рослинним маслом.

Салат з квашеної капусти з яблуком

Джерело вітамінів містить салат з кислою капустою і яблуком з додаванням журавлини, він добре поєднується з м’ясними стравами, підійде як основне блюдо під час посту. Взимку додасть сил і стане профілактикою застуди. Цибулю можна брати не ріпчаста червоний, він більш солодкий. Велику журавлину найкраще розрізати на дві половинки.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 150 г;
  • яблуко – ½ шт;
  • цибуля червоний – 1 шт.;
  • журавлина – 3 ст. л.

Приготування

  • Яблуко почистити, вийняти серцевину, натерти.
  • Журавлину промити, просушити, порізати великі ягоди.
  • Цибулю нашаткувати дрібно.
  • Змішати всі інгредієнти з капустою. Промаслить.

Салат з квашеної капусти і солоних огірків

Прекрасно поєднується з жирними м’ясними стравами, поживними макаронами або картоплею легкий кислий салат з квашеною капустою і огірком. При наявності мінімуму компонентів, які у всіх під рукою, можна зробити це корисне страву. Добре додати при готуванні до цибулі 20-30 г цукрового піску. Салат можна використовувати в якості начинки в кулеб’яку, пиріжки та іншу випічку.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 350 г;
  • цибуля – 100 г;
  • огірок солоний – 150 р.

Приготування

  • Капусту викласти на дно салатниці, віджати сік.
  • Дрібно нарізати цибулю, посипати його цукром. Змішати цибулю з нарізаними огірками і додати до капусти.
  • Заправити салат з огірками з квашеної капусти маслом.

Салат з квашеною капустою і яйцем

Салат з солоної капусти з яйцем – ніжне блюдо, але при цьому з цікавою кислинкою, яку дає капуста. Яйця для приготування можна не відварювати, а посмажити, потім розрізати смужками, але тоді частування вийде більш жирним. Для прикраси можна брати і зелений горошок, і десертну кукурудзу.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • яйце – 2-3 шт.;
  • кукурудза – 3-4 ст. л.;
  • цибуля – 80 р.

Приготування

  • Нашаткувати капусту і цибулю довільно, не дуже крупно.
  • Викласти в салатницю, додати кукурудзу.
  • Заправити за смаком маслом, можна покласти трохи майонезу.

Салат з квашеною капустою і грибами

Салат з квашеною капустою і маринованими грибами – пісне і корисне блюдо, яке містить безліч мінералів і вітамінів. При додаванні картоплі відварної, такий салат може стати повноцінним другим блюдом. Щоб цибуля не гірчить, його потрібно попередньо замаринувати в оцті, а потім змішати з іншими складовими. Можна класти у цей смачний салат з квашеної капусти будь-які гриби – лісові, печериці, опеньки, лисички.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • цибуля – 150 г;
  • гриби лисички – 5-6 ст. л.
  • картопля – 6-7 шт.;
  • зелень – 1 пучок.

Приготування

  • Віджати від соку капусту, покласти в піалу.
  • Нарізати довільно цибулю. Покласти до капусти.
  • Додати гриби, зелень. Змастити маслом.

Салат з буряка і квашеної капусти – рецепт

Салат з квашеною капустою і буряком – вітамінне корисне блюдо, що готується з мінімального набору овочів, що завжди під рукою. Капусту можна як крупно нарізати, так і дрібно натерти. Рекомендується додати ще трохи гострого перцю для інтенсивності смаку. Для заправки добре підійде оливкова олія.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • буряк – 150 г;
  • цибуля – 80 г;
  • перець горошок – 1 ч. л.

Приготування

  • Буряк натерти, змастити маслом, щоб не сильно фарбувала інші інгредієнти.
  • Цибулю дрібно нашаткувати. Капусту нарізати.
  • Змішати всі компоненти, посипати перцем, помаслить.

Салат з крабовими паличками і квашеною капустою

Дуже смачний, при цьому простий салат з квашеною капустою виходить при додаванні, здавалося б, такого непоєднуваного з кислою капустою елемента, як крабові палички. Насправді дане блюдо – це різновид усім відомого крабового салату, просто замість звичайної капусти береться кисла. Можна додати моркву для різноманітності, а зверху прикрасити петрушкою.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 200 г;
  • крабові палички – 220 г;
  • кукурудза – 100 г;
  • яйце – 2 шт;
  • майонез – 2 ст. л.

Приготування

  • Віджати капусту. Викласти в салатницю.
  • Нарізати яйця, крабові палички, змішати з капустою.
  • Покласти кукурудзу. Додати майонез і поставити охолоджуватися на півгодини.

Салат з квашеною капустою і помідорами

Овочевий салат з квашеною капустою – ідеальна закуска в зимовий час. Підготувати можна кілька банок цього свіжого салату і кожен раз діставати із засіків шматочок літа. Крім безпосередньо капусти і помідорів можна додавати огірки, паприку, морква, зелень. Замість винного оцту підійде яблучний.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • огірок – 0,5 кг;
  • солодкий перець – 0,5 кг;
  • морква – 0,5 кг;
  • винний оцет – 100 мл;
  • сіль – 1-1,5 ст. л.

Приготування

  • Всі овочі нарізати не дуже дрібно.
  • Прожарити посуд і проварити всі компоненти 20 хвилин.
  • Розкласти в стерилізовані банки, закрити, перевернути і дати охолонути.

Салат з квашеної капусти і курячої грудки

Всього за кілька хвилин за наявності трьох компонентів можна зробити салат з квашеною капустою і м’ясом. Вважається, що курятина менше інших видів м’яса поєднується з кислою капустою, але це зовсім не відноситься до копченого м’яса птиці. Для заправки підійде як рослинну, так і оливкове масло.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 240 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • копчена куряча грудка – 150 г;
  • масло, зелень – за смаком.

Приготування

  • Нарізати курку, покласти в салатник.
  • Покласти дрібно нарізаний свіжий лук.
  • Додати туди віджату квашену капусту. Залити олією.

Салат з квашеною капустою і ковбасою

Ситний і смачний салат з квашеної капусти виходить, якщо додати ковбасу. Можна брати як сирокопчену, в’ялену, так і варену ковбасу. При бажанні можна покласти і дрібно нарізану шинку, а можна змішати кілька видів ковбасних виробів разом – тут все залежить фантазії кухаря. Для заправки згодиться олія оливкова, соняшникова, майонез. Одна з кращих варіацій такого страви: зимовий салат з квашеною капустою – рецепт дуже простий.

Інгредієнти:

  • квашена капуста – 250 г;
  • ковбаса копчена – 250 г;
  • картопля – 150 р.

Приготування

  • Віджати капусту, покласти в посудину, в якій буде замішуватися салат.
  • Ковбасу нарізати крупно. Покласти до капусти.
  • Картоплю відварити, нарізати великими кубиками. Додати в піалу до ковбаси і капусті.
  • Полити олією, поперчити при бажанні.
Загрузка...