Салат з буряка з часником і майонезом – рецепти з сиром, горіхами, чорносливом і морквою

Салат з буряка з часником і майонезом– дуже смачний, корисний, легкий, і що важливо – вкрай простий у приготуванні. Завдяки різноманітності рецептів, подавати на стіл його можна хоч кожен день, є і святкові варіанти, які здивують гостей. Найбільший клопіт – відварити буряк, що займе пару годин, але якщо зробити це заздалегідь, процес займе кілька хвилин.

Загрузка...

Як приготувати салат з буряка з часником?

Щоб салат з буряка з часником і майонезом вийшов не тільки смачним, але і яскравим, красивим в оформленні, важливо правильно вибрати буряк. Купувати потрібно коренеплоди правильної круглої форми, невеликі за розміром. Часник краще всього натерти на дрібній тертці, тоді витрата буде набагато менше. Готувати частування необхідно, дотримуючись нескладних правил.

  • Щоб овоч не втратив яскравий колір і увесь запас вітамінів, краще варити його на пару або в пароварці. Можна запекти в духовці, не знімаючи шкірку. Час обробки – не менше 1,5 годин.
  • При нарізці буряк дає багато соку, тому майонез варто купити погустіше.
  • Заправляти буряковий салат з часником і майонезом треба відразу перед подачею на стіл, інакше він потече і стане водянистим.
  • Салат з капусти з буряком і часником

    Якщо класичний варіант трохи набрид, можна спробувати приготувати салат з тертого буряка з часником і капустою. У цьому варіанті часто використовують сирий буряк, її треба помити, очистити, натерти на тертці для корейської моркви. Потім замаринувати на півгодини з лимонним соком і бальзамічним оцтом.

    Інгредієнти:

    • капуста – 200 г;
    • морква – 1 шт.;
    • буряк – 1 шт.;
    • рослинне масло – 3 ст. ложки;
    • оцет – 1-2 ч. ложки;
    • цукор – 2 ч. ложки;
    • часник – 2-3 зубчики.

    Приготування

  • Капусту нашаткувати, моркву очистити, натерти, змішати овочі.
  • Буряк замаринувати, віджати, натерти на тертці, додати до капусти.
  • Покласти в салат масло, оцет, часник, цукор і сіль.
  • Перемішати, настояти 15 хвилин.
  • Загрузка...

    Салат з буряка, сиру, часнику і майонезу

    Оригінальне поєднання продуктів і приємний солодкувато-гострий смак дає салат з буряком та сиром і часником. Його не потрібно викладати шарами, можливо просто гарненько перемішати. Якщо овоч недостатньо солодкий, можна підкоригувати смак цукром. Для пікантності додають зелень і будь-які горіхи, твердий сир можна замінити плавленим.

    Інгредієнти:

    • буряк – 1 шт.;
    • часник – 3-4 зубчики;
    • сир – 100 г;
    • цукор – 1 ч. ложка;
    • майонез – 2-3 ст. ложки.

    Приготування

  • Буряк відварити, натерти або нарізати.
  • Часник очистити, подрібнити.
  • Сир натерти на тертці.
  • Змішати всі складові, заправити майонезом.
  • Салат з буряка з горіхами і часником

    Салат з вареної буряків, часнику і майонезу часто готують з додаванням горіхів, підійдуть будь-які: кедрові, фундук, арахіс. Найбільш корисними вважаються волоські, в них багато елементів, важливих для організму при недокрів’ї, проблемах з печінкою та шлунком, а в поєднанні з іншими овочами створюють непоганий мікс.

    Інгредієнти:

    • буряк – 2 шт.;
    • горіхи – 100 г;
    • майонез – 2 ст. ложки;
    • часник – 2 зубчики;
    • чорнослив – 100 р.

    Приготування

  • Буряк відварити, остудити, натерти.
  • Часник почистити, подрібнити.
  • Горіхи придушити, прожарити на сухій сковорідці.
  • Додати порізану на шматочки чорнослив.
  • Салат буряк, горіхи, чорнослив, часник, майонез посипається дробленными ядерцями.
  • Салат з буряка з чорносливом і часником

    Буряковий салат з часником і майонезом – рецепт, випробуваний часом, але його цілком можна урізноманітнити додаванням чорносливу. Ці сухофрукти надають особливий, незабутній смак, всі, хто хоча б раз спробував таке поєднання, вже не уявляють собі іншого салату. Деякі господині кладуть курагу, але це варіант – на любителя.

    Інгредієнти:

    • буряк – 2 шт.;
    • часник – 3 зубчики;
    • чорнослив – 250 г;
    • майонез – 2 ст. ложки.

    Приготування

  • Буряк зварити, остудити, порізати соломкою або натерти.
  • Часник почистити, придушити.
  • Чорнослив замочити на півгодини, потім порізати.
  • Змішати всі інгредієнти.
  • Салат з буряка та моркви з часником

    Салат з буряка з часником і майонезом унікальний тим, що може служити, як окремої закускою, так і доповненням до гарніру, складовими для бутербродів. Якщо нарізати овоч кубиками, він придбає зовсім інший смак. Оригінальним смаком зроблять салат морква, буряк, часник, майонез.

    Інгредієнти:

    • буряк – 1 шт.;
    • корейська морква – 150 г;
    • часник – 2-3 зубчики;
    • майонез – 2-3 ст. ложки.

    Приготування

  • Буряк відварити, охолодити, очистити, натерти.
  • Змішати з корейською морквою. Її можна приготувати самому, замаринувавши порізану соломкою моркву в оцті з рослинним маслом, часником і чорним перцем на пару годин.
  • Часник подробити, додати в салат.
  • Заправити майонезом.
  • Салат з буряка з яблуком і часником

    Салат буряк з часником і майонезом– рецепт, який здивує гостей, якщо додати до нього яблука і родзинки. Така закуска сподобається і дорослим, і дітям, блюдо стане відмінним дієтичним вечерею, завдяки багатому набору вітамінів. Майонез можна замінити нежирним йогуртом. Кількість часнику збільшують або зменшують.

    Інгредієнти:

    • буряк – 2 шт.;
    • майонез – 2 ст. ложки;
    • яблука – 2 шт.;
    • родзинки – 50 г;
    • часник – 2 зубчики;
    • зелень – 1 пучок.

    Приготування

  • Буряк відварити, натерти або порізати смужками.
  • Родзинки замочити на 20 хвилин, промити, додати до овочу.
  • Яблука очистити, порізати кубиками.
  • Часник і зелень подрібнити, залити майонезом.
  • Заправити салат з буряка з часником і яблуком і майонезом.
  • Салат з буряка з гранатом і часником

    На свято можна здивувати гостей, приготувавши листковий салат з овочами, м’ясом, часником. Особливу пікантність йому надають зернятка граната, їх використовують, як верхній шар, який служить ще і прикрасою для страви. Такий незвичайний овочевий мікс дуже подобається дітям, які рідко люблять буряк.

    Інгредієнти:

    • буряк – 1 шт.;
    • зерна граната – 3 ст. ложки;
    • куряче філе – 200 г;
    • яйце – 2 шт.;
    • картопля – 2 шт.;
    • майонез – 2-3 ст. ложки.

    Приготування

  • Філе відварити, порізати кубиками.
  • Буряк і картоплю відварити, подрібнити.
  • Розкласти по тарілках, окремо змішати з майонезом.
  • Яйця зварити, очистити від шкаралупи, натерти або нарізати.
  • Викласти салат з буряка з часником, м’ясом, яйцем і майонезом шарами, верхнім повинен бути гранат.
  •  

    Загрузка...