Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами – рецепти англійської, німецької та італійської випічки

За давньою традицією різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами готується за 2-3 тижні до свята. В процесі очікування виріб просочують час від часу алкоголем щоб уникнути плісняви і для додання вишуканого смаку і аромату. Однак нічого не завадить продегустувати смачні ласощі і після його остигання.

Загрузка...

Як приготувати різдвяний кекс?

Випікається різдвяний кекс з сухофруктами і порцією горіхів, які доповнюються ніжним тістом і всілякими пряними добавками.

  • Сухофрукти попередньо замочують в алкоголі, а горіхи підрум’янюють її.
  • Замішують тісто, з’єднують з добавками, випікають до готовності.
  • Готовий різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами, прикрашають глазур’ю і доречними елементами декору.
  • Англійський різдвяний кекс – рецепт

    Багато років кулінари Англії відточували традиційний рецепт святкової випічки, щоб підсумок вдалося вище всяких похвал. Приготовлений шляхом виконання запропонованих рекомендацій далі класичний англійський різдвяний кекс дозволить отримати невимовне гастрономічне задоволення від його дегустації

    Інгредієнти:

    • сухофрукти – 800-900 г;
    • коньяк – 400 мл;
    • яйця – 4 шт.;
    • борошно, масло і цукор – 230 г;
    • кориця і ваніль – по 1 ч. ложці;
    • імбир, мускатний горіх, кардамон і перець – по щіпці;
    • мед і апельсинова цедра – по 1 ст. ложці;
    • мигдаль – 100 г;
    • фундук і фісташки – 50 р.

    Приготування

  • Замочують сухофрукти в коньяку (300 мл).
  • Масло розтирають з цукром і яйцями.
  • Додають мед, прянощі, цедру, борошно, а потім сухофрукти і горіхи.
  • Печуть кекс у формі 1 годину при 150 градусах і ще 3 години при 130 градусах під фольгою.
  • Просочують виріб коньяком і витримують у фользі 2-3 тижні.
  • Загрузка...

    Німецький різдвяний кекс штолень – рецепт

    Не менш чудовий штоллен – різдвяний кекс, який готують до свята німецькі господині. Особливість даного рецепту у використанні дріжджового тіста з сухофруктами і марципанової начинкою. Горіхи часто просто вмішують в тісто, яке потім розгортають перед випічкою і складають навпіл.

    Інгредієнти:

    • родзинки, курага – 200 г;
    • мигдаль – 250 г;
    • коньяк – 50 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • масло – 250 г;
    • кориця і ваніль – по 1 ч. ложці;
    • молоко – 200 мл;
    • цукор – 75 г;
    • лимон – 1 шт.;
    • дріжджі свіжі – 50 г;
    • цукрова пудра, сіль.

    Приготування

  • Замочують у коньяку сухофрукти.
  • Дріжджі розводять в теплому молоці, додають ложку цукру і борошна, залишають на 30 хвилин.
  • Вмішують в опару цукор, сіль, масло і борошно, тісто залишають для підходу.
  • Додають сухофрукти, горіхи, корицю, ваніль і цедру, вимішують і знову дають підійти 3 години.
  • Поділяють ком на 2 частини, розкочують, складають навпіл.
  • Випікають кекс з родзинками, курагою та горіхами 1 годину при 180 градусах.
  • Рясно змащують гаряче виріб маслом, обсипають пудрою.
  • Італійський різдвяний кекс панеттоне

    Італійський різдвяний кекс за смаком і зовнішнім виглядом схожий з великодньою паскою. Готується ласощі з родзинками, горіхами та цукатами з дріжджового тіста з великою кількістю здоби. За бажанням додають до складу цедру цитрусових, розрізану курагу, інші сухофрукти, а ароматизують основу ваніллю.

    Інгредієнти:

    • сухофрукти, горіхи і цукати – 300 г;
    • яйця – 2 шт.;
    • жовтки – 6 шт;
    • масло – 120 г;
    • борошно – 700-800 г;
    • ваніль – за смаком;
    • молоко – 250 мл;
    • цукор – 130 г;
    • дріжджі сухі – 15 г;
    • сіль.

    Приготування

  • Розводять в молоці дріжджі, додавши по 2 ложки цукру і борошна, залишають на 10-15 хвилин.
  • Додають яйця з цукром жовтки, масло, сіль, ваніль і борошно.
  • Вимішують тісто, додавши сухофрукти, горіхи і цукати, залишають у теплі на 2-3 години.
  • Заповнюють форми тестом наполовину і випікають вироби при 180 градусах.
  • Різдвяний Кекс з сухофруктами і ромом

    Пряний різдвяний кекс набуває неймовірний аромат і смак, якщо спекти його з додаванням пікантного міксу запашних спецій. Сухофрукти, додаються в тісто, попередньо замочують за кілька днів або в ідеалі за тиждень до передбачуваного замісу тіста в ромі високої якості.

    Інгредієнти:

    • сухофрукти – 600 г;
    • ром – 250 мл;
    • яйця – 4 шт.;
    • борошно – 240 г;
    • мигдаль мелений – 60 г;
    • олія – 200 г;
    • розпушувач – 10 г;
    • ваніль і кориця – по 0,5-1 ч. ложці;
    • мускатний горіх, кардамон, гвоздика – по щіпці;
    • цукор – 150 р.

    Приготування

  • Замочують сухофрукти в ромі.
  • Збивають масло з цукром і яйцями.
  • Додають борошно, мигдаль, розпушувач, прянощі і сухофрукти.
  • Перекладають тісто у форму і печуть кекс при 170 градусах.
  • Різдвяний шоколадний кекс

    Шоколадно-горіховий кекс набуває особливу соковитість і аромат за рахунок додавання до складу какао, прянощів і просочування вироби мандариновим соком. Після охолодження можна покрити ласощі шоколадною глазур’ю з розтопленого шоколаду, додавши столову ложку жирних вершків і прикрасити на свій смак.

    Інгредієнти:

    • родзинки – 400 г;
    • коньяк – 100 мл;
    • горіхи волоські або мигдаль – 150 г;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 200 г;
    • какао – 50 г;
    • розпушувач – 20 г;
    • масло – 150 г;
    • кориця – 2 ч. ложки;
    • цукор коричневий – 150 г;
    • мандарини – 4 шт.;
    • шоколадна глазур. прянощі.

    Приготування

  • Ізюм замочують у коньяку.
  • Збивають яйця з цукром і маслом.
  • Додають какао, борошно, розпушувач, прянощі.
  • Вмішують родзинки, горіхи, випікати кекс при 170 градусах.
  • Віджимають з мандаринів сік, знімають цедру, кип’ятять, заливають соком гарячий кекс у формі, залишають на 20 хвилин.
  • Витягують шоколадний кекс з горіхами і родзинками на решітку, покривають глазур’ю.
  • Імбирний різдвяний кекс

    Різдвяний кекс з сухофруктами і горіхами – рецепт, який чудово підтримує різного роду експерименти. Особливий аромат виріб набуває при додаванні в тісто перетертого імбирного кореня або меленого імбиру. В даному випадку використовується обидва компоненти, що тільки посилить пахощі.

    Інгредієнти:

    • сухофрукти – 250 г;
    • банани – 200 г;
    • ром – 100 мл;
    • яйця – 2 шт.;
    • борошно – 300 г;
    • какао – 40 г;
    • горіхи – 100 г;
    • масло рослинне – 130 мл;
    • розпушувач і сода – по 10 г;
    • мед і цукор – по 100 г;
    • імбир свіжий і мелений – по 1 ст. ложці;
    • кориця – 1 ч. ложка.

    Приготування

  • Замочують на ніч в ромі сухофрукти.
  • Змішують борошно, какао, розпушувач, соду, сухий імбир, корицю.
  • Збивають яйця з цукром.
  • Додають бананове пюре, мед, свіжий імбир, масло і суху суміш, вимішують, додавши горіхи і сухофрукти.
  • Випікають різдвяний імбирний кекс з сухофруктами і горіхами при 170 градусах 1 годину.
  • Різдвяний кекс в хлібопічці

    Смачний шоколадний різдвяний кекс з родзинками, рецепт якого буде представлений далі, готується в хлібопічці, що значно спрощує завдання. Необхідно заздалегідь підготувати всі необхідні інгредієнти і просто скласти їх у відерце пристрою, орієнтуючись на рекомендації виробника.

    Інгредієнти:

    • родзинки і горіхи – 100 г;
    • банани – 2 шт.;
    • ром – 50 мл;
    • яйця – 3 шт.;
    • борошно – 280 м;
    • какао – 50 г;
    • горіхи – 100 г;
    • цукор – 140 г;
    • маргарин – 150 г;
    • розпушувач і ванільний цукор – 2 ч. ложки.

    Приготування

  • У відерце закладають всі складові для тіста.
  • Вибирають режим «Кекс».
  • Після сигналу додають нарізані банани, розмочений в ромі родзинки і горіхи.
  • Різдвяний кекс в мультиварці

    Готується елементарно кекс в мультиварці з горіхами і сухофруктами, які, як і в традиційному рецепті, потрібно замочити в алкоголі. Набір наповнення допускається складати на свій розсуд, використовуючи різні сорти горіхів, курагу, родзинки, інжир, фініки, всілякі прянощі та інші компоненти.

    Інгредієнти:

    • сухофрукти – 600 г;
    • горіхи – 100 г;
    • алкоголь – 250 мл;
    • яйця – 4 шт.;
    • борошно – 250 г;
    • коричневий цукор – 120 г;
    • олія – 200 г;
    • розпушувач і цедра – по 2 ч. ложки;
    • прянощі.

    Приготування

  • Замочують в алкоголі сухофрукти.
  • Замішують тісто з масла з цукром, яєць та борошна, додавши при цьому прянощі, розпушувач, цедру, а потім втягнувши горіхи і сухофрукти.
  • Перекладають масу в чашу і печуть кекс «Випікання» 110 хвилин з одного боку і ще 30 з іншого.
  • Рецепт різдвяного кексу від Юлії Висоцької

    Просто готується, а виходить просто дивним на смак різдвяний кекс від Юлії Висоцької. Готовий виріб можна просто рясно змастити вершковим маслом і посипати щедро цукровою пудрою, поки гарячий, або ж покрити глазур’ю і прикрасити за смаком за кілька годин перед передбачуваної подачею до столу.

    Інгредієнти:

    • сухофрукти – 1 кг;
    • фундук і мигдаль – 100 г;
    • алкоголь – 300 мл;
    • яйця – 5 шт.;
    • борошно, коричневий цукор і масло – по 350 г;
    • розпушувач – 1 ч. ложка;
    • прянощі.

    Приготування

  • Замочують у ромі сухофрукти.
  • Збивають масло з цукром і маслом, додають в процесі яйця, прянощі, розпушувач і борошно.
  • Вмішують сухофрукти і горіхи, випікати кекс при 160 градусах 2,5-3 години.
  •