Салат «Бережись горілка» на зиму – рецепти приготування закуски з капустою, огірками і без варіння

Салат «Бережись горілка» на зиму допоможе накрити святковий стіл всього за пару хвилин, адже, закривши очі на «шкідливий» назва, одна банка з такою консервацією вміщує смачне, корисне, ароматне, приємне для ока овочеве асорті, є і відмінним доповненням до чарці оковитої, і прекрасною закускою для «тверезого» меню.

Загрузка...

Як приготувати салат «Бережись горілка»?

Салат «Бережись горілка» ще раз підтверджує, що всі «геніальні» закуски готуються просто. Технологія його створення така: овочеве асорті необхідно нашаткувати, присмачити спеціями, заправити олією і оцтом, і відставити на годину. Проварити овочеву масу на вогні 10 хвилин і закатати в стерильні банки.

  • Заготівля на зиму «Бережись горілка» вийде по-справжньому смачною і ароматною, тільки при мінімальній тепловій обробці.
  • Враховуючи мінімальну варіння, слід відвести більше часу на маринування овочів.
  • Для збільшення терміну придатності, заготівлю слід потримати в закутаному вигляді.
  • Салат «Бережись горілка» на зиму без стерилізації

    Закуска «Бережись горілка» має кілька способів приготування. Багато господинь віддають консервувати цей салат без стерилізації. З цим важко не погодитися, адже овочі набувають особливий ніжний хрускіт, зберігають природну свіжість і багатий вітамінний склад, який дозволяє швидше впоратися з дією алкоголю.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 кг;
    • томати – 1 кг;
    • огірки – 700 г;
    • морква, цибуля – по 0,5 кг;
    • солодкий перець – 700 г;
    • оцет 9% – 120 мл;
    • цукор – 80 г;
    • сіль – 50 р;
    • масло – 240 мл

    Приготування

  • Капусту і перець нашаткуйте.
  • Моркву натріть.
  • Огірки і помідори наріжте часточками.
  • Змішайте оцет, олію, спеції.
  • Полийте заправкою овочі і відставте на годину.
  • Проваріть 10 хвилин і розкладіть смачний салат на зиму «Бережись горілка» по банкам.
  • Загрузка...

    Салат на зиму з овочів «Бережись горілка»

    Салат «Бережись горілка» на зиму є одним з найпопулярніших холодних салатів. Цьому є просте пояснення: він швидко готується і складається з простих компонентів, склад і пропорції яких можна варіювати виходячи з особистих смакових уподобань, а невелика кількість запам’ятовуються рецептів допомагає вибрати відповідну технологію консервування.

    Інгредієнти:

    • капуста – 2 кг;
    • цибулю, перець солодкий – по 1,5 кг;
    • томати – 2 кг;
    • огірки – 1,7 кг;
    • морква – 2 кг;
    • масло – 240 мл;
    • оцет 9% – 240 мл;
    • сіль – 50 р;
    • цукор – 100 р.

    Приготування

  • Всі овочі наріжте, приправте і відставте на годину.
  • Проваріть 10 хвилин і закатайте.
  • Салат з огірків на зиму «Бережись горілка»

    Салат з огірків «Бережись горілка» порадує любителів традиційних застільних закусок, адже ця заготовка відрізняється пряними, ароматними і хрусткими скибочками огірків, викликають особливий апетит і зберігають довгий післясмак. Для приготування приправлені овочі витримують у маринаді близько двох годин, проварюють і закочують.

    Інгредієнти:

    • огірки – 4 кг;
    • цибулю, солодкий перець – по 1,4 кг;
    • томати – 1 кг;
    • капуста – 1 качан;
    • морква – 800 г;
    • часник – 1 головка;
    • цукор – 300 г;
    • масло – 450 мл;
    • оцет – 300 мл

    Приготування

  • Огірки наріжте тонкими скибочками, змішайте з овочами, приправте і відставте на 2 години.
  • Проваріть 10 хвилин і закатайте салат «Бережись горілка» на зиму в банки.
  • Салат з капусти на зиму «Бережись горілка»

    Салат з капусти «Бережись горілка» припаде до душі любителям білокачанної. Вони точно знають, що крім смакових якостей, овоч містить запаси вітаміну С і клітковини, завдяки яким заготівля стає корисніше і питательней. Однак, листя капусти мають жорстку структуру, з-за чого термообробку необхідно буде збільшити до 15 хвилин.

    Інгредієнти:

    • капуста – 2 кг;
    • помідори, перець солодкий – по 1,5 кг;
    • огірки – 1 кг;
    • морква – 1,2 кг;
    • масло – 500 мл;
    • оцет – 250 мл;
    • цукор – 130 р.

    Приготування

  • Овочі наріжте, приправте і відставте на годину.
  • Проваріть 15 хвилин.
  • Загорніть салат капустяний «Бережись горілка» на зиму в банки.
  • Салат на зиму «Бережись горілка» без варіння

    Смачний салат «Бережись горілка» придбає статус корисної закуски, якщо приготувати його без варіння. Для цього приправлені овочі наполягають, фасують в чисту тару і, заливши гарячим маринадом, стерилізують. Так, консервація зберігає вітаміни і стає не тільки пікантним доповненням алкоголю, але і стравою здорового харчування.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 качан;
    • морква, солодкий перець – по 1,2 кг;
    • томати – 1 кг;
    • перець – 800 г;
    • огірки – 800 г;
    • оцет – 200 мл;
    • цукор – 300 г;
    • сіль – 100 р;
    • вода – 2,5 л.

    Приготування

  • Приправте нашатковані овочі половиною цукру, солі і оцтом, і відставте на 30 хвилин.
  • Для маринаду змішайте решту спеції з водою і прокип’ятіть.
  • Расфасуйте салат в банки, залийте маринадом і стерилізують 20 хвилин.
  • Салат «Бережись горілка» зі стерилізацією

    Особливо прискіпливі господині можуть приготувати зимовий салат «Бережись горілка» зі стерилізацією. Такий спосіб консервування дуже затребуваний міськими жителями маленьких квартир, оскільки стовідсотково гарантує довге зберігання заготовки навіть поза холодильника. У процесі готування овочі проварюють, стерилізують і закочують.

    Інгредієнти:

    • капуста – 1 кг;
    • помідори – 1 кг;
    • морква – 1 кг;
    • огірки – 1 кг;
    • морква – 1 кг;
    • цибуля – 1 кг;
    • спеції – по 50 г;
    • оцет – 300 мл;
    • масло – 250 мл

    Приготування

  • Нарізані овочі приправте і відставте на пару годин.
  • Проваріть заготівлю 10 хвилин, розкладіть по банках і стерилізують в відповідності з обсягом тари.
  •