Риба у фользі в духовці – рецепти з овочами, з маринадом з моркви і цибулі, з картоплею і рисом

Запечена риба у фользі в духовці – святкове частування, яке можна подавати і в будній день, доповнивши смачними інгредієнтами: овочами, ароматними спеціями, пряними соусами і підливою. Готувати можна як білої, так і червоної, і річкову дрібну рибку, задовольнивши побажання всіх їдців.

Загрузка...

Як запекти рибу в духовці у фользі?

Будь-які страви з риби в духовці виходять смачними, апетитними і не вимагають особливих навичок в процесі приготування, потрібно просто слідувати правилам і скористатися хорошим рецептом, але головним питанням, що супроводжує господинь в процесі приготування, є скільки запікати рибу в духовці у фользі.

  • Швидше всього готуються частини риби: філе, стейки або дрібні тушки, на їх запікання йде від 20 до 35 хвилин.
  • Тушка великої риби, товстолобика або горбуші, наприклад, готується від 30 до 40 хвилин.
  • Щоб риба підрум’янилася, за 10 хвилин до готовності фольгу розгортають.
  • Кращим доповненням для будь рибки стануть цитрусові. Риба з лимоном в духовці – безпрограшний варіант смачного страви.
  • Фарширувати рибу можна овочами, крупами, зеленню або цитрусовими.
  • Як приготувати червону рибу в духовці?

    Червона риба запечена в духовці готується швидко і просто. Якщо застосовують горбушу або форель, їх краще промаринувати протягом 20-30 хвилин перед приготуванням, сьомга, лосось або кета – жирні особини, тому можна обмежитися натиранням сіллю і спеціями. Запікають як цілі тушки, так і окремі частини: стейки, хвости, філе.

    Інгредієнти:

    • філе сьомги – 600 г;
    • лимон – ½ шт;
    • оливкова олія – 1 ст. л.;
    • сіль, чорний перець, сухий чебрець і розмарин.

    Приготування

  • Філе натирають сіллю і спеціями.
  • Викладають на лист фольги, збризкують маслом.
  • Зверху розподілити лимонні часточки, запечатати конверт.
  • Запікати 15 хвилин, розкрити згорток, готувати ще 10 хвилин.
  • Загрузка...

    Фарширована риба в духовці

    Проста запечена риба з рисом в духовці не здасться нудною, якщо скористатися запропонованим рецептом. Блюдо виходить незвичайно смачним, ніжним і вишуканим. У складі присутня крем-сир, шпинат і зовсім трохи часнику, цей набір компонентів зробить смак страви незабутнім.

    Інгредієнти:

    • філе тілапії – 600 г;
    • зварений довгозернистий рис – 150 г;
    • шпинат – 50 г;
    • часник – 2 зубки;
    • маскарпоне – 70 р.

    Приготування

  • На відрозі фольги розподілити філе, посолити.
  • Шпинат припустити на сковороді з часником, змішати з рисом і крем-сиром.
  • На філе викласти начинку, згорнути рулетом, запечатати згорток.
  • Запікається риба у фользі в духовці 25 хвилин при 220 градусах.
  • Річкова риба в духовці

    Біла риба запечена в духовці порадує незвичайним смаком і кулінарів, і дегустаторів, але до приготування слід підійти відповідально. Щоб убезпечити страва від наявності можливих паразитів, тушку ретельно очищають, промивають і запікають довше, ніж особини з червоним м’ясом. Щоб дрібні кісточки не відчувалися, зверху рибу надрізають.

    Інгредієнти:

    • карасі – 2 шт.;
    • лимон – 1 шт.;
    • сіль, перець, розмарин;
    • олія рослинна.

    Приготування

  • Рибу очищають від луски, промивають, видаляють нутрощі і плівки з черевця.
  • Зрізають голови, зябра.
  • Надрізають на поверхні, натирають сіллю, спеціями.
  • Збризкують лимонним соком, викладають у фольгу і додають цитрусові дольки.
  • Запечатують згорток.
  • Готується риба у фользі в духовці 25 хвилин, розгорнути конверт, підрум’янити під грилем 10 хвилин.
  • Стейк з риби в духовці

    Смачна порційна риба у фользі, запечена в духовці зможе наповнити урочисте меню новим і оригінальним частуванням, якщо скористатися запропонованим далі рецептом. Ідеально підійде червона риба, її потрібно заздалегідь промаринувати в масляному соусі хвилин 30, так страва вийде більш апетитним. В згорток можна додати овочеву суміш або цитрусові.

    Інгредієнти:

    • стейки – 2 шт.;
    • апельсин – 1 шт.;
    • оливкова олія – 4 ст. л.;
    • часник – 2 зубки;
    • сіль, перець мелений;
    • сушений букет гарни – 2 ч. л.

    Приготування

  • Стейки натерти сіллю, перцем і травами.
  • Змішати масло, сік половини лимона і продавлений часник.
  • Залити стейки маринадом, накрити, залишити на 30 хвилин.
  • Викласти шматочки в окремі пакунки, запечатати.
  • Риба у фользі запікається в духовці 25 хвилин при 220 градусах 10 хвилин з відкритою фольгою під грилем.
  • Риба під маринадом в духовці

    Риба в духовці з морквою і цибулею – страва знайоме багатьом господиням ще з радянських часів: смачне і ситне частування готували майже в кожному будинку. Овочеву піджарку готують заздалегідь: пасерують цибулю з морквою, доповнюють спеціями. Смачним вийде маринад, якщо під час гасіння додати трохи білого вина.

    Інгредієнти:

    • рибне філе – 700-800 г;
    • цибулю і моркву – по 4 шт.;
    • цукор – 1 ст. л.;
    • сіль, перець;
    • вода – 1 ст.;
    • біле вино – 3 ст. л.;
    • томат-паста – 2 ст. л.

    Приготування

  • Спасерувати цибулю і моркву, додати томат-пасту, томити під кришкою 5 хвилин.
  • Влити вино і воду, приправити цукром, сіллю перцем.
  • У фольгу викласти філе, накрити овочевий піджаркою, запечатати згорток.
  • Запікається риба під маринадом у фользі в духовці 25 хвилин при 200 градусах.
  • Риба запечена в духовці з картоплею

    Смачна риба в духовці, запечена у фользі в компанії овочевого гарніру – ситне, самодостатня страва, яку готують для великої компанії. Кращим доповненням даного рецепту картопля стане. Враховуючи, що риба готується швидше картоплі, останній потрібно заздалегідь відварити до напівготовності.

    Інгредієнти:

    • філе червоної риби – 500 г;
    • молода картопля – 400 г;
    • сіль, перець;
    • французька гірчиця – 2 ст. л.;
    • кунжут – 1 ст. л.;
    • оливкова олія – 2 ст. л.;
    • букет гарни – 1 ст. л.;
    • лимон – ½ шт.

    Приготування

  • Змішати лимонний сік, гірчицю, масло, кунжут і спеції, обмазати соусом рибу, залишити на 20 хвилин.
  • Картоплю відварити до напівготовності, викласти у фольгу.
  • Рабу розподілити поверх картоплі, вилити залишки маринаду, запечатати конверт.
  • Запікати 25 хвилин при 220 градусах.
  • Риба під шубою в духовці

    Смачною і соковитою вийде риба в духовці з сиром, доповнена гуртками томатів і кільцями маринованого в оцті лука. Шматочки можна запекти порційно, запечатавши у фольгу порізане філе. Запікається частування швидко, на приготування піде приблизно 20 хвилин. Хорошим гарніром до страви стане відварену картоплю або запечений овочевий мікс.

    Інгредієнти:

    • філе риби – 500 г;
    • маринована цибуля – 1 шт.;
    • помідори -2 шт.;
    • сир – 150 г;
    • сіль, перець, чебрець.

    Приготування

  • Рибу посолити, приправити сіллю і спеціями.
  • Порізати філе на порції, викласти в конверти з фольги.
  • Зверху розподілити цибулю, потім гуртки томатів, щедро посипати сиром.
  • Запікати в запечатаному конверті 20 хвилин, розкрити згорток пекти 10 хвилин.
  • Риба запечена в духовці з овочами

    Риба з овочами в духовці – дуже смачне частування, яке подають на торжество в якості основного гарячого блюда. Добре в запеченому вигляді поєднується скумбрія з томатами, цибулею, морквою, солодким перцем. Для пікантності додають халапеньо і цитрусові дольки. Для ситності додають печериці або інші гриби.

    Інгредієнти:

    • філе риби – 600 г;
    • ратунда – 1 шт.;
    • помідор – 1 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • морква – 1 шт.;
    • халапеньо – 1 шт.;
    • апельсин – ½ шт;
    • олія оливкова – 3 ст. л.;
    • апельсиновий сік – 4 ст. л.;
    • сіль, перець, сушений розмарин.

    Приготування

  • Порізати крупно овочі (окрім помідорів), апельсин і халапеньо.
  • Змішати масло, сік, сіль, перець, розмарин, залити соусом овочі.
  • Додати в маринад порізане філе, залишити на 30 хвилин.
  • Викласти заготовку в конверт з фольги, додати томати, запечатати.
  • Запікати 20 хвилин при 220.
  • Риба в солі в духовці – рецепт

    Риба в солі в духовці виходить надзвичайно смачною, соковитою. Для запікання застосовують жирну тушку, але не варто переживати, що страва вийде пересоленим, завдяки такому цікавому способом приготування сіль не вбирається в рибу, вона насичує її за рахунок парів соку, в результаті тушка набуває хрустку скоринку, а м’якоть стає ніжною.

    Інгредієнти:

    • риба (тушка) – 1 кг;
    • сіль велика – 1,2 кг;
    • білки – 2 шт.;
    • цедра з двох лимонів;
    • кріп, півника – 1 пучок.

    Приготування

  • Рибу очистити, помити, просушити рушником, наповнити черевце зеленню.
  • Змішати сіль з білками, цедрою. Вийде пастоподібна маса.
  • На відріз фольги викласти половину сольовий пасти, розподілити рибу, накрити рештою солі, гарненько запечатати.
  • Фольгою не накривати! Запікати 35-40 хвилин.
  • Дістати рибу з духовки, зняти сольовий «панцир», подавати блюдо гарячим.
  •  

    Загрузка...