Салат «Парамониха» на зиму – рецепти з кабачками, капустою, баклажанами

Салат «Парамониха» на зиму – одне з народних винаходів, здатних смачно і яскраво урізноманітнити домашній стіл. Вже сама назва дає підказку, що закуска по-селянськи доступна фінансово, легка в приготуванні і складається з простих овочів: цибулі, моркви, помідорів і солодкого перцю, чіткі пропорції яких, є ключем успіху цієї заготовки.

Загрузка...

Як приготувати салат «Парамониха» на зиму?

Салат «Парамониха» на зиму – рецепти, завдяки яким можна запастися смачної та простої у приготуванні консервацією. Для її приготування перець, цибуля, морква та томати нарізують, приправляють сумішшю із солі, цукру, олії, оцту і проварюють, помішуючи, протягом 15 хвилин. Після чого, закочують в стерильні банки, перевертають і загортають.

  • Зимовий салат «Парамониха» вимагає правильної нарізки овочів, тому перець шаткують соломкою, цибулю – півкільцями, моркву натирають на тертці, а ріжуть часточками помідори.
  • Салат не повинен перебувати на вогні більше 20 хвилин, в іншому випадку овочі розваряться.
  • Зберігання салату при кімнатній температурі допустимо тільки в разі використання стерильної тари і кришок.
  • Овочевий салат «Парамониха»

    Салат «Парамониха» є яскравим прикладом невигадливою, простий, бюджетної заготовки, яка складається з традиційного набору осінніх овочів: цибулі, моркви, перцю і томатів, які шляхом п’ятнадцятихвилинних маніпуляцій біля плити, перетворюються в соковиту, пікантну, ароматну закуску, однаково смачну і в гарячому, і в холодному вигляді.

    Інгредієнти:

    • солодкий перець – 900 г;
    • цибуля – 900 г;
    • морква – 1 кг;
    • томати – 1,5 кг;
    • масло – 300 мл;
    • оцет – 100 мл;
    • цукор – 250 г;
    • сіль – 50 р;
    • чорний мелений перець – 5 р.

    Приготування

  • Перед тим, як приготувати салат «Парамониха», наріжте соломкою перець, цибулю розділіть півкільцями, помідори – часточками, а моркву натріть.
  • Змішайте спеції з маслом.
  • Заправте сумішшю овочі і тушкуйте 15 хвилин.
  • Загорніть салат «Парамониха» в банки на зиму.
  • Загрузка...

    Салат «Парамониха» з кабачками на зиму – рецепт

    Салат «Парамониха» з кабачками на зиму порадує шанувальників домашніх овочевих асорті. Всіма улюблений кабачок додасть приємною хрусткою текстури, ситності і поживності, але, разом з тим, потребує дещо більше часу на приготування, що з лишком компенсується соковитістю і ніжністю заготовки.

    Інгредієнти:

    • кабачок – 1 кг;
    • цибуля – 500 г;
    • перець – 800 г;
    • томати – 900 г
    • цукор – 200 г;
    • оцет – 125 мл;
    • олія – 350 мл;
    • сіль – 40 р.

    Приготування

  • Всі овочі наріжте, здобріть олією, оцтом, сіллю і цукром і варіть 25 хвилин.
  • Загорніть салат «Парамониха» на зиму в стерильні банки.
  • «Парамониха» – салат з капустою на зиму

    Рецепт салату «Парамониха» тим і хороший, що дозволяє використовувати різні компоненти. Так, з додаванням капусти заготівля придбає не тільки поживності і свіжості, але і стане джерелом широкого розмаїття корисних речовин, одними з яких є клітковина, вітамін С, відмінно підтримують організм в холодну пору року.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1,5 кг;
    • помідори – 2 кг;
    • перець – 600 г;
    • морква – 600 г;
    • цибуля – 3 шт.;
    • оцет – 80 мл;
    • цукор – 150 г;
    • масло – 250 мл;
    • сіль – 80 р.

    Приготування

  • Нашатковані овочі заправте маслом, сіллю і цукром і томіть на плиті 10 хвилин.
  • Влийте оцет, через 5 хвилин зніміть з вогню і закатайте.
  • Салат «Парамониха» на зиму – рецепт з баклажанами

    Тим, хто думає, що «Парамониха» на зиму потребує різноманітності, можуть додати баклажани. Останні відмінно поєднуються з перцем, цибулею і томатами, ніж роблять заготівлю яскравіше і соковитою, а також «дружать» з часником, який додасть прянощі та пікантності. Головне – позбавити баклажани від гіркоти, зануривши їх у сольовий розчин на 15 хвилин.

    Інгредієнти:

    • помідори – 900 г;
    • перець – 500 г;
    • цибуля – 2 шт.;
    • зубок часнику – 5 шт.;
    • баклажани – 4 шт.;
    • цукор – 60 г;
    • масло – 250 мл;
    • оцет – 50 мл;
    • сіль – 30 р.

    Приготування

  • Овочі наріжте
  • Додайте до овочів часник, сіль, олію, оцет, цукор, проварити 30 хвилин і закатайте.
  • Салат з помідорів на зиму «Парамониха»

    Закуска на зиму «Парамониха» не уявляється без яскравих, соковитих помідорів. Вони надають заготівлі потрібну консистенцію, приголомшливий смак і різноманітність у використанні, адже така консервація може бути і відмінним самостійним гарніром, і приправою для борщів, і чудовим соусом до піци або ароматним маринадом до м’яса і риби.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1,5 кг;
    • перець – 4 шт.;
    • морква – 900 г;
    • цукор – 100 г;
    • оцет – 50 мл;
    • головка часнику – 1 шт.;
    • сіль – 50 р;
    • масло – 250 мл

    Приготування

  • Підготуйте овочі, нарізавши їх на довільні середні шматочки.
  • Приправити маслом, посоліть і підсолодіть, тушкуйте 30 хвилин.
  • Додайте часник, через 10 хвилин влийте оцет, закрутіть кришку.
  • Салат «Парамониха» з огірками

    «Парамониха» – рецепт на зиму, що дозволяє зберегти овочів природні фарби і природний смак. Переконатися в цьому допоможе незамінний герой всіх заготовок – соковитий, хрусткий огірок і щадна технологія приготування, в процесі якої компоненти нарізаються, приправляється і, лише трохи прогрівшись, відправляються в банки.

    Інгредієнти:

    • помідори – 1 кг;
    • огірки – 1 кг;
    • перець – 500 г;
    • цибуля – 400 г;
    • олія – 125 мл;
    • оцет – 60 мл;
    • сіль – 40 г;
    • цукор – 60 р.

    Приготування

  • У нарізані овочі додайте всі інші складові зі списку, перемішайте і відставте на 15 хвилин.
  • Киплячу заготівлю закатайте.
  •