Салат з горіхами – рецепти з куркою, ананасами, чорносливом і гранатом

Поєднання продуктів для створення легких закусок може бути зовсім несподіваним і цікавим, так салат з горіхами, доповнений овочами або м’ясними компонентами буде доречним і на урочистому застілля і під час обідньої перекусу. Різноманітність рецептів допоможе наповнити меню як любителів ситної їжі, так і тих, хто рахує калорії.

Загрузка...

Салати з горіхами – рецепти

Щоб зробити смачний салат з горіхами, можна застосувати улюблений рецепт закуски і доповнити його дробленными ядрами, смак готового частування значно зміниться.

  • Щоб ядра не зіпсували смак і зовнішній вигляд страви, їх треба підготувати, очистивши від тонкої сухого лушпиння.
  • Для того, щоб аромат ядер розкрився, їх підрум’янюють її на сухій сковороді, так салат з горіхами вийде набагато апетитніше.
  • Заправляти салат з будь-якими горіхами можна як майонезом, таки сметаною або більш складними соусами, смак ядер добре поєднується з різними наповненнями.
  • Салат з куркою, ананасами і горіхами

    Смачний і оригінальний салат з ананасом і волоським горіхом на основі курячої грудки – це відмінне поєднання інгредієнтів і незвичайний смак одночасно. Створити цю закуску можна в два рахунки при наявності всіх необхідних інгредієнтів. Курятина згодиться як відварна, так і печена, смажена або копчена не підійде. Заправити салат можна майонезом і менш калорійним грецьким йогуртом.

    Інгредієнти:

    • куряча грудка – 200 г;
    • ананас – 3 кільця;
    • листя салату – 3 шт.;
    • подрібнені волоські горіхи – ½ ст.;
    • майонез.

    Приготування

  • Грудку відварити в підсоленій воді. Охолодити, порізати кубиком.
  • Ананас порізати не крупно, листя порвати.
  • Змішати всі компоненти, заправити майонезом, залишити в холодильнику.
  • Подавати салат з куркою та горіхами через 20-30 хвилин, притрусивши дробленными ядрами.
  • Загрузка...

    Салат «Гранатовий браслет» з волоським горіхом

    Смачні і дуже красивий салат з гранатом і волоським горіхом можна готувати з будь-яких інгредієнтів, в даному варіанті закуски важливо не класичний зміст, а зовнішній вигляд. Для оформлення «Гранатового браслета» знадобиться блюдо і банку або склянку, навколо якого і буде споруджуватися листкова конструкція. Заздалегідь потрібно відварити овочі і м’ясо, продукти повинні бути холодними.

    Інгредієнти:

    • буряк, морква, картопля – 2 шт.;
    • яйця – 2 шт.;
    • часник – 1 зубок;
    • волоські горіхи – 50 г;
    • відварене філе – 200 г;
    • гранат – 1 шт.;
    • майонез.

    Приготування

  • Гранат очистити, відокремити зерна.
  • Натерти окремо картоплю, яйця і моркву.
  • Подрібнити на дрібній тертці буряк і з’єднати з горіхами.
  • Філе порізати дрібно.
  • Майонез змішати з продавлений часником.
  • Змастити склянку рослинним маслом зовні, поставити в центрі страви.
  • Навколо склянки викладати шарами картопля, морква, курку, яйця, буряк.
  • Кожен шар просочувати майонезом.
  • Зверху розподілити гранатові зерна.
  • Прибрати склянку, салат з гранатом і горіхами залишити в холодильнику на годину просочитися.
  • Салат з чорносливом і грецькими горіхами – рецепт

    Дуже мінімалістичний і надзвичайно смачний салат з курки і чорносливу і горіхів підійде для будь-якого випадку: для свята або швидкого перекусу. Тим, хто стежить за фігурою і віддає перевагу більш легкі закуски, можна замінити майонез на грецький йогурт, смак страви зміниться, але не в гіршу сторону. Із зазначеної кількості компонентів вийде приблизно 200-250 г салату.

    Інгредієнти:

    • відварене філе – 150 г;
    • чорнослив в’ялений – 50 г;
    • горіхи – 50 г;
    • майонез.

