Рецепти смаженої курячої печінки з цибулею

Вкусная жареная куриная печень с луком

Смажена куряча печінка з цибулею в сметані — досить просте у приготуванні, але при цьому оригінальне і поживне блюдо. До нього можна приготувати будь-який гарнір. Рецепти приготування печінки різноманітні.

Куряча печінка — низькокалорійний продукт. Енергетична цінність становить всього 136 ккал на 100 гр. Однак для того, що б її якісно підсмажити, необхідно додати достатню кількість рослинної олії, в цьому випадку калорійність страви значно збільшується і складає 200-240 ккал. Так що назвати смажену курячу печінку з цибулею дієтичним продуктом не можна.

Печінка є джерелом заліза, необхідного організму. Її вводять харчування дітей старше 3 років. Але страви з курячої печінки в дитячому меню повинні бути не частіше 1 рази в тиждень.

Загрузка...

Вибір і підготовка продукту

Дуже важливим моментом для приготування страви є вибір якісних инридиентов . Роздрібна торгівля пропонує широкий вибір різноманітної продукції птахівництва. При цьому розкид цін так само досить великий. Від чого може залежати ціна на субпродукти?

Охлажденная куриная печеньЗначно дешевше печінка, яка піддавалася заморожуванню. Але такий продукт втратив частину своїх поживних якостей, а при смаженні він, швидше за все, розвалюватися і буде мати непривабливий вигляд. Саме тому потрібно купувати охолоджену печінку, яка не піддавалася заморожуванню. Віддавати перевагу слід вітчизняному продукту, виробленому на птахофабриках свого регіону.

Краще всього купувати печінку вагову, а не фасовану на підкладках. Це дає гарантію того, що в ній відсутня зайва рідина. До того ж у запечатаному підкладці важче вловити неприємний запах, якщо продукт неякісний.

Печінка повинна бути рівного кольору, без зеленуватого або білястого відтінку. Її поверхня не повинна бути пористою, а самі шматочки повними. Якщо планується її готувати зі сметаною, то необхідно звернути увагу і на термін придатності, і консистенцію, щоб вийшла сметанна заливка не згорнулася і не зіпсувала вигляд і смак готової страви.

Сметана для приготовления жареной куриной печениПеред початком готування печінка необхідно ретельно промити, видаливши всі залишилися при заводській обробленні жилки і плівку. Робити це треба акуратно, що б не пошкодити її і не отримати при смаженні «кашу».

Промитий продукт повинен обтечь, для цього краще всього печінка помістити в друшляк і тільки після того, як рідина повністю стече, можна приступати до приготування страви. На це зазвичай іде не менше півгодини.

Якщо печінка з цибулею і морквою готується на сметані, то необхідно заздалегідь приготувати «заливку». Для цього потрібно акуратно розвести необхідну кількість борошна з водою, щоб не було грудочок, додати необхідну кількість сметани.У процесі приготування рецептуру можна легко змінювати з урахуванням власних уподобань. Наприклад, готуючи зі сметаною, можна додати меншу кількість масла, або змінити склад спецій.

Як приготувати печінку?

Печінка смажена з цибулею в сметані найкраще готовності в посуді з товстим дном. Чугунная сковорода с крышкой для приготовления жареной куриной печениІдеально підійде чавунна сковорода з кришкою. В ній печінка смажена куряча ніколи не розвалиться і не пригорить. Перед тим, як приступати до смаження вже підготовленої і обсушенной печінки, необхідно приготувати всі необхідні інгредієнти.

Багато рецепти розраховані на кілограм продукту. Необхідно взяти 1 кг свіжої курячої печінки, 50 гр. рафінованої соняшникової олії, 3-4 великих цибулини, сіль, спеції за смаком, близько склянки сметани.

Велика кількість цибулі пов’язано з тим, що в процесі приготування він ужаривается, значно збагачуючи смакові якості печінки і роблячи її м’якою. Якщо хтось не любить цибулю, можна зменшити його кількість. Зовсім відмовлятися від нього не варто. Морква надає страві злегка солодкуватий смак і робить його більш ніжним.

Печінка смажена з цибулею не буде розвалюватися, гірчити, і не стане сухою, якщо скористатися одним дуже важливим секретом: її необхідно викладати не на холодну сковороду, а в попередньо розігріту олію. Робити це треба невеликими порціями, поступово, під постійним помішуванні, щоб на шматочках швидко утворилася скоринка і печінка не розвалилася Такий спосіб забезпечить збереження білка всередині продукту, не даючи йому витікати.

Лук для приготовления жареной куриной печениПісля того, як вся печінка опиниться в сковороді, необхідно продовжувати смажити на середньому вогні, періодично помішуючи. Так тільки випарується вся рідина, можна додати цибулю і сіль. Час смаження приблизно 30 хв.

Сметану необхідно додавати за 5 хвилин до повної готовності. Як тільки вона закипіла — страва прибрати з вогню.

Гарнір до цього блюда підходить будь-який: картопляне пюре, макарони, рис. Смак страви значно покращиться, якщо смажити разом печінка, курячі сердечка в рівній пропорції. При цьому порядок і спосіб приготування такий же, як і при готуванні печінки. Однак це блюдо з цибулею в сметані не готується.

Деякі люди не дуже люблять печінку, вважаючи, що вона гірчить. Це зазвичай відбувається в тому випадку, коли або сам вихідний продукт неякісний і зберігався в несприятливих умовах, або печінка погано оброблена і промита.

Рецепти приготування курячої печінки смаженої можна знайти різноманітні. Печінка куряча смажена готується і у вигляді рубаних котлет. Для цього печінку і цибулю дрібно рубаються ножем, змішуються з яйцем і борошном. А потім ця маса обсмажується в розігрітій олії. Сметану можна додати за бажанням.

Загрузка...