    Приготування

  • Філе порізати дрібно.
  • Горіхи подрібнити не крупно ножем, підсушити на сухій сковороді до появи характерного аромату.
  • Чорнослив порізати.
  • Інгредієнти можна перемішати і заправити майонезом або викласти з допомогою формувального кільця.
  • Салат з буряка з волоськими горіхами

    Простий салат з буряка з горіхами зуміє приготувати кожна господиня, враховуючи, що в складі немає складних компонентів, а сам процес зводиться до подрібнення продуктів і заправці закуски. Заздалегідь потрібно підготувати буряк, можна відварити до готовності у воді або запекти в духовці у фользі. Швидше приготуються коренеплоди в СВЧ печі, їх потрібно помістити в ємність, влити пару ложок води, накрити плівкою і готувати на 10 хвилин при максимальній потужності.

    Інгредієнти:

    • буряк відварена – 2 шт.;
    • горіхи подрібнені – 70 г;
    • часник – 1 зубок;
    • майонез і сіль.

    Приготування

  • Очистити і натерти буряк.
  • Додати продавлений часник і посолити.
  • Змішати салат з горіхами і майонезом.
  • Подавати через 15-20 хвилин.
  • Салат з яловичиною і волоськими горіхами

    Простий і швидкий салат з м’ясом і волоськими горіхами – знахідка для кулінарів, у яких немає часу для тривалого готування. Заздалегідь яловичину або телятину потрібно відварити в підсоленій воді. Щоб салат не вийшов сухим, потрібно багато майонезу, якщо прихильники здорової їжі не схвалять вибір заправки, можна зробити її менш жирної, замінивши половину майонезу сметаною.

    Інгредієнти:

    • телятина – 500 г;
    • горіхи – 100 г;
    • твердий сир – 100 г;
    • часник – 3 зубки;
    • майонез.

    Приготування

  • Порізати дрібно відварене м’ясо, присолити.
  • З’єднати телятину з дробленными горіхами.
  • Змішати майонез з продавлений часником, ввести в салат, перемішати.
  • Викласти в салатник заготівлю, зверху притрусити сиром.
  • Подавати через 2 години, салат повинен просочитися в холодильнику.
  • Салат з грибами і горіхами

    Салат з куркою, грибами і горіхами – хороший варіант ситної закуски, яку доречно подавати і на урочистий стіл. Грудку можна застосувати як у відвареному або запеченому вигляді, але смачніше вийде закуска з копченим м’ясом. Сир краще взяти з легким солонуватим присмаком, яйця відварити круто.

    Інгредієнти:

    • копчена грудка – 200 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • печериці – 150 г;
    • цибуля – 1/3 шт.;
    • сир – 100 г;
    • горіхи – 50 г;
    • майонез.

    Приготування

  • Дрібно порізати м’ясо, сир і яйця натерти на тертці.
  • На олії спасерувати цибулю, обсмажити дрібно порізані гриби до готовності, посолити, охолодити.
  • Викладати продукти шарами, просочуючи майонезом: починати з курятини, потім яйця, гриби, сир і горіхи.
  • Салат з копченою куркою і волоськими горіхами подають після півгодинної просочення і охолодження.
  • Грузинський салат з волоськими горіхами

    Грузинський овочевий салат з горіхами і часником – незвичайне частування, яке приверне увагу і зовнішнім виглядом, і чудовим смаком, і легкістю. Пікантності закуски додасть стручок чилі, при бажанні можна додати в склад свіжі огірки, класичний рецепт допускає такі доповнення. Заправку можна не застосовувати, вистачить і горіхової маслянистості, оцет додають для пікантної кислинки, потрібен тільки яблучний, в крайньому випадку винний, столовий не підійде.

    Інгредієнти:

    • солодкий перець – 1 шт.;
    • чилі – ½ стручка;
    • волоські горіхи – 100 г;
    • часник – 2 зубки;
    • помідори – 2 шт.;
    • цибуля – ½ шт;
    • хмелі-сунелі – 1 щіпка;
    • сіль;
    • яблучний оцет – 1 ст. л.;
    • кінза – ½ пучка.

    Приготування

  • Цибулю порізати тонкими півкільцями.
  • Томати і перець подрібнити півколами.
  • Горіхи підсушити на сухій сковороді.
  • Горіхи розтерти в ступі до відділення олії, додати порізаний часник і чилі.
  • Змішати заправку до стану кашки.
  • Зелень порубати не дуже.
  • У салатнику з’єднати всі продукти, посолити, заправити горіховою пастою і полити яблучним оцтом.
  • Салат з кальмарами і волоським горіхом

    Смачним і поживним виходить салат з кедровим горіхом, рецепти якого можна змінювати до нескінченності. Смак молюсків добре поєднується і з ядрами волоських горіхів, і з мигдалем, і навіть з солодкуватим кешью. Кальмари потрібно очистити, зняти плівки, відварити протягом 2-3 хвилин і повністю охолодити. Гриби згодяться будь-які свіжі: печериці, глива або лісові боровики.

    Інгредієнти:

    • кальмари – 2 шт.;
    • сир твердий – 100 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • гриби – 500 г;
    • горіхи (будь-які) – 100 г;
    • майонез і сіль.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю і додати порізані гриби. Посолити, смажити до готовності, охолодити.
  • Відварені й охолоджені кальмари порізати соломкою.
  • Сир натерти на крупній тертці.
  • З’єднати всі інгредієнти, заправити майонезом, подавати можна відразу або після просочення.
  • Салат з сиром і горіхами

    Незвичайний салат з сиром і волоськими горіхами вразить їдців незвичайним поєднанням. Крім горіхів у закуску додають 3 види сиру, кілька варіантів зелені і перепелині яйця. Страву заправляють тільки лаймовим або лимонним соком, щоб не перебити складними соусами оригінальне поєднання сирів і горіхів.

    Інгредієнти:

    • дорблю – 100 г;
    • маасдам – 100 г;
    • пармезан – 100 г;
    • перепелині яйця – 3 шт.;
    • волоські горіхи – 50 г;
    • рукола – 20 г;
    • романо – 3 аркуша;
    • шпинат – 20 г;
    • лаймовий сік – 3-4 ст. л.

    Приготування

  • Дорблю і маасдам порізати кубиком, пармезан натерти.
  • Яйця відварити, охолодити, порізати навпіл.
  • Горіхи підсушити на сухій сковороді до аромату, охолодити.
  • Великі листя порвати, дрібні залишити цілими.
  • З’єднати всі компоненти в салатнику, збризнути соком, перемішати лопаткою і відразу подавати.
  • Салат з родзинками і горіхами

    Салати з горіхами і родзинками можна робити багатокомпонентними, такий рецепт запропоновано далі. Смачна закуска стане через 2-3 години, коли інгредієнти з’єднаються смаками. Обов’язково до складу треба додавати солодкий перець, ідеально підійде «м’ясистий» паприка або соковита ратунда, домашній перець не володіє потрібними якостями, необхідними для даного рецепту.

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 200 г;
    • ратунда – 1 шт.;
    • солоні печериці – 200 г;
    • в’ялений балик – 200 г;
    • твердий сир – 100 г;
    • горіхи – 1 ст.;
    • родзинки – ½ ст.;
    • майонез.

    Приготування

  • Філе порізати кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла.
  • Гриби великі порізати, дрібні залишити цілими, сир, перець і балик порізати кубиком.
  • Горіхи порізати не дрібно.
  • З’єднати всі підготовлені інгредієнти, додати промитий і обсушенный родзинки.
  • Заправити салат майонезом, залишити в холодильнику для просочення.
  • Салат з куркою, виноградом і горіхами

    Цю закуску можна впевнено назвати незвичайною, адже поєднання винограду, м’яса і селери зустрічається не часто. Оформити можна листковий салат з горіхами або просто перемішати всі компоненти в одному блюді, в будь-якому випадку вийде дуже смачне блюдо з цікавим свіжим смаком, таке частування підійде і для свята, і для швидкого перекусу.

    Інгредієнти:

    • копчена грудка – 200 г;
    • горіхи – 100 г;
    • виноград – 200 г;
    • селера – 2 стебла;
    • майонез – 150 г;
    • яблучний оцет – 2 ст. л.;
    • мед – 4 ст. л.;
    • сіль.

    Приготування

  • Змішати майонез, оцет і мед – це буде заправка.
  • Виноград помити, просушити.
  • Порізати тонко селера, кубиком подрібнити курку.
  • Змішати виноград, горіхи, м’ясо і селеру, заправити соусом.
  • Охолоджувати протягом години.
  •  

    Загрузка